標題: 百喜升騰 大摩再添皇牌 [打印本頁]

作者: derossi16    時間: 3/12/2009 02:46 AM     標題: 百喜升騰 大摩再添皇牌

摩皇牌「閒話一句」下月出戰香港盃前夕,又有另一惡馬加盟在即;剛於上月法國凱旋門大賽跑第十二名的Beheshtam「百喜升騰」,已被摩09至10馬季賽馬團體買入,據知此駒身價高達200萬美元,比「閒話一句」猶有過之;Beheshtam將於國際賽後便會運港,如是者大摩手中又多一只打m籌碼。

Beheshtam於凱旋門大賽,馬會譯名為「百喜升騰」,該賽由巫斯義執韁,以7馬位負於長勝將軍「海都之星」,同場跑第二名的「躍升」下周日將出戰國際賽香港瓶,Beheshtam份量縱難與該兩駒相比,卻勝在仍可期有進步餘地。Beheshtam來自法國,目前3歲,與上兩屆本港打m冠軍「閒話一句」及「喜蓮福星」,同出自父系Peintre Celebre,原有馬主為歐洲大馬主阿加汗旗下,練馬師為法國名氣甚響的羅迪普,他跟巫斯義是好友,但此宗交易與巫斯義無關,且由大摩全權經手。

跟閒話一句同父系
Beheshtam歷來6戰獲兩冠一亞,贏馬路程為2400及2600米,包括今年5月在蘇銘倫胯下,於2600米一出即勝,翌仗於2400米再下一城。Beheshtam往後最大成就,是於9月法國二級賽2400米得第二;查摩09至10馬季賽馬團體,與「閒話一句」馬主摩07至08賽馬團體成員相近,且看Beheshtam能否像「閒話一句」,成功於打m揚威。新報賽馬記者何君明報道
作者: taxi2003    時間: 3/12/2009 02:48 AM

阿加汗肯將隻羸2400既馬賣走,好有獲feel:ppp: :ppp:
作者: jl312    時間: 3/12/2009 02:53 AM

隻馬每季香港只可以跑三幾場, 2000米都嫌短:funk:

唔通班友目標係出年 MEL CUP :fff: :fff: :fff:
作者: kewell    時間: 3/12/2009 02:54 AM

打比都嫌短呀:yyy:  皇太后杯 吧啦:yyy:
作者: 神鷹    時間: 3/12/2009 02:55 AM

呢隻凱旋門賞個陣老巫全程外疊無遮擋,一入直路都叫曾有衝過,後尾乏力
估唔到被大摩買到:ppp: 呢隻潛力唔差
作者: souphen    時間: 3/12/2009 03:03 AM

大摩真係好想跑墨爾本盃  :iiiii: :iiiii:
作者: Kris    時間: 3/12/2009 07:00 AM     標題: 回復 #2 taxi2003 的帖子

隨時係第二隻大利多掛, 有能力但唔啱香港
作者: 何良    時間: 3/12/2009 07:15 AM

爆炸之後又有人做水魚
作者: 阿源    時間: 3/12/2009 07:37 AM

呢隻係唔係第一隻跑過凱旋門既馬運港服役:aaaa:
作者: lovexjapan08    時間: 3/12/2009 10:38 AM

名畫家子嗣三連霸香港打比,會唔會係個香港賽馬傳奇
作者: 您睇我唔到    時間: 3/12/2009 11:32 AM

又阿加汗,見過鬼唔怕黑
如果佢黎到2000米可以揮低big5 o既話,咁香港水準就好低落
作者: 帶來吉利    時間: 3/12/2009 11:56 AM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 3/12/2009 10:38 發表
名畫家子嗣三連霸香港打比,會唔會係個香港賽馬傳奇

火龍駒 傷左 重要變埋公公
今年估計唔會上陣

e隻又要跑2400
叻叻都惡唔出樣:kkkk:
作者: yuricylau    時間: 3/12/2009 08:22 PM

期待與快人快語再決高下:jjjj: :jjjj:
作者: S.WEEK    時間: 3/12/2009 08:46 PM

我睇好 :eee: :eee:
作者: ユюユ    時間: 4/12/2009 12:11 AM

我100%睇好

場場輸ML出局:fff:
作者: 木奇異    時間: 4/12/2009 12:15 AM

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 4/12/2009 12:11 AM 發表
我100%睇好

最少120分lor :abcde::abcde:
作者: sw    時間: 4/12/2009 12:33 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 4/12/2009 12:15 AM 發表

最少120分lor :abcde::abcde:

場場贏大差 根本會係星球馬一隻:zzz:
作者: lovexjapan08    時間: 4/12/2009 11:46 AM

大摩唔通想快告仔一步贏凱旋門,隻馬唔做公公的話
作者: 魚仔餅    時間: 4/12/2009 02:14 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 4/12/2009 12:11 AM 發表
我100%睇好

謝謝你:iiiii: :iiiii: :iiiii:
作者: dennis2299    時間: 4/12/2009 04:05 PM

百喜升騰:jjjj:

凱旋門個場我比佢既毛色吸引左:vvvv:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0