標題: 11月7日賽後報告(楊明綸,白德民停賽) [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 7/11/2009 03:14 PM     標題: 11月7日賽後報告(楊明綸,白德民停賽)

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/raceReportFull.asp?date=11/7/2009[/iframe]

作者: asiadragon    時間: 7/11/2009 05:58 PM

「多快樂」包尾而回,小組認為該駒的表現難以接受。由於今次是小組第三次認為「多快樂」的表現難以接受,因此小組裁定該駒必須經多次試閘及格,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。:ooo: :ooo:
作者: 莫問我是誰    時間: 7/11/2009 06:08 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 7/11/2009 05:58 PM 發表
「多快樂」包尾而回,小組認為該駒的表現難以接受。由於今次是小組第三次認為「多快樂」的表現難以接受,因此小組裁定該駒必須經多次試閘及格,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。:ooo: :ooo:

用大摩o既講法...呢隻馬係厭戰~:yyy:

大摩真係好野...厭戰呢個解釋我只聽過佢一個人講,而且唔止一次~~:zzz:
作者: asiadragon    時間: 7/11/2009 07:48 PM

見習騎師楊明綸承認一項行為不當的指控〔賽事規例第155(5)條〕,事緣在十一月五日星期四早上,他被練馬師徐雨石問及是否因為在陣上跌掉馬鞭而沒有對「萬能駒」用鞭時,他告知徐雨石他在賽事早段跌掉馬鞭,而事實上他全程均握有馬鞭。被查詢此宗事件期間,見習騎師楊明綸說,晨操時被徐雨石問及,並獲機會承認他跌掉馬鞭時,他記起在2008/2009年度馬季,他曾被徐雨石批評他策騎該廄其中一駒的方式。他說,為免再惹起類似的指責,他輕率地決定向徐雨石承認,以免他進一步追問這宗事件。聽取見習騎師楊明綸就此宗事件的解釋,小組滿意上述他向徐雨石承認跌鞭的解釋,而他向徐雨石說謊並別無其他用心。考慮了有關情況,小組判處見習騎師楊明綸停賽(四個香港賽馬日)直至十一月二十六日星期四才可再次出賽。此項停賽罰則押後至十一月十一日星期三跑馬地賽事後執行。在衡量罰則時,小組考慮了見習騎師楊明綸在研訊開始時立即通知小組,他曾向徐雨石說謊,及他已於十一月六日星期五聯絡徐雨石就誤導了他作出道歉。小組並考慮到他在研訊過程中表示悔意,以及他在賽馬行業的經驗尚淺。

楊明綸停賽:tttt: ..
作者: 小武士    時間: 7/11/2009 07:54 PM

楊明綸呢個停賽原因 都幾好笑:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 7/11/2009 07:56 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 7/11/2009 07:48 PM 發表
見習騎師楊明綸承認一項行為不當的指控〔賽事規例第155(5)條〕,事緣在十一月五日星期四早上,他被練馬師徐雨石問及是否因為在陣上跌掉馬鞭而沒有對「萬能駒」用鞭時,他告知徐雨石他在賽事早段跌掉馬鞭,而事實 ...

之前又話感謝徐雨石,而家:fff:
作者: Kris    時間: 7/11/2009 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 7/11/2009 07:54 PM 發表
楊明綸呢個停賽原因 都幾好笑:yyy:

騎師講大話係誠信問題wor:fff:
作者: 小武士    時間: 7/11/2009 08:03 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 7/11/2009 08:00 PM 發表

騎師講大話係誠信問題wor:fff:

好笑既唔係講大話而停賽 而係

被查詢此宗事件期間,見習騎師楊明綸說,晨操時被徐雨石問及,並獲機會承認他跌掉馬鞭時,他記起在2008/2009年度馬季,他曾被徐雨石批評他策騎該廄其中一駒的方式。他說,為免再惹起類似的指責,他輕率地決定向徐雨石承認,以免他進一步追問這宗事件。

:fff:

因為咁樣而講大話而停賽:yyy:
作者: dennis2299    時間: 7/11/2009 08:07 PM

唔知多快樂仲有冇機會出賽呢:eee:
作者: yuricylau    時間: 7/11/2009 08:08 PM

但奇怪在小楊當晚跑完解鞍覆磅時...照計石哥唔會唔知佢有無鞭在手喎:ppp: :ppp:
除非佢跑完之後掟走條鞭:yyy:
作者: 君子    時間: 7/11/2009 08:53 PM

:ppp: :ppp: 綸哥 :ppp:
作者: 週日寧靜    時間: 7/11/2009 09:14 PM

綸仔竟然講大話..

一個大話換來罰停4日..幾唔抵

寧願當初被石哥鬧好過啦..
作者: jl312    時間: 7/11/2009 09:21 PM

第一次聽咁樣俾人罰:hhh:
作者: 自由雨滇行    時間: 7/11/2009 09:36 PM

黎海榮(「包裝好友」)、賴維銘(「威威」)以及見習騎師蘇狄雄(「八哥福星」)因逾時到達亮相圈,各被罰款二千元。
佢三條友做乜事:lll:
作者: 神鷹    時間: 7/11/2009 10:14 PM

明綸驚被石哥罵而講大話:ppp: :yyy:
作者: 西人堅    時間: 7/11/2009 10:16 PM     標題: 回復 #14 自由雨滇行 的帖子

鬥地主 :lll:
作者: 櫻花    時間: 7/11/2009 10:57 PM

"包裝司令" 一出就流鼻血,上一隻養係方仔到嘅"包裝武士"又係好快流鼻血玩完:ppp:
作者: taxi2003    時間: 7/11/2009 10:59 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 7/11/2009 10:57 PM 發表
"包裝司令" 一出就流鼻血,上一隻養係方仔到嘅"包裝武士"又係好快流鼻血玩完:ppp:

睇黎8字唔夾:ppp: :ppp: :ppp:
作者: asiadragon    時間: 7/11/2009 10:59 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 7/11/2009 10:57 PM 發表

包裝系唔通同方仔貼錯門神:ppp::ppp:
作者: 您睇我唔到    時間: 8/11/2009 12:26 AM

睇黎轉去何床度練好d,溫和d:cccc:
作者: p238hornet    時間: 8/11/2009 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 7/11/2009 09:36 PM 發表
黎海榮(「包裝好友」)、賴維銘(「威威」)以及見習騎師蘇狄雄(「八哥福星」)因逾時到達亮相圈,各被罰款二千元。
佢三條友做乜事:lll:

實3個一齊有野做:ppp:
作者: kitchai1228    時間: 8/11/2009 01:13 AM

以為冼大少走左再冇經典解釋時今日又有喎:yyy: :yyy:
心路咩事??驗下都好丫:ooo:
作者: joekwan    時間: 8/11/2009 02:44 AM

楊生係上位其間搞d咁既野,自己搵自己笨:ooo:
作者: 帶來吉利    時間: 8/11/2009 11:54 AM

2隻有痰馬 推落去冇走勢

下次小心補中
作者: 莫問我是誰    時間: 8/11/2009 12:25 PM

秋天一到...愈來愈多氣管有血,有痰馬,同埋流鼻血馬出現,買過關真係要小心d~:ppp:

明綸係白痴,講大話都唔識講,你趺馬鞭全世界都睇到哂,點可能會話無趺呀??下次應該話你手痛~~最多停你1,2日比你

休息下,如果你羅到醫生證明更加唔駛停~~

呢件事我估計都唔會影響石哥同明綸o既關係,不過奸仔達就難講~:yyy: 自己徒弟借出去停左4日,石哥你點賠呀?:yyy: 借

返家偉比你羅....奸仔達:你徒弟咁垃圾,o岩o岩輸左我隻酒勝,明綸又輸隻萬能駒,真係一人一次~:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0