標題: 恨鐵不成鋼 [打印本頁]

作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 06:27 PM     標題: 恨鐵不成鋼

當日,大師傅郭爾達從美國夾著世界盃冠軍名號來港
第一場本以為可以順利開齋,可惜大師傅未贏馬先興奮
自始落入深淵
本以為再度"受邀"黎港"獻技",雪前恥,但未騎馬,先表演一輪坐冷板
可憐天下練馬心,最有義氣o既方大哥不計前事
幾個馬日,供佢坐騎,等佢有下旅費
但係大師傅,卻真係只能賺下旅費,真係叫馬迷同練馬方傷心
如此機動走位o既大師傅,無論放頭,後上,都令馬迷拍台叫※
真係不解為何未能贏馬,同期申牌而不批o既法國禮,都己經開齋多時
世界盃冠軍大師傅美國騎師郭爾達,你究竟幾時開場齋俾大家睇下呢,唔好搞到馬迷要食齋,好嗎
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:28 PM

法國禮今季都唔少出錯:ppp: :ppp:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:29 PM

講真,今時今日佢有得出場算係咁.
唔好要求咁多.
佢出一隻當少隻諗.

好似薛順強,梁明偉咁出一場唔使諗,跑出當抽水.
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:31 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:28 PM 發表
法國禮今季都唔少出錯:ppp: :ppp:

法國禮係咪第1次做人主帥??
成日認為佢心理因素唔多好:ooo: :ooo:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:32 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 06:29 PM 發表
講真,今時今日佢有得出場算係咁.
唔好要求咁多.
佢出一隻當少隻諗.

好似薛順強,梁明偉咁出一場唔使諗,跑出當抽水.

但係佢D表演真係睇到:bbb: :bbb:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:33 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 06:31 PM 發表

法國禮係咪第1次做人主帥??
成日認為佢心理因素唔多好:ooo: :ooo:

唔多關事掛.....
佢似乎太大安旨意等直路島搵位搞到幾次咁樣塞死....

不過今日輸果2隻熱門就真係唔係佢既錯:ppp: :ppp:
作者: 魔術師    時間: 1/1/2010 06:34 PM

郭爾達 ...... 一匹軍策令已顯示出他的騎功, 因為這匹馬要跑到無P實在很難.....
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:35 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 06:32 PM 發表

但係佢D表演真係睇到:bbb: :bbb:

當少隻諗囉,仲好有佢地3個加埋梁家偉場場諗少4隻好好玩的.
不過要佢地4個一齊有得出都有難度.
作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 06:37 PM

主要我想表達
量少唔係問題
你要俾人睇到你係有心機騎馬
走位差唔在講,1d博馬心都冇
你睇下藍天
哩場方仔主力一定係隻美麗傳奇
但藍天一d都唔錯
肯騎3甲唔係冇可能,但佢跟人屎忽,好似唔識閃出去咁,繼續塞
作者: 金威    時間: 1/1/2010 06:37 PM

以前薛凱文都係咁啦
無乜坐騎
但再黎香港就贏香港杯架喇

香港賽馬騎師裡面, 一般都係以二三級騎師為主
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:39 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 06:35 PM 發表

當少隻諗囉,仲好有佢地3個加埋梁家偉場場諗少4隻好好玩的.
不過要佢地4個一齊有得出都有難度.

唔敢排除家偉有進步可能,我就咁飛左高風格:sss: :sss:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:39 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:33 PM 發表

唔多關事掛.....

佢上年Win果陣都幾多3疊有遮檔 , 入面搵位Win真係唔多見:ppp: :ppp:
作者: poiuy    時間: 1/1/2010 06:40 PM

我記得以前睇過篇文講佢表面贏世界杯好勁但其實好平平的
篇文係分析柏威廉同佢,,我覺得都幾中肯...

贏世界杯可以係贏騎師,,但亦都可以係隻馬背個人贏返黎
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:41 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 1/1/2010 06:40 PM 發表

你睇咁多屆有冇D真係鬥到難分難解?:fff:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:42 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 06:39 PM 發表

佢上年Win果陣都幾多3疊有遮檔 , 入面搵位Win真係唔多見:ppp: :ppp:

太平星就係咁走,不過敵不過神:ppp: :ppp: :iiiii: :iiiii:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:42 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:39 PM 發表

唔敢排除家偉有進步可能,我就咁飛左高風格:sss: :sss:

高風格本身都有傷過,所以呢隻走甩都好多因素.
跑出中左咪眼光好囉.
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:43 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 1/1/2010 06:37 PM 發表
主要我想表達
量少唔係問題
你睇下藍天
但藍天一d都唔錯

跟人屎忽都算啦 , 最後又唔騎又壓線第5都冇:bbb: :bbb:
作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 06:43 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 1/1/2010 06:40 PM 發表

我都有睇
我個人觀點一個美國騎師
咁多年都只係贏咁少級制賽,真係唔會覺得佢高得去邊

柏威廉都俾人話西澳(?唔熟)水準低,唔方勁
但佢有神仙幫都佢得到佢可以做一個聽話版柏寶囉,好洗好用
作者: poiuy    時間: 1/1/2010 06:43 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 06:41 PM 發表

普羅馬迷只會知道 贏世界杯好_勁:yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 06:45 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 06:41 PM 發表

攻擊手果屆都叫有鬥
最後俾馬主小佢,鬥成咁,贏咁小:yyy:
作者: poiuy    時間: 1/1/2010 06:45 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 1/1/2010 06:43 PM 發表

我都有睇
我個人觀點一個美國騎師

只能怪佢自己第一匹馬就咁on9,,第一印象唔好你想係馬圈生存都難:yyy:
騎功已經唔係好
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:45 PM

QUOTE:
原帖由 魔術師 於 1/1/2010 06:34 PM 發表
郭爾達 ...... 一匹軍策令已顯示出他的騎功, 因為這匹馬要跑到無P實在很難.....

我諗就算個個星期比rw眾人_到飛起既武豊都好過佢:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:46 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 1/1/2010 06:43 PM 發表

我都有睇
我個人觀點一個美國騎師

戴崇謀夠哂多啦,咪:fff:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:46 PM

QUOTE:

今日都有篇講柏威廉同佢:fff: :fff:

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100101&sec_id=3400553&subsec_id=3403910&art_id=13582301&cat_id=3472284&coln_id=3503334
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:46 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 1/1/2010 06:45 PM 發表

攻擊手果屆都叫有鬥
最後俾馬主小佢,鬥成咁,贏咁小:yyy:

都係無,最後戴崇謀發脾四:fff:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:47 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:45 PM 發表

我諗就算個個星期比rw眾人_到飛起既武豊都好過佢:yyy: :yyy:

16年前佢係香港騎成田力話俾你知佢以前唔係咁:fff:
作者: yuricylau    時間: 1/1/2010 06:48 PM

QUOTE:

得四屆係一個馬位內:lll:
其中一屆居然係雪茄:zzz:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:48 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 1/1/2010 06:45 PM 發表

只能怪佢自己第一匹馬就咁on9,,第一印象唔好你想係馬圈生存都難:yyy:
騎功已經唔係好

唔係既,好似韋健仕早贏又點??
結果都係鬥唔過上季騎極冇馬贏既威廉
騎功有幾多練馬師(尤其大把係紅褲子出身)心中有數啦:tttt: :tttt:
作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 06:49 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:48 PM 發表

騎功有幾多練馬師(尤其大把係紅褲子出身)心中有數啦:tttt: :tttt:

係咪同性格有問題?
佢初黎己經同薜順強鬥小
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:49 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:48 PM 發表

韋健仕我認為造唔到輕磅先byebye:ppp: :ppp:
作者: timothyhin    時間: 1/1/2010 06:50 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 1/1/2010 06:37 PM 發表
以前薛凱文都係咁啦
無乜坐騎

我意見反而係調轉:ppp:

香港有哂最適合香港賽事環境既騎師:ggg:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 06:51 PM

QUOTE:

人格差,要好好騎功先俾你玩.
韋健仕多次唔合作,之後咪食肥自己,然後返歸啦.
作者: poiuy    時間: 1/1/2010 06:52 PM

QUOTE:

練馬師叫你做野你都要做足先得,,頂死同一世界你都係唔想係香港做姐:yyy:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:52 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 06:49 PM 發表

韋健仕我認為造唔到輕磅先byebye:ppp: :ppp:

佢做唔到116以下?如果係又真係難搵食d既:ppp: :ppp:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:54 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 1/1/2010 06:52 PM 發表

練馬師叫你做野你都要做足先得,,頂死同一世界你都係唔想係香港做姐:yyy:

我覺得似係冇心之失:yyy: :yyy:

但呢一次真係夠佢玩完:ppp: :ppp:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:55 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:52 PM 發表

佢做唔到116以下?如果係又真係難搵食d既:ppp: :ppp:

好似117定唔知119:llll: :llll:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:56 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:54 PM 發表

我覺得似係冇心之失:yyy: :yyy:

但呢一次真係夠佢玩完:ppp: :ppp:

仲有花好月圓果次:llll: :llll:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 06:58 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 06:56 PM 發表

仲有花好月圓果次:llll: :llll:

漏閘果次??:yyy: :yyy:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 06:59 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:58 PM 發表

漏閘果次??:yyy: :yyy:

係呀:eee: :eee:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 07:02 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 06:59 PM 發表

係呀:eee: :eee:

好難相信係專登既:yyy: :yyy:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 07:04 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 07:02 PM 發表

好難相信係專登既:yyy: :yyy:

發夢都死啦:zzz: :zzz:
作者: Running    時間: 1/1/2010 07:43 PM

我好有興趣想知隔離灠炊熆I睇郭生麊穛{:fff: :zzz:
作者: horsefai    時間: 1/1/2010 08:08 PM

睇唻只有伊神先救到郭爾達
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 08:23 PM

其實佢 la, 韋x妮 la, 冇罪 ge....屎姐.....
係佢 d fans x 街姐 :yyy:
澳洲式美國騎師 哈哈哈
作者: Kris    時間: 1/1/2010 08:29 PM     標題: 回復 #44 西人堅 的帖子

所有唔好嘅嘢都關澳洲事,因為澳洲本來係英國佬放逐囚犯嘅地方嘛:yyy:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 08:36 PM     標題: 回復 #45 Kris 的帖子

薛達志初初都冇咩野 ga.....咪又係 因為 d 高手 fans lor :yyy:
咁依家佢 衰格就人人都知

同樣點解曼聯未必真係咁衰  乞人憎咪又係 d 曼狗 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 10:25 PM

但郭爾達無高手FDS.
得韋羨妮有姐,只係李易達,大摩,鄭俊偉俾機會佢佢把握唔到.

薛達志唔係咁差既,薛寶力到左到時整個雙薛陣:fff:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2010 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 1/1/2010 06:37 PM 發表
以前薛凱文都係咁啦
無乜坐騎

薛凱文騎功唔差得過勞愛德
不過人地做慣哂馬房主帥 要佢social同人爭馬騎當然差3班 :abcde:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2010 10:34 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 08:23 PM 發表
其實佢 la, 韋x妮 la, 冇罪 ge....屎姐.....
係佢 d fans x 街姐 :yyy:
澳洲式美國騎師 哈哈哈

e句真係經典到呢.... :yyy::yyy:
係果面D撚樣先講得出口:iiii::iiii:

作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 10:40 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2010 10:34 PM 發表

e句真係經典到呢.... :yyy::yyy:
係果面D撚樣先講得出句:iiii::iiii:

果句唔係大粒高手講既:ppp: .
作者: 木奇異    時間: 1/1/2010 10:48 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 10:40 PM 發表

果句唔係大粒高手講既:ppp: .

班高手都冇出黎以正視聽
就擺明佢地都同意E句 :jjjj:
只不過唔係班高手親自講既 :jjjj:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 10:49 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2010 10:48 PM 發表

班高手都冇出黎以正視聽
就擺明佢地都同意E句 :jjjj:

大高手小高手 都冇咩分別 ga la
都係 67 一班 :yyy:
作者: Kris    時間: 1/1/2010 10:51 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 10:49 PM 發表

大高手小高手 都冇咩分別 ga la
都係 67 一班 :yyy:

真係7少陣都會死ga:yyy:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 10:54 PM     標題: 回復 #47 李澤楷 的帖子

冇 ga la
一有美加人黎就已經想笑 la :yyy:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2010 10:58 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 10:54 PM 發表
冇 ga la
一有美加人黎就已經想笑 la :yyy:

其實美加未必冇好騎師, 或者可能係佢地唔適應香港跑道同賽事模式
不過 班高手 係咁吹美加系 又係咁_澳洲系 一個騎師好唔好原來係睇國旗既 E樣先好笑 :iiii::iiii:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:01 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2010 10:58 PM 發表

其實美旦D同賽事模式
不過 班高手 係咁吹美加系 又係咁_澳洲系 一個騎師好唔好原來係睇國旗既 E樣先好笑 :iiii::iiii:

白艾加,伊偉坨唔係流GEI.

本來唔係既都俾班高手_到係啦.

明明薛達志無咩野就係度吹捧到神級到而家俾人篤爆佢話香港人係豬:yyy:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:08 PM     標題: 回復 #55 木奇異 的帖子

史提芬真係好勁.....
但叫得 hall of fame ge 級數, 有幾多個.....
班 76 就吹到個個都係 :yyy:

d 美國草地, 偏差大到, 個馬場彎又急 講直路短好 滿利谷 d ga ja.....:yyy:

作者: Running    時間: 1/1/2010 11:09 PM     標題: 回復 #46 西人堅 的帖子

一句講晒:係人o既問題:zzz:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:13 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:08 PM 發表
但叫得 hall of fame ge 級數, 有幾多個.....

d 美國草地, 偏差大到, 個馬場彎又急 講直路短好 滿利谷 d ga ja.....:yyy:

仲要G1讓磅賽大把,某D小高手仲話澳洲D G1讓磅好唔公平:fff:
作者: Running    時間: 1/1/2010 11:14 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:08 PM 發表

想當年史提芬o係香港做肥梁主帥o個陣,
佢係示範鼵A洏s高手級騎功!:jjjj:

仲有庇利又係功架十足,當年聖利駿馬贏BC,
排最外檔都可以克服到劣勢贏馬,
又係用騎功去救馬!:gggg:

呢矕N真係高手啦!:jjjj:
作者: Running    時間: 1/1/2010 11:19 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 11:13 PM 發表

仲要G1讓磅賽大把,某D小高手仲話澳洲D G1讓磅好唔公平:fff:

人地眼中老美都是美好的:fff:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 11:22 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2010 11:14 PM 發表

呢矕N真係高 ...

近d 2個velasquez都唔錯既:ppp: :ppp:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2010 11:19 PM 發表

g1讓磅又係濕9左d:ppp: :ppp: :yyy: :yyy:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:23 PM     標題: 回復 #59 李澤楷 的帖子

之前都話住, rachel 跑 Haskell 可以仲受讓得多過 雌馬果2kg ge....g1 又多過你,
贏又贏過你.....咩 讓磅黎 :yyy:
作者: Kris    時間: 1/1/2010 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2010 11:14 PM 發表

呢矕N真係高 ...

你再睇下Chris McCarron騎隻鐵勝龍點樣贏兩次育馬者盃, 一次頂住靳能, 一次頂住戴圖理, 真係用少D力都輸ga
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:23 PM 發表
之前都話住, rachel 跑 Haskell 可以仲受讓得多過 雌馬果2kg ge....g1 又多過你,
贏又贏過你.....咩 讓磅黎 :yyy:

仲有美國最長好似跑到2400米無記錯.

美國泥地好係人都知,但得1場2400米泥地G1貝蒙錦標.

D人仲話香港咁少長途賽事,望下人地老美先啦.數量係多既.不過2400米UP就真係唔入流啦.
作者: 翼    時間: 1/1/2010 11:27 PM

方嘉柏已經夠好人俾下馬佢騎,但騎馬騎到咁,真係:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:27 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2010 11:27 PM 發表

可能好人先俾馬佢騎,唔好人連馬都唔俾佢騎:zzz:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2010 11:28 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2010 11:19 PM 發表

其實 近年國際騎師賽都有美加代表
如果佢地 之前冇谷草經驗下 可以贏到馬 應該都有返咁上下
你睇果年 華拉士拿 騎得起超勁精神後上殺哂 E個美國騎師應該唔差
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:30 PM     標題: 回復 #66 李澤楷 的帖子

泥地...得貝蒙....依家多左 BC 馬拉松....2400 都叫馬拉松..... d 人仲笑香港 2000叫大長途 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2010 11:28 PM 發表

其實 近年國際騎師賽都有美加代表
如果佢地 之前冇谷草經驗下 可以贏到馬 應該都有返咁上下
你睇果年 華拉士拿 騎得起超勁精神後上殺哂 E個美國騎師應該唔差

對比個陶立武:fff: .

白艾加,伊偉坨唔錯的.

伊偉樂,穆健和:ppp:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:32 PM     標題: 回復 #69 木奇異 的帖子

佢有 d 力, 好過果 d 力都冇 ge 女將

不過我覺得係馬超多 d....
贏 得運寶 ja (韋達騎....4班尾 la....唔好用李慕華贏果場計 :yyy: )
燈膽寶 ja
作者: Kris    時間: 1/1/2010 11:35 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:30 PM 發表
泥地...得貝蒙....依家多左 BC 馬拉松....2400 都叫馬拉松..... d 人仲笑香港 2000叫大長途 :yyy:

馬會"官方"叫千八二千做"中距離"ja, 二千叫大長途睇怕都係港澳兩地先興, 大陸跑蒙古馬跑成萬米我都唔知要加幾多個大字係長途前面好囉:yyy:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 11:36 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:32 PM 發表
佢有 d 力, 好過果 d 力都冇 ge 女將

不過我覺得係馬超多 d....
贏 得運寶 ja (韋達騎....4班尾 la....唔好用李慕華贏果場計 :yyy: )
燈膽寶 ja

不過超勁精神唔係個個迫得起佢d last.....
插班後係得柏寶+螞蟻昌舞得郁:ppp: :ppp:
作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 11:39 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:30 PM 發表

:tttt: 我
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:41 PM     標題: 回復 #74 taxi2003 的帖子

咁又係 ge...
睇到 蔡仔騎朝西 真係火都黎, 都冇力 ge.......:iiiii: :yyy: :yyy:
作者: Kris    時間: 1/1/2010 11:42 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 11:32 PM 發表

白艾加,伊偉坨唔錯的.

伊禮樂死好命執到隻Smarty Jones遮

Richard Migliore當年冇人肯黎遮
作者: Kris    時間: 1/1/2010 11:44 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:41 PM 發表
咁又係 ge...
睇到 蔡仔騎朝西 真係火都黎, 都冇力 ge.......:iiiii: :yyy: :yyy:

朝西都冇力? 唔通佢...:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 1/1/2010 11:45 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 1/1/2010 11:35 PM 發表

馬會"官方"叫千八二千做"中距離"ja, 二千叫大長途睇怕都係港澳兩地先興, 大陸跑蒙古馬跑成萬米我都唔知要加幾多個大字係長途前面好囉:yyy:

就係俾d評馬人教壞晒:kkkkk:
我諗隻馬跑中距離會識合d.下次1400應該好岩跑
隻馬終於跑長途,1800咪岩晒佢發揮
2000米長途賽,都係哩幾隻馬ga啦
2400大長途賽事,立即開始!

又勾起我條根:kkkkk:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:45 PM     標題: 回復 #79 您睇我唔到 的帖子

講到尾又係 香港 d 劣質賽馬傳媒 :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 1/1/2010 11:42 PM 發表

伊禮樂死好命執到隻Smarty Jones遮

Richard Migliore當年冇人肯黎遮

咁郭爾達咪死好命執到隻WELL ARMED:fff:
作者: Running    時間: 1/1/2010 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:39 PM 發表

今日見家偉仔騎高風格,o的功架比起佢琤X鶧}好得多。:jjjj:

起碼手韁繩、推騎動作冇以前咁肉酸!:zzz:
作者: Running    時間: 1/1/2010 11:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 11:46 PM 發表

咁郭爾達咪死好命執到隻WELL ARMED:fff:

仲要麛桹邦磥O水得可憐先幫到佢:yyy:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 11:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2010 11:32 PM 發表

白艾加,伊偉坨唔錯的.

陶立武都起到隻馬的Last o既:fff: :fff:
不過直路搵位就:ooo: :ooo:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2010 11:53 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2010 11:52 PM 發表

跑第二果隻過番草地贏G1,不過再過去美國:kkkkk:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 11:54 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2010 11:52 PM 發表

我認為係果個場太屈放頭姐:ppp: :ppp:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2010 11:54 PM

QUOTE:

果日 d 偏差真係 乜7馬放左頭都贏得 ah :yyy:
作者: jintinc    時間: 1/1/2010 11:56 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:54 PM 發表

令我諗起快得勝想偷雞:fff: :fff:
作者: Kris    時間: 1/1/2010 11:57 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2010 11:54 PM 發表

你睇隻神勇鬥士去法國俾金剛威數到我都唔識數佢輸幾多, 杜拜呢個舊場真係適合電兔, 所以快得勝有第二係錯覺黎ga:yyy:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2010 11:58 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 11:56 PM 發表

但快得勝跟到步速,一代泥王赤兔馬,尊師重道果d跟都跟唔到:sss: :sss:
作者: jintinc    時間: 2/1/2010 12:01 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 1/1/2010 11:57 PM 發表

你睇隻神勇鬥士去法國俾金剛威數到我都唔識數佢輸幾多, 杜拜呢個舊場真係適合電兔, 所以快得勝有第二係錯覺黎ga:yyy:

日本應該派D 美酒皇后 , T M Precure , 金剛力王:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 2/1/2010 12:02 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 11:58 PM 發表

但快得勝跟到步速,一代泥王赤兔馬,尊師重道果d跟都跟唔到:sss: :sss:

娛樂場本來都得,但安藤拉到佢落去:fff:
作者: 西人堅    時間: 2/1/2010 12:02 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/1/2010 11:56 PM 發表

utopia :fff:
作者: Kris    時間: 2/1/2010 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 2/1/2010 12:01 AM 發表

日本應該派D 美酒皇后 , T M Precure , 金剛力王:yyy: :yyy:

今年3月尾跑新場可能利後追咪中伏?:yyy:
作者: jintinc    時間: 2/1/2010 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 11:58 PM 發表

呢2隻都未算眼冤 , 隻沉默交易直情跟到失蹤:llll: :llll:
作者: 西人堅    時間: 2/1/2010 12:03 AM

QUOTE:

慢過 牛牛 le 下又真係 火都黎:yyy:
作者: taxi2003    時間: 2/1/2010 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 2/1/2010 12:02 AM 發表

下隻到espoir city??:fff: :fff:

呢隻係逃馬wor:fff: :fff:
作者: jintinc    時間: 2/1/2010 12:04 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 2/1/2010 12:02 AM 發表

油王買左好似冇咩表演Wo:yyy: :yyy:
作者: 西人堅    時間: 2/1/2010 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 2/1/2010 12:03 AM 發表

今年3月尾跑新場可能利後追咪中伏?:yyy:

除左場直路1200 係利追 其他全線衰過 c+3 a+3 :yyy:
作者: taxi2003    時間: 2/1/2010 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 2/1/2010 12:04 AM 發表

贏左1場就唔知去左邊:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 2/1/2010 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 2/1/2010 12:04 AM 發表

識W算係咁:fff:
作者: jintinc    時間: 2/1/2010 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 2/1/2010 12:02 AM 發表

娛樂場本來都得,但安藤拉到佢落去:fff:

死人irul , 明明用謀叔都俾佢變番用安藤伯:bbb: :bbb: :bbb: :bbb: :bbb:
作者: Kris    時間: 2/1/2010 12:05 AM

QUOTE:

贏過場3級賽囉, 真係物超所值:yyy:
作者: 西人堅    時間: 2/1/2010 12:06 AM

QUOTE:

油王自己都唔識計馬 :yyy: 賺到傻以為好勁 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 2/1/2010 12:06 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/1/2010 12:03 AM 發表

下隻到espoir city??:fff: :fff:

呢隻係逃馬wor:fff: :fff:

可惜個名都衰過人.

伊波依城:fff:
作者: taxi2003    時間: 2/1/2010 12:10 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 2/1/2010 12:05 AM 發表

死人irul , 明明用謀叔都俾佢變番用安藤伯:bbb: :bbb: :bbb: :bbb: :bbb:

不過安藤伯又係,去杜拜騎親場場都係笑話:yyy: :yyy:

一場5疊望空,一場泥地食沙,一場長直路冇出過黎:yyy: :yyy:
作者: Kris    時間: 2/1/2010 12:11 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/1/2010 12:10 AM 發表

不過安藤伯又係,去杜拜騎親場場都係笑話:yyy: :yyy:

一場5疊望空,一場泥地食沙,一場長直路冇出過黎:yyy: :yyy:

安藤伯第日唔做騎師可以去做棟篤笑:yyy:
作者: jintinc    時間: 2/1/2010 12:12 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/1/2010 12:10 AM 發表

World Cup 果場寧願佢5疊望空囉 , 係度食沙又阻到人:rrr: :rrr:
作者: kitchai1228    時間: 2/1/2010 01:12 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2010 06:33 PM 發表

唔多關事掛.....

都爾其實都係,
只可以講佢地走位真係唔靈活
作者: kitchai1228    時間: 2/1/2010 01:14 AM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 1/1/2010 06:37 PM 發表
主要我想表達
量少唔係問題
你睇下藍天
但藍天一d都唔錯

龍的風采我覺得佢可以稍為跟前少少
追上黎隻馬都有D走勢
作者: kitchai1228    時間: 2/1/2010 01:17 AM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2010 11:27 PM 發表

方仔算係好比新騎師機會既trainer
作者: taxi2003    時間: 2/1/2010 01:34 AM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 2/1/2010 01:12 AM 發表

都爾其實都係,
只可以講佢地走位真係唔靈活

都爾係另一邊既相反:yyy: :yyy:

只要隻馬<10倍就要預佢全程最外疊生位
騎冷門反而夠膽走入面博位

同日本國寶武豊完全一樣既:yyy: :yyy:
作者: kitchai1228    時間: 2/1/2010 01:38 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/1/2010 01:34 AM 發表

都爾係另一邊既相反:yyy: :yyy:

只要隻馬<10倍就要預佢全程最外疊生位
騎冷門反而夠膽走入面博位

同日本國寶武豊完全一樣既:yyy: :yyy:

精英財星乎合冷門搏位:yyy:
作者: keeper    時間: 2/1/2010 03:57 PM

我又唔覺的佢唔落力wor...睇左佢幾場....除了一場攪笑左之外...其他幾場...0的馬根本冇贏面...走位方面有改進喇...開始走生位...也小左美國式轉灣就上0既習慣...而且騎打都好落力...隻馬真係有...又點會一步都冇....佢又唔係狂放..放死隻馬咁騎....騎左咁耐...有邊隻馬有機會同人鬥,,,你話喇...隻隻馬一入直路就斷....隻隻都好似未食飽就出賽咁....:yyy: :ooo: 根本0的馬未得...擺邊個上去都難贏....

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0