標題: 馬圈動態:岩田康誠來港跑騎師賽 [打印本頁]

作者: derossi16    時間: 21/11/2009 03:38 PM     標題: 馬圈動態:岩田康誠來港跑騎師賽

香港馬會日前正式邀請三匹日本馬來港參加下月國際賽,當中包括上屆香港瓶季軍「網絡電郵」,另一匹是去年在香港短途錦標落敗,但回國後卻贏出兩場短途一級賽的「桂冠戰士」,以及去年贏出一級賽寶塚紀念賽的「榮進代表」。如果「網絡電郵」決定接受邀請,大有機會配上目前在日本客串的比利時騎師蘇銘倫。

此外,上季來港參加國際騎師錦標賽的日本前列騎師岩田康誠,今年將再度來港應戰。雖然岩田康誠過去未嘗在國際騎師錦標賽贏馬,但他表示在跑馬地馬場的急彎賽道上陣甚具挑戰性,所以已答應來港與一眾好手較量。
作者: 武豊    時間: 21/11/2009 03:47 PM

之前成日抽到D衰馬, 希望今次好運D啦!:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 21/11/2009 04:05 PM

榮進代表:ddd:
作者: 您睇我唔到    時間: 21/11/2009 05:18 PM

網絡電郵,桂冠戰士唔請都自己黎,反而想知隻dj仲想唔想跑瓶:tttt:
作者: joekwan    時間: 22/11/2009 03:04 AM

網絡電郵上次配靳能,今次又話配蘇銘倫,日本馬之中都算少有
作者: taxi2003    時間: 22/11/2009 04:03 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/11/2009 04:05 PM 發表
榮進代表:ddd:

除有馬外冇咩可以跑,係唔知佢肯唔肯黎je:ppp: :ppp:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 22/11/2009 07:31 AM

good news :loveliness:
作者: 李澤楷    時間: 22/11/2009 08:01 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 22/11/2009 04:03 AM 發表

除有馬外冇咩可以跑,係唔知佢肯唔肯黎je:ppp: :ppp:

唔關事,以他今季表現何解香港馬會會主動邀請他來港?

作者: taxi2003    時間: 22/11/2009 08:09 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/11/2009 08:01 PM 發表

唔關事,以他今季表現點解香港會主動邀請他來港?

唔單係睇今年掛......

而且單睇今年既話網絡電郵有冇得跑都係問題呢:ppp: :ppp: :ppp:
作者: 李澤楷    時間: 22/11/2009 08:11 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 22/11/2009 08:09 PM 發表

唔單係睇今年掛......

而且單睇今年既話網絡電郵有冇得跑都係問題呢:ppp: :ppp: :ppp:

咁其實有好多其他選擇.
例如拳壇奇蹟,新勝又係澳洲種.

結伴行或者都有機會,都退役在即唔爭在遊一下香港,話唔定有機會做日本馬王呢?
作者: taxi2003    時間: 22/11/2009 08:14 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/11/2009 08:11 PM 發表

咁其實有好多其他選擇.
例如拳壇奇蹟,新勝又係澳洲種.

結伴行或者都有機會,都退役在即唔爭在遊一下香港,話唔定有機會做日本馬王呢?

榮進代表應該係跑盃,同拳壇奇蹟冇衝突WOR:ddd: :ddd:
作者: 李澤楷    時間: 22/11/2009 08:17 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 22/11/2009 08:14 PM 發表

榮進代表應該係跑盃,同拳壇奇蹟冇衝突WOR:ddd: :ddd:

我知,我意思係"馬會主動邀請"呢個.

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0