標題: 韋達在JRA世界超級騎師大賽再次獲得亞軍 [打印本頁]

作者: 列高力    時間: 6/12/2009 11:38 PM     標題: 韋達在JRA世界超級騎師大賽再次獲得亞軍

2009年12月6日
經過兩天合共四個回合的競逐,香港冠軍騎師韋達在二○○九年世界超級騎師大賽獲得亞軍。
第六度參加世界超級騎師大賽的韋達,於昨日頭兩關賽事金馬鞍錦標及金馬刺錦標完成後,以十五分排名第六。今日在第三關金馬靴錦標(草地2000米),策五歲馬T M Hiryu跑獲第九名,增添三分,繼而在尾關金馬鞭錦標(草地1600米)策三歲馬Fireflaught一放到底,再添20分,兩天合計累積38分得第二名。
這亦是他繼去年屈居於法國代表曼迪沙寶之後,連續兩年於此項由日本中央競馬會(JRA)舉辦的騎師邀請賽獲得第二名。於首日賽事領先的日本騎師橫山典弘,則憑其於金馬靴錦標的頭馬,以47分獲得今年的冠軍。而另外三位將於本週三參加國泰航空國際騎師錦標賽的騎師,包括莫雅(英國)、李慕華(法國)及岩田康誠(日本),則分別名列第三、第七及第十位
作者: 列高力    時間: 6/12/2009 11:39 PM

作者: iamjack    時間: 6/12/2009 11:42 PM

達少係日本的成績的確唔錯 :jjjj:
作者: ユюユ    時間: 6/12/2009 11:44 PM

簡直係荒天下之大謬:hhhh:
作者: 木奇異    時間: 6/12/2009 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 6/12/2009 11:42 PM 發表

係日本都冇邊個騎師有守好位慳位e個concept
韋達當然掂啦 :yyy:

作者: 君子    時間: 7/12/2009 12:31 AM

少左今日3場頭馬 :yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 7/12/2009 12:37 AM

達少會唔會遲下去日本客串
之後好似老巫咁半工讀做練馬師,佢之前話想過做:eee:
作者: 帶來吉利    時間: 7/12/2009 01:00 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 7/12/2009 00:31 發表

佢騎 好味皇 一定輸啦:rrr:
作者: jintinc    時間: 7/12/2009 02:09 AM     標題: 回復 #2 列高力 的帖子

睇番jra 的片 , 橫山伯真係好開心:yyy: :yyy:

諗番下橫山伯好似冇咩黎HK跑過:hhh: :hhh:

希望下年馬會請下佢黎玩La:jjjj: :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 7/12/2009 02:29 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 7/12/2009 02:09 AM 發表
睇番jra 的片 , 橫山伯真係好開心:yyy: :yyy:

諗番下橫山伯好似冇咩黎HK跑過:hhh: :hhh:

希望下年馬會請下佢黎玩La:jjjj: :jjjj:

千里通:fff:
作者: jintinc    時間: 7/12/2009 02:49 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/12/2009 02:29 AM 發表

千里通:fff:

唔係用勝浦咩??:hhh: :hhh:
Check 番第2次黎係用橫山:ppp: :ppp:
不過今年o既橫山真係醒左D wo:jjjj: :jjjj:

作者: taxi2003    時間: 7/12/2009 03:21 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 7/12/2009 12:31 AM 發表

2 win + 騎師賽第2果份獎金應該抵得番:lll: :lll:
作者: S.WEEK    時間: 7/12/2009 09:39 AM

不過JRA世界超級騎師大賽

年年我都覺得搞得好過其他地方

比識價杯更好
作者: asiadragon    時間: 7/12/2009 11:31 AM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 6/12/2009 11:42 PM 發表

聽他回應主持的答法..
都不難知道他成為多年冠軍騎師的重要因素:yyy::yyy:..人際關係極好:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0