標題: 騎練專訪:貝利高齊歡唱轉蘇廐 [打印本頁]

作者: derossi16    時間: 26/12/2009 10:32 AM     標題: 騎練專訪:貝利高齊歡唱轉蘇廐

【本報訊】賀賢今季成績理想,可是已支持賀多年的馬主趙容燮,近日決定將名下兩匹戰績甚佳的「貝利高」和「齊歡唱」拉離賀轉投蘇保羅,有關申請已得到批准,日內將正式拉倉。目前身在澳洲與家人團聚過節的賀賢坦言感到十分失望和掃興。他說:「我與趙容燮合作了一段長時間,交出不少頭馬,如今卻一聲不響地將馬匹轉倉他投,而且沒有給我任何解釋,實在令我失望,好在我今季成績理想,馬房上下依然士氣如虹,應不會對我構成影響。」

賀賢明日共遣四駒上陣,其中「俊威威」在谷草連輸兩場後,強配柏寶轉戰泥地短途,他說:「此駒在外地曾跑變化地贏馬,所以抵港後我暫時希望牠在較鬆軟的場地比賽,前仗僅負於『戰士』兩馬位,可見有實力,如能應付泥地,按理今場可挑戰任何對手。」

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... &cat_id=3472279
作者: 馬俠    時間: 26/12/2009 10:34 AM

搞咩呀...

:zzzzzzzzz:
作者: taxi2003    時間: 26/12/2009 10:39 AM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 26/12/2009 10:34 AM 發表
搞咩呀...

:zzzzzzzzz:

貝利高可能想要再跑草地機會:ddd: :ddd:

齊歡唱呢2場馬主應輸唔小:ppp: :ppp:

作者: neeDu    時間: 26/12/2009 11:10 AM

呢d馬主:rrr: :rrr:
作者: dennis2299    時間: 26/12/2009 11:12 AM

根本唔關賀賢事:ddd:

貝利高上場輸只係初跑一班味能夠適應步速:ddd:

齊歡唱上次漏閘姐:ppp: 而前次就輸個外檔:ooo:

作者: Kris    時間: 26/12/2009 11:45 AM     標題: 回復 #3 taxi2003 的帖子

應該馬主輸左自己同人地好多錢所以拉啦
作者: 櫻花    時間: 26/12/2009 11:46 AM

齊歡暢  被人吹得太大 馬主祈望過高:ppp:
隻馬上二場話就話有意外,但走勢未算勁,最多一班馬唔係馬王級.

作者: 冼馬田    時間: 26/12/2009 11:51 AM

其實係唔係賀賢掃馬咋?﹗兩隻都差唔多料啦﹗:eee:
作者: 翼    時間: 26/12/2009 12:16 PM

:ppp: 又難怪
貝利高,跑番次1400米試下,走去泥地
作者: 西人堅    時間: 26/12/2009 12:39 PM

貝利高上場又真係得離譜左小小 :jjjj:
用同一個人守同一個位一步都冇.....
好味皇新力高都上埋黎......
好摩法幻影 加 老千成 feel :yyy:
作者: 旅遊領隊    時間: 26/12/2009 01:00 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 26/12/2009 11:46 AM 發表
齊歡暢  被人吹得太大 馬主祈望過高:ppp:
隻馬上二場話就話有意外,但走勢未算勁,最多一班馬唔係馬王級.

我都認同...隻馬睇得太高:vvv:
作者: 小野伸二    時間: 26/12/2009 01:05 PM

去蘇保羅咪仲衰多兩錢重:yyy:

擺個韋達上去~~
作者: 櫻花    時間: 26/12/2009 01:32 PM

蘇保羅 啲馬持久力好似唔多夠,谷一,二場搏就得:ppp:
作者: 木奇異    時間: 26/12/2009 03:09 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/12/2009 01:05 PM 發表
去蘇保羅咪仲衰多兩錢重:yyy:

擺個韋達上去~~

我諗起愛拼系 :yyy:
聽哂D讒言, 離開賀賢走左去肥胡, 徐生度 :abcde:
結果到而家D馬Q都未入過 :yyy:
作者: 櫻花    時間: 26/12/2009 03:13 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/12/2009 03:09 PM 發表

我諗起愛拼系 :yyy:
聽哂D讒言, 離開賀賢走左去肥胡, 徐生度 :abcde:
結果到而家D馬Q都未入過 :yyy:

賀賢 谷馬我覺得都幾霸道,有開好表現嘅馬轉出去,好似無乜邊隻再有表現:ppp:
真係有幾多隻 "再領風騷".

作者: 李澤楷    時間: 26/12/2009 03:18 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 26/12/2009 03:13 PM 發表

賀賢 谷馬我覺得都幾霸道,有開好表現嘅馬轉出去,好似無乜邊隻再有表現:ppp:

再領風騷:fff:
作者: 翼    時間: 26/12/2009 04:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/12/2009 03:18 PM 發表

再領風騷:fff:

:ooo: :ooo: 貝利高去蘇保羅度...都5知是好是壞
:loveliness: 但正本仁心都搞得掂應該冇咩問題
作者: 李澤楷    時間: 26/12/2009 05:39 PM

QUOTE:
原帖由 於 26/12/2009 04:52 PM 發表

:ooo: :ooo: 貝利高去蘇保羅度...都5知是好是壞
:loveliness: 但正本仁心都搞得掂應該冇咩問題

正本仁心個馬格好舒服:fff:
可能轉過去貪有山珍海味食:zzz:
作者: 帶來吉利    時間: 26/12/2009 05:54 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 26/12/2009 15:13 發表

真係有幾多隻 "再領風騷".

不過佢e 2隻都重有分
作者: 週日寧靜    時間: 26/12/2009 08:07 PM

輸唔起..學咩人養馬..至乞人憎就係呢d馬主:rrr:
作者: EternitY    時間: 26/12/2009 08:09 PM

香港馬圈轉倉好正常,不過愈轉愈差,轉去蘇保羅度就真係瓜多過菜 ... :ppp:
作者: 週日寧靜    時間: 26/12/2009 08:11 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 26/12/09 08:09 PM 發表
香港馬圈轉倉好正常,不過愈轉愈差,轉去蘇保羅度就真係瓜多過菜 ... :ppp:

過到去..可能山雞都會變鳳凰:fff: :fff:
作者: EternitY    時間: 26/12/2009 08:14 PM

QUOTE:
原帖由 週日寧靜 於 26/12/2009 08:11 PM 發表

過到去..可能山雞都會變鳳凰:fff: :fff:

有幾多隻耀目?:fff:
雖然呢排我好鍾意蘇保羅,靠佢唔駛輸錢,不過佢既功力照計點都唔夠今季變態既賀賢黎掛。:jjjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0