標題: 百威勝飛鷹山提前硬撼 [打印本頁]

作者: lovexjapan08    時間: 22/10/2009 10:30 AM     標題: 百威勝飛鷹山提前硬撼

為了吸引更多國際級良駒來港競逐十二月香港國際賽,香港馬會今季首度開放十一月舉行的三場香港盃、香港一哩錦標及香港短途錦標預賽予外隊馬匹參加,讓這批有意出爭這三場香港國際賽的馬匹備戰。昨日馬會公布的首輪報名名單之上,已列明有報名三項預賽的戰馬名字。其中除上屆香港盃盟主「飛鷹山」、女皇盃頭馬「百威勝」,兩駒將提前硬撼外,另澳洲佳駟Mentality同樣有報爭香港盃和香港一哩錦標預賽,其餘馬匹均只報跑所屬路程之預賽。「志在贏」和Kalahari Gold報名香港一哩錦標預賽。「造極登峰」及Fiumicino只報名香港盃預賽。至於香港短途錦標預賽之外隊馬報名最為踴躍,共有「阿帕奇貓」、「炮彈」、Fist of Fury和「熱爆景點」四駒。本月二十七日,馬會將會公布入選三場香港國際賽預賽之馬匹名單。
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

係唔係真架
作者: 武豊    時間: 22/10/2009 10:32 AM

預賽已經咁強陣容? 真係唔多信.....:ppp:
作者: asiadragon    時間: 22/10/2009 10:37 AM

QUOTE:
原帖由 武豊 於 22/10/2009 10:32 AM 發表
預賽已經咁強陣容? 真係唔多信.....:ppp:

都係等馬會公佈最後名單啦..通常報名馬都只係得個報字..好多都唔跑:ppp::ppp:
作者: S.WEEK    時間: 22/10/2009 10:38 AM

澳洲果堆係黎先算,岩岩激戰完春季嘉年華

我就唔信兩星期回到氣

阿拉帕酋長錦標 同 柏天勒經典錦標 安排在最尾果日

11月7日

來到香港唔駛操就來一個 Run :yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 22/10/2009 11:31 AM

報名姐,取巧
仲有包裝大師同好先生都冇係第一輪報名,咩事:ppp:
作者: iamjack    時間: 22/10/2009 01:24 PM

短途無 爆料 ... :sss:

不過 ... 上一次表現的確有點失望 ... 希望他日港澳杯時來港吧 :ddd:
作者: 細B    時間: 22/10/2009 02:18 PM

:fff: 可能百威勝同飛鷹山真係提前決戰呢....
作者: joekwan    時間: 22/10/2009 02:42 PM

黎香港跑預賽!?不如係外國操多2課好過:aaa:
作者: antony_fai    時間: 22/10/2009 03:30 PM

飛鷹山係咪跑完上年hkc 就冇跑過?
同樣百威勝跑完新航就冇出賽?
作者: 西人堅    時間: 22/10/2009 03:33 PM

ok wor...人地咁耐冇跑點都要熱熱身 la....
杜拜果 d 嘉年華夠係報就 n 隻到最後又唔知得幾多 la.....
點解發生響香港就又係乜乜物物???

咁同香討足版 d 反南抽水怪有咩分別
作者: 阿源    時間: 22/10/2009 04:45 PM

就算真係跑都係熱身遮.不過多D外國馬趣味性高D.
作者: asiadragon    時間: 22/10/2009 11:54 PM

據知百威勝會在11月英國 Lingfield 馬場跑場表列賽做熱身..然後會飛來香港嘗試衝擊香港盃
故此未必跑香港盃預賽

閒話一句..小心啦:lll:

香港盃..百威勝+萬千景象
作者: 小野伸二    時間: 23/10/2009 04:29 AM     標題: 回復 #12 asiadragon 的帖子

萬千景象過黎幫我分下電算機..正呀~~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0