標題: 0馬價做馬主 [打印本頁]

作者: 春田花花幼稚園    時間: 3/2/2010 11:11 PM     標題: 0馬價做馬主

:abcde:
作者: 馬俠    時間: 3/2/2010 11:12 PM

?
作者: 春田花花幼稚園    時間: 3/2/2010 11:12 PM

天堂:iiii:
作者: 馬俠    時間: 3/2/2010 11:14 PM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 3/2/2010 11:12 PM 發表
天堂:iiii:

地獄
作者: sw    時間: 3/2/2010 11:17 PM

希望揀倒一隻有用嘅馬:abcde:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 3/2/2010 11:17 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 3/2/2010 11:17 PM 發表
希望揀倒一隻有用嘅馬:abcde:

如果係六班馬:iiii:
作者: 飛龍    時間: 3/2/2010 11:18 PM

都希望佢地揀到隻有用既馬
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:18 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 3/2/2010 11:17 PM 發表
希望揀倒一隻有用N馬:abcde:

唔該同我入D Captain Rio , Invincible Spirit , No Excuse Needed , Belong To Me :zzz: :zzz:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 3/2/2010 11:19 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 3/2/2010 11:18 PM 發表
都希望佢地揀到隻有用既馬

:lll: :lll:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:19 PM

0馬價意思係唔係你唔知隻馬幾錢入所以0馬價:fff:
作者: 飛龍    時間: 3/2/2010 11:20 PM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 3/2/2010 11:19 PM 發表

:lll: :lll:

咁養馬澳門為皮機會都高D

未死都跑得
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:20 PM

真係要睇下隻馬咩料:tttt: :tttt:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 3/2/2010 11:22 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 3/2/2010 11:20 PM 發表

咁養馬澳門為皮機會都高D

未死都跑得

咁我呢d做唔到個人馬主又幾吸引:tttt:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:22 PM

咁似0機價既.
不過以施雅治,袁仕傑,劉錫康,彭遠慶,榮智健作為指標.
佢地有條件養到隻好馬:fff:
作者: 飛龍    時間: 3/2/2010 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 3/2/2010 11:22 PM 發表

咁我呢d做唔到個人馬主又幾吸引:tttt:

有錢玩下都冇壞

過下癮
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:20 PM 發表
真係要睇下隻馬咩料:tttt: :tttt:

英愛馬:xxxx:
作者: sw    時間: 3/2/2010 11:24 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:22 PM 發表
咁似0機價既.
不過以施雅治,袁仕傑,劉錫康,彭遠慶,榮智健作為指標.
佢地有條件養到隻好馬:fff:

會唔會養倒星球馬:abcde:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:25 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 3/2/2010 11:24 PM 發表
會唔會養倒星球馬:abcde:

唔出奇,勁過活力威龍,勁過電光火力,勁過皇冠禮物,係杜拜揚威:fff:
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:25 PM 發表

唔出奇,勁過活力威龍,勁過電光火力,勁過皇冠禮物,係杜拜揚威:fff:

練哂快慢肌,1000贏到3200:jjjjj: :jjjjj:
作者: Kris    時間: 3/2/2010 11:27 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:23 PM 發表

英愛馬:xxxx:

英愛馬週歲價你估好平咩...

睇怕佢地吹到自己睇馬幾咁得, 分分鐘落紐西蘭揀隻英美父系但週歲價千零銀紐紙嘅馬
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:28 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:26 PM 發表

練哂快慢肌,1000贏到3200:jjjjj: :jjjjj:

屈哂機:fff:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:28 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 3/2/2010 11:27 PM 發表

睇怕佢地吹到自己睇馬幾咁得, 分分鐘落紐西蘭揀隻英美父系但週歲價千零銀紐紙嘅馬

0馬價WO,擺係澳門度唔通天價咩.
作者: 小野伸二    時間: 3/2/2010 11:29 PM

成件事係主辦個邊賺哂:yyy:
作者: yuricylau    時間: 3/2/2010 11:30 PM     標題: 回復 #19 taxi2003 的帖子

http://ahonoora.web.fc2.com/takesibao.html
:yyy: :yyy:
作者: 木奇異    時間: 3/2/2010 11:31 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 3/2/2010 11:27 PM 發表

去KARAKA FESTIVAL YEARLING SALE, 幾百蚊都有隻啦 :fff::fff:
作者: sw    時間: 3/2/2010 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:26 PM 發表

跟住跑跳欄贏7200 再縮翻落去跑quarter horse:abcde:

400-7200都得:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/2/2010 11:31 PM 發表

去KARAKA FESTIVAL YEARLING SALE, 幾百蚊都有隻啦 :fff::fff:

隻字不提澳紐,但佢地邊有咁多錢去買英愛而且馬:lll:
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/2/2010 11:31 PM 發表

咁又濕左D...好多冇競賽能力:llll: :llll:
作者: 西人堅    時間: 3/2/2010 11:32 PM

QUOTE:

睇怕佢地吹到自己睇馬幾咁得, 分分鐘落紐西蘭揀隻英美父系但週歲價千零銀紐紙黻

阿高手講到自己點點點勁 咪睇下佢揀隻咩班馬番黎....
唔好靠 agent 買手 ah....自己買 wor :zzz:
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:33 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:32 PM 發表

隻字不提澳紐,但佢地邊有咁多錢去買英愛而且馬:lll:

咸華都O係英愛入好多平價馬:jjjj: :jjjj:
作者: iamjack    時間: 3/2/2010 11:34 PM

買 韓國 產馬吧, 應該夠平 (笑) :fff:
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:34 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:32 PM 發表

唔好靠 agent 買手 ah....自己買 wor :zzz:

邊個入貨呢???:fff: :fff:
大美國主義??:zzz: :zzz:
作者: 木奇異    時間: 3/2/2010 11:34 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:32 PM 發表

咁又濕左D...好多冇競賽能力:llll: :llll:

D高手吹到自己咁勁 咪睇隻幾百蚊又跑得GA LOR :iiii::iiii:
作者: 小野伸二    時間: 3/2/2010 11:35 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:32 PM 發表

你放心,而家成件事佢地就係想自己揀隻馬返黎

但係揀完返黎佢地蝕極都有個譜,因為唔駛自己出錢養,但係獎金就55..

咁你話...:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:35 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:33 PM 發表

咸華都O係英愛入好多平價馬:jjjj: :jjjj:

有冇用先,如果有用咁就真係要睇實X輝的相馬眼啦:fff:
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:36 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/2/2010 11:34 PM 發表

D高手吹到自己咁勁 咪睇隻幾百蚊又跑得GA LOR :iiii::iiii:

揀到隻真奇寶都好好(呢隻都係NZ$幾百蚊JA):jjjj: :jjjj:
作者: 您睇我唔到    時間: 3/2/2010 11:36 PM

擒晚睇過下,覺得有點兒那個
講到條條道理咁:iiiii:
作者: 木奇異    時間: 3/2/2010 11:37 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:36 PM 發表

揀到隻真奇寶都好好(呢隻都係NZ$幾百蚊JA):jjjj: :jjjj:

葉生度有隻 漸信良駒 $100 添啦 :fff::fff:
不過未跑過唔知咩野料
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:38 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/2/2010 11:37 PM 發表

葉生度有隻 漸信良駒 $100 添啦 :fff::fff:
不過未跑過唔知咩野料

試閘OK WOR:jjjj: :jjjj:

不過我睇葉生入果時已經睇過試閘,一定冇咁平買入:ppp: :ppp:
作者: 西人堅    時間: 3/2/2010 11:38 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 3/2/2010 11:35 PM 發表

你放心,而家成件事佢地就係想自己揀隻馬返黎

但係揀完返黎佢地蝕極都有個譜,因為唔駛自己出錢養,但係獎金就55..

咁你話...:ppp:

其實 獎金分唔分事少......中得應唔應 事大 ah :fff: 你都知果面....
作者: 小野伸二    時間: 3/2/2010 11:39 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:38 PM 發表

其實 獎金分唔分事少......中得應唔應 事大 ah :fff: 你都知果面....

彩池咁細中極都有個譜..

而且就算係咁都係搞手自己中得應多..

做馬主個批真係志在過癮:ppp:
作者: 西人堅    時間: 3/2/2010 11:39 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 3/2/2010 11:34 PM 發表

邊個入貨呢???:fff: :fff:
大美國主義??:zzz: :zzz:

我估多數係 老雞自己買英國馬 :fff:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:39 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:38 PM 發表

但D彩池:ppp: ,連方駿暉都可以做大戶:ppp:
作者: FreD    時間: 3/2/2010 11:40 PM

買英愛馬佢地會親身去驗貨嗎...????
澳紐馬都話姐....

我反而想知隻馬退休後點處理....:yyy: :yyy:
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:40 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:39 PM 發表

我估多數係 老雞自己買英國馬 :fff:

老雞鍾意咩父系:fff: :fff:
作者: taxi2003    時間: 3/2/2010 11:40 PM

QUOTE:
原帖由 FreD 於 3/2/2010 11:40 PM 發表
買英愛馬佢地會親身去驗貨嗎...????
澳紐馬都話姐....

我反而想知隻馬退休後點處理....:yyy: :yyy:

唔係親身即係搵馬販:iiii: :iiii:
作者: 西人堅    時間: 3/2/2010 11:41 PM     標題: 回復 #43 李澤楷 的帖子

冇所謂 ga...自己落飛打到大熱贏咁都係贏 ah ma.....
自己打骰好 x high ga ma :zzz:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:41 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:40 PM 發表

親身睇相片,影片:fff:
作者: 西人堅    時間: 3/2/2010 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 3/2/2010 11:39 PM 發表

彩池咁細中極都有個譜..

而且就算係咁都係搞手自己中得應多..

做馬主個批真係志在過癮:ppp:

班搞手 冇 so 點會比你過引 :lll:
作者: 西人堅    時間: 3/2/2010 11:44 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:41 PM 發表

親身睇相片,影片:fff:

佢地好興 一睇到個閘 睇到 d 操練 就話 " 騙 " :zzz:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:45 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:41 PM 發表
冇所謂 ga...自己落飛打到大熱贏咁都係贏 ah ma.....
自己打骰好 x high ga ma :zzz:

即係好似自己變左大戶扑中咁high:ppp:
作者: 木奇異    時間: 3/2/2010 11:45 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 3/2/2010 11:40 PM 發表

老雞鍾意咩父系:fff: :fff:

最好就買隻NO EXCUSE NEEDED :fff::fff:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/2/2010 11:44 PM 發表

佢地好興 一睇到個閘 睇到 d 操練 就話 " 騙 " :zzz:

有D咁既事:ppp: ,仲要阿_輝一睇到卓利騎姿既刻話佢無料,結果當日贏埋馬,但佢又話中Q WO:yyy:
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/2/2010 11:45 PM 發表

最好就買隻NO EXCUSE NEEDED :fff::fff:

英愛馬就應該冇咩呢個父系:ppp: :ppp:
作者: FreD    時間: 3/2/2010 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/2/2010 11:40 PM 發表

我諗應該搵d 相熟人事幫手再經自己睇片同商去買Lor...
應該唔會真係去拍賣會自己買....
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:46 PM 發表

有D咁既事:ppp: ,仲要阿_輝一睇到卓利騎姿既刻話佢無料,結果當日贏埋馬,但佢又話中Q WO:yyy:

見習生變駱特:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 3/2/2010 11:48 PM 發表

見習生變駱特:yyy: :yyy:

睇錯騎師?
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:53 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/2/2010 11:49 PM 發表

睇錯騎師?

開頭話卓利只有見習生水平 , 隻酒勝贏馬就話卓利有駱特水平:rrr: :rrr:
作者: 君子    時間: 3/2/2010 11:55 PM

以為係香港添 :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:55 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 3/2/2010 11:53 PM 發表

開頭話卓利只有見習生水平 , 隻酒勝贏馬就話卓利有駱特水平:rrr: :rrr:

:iiiii:
作者: 列高力    時間: 3/2/2010 11:56 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 3/2/2010 11:55 PM 發表
以為係香港添 :jjjj:

咪係
澳門 :zzz:
作者: 君子    時間: 3/2/2010 11:56 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 3/2/2010 23:56 發表

咪係
澳門 :zzz:

球彩台都有幾隻啦 :fff:
作者: 列高力    時間: 3/2/2010 11:57 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 3/2/2010 11:56 PM 發表

球彩台都有幾隻啦 :fff:

假設每匹馬的股分份數以10份計

第一筆的費用
入口許可證(英愛馬匹)費用($100,000) + 按金(一個月養馬費$25,000) x 1匹
= $125,000 / 10份
= 每份約$12,500

每月費用
每月養馬費平均每匹: $16,000 – $18,000
每次出賽報名連策騎費約$2,500 (每月約出賽2次) = 約$23,000 – $25,000
每份每月約$2,300 – $2,500

獎金分配
以一場三班賽為例。冠軍:$159,300,馬主佔7成,實得:$111,510 = $111,510
本會佔一半$55,755

餘下獎金$55,755 / 12份(其中2份為經理人日常開支連馬匹營養補充品) = 每份可得約$4,600

註:除以上費用外,本會並不會收取其他雜費。

講得幾好聽 :fff:
作者: 李澤楷    時間: 3/2/2010 11:58 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 3/2/2010 11:57 PM 發表

假設每匹馬的股分份數以10份計

第一筆的費用
入口許可證(英愛馬匹)費用($100,000) + 按金(一個月養馬費$25,000) x 1匹
= $125,000 / 10份
= 每份約$12,500

每月費用
每月養馬費平均每匹: $16,000 ...

係咁輸或者一個月出一次咁...:ppp:
作者: jintinc    時間: 3/2/2010 11:59 PM

經理人日常開支:zzz: :zzz:

即係老雞落袋啦:kkkkk: :kkkkk:
作者: 李澤楷    時間: 4/2/2010 12:01 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 3/2/2010 11:59 PM 發表
經理人日常開支:zzz: :zzz:

即係老雞落袋啦:kkkkk: :kkkkk:

經理人日常開支營養補充品=老雞去叫_錢:fff:
作者: taxi2003    時間: 4/2/2010 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/2/2010 12:01 AM 發表

經理人日常開支營養補充品=老雞去叫_錢:fff:  

先抽一半之後再抽2份:fff: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 4/2/2010 12:04 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 4/2/2010 12:03 AM 發表

先抽一半之後再抽2份:fff: :fff:

以三班賽為例,如果隻馬係6班,仲要係減分減落去.
咪大長蝕:fff:
作者: taxi2003    時間: 4/2/2010 12:07 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/2/2010 12:04 AM 發表

以三班賽為例,如果隻馬係6班,仲要係減分減落去.
咪大長蝕:fff:

咁呢樣就一定:ppp: :ppp:

投資做一口馬主係咁,不過如果隻馬未跑就退役有冇回水先:lll: :lll:
作者: 李澤楷    時間: 4/2/2010 12:08 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 4/2/2010 12:07 AM 發表

咁呢樣就一定:ppp: :ppp:

投資做一口馬主係咁,不過如果隻馬未跑就退役有冇回水先:lll: :lll:

咁我都知,人地幾百幾千萬咪一樣0勝出局.
但總係覺得似係曼聯同利物浦老闆咁:ppp:
作者: 您睇我唔到    時間: 4/2/2010 12:36 AM

香港有競駿會
澳門有天駿x

香港有施雅治
澳門有老x輝
(個髮型身型幾似)

究竟邊個會勁d呢:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 4/2/2010 12:38 AM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 4/2/2010 12:36 AM 發表
香港有競駿會
澳門有天駿x

香港有施雅治
澳門有老x輝
(個髮型身型幾似)

究竟邊個會勁d呢:gggg:

你唔講我都唔覺,仲要D膚色:iiiii:
作者: 君子    時間: 4/2/2010 12:40 AM

香港有精英大師

澳門有 萬基大師
作者: 莫問我是誰    時間: 4/2/2010 12:50 AM

幸運寶貝,京城之寶,時尚風采....等,都唔駛10萬港元一隻~:zzz:
作者: 您睇我唔到    時間: 4/2/2010 12:52 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 4/2/2010 12:40 AM 發表
香港有精英大師

澳門有 萬基大師

no
競駿精英
天駿精英
作者: 您睇我唔到    時間: 4/2/2010 12:52 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/2/2010 12:38 AM 發表

你唔講我都唔覺,仲要D膚色:iiiii:

仲有兩個都戴眼鏡
相馬眼會唔會好d?
作者: 冼馬田    時間: 4/2/2010 01:18 AM

總舵主唔係叫大家唔好亂評友壇的東西?﹗:eee:
作者: 新水星    時間: 4/2/2010 02:16 AM

手痕。我甚麼都沒說。.....:fff: :yyy:

在澳英愛馬共16駒 現時評分範圍87-0
在澳已勝出:15駒
在澳勝出最高班次:1匹三級賽、1匹70+、1匹85-65、3匹80-60、4匹70-45/48/50、2匹65-45/43、1匹50-30、1匹48-26、1匹25-0
在澳初出至初勝平均需時:約7個月
在澳初出至初勝平均所需場數:12場
在澳勝出草地:11駒
在澳勝出沙地:9駒
在英愛曾出賽:13駒
在英愛曾跑膠沙:6駒
在英愛勝出膠沙:4駒
在英愛勝出膠沙並在澳勝出沙地:2駒(名都—1場55-30、火電駒—1場65-43)

爆發(英) 5歲閹馬 87分
來澳前:金頓膠沙地1400處女賽勝出,嶺飛膠沙地1400處女賽亞軍。
來澳後:兩冠(80-60,70-50)一亞一季全在草地千五,首勝為第十次出賽,距初戰九個月。

偉寶之星(愛) 7歲雄馬 87分
來澳前:李奧柏草地1400處女賽勝出,另三場落敗。
來澳後:草地千四至千八六冠六亞四季(包括於70+,85-65,80-55勝出),沙地兩亞一季為千五、千六、千七。首勝為第十次出賽,距初戰八個半月。

溢勝精神(英) 6歲閹馬 80分
來澳前:RIPON草地1000處女賽勝出,另四亞一季一負,全為草地賽。
來澳後:沙地1000/1050共4勝(80+,84-60,79-56),另一捷於草地千五(G3)。首勝為第六次出賽,距初戰三個月。

溢勝武士(愛) 7歲閹馬 77分
來澳前:英國草地1000兩捷,沙田快活谷三班一千各一亞,田泥千二兩戰一殿一負,另一季十負全為草地賽。
來澳後:沙地1000/1050共3勝(80-60及85-65)。首勝為第三次出賽,距初戰兩個月。

勁力十足(愛) 7歲閹馬 70分
來澳前:英國草地1200拍賣賽冠軍、表列賽亞軍,另五場草地一亞兩季兩負。田泥千二一冠於四班,另三班一亞兩季兩負。田谷草地一千至千四共五負。
來澳後:沙地一冠七負,草地一冠七季八負(兩勝俱80-60)。首勝為第四次出賽,距初戰四個月。

幸運戰士(愛) 4歲閹馬 67分
來澳前:草地千六處女賽勝出,另於草地二千處女賽及膠沙千六雄閹馬賽獲亞。
來澳後:一月九日初出,至今兩戰為草地千八及沙地千三,俱大敗。

名都(英) 6歲閹馬 67分
來澳前:出賽廿三場,第六場LEICESTER於草地千二讓賽首勝,第十二場於溫伐咸頓嬴膠沙千七。其他廿一場中,膠沙千二至千七共三季五負、草地一千至一六五零共三季十負。
來澳後:一勝沙地千六(55-30分)、兩勝草地千八(70-45,65-40)。首勝為第九次出賽,距初戰四個月。

濠江駿駒(英) 5歲閹馬 63分
來澳前:草地千二三戰一冠兩季,另一戰草地千四米二級賽包尾。
來澳後:沙地千三獲一冠(65-45)四亞,草地千二及千五獲兩亞三季。首勝為第十九次出賽,距初戰十個月。

歐洲快駒(愛) 5歲閹馬 62分
來澳前:出賽十場全為一千或千二米,第二仗於CORK草地千二處女賽勝出,第九仗於嶺飛勝出膠沙地千二米71-85分讓賽。另草地三季兩殿、膠沙一亞一季一負。,
來澳後:一勝草地千二(70-50),另於草地一千至千四米上名七次,沙地兩戰落敗。首勝為第二十三次出賽,距初戰十五個月。

好奇(英) 6歲閹馬 60分
來澳前:出賽二十場,第四仗於草地千二處女賽勝出,另於草地千二至千五入位五次。於嶺飛、金頓、溫伐咸頓各一戰膠沙俱敗。
來澳後:三勝草地千五,皆為70至50分組別。另十七戰落敗包括十六草一沙。首勝為第六次出賽,距初戰四個月。

壯志奔騰(愛) 9歲閹馬 60分
來澳前:TIPPERARY草地千五處女賽勝出,CORK草地千四表列賽亞軍,另草地千二米一季。
來澳後:六勝草地千八、三勝草地千五,最高為80-60分組別。沙地十三戰全敗。首勝為第四次出賽,距初戰一個月。

清風明月(愛) 7歲閹馬 45分
來澳前:在澳馬會找不到外地出賽紀錄。
來澳後:七勝沙地千三,最高為50-30分組別。草地一亞十七負。首勝為第十五次出賽,距初戰八個半月。

金太子(愛) 10歲閹馬 43分
來澳前:在澳馬會找不到外地出賽紀錄。
來澳後:兩勝草地千二、六勝草地千四、沙草千五各一勝,最高為70-48分組別。首勝為第十次出賽,距初戰七個月。

有收穫(英) 5歲閹馬 30分
來澳前:兩戰草地1650不上名。
來澳後:一勝25-0分之草地千二,另草地千二至千五共四亞、沙地千六得一季。首勝為第二十次出賽,距初戰十一個月。

火電駒(英) 8歲閹馬 13分
來澳前:出賽十七場,第五場於溫伐咸頓嬴膠沙千七處女賽,第六場於嶺飛嬴膠沙千六71-85分讓賽,另膠沙一亞一季四殿兩負、草地一亞一殿五負。
來澳後:一勝三十負,唯一勝利為65-43分的沙地千三米。首勝為第十次出賽,距初戰四個半月。

麗都之星(英) 8歲閹馬 0分
來澳前:在澳馬會找不到外地出賽紀錄。在澳跑過新馬賽,應未在外地出賽。
來澳後:沙地千三至千六共五勝,為48-26、35-10、17-0、15-0分組別,另一勝35-10分之草地千四。首勝為第二十七次出賽,距初戰十五個月。
作者: 小野伸二    時間: 4/2/2010 02:30 AM     標題: 回復 #78 新水星 的帖子

起碼差唔多全部都識贏馬:yyy:
作者: 贏馬人    時間: 4/2/2010 02:47 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 4/2/2010 01:18 AM 發表
總舵主唔係叫大家唔好亂評友壇的東西?﹗:eee:

敵壇就唔同:fff: :fff:
作者: S.WEEK    時間: 4/2/2010 07:16 AM

真係笑x到碌哂地 :fff: :fff:  

龍龍 , 我地同 pk 仔拎貨截擊佢地 :lll: :lll:

作者: Running    時間: 4/2/2010 08:58 AM     標題: 回復 #81 S.WEEK 的帖子

Peter同油王肯唔肯先:fff:

雖然求其拎隻城市6班賽頭馬都隨時殺晒:zzz:
作者: S.WEEK    時間: 4/2/2010 09:14 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 4/2/2010 08:58 AM 發表
Peter同油王肯唔肯先:fff:

雖然求其拎隻城市6班賽頭馬都隨時殺晒:zzz:

成個牧場搵D係蘭域嬴 50,000 讓賽都殺

我唔係講 Peter 唔識練馬,只係錫馬鍚得太緊要。

仲可能發掘寶藏

人地黃金可愛貴為澳洲費明頓表列賽冠軍,都輕取準備成澳門馬王的爆料

作者: 西人堅    時間: 4/2/2010 10:04 AM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/2/2010 09:14 AM 發表

成個牧場搵D係蘭域嬴 50,000 讓賽都殺

我唔係講 Peter 唔識練馬,只係錫馬鍚得太緊要

仲可能發掘寶藏

人地黃金可愛貴為澳洲費明頓表列賽冠軍,都輕取準備成澳門馬王的爆料

咁好?? le d 馬房入得過 :yyy:
作者: 飛龍    時間: 4/2/2010 11:31 AM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/2/2010 07:16 AM 發表
真係笑x到碌哂地 :fff: :fff:  

龍龍 , 我地同 pk 仔拎貨截擊佢地 :lll: :lll:

其實平平地買隻50萬左右馬都玩得既澳門

反正跑到死都得............:ccc:
作者: S.WEEK    時間: 4/2/2010 12:13 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 4/2/2010 11:31 AM 發表

其實平平地買隻50萬左右馬都玩得既澳門

反正跑到死都得............:ccc:

不過最麻煩係退役後點搞,果d費用 :fff: :fff:  好甘下 xd
作者: 李澤楷    時間: 4/2/2010 08:59 PM

我想問做馬主唔係要俾錢澳門馬會成為會員咩.
點解無計埋落去?
作者: 小魔怪    時間: 4/2/2010 09:07 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/2/2010 08:59 PM 發表
我想問做馬主唔係要俾錢澳門馬會成為會員咩.
點解無計埋落去?

所以咪so左囉:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 4/2/2010 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 小魔怪 於 4/2/2010 09:07 PM 發表

所以咪so左囉:ppp:

我無記錯都起碼成十皮野.
其實拉頭馬係唔係一定要馬會會員先得?
作者: 小魔怪    時間: 4/2/2010 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/2/2010 09:22 PM 發表

我無記錯都起碼成十皮野.
其實拉頭馬係唔係一定要馬會會員先得?

應該唔係啦.....係香港你係馬主個朋友都一樣可以拉
個日美麗classic mile 成50人都有:ddd:

另外澳門馬會member真係值錢咩.... 呢d當宣傳費豪個member豪隻馬出黎駛幾錢呀
不過老實講澳門馬會都唔慌做得長........ 我去澳門賭狗好過:jjjj:

作者: 翼    時間: 4/2/2010 10:45 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/2/2010 12:50 AM 發表
幸運寶貝,京城之寶,時尚風采....等,都唔駛10萬港元一隻~:zzz:

:lll: :lll: 佢地,睇到咩,佢地o米睇d威發果d,渦輪之王果d,澳門都跑到p掛
作者: 新水星    時間: 4/2/2010 11:07 PM

QUOTE:
原帖由 於 4/2/2010 10:45 PM 發表

:lll: :lll: 佢地,睇到咩,佢地o米睇d威發果d,渦輪之王果d,澳門都跑到p掛

威發呢d千六千八下下有獎金既跟前馬,在澳門鬥爬都談不上既「長途」賽事中其實好好用。:llll:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/2/2010 11:13 PM

QUOTE:

我記得詩妹幫馬主買過一隻4,5000港紙o既..最後3零部隊退役~:yyy:
作者: iamjack    時間: 4/2/2010 11:22 PM

QUOTE:

威發 (景生) 贏過4場 :jjjj:
作者: 新水星    時間: 4/2/2010 11:30 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 4/2/2010 11:22 PM 發表

威發 (景生) 贏過4場 :jjjj:

有些失望,竟然只嬴到50-30分組別兼一場千八都冇:ggg:
作者: 李澤楷    時間: 5/2/2010 05:20 PM

幫你揀埋馬,咁收番多少都應該既.
不過呢如果係都要買英愛馬匹咁真係要祝佢地好運:loveliness:
作者: 新水星    時間: 5/2/2010 06:42 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/2/2010 05:20 PM 發表
幫你揀埋馬,咁收番多少都應該既.
不過呢如果係都要買英愛馬匹咁真係要祝佢地好運:loveliness:

我又手痕了。:tttt:

獎金
服役月*
會方獎金
股東養馬費*#
股東獎金
爆發
62.4
21.84
3.22
1.82
偉寶之星
229.2
80.22
10.58
6.68
溢勝精神
257.4
90.09
8.28
7.5
溢勝武士
88.8
31.08
5.52
2.59
勁力十足
84.2
29.47
3.91
2.45
幸運戰士
0.46
名都
77.5
27.12
3.91
2.26
濠江駿駒
61.6
21.56
3.22
1.79
歐洲快駒
59.6
20.86
4.6
1.73
好奇
50.4
17.64
4.37
1.47
壯志奔騰
224.7
78.64
16.33
6.55
清風明月
39.55
10.35
3.29
金太子
210.9
73.81
17.02
6.15
有收穫
31.2
10.9
3.22
0.91
火電駒
19.2
6.72
9.89
0.56
麗都之星
41.3
14.72
3.44
所有金額以萬為單位。
*服役月由初出月份起計算,因此實際養馬支出會比上表為多。
#未計算馬匹運澳的許可證及按金費用(每份1.25)
作者: 費蘭度托利斯    時間: 5/2/2010 07:00 PM

全蝕:iiii: :iiii:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/2/2010 07:21 PM

其實佢地不如自己先引入一隻馬跑一季先,再列出賬目比會員睇下有無得玩,或者重新檢討股份制仲實際啦~~

而家好似搵人做白老鼠一樣~
作者: iamjack    時間: 5/2/2010 07:38 PM

剛剛諗番起 ...  今晚澳門馬第7場 , 有隻叫 爆瀉 :yyy:
作者: 冼馬田    時間: 6/2/2010 05:15 AM

喂拿,講開澳門馬,余健雄0係澳門復出呀,今晚即刻爆左場廿幾倍開齋,唔係講笑。

睇佢騎馬果種狼胎同以前冇分別呀,仲要有七磅減,當佢冼毅力咁買都得呀。

而家我都計劃緊過去賭番次,當然要購買老輝套票﹗喂,老輝,你做唔做我生意呀?﹗:eee: :eee:
作者: mR.偉    時間: 7/2/2010 07:59 PM

明呃人
作者: 小野伸二    時間: 7/2/2010 08:06 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 6/2/2010 05:15 AM 發表
喂拿,講開澳門馬,余健雄0係澳門復出呀,今晚即刻爆左場廿幾倍開齋,唔係講笑。

睇佢騎馬果種狼胎同以前冇分別呀,仲要有七磅減,當佢冼毅力咁買都得呀。

而家我都計劃緊過去賭番次,當然要購買老輝套票 ...

贏埋金手槍...話咁快就贏級際賽~~
作者: hkcmlawrence    時間: 9/2/2010 11:38 AM

對面個帖被人插到要set權限封帖:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 11:42 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 7/2/2010 08:06 PM 發表

贏埋金手槍...話咁快就贏級際賽~~

可能話咁快就番黎香港參加港澳盃:fff:
作者: 新水星    時間: 9/2/2010 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 9/2/2010 11:38 AM 發表
對面個帖被人插到要set權限封帖:ppp:

連你都.....我想笑。:jjjj:

另外,是咁的,果16隻已出賽英愛產澳門馬中,以佢地玩法分錢的話,在跑完上週賽事後,出現第八隻會方分到超過30萬既馬---名都:tttt:

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/2/2010 11:42 AM 發表

可能話咁快就番黎香港參加港澳盃:fff:

今屆已經衰到要改出賽條件,澳門馬再近唔到,埠際賽隨時收皮:tttt:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 11:56 AM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 9/2/2010 11:55 AM 發表

連你都.....我想笑。:jjjj:

另外,是咁的,果16隻已出賽英愛產澳門馬中,以佢地玩法分錢的話,在跑完上週賽事後,出現第八隻會方分到超過30萬既馬---名都:tttt:

今屆已經衰到要改出賽條件,澳門馬 ...

唔明:ppp: .
作者: 新水星    時間: 9/2/2010 12:01 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/2/2010 11:56 AM 發表

唔明:ppp: .

=假如馬價30萬的話,果個會有一半機會賺錢。
(20萬的話,七成半。)

小股東回本的機會暫時仲係零:tttt:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 12:06 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 9/2/2010 12:01 PM 發表

=假如馬價30萬的話,果個會有一半機會賺錢。
(20萬的話,七成半。)

小股東回本的機會暫時仲係零:tttt:

如果有d錢而只係想拉頭馬既我覺得回本只係次要囉.
不過佢地個標題大字都係講錢.

咁就:ppp:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 12:33 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/2/2010 12:06 PM 發表

如果有d錢而只係想拉頭馬既我覺得回本只係次要囉.
不過佢地個標題大字都係講錢.

咁就:ppp:

佢諗住出豉油就搵到其他人出雞 果面 d 馬健康正常玩到10歲8歲閒閒地....勁襟計
等於 d 地主走狗 free 你3%樓價當首期叫優惠

之前又話唔攪咩賽馬利益 講到自己點點點清高
又話咩騙騙騙 我挑 :yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 12:37 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 12:33 PM 發表

佢諗住出豉油就搵到其他人出雞 果面 d 馬健康正常玩到10歲8歲閒閒地....勁襟計

佢地都幾大使:ppp: ,果d錢只係當係碎銀:ooo:
作者: 新水星    時間: 9/2/2010 12:48 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 12:33 PM 發表

尤其話玩英愛馬,在澳勝出率和出賽頻率都好有保證,風險喎。:jjjj:
地主都敢認賺大家錢,佢地喎....:iiii:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 01:31 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/2/2010 12:37 PM 發表

佢地都幾大使:ppp: ,果d錢只係當係碎銀:ooo:

佢真係好有錢 以佢份人仲唔自己獨資買馬養馬威威 ? :fff:

正等於以佢份人
佢真係賭得大 ge 真係中 ge
仲唔成日貼圖貼飛威威咩 :fff:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 02:18 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 01:31 PM 發表

佢真係好有錢 以佢份人仲唔自己獨資買馬養馬威威 ? :fff:

正等於以佢份人
佢真係賭得大 ge 真係中 ge
仲唔成日貼圖貼飛威威咩 :fff:

咁又係,但大使同有唔有錢好似無咩關係:ppp: .
我懷疑跟本唔使點出錢......係其他人出埋佢果份.
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 03:12 PM     標題: 回復 #114 李澤楷 的帖子

我冇懷疑過佢有錢, 上曬岸果 d 人 la 佢

但肯定唔係好有,
有又點 咪又係
又要威又古9寒到極點的人 :lll:
作者: 活力寶蹄    時間: 9/2/2010 03:32 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 03:12 PM 發表
我冇懷疑過佢有錢, 上曬岸果 d 人 la 佢

但肯定唔係好有,
有又點 咪又係
又要威又古9寒到極點的人 :lll:

呢d人好大機會養到隻好馬..:fff: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 03:40 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 9/2/2010 03:32 PM 發表

呢d人好大機會養到隻好馬..:fff: :fff:

屎瓦致,猿屎杰,流石匡,鵬丸輕:fff:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 03:59 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/2/2010 03:40 PM 發表

屎瓦致,猿屎杰,流石匡,鵬丸輕:fff:

點同 :fff:
老雞 佢依家係經理人唔係馬主 ah ma
隻馬佢隨時錢都唔駛出 :yyy: 不過身為經理人就可以食曬夾棍 :fff: :fff:

俾人問多2問就 ban 7 人仲唔係身有屎 :abcde:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 04:00 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 03:59 PM 發表

點同 :fff:
老雞 佢依家係經理人唔係馬主 ah ma
隻馬佢隨時錢都唔駛出 :yyy: 不過身為經理人就可以食曬夾棍 :fff: :fff:

俾人問多2問就 ban 7 人仲唔係身有屎 :abcde:

A.S Ng?:fff:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 04:02 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/2/2010 04:00 PM 發表

A.S Ng?:fff:

又話人地係吳狗...自己依家做埋 d 野唔知 同 佢地口中 ge 狗有咩分別
:qqqq: :qqqq: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 9/2/2010 04:07 PM

點解又ban人a/c....老輝真係十年如一日~:ddd:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 04:12 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 9/2/2010 12:48 PM 發表

尤其話玩英愛馬,在澳勝出率和出賽頻率都好有保證,風險喎。:jjjj:
地主都敢認賺大家錢,佢地喎....:iiii:

見下獸醫要錢 打支針要錢 照下X光又係錢 驗下野又係錢
一個唔好彩傷得重小小 ...... 唔知點計 lor :jjjj: :jjjj: :fff: :eee: :eee:
作者: S.WEEK    時間: 9/2/2010 04:47 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/2/2010 04:07 PM 發表

講到好似第一日識老輝

不嬲都係笑料來 :yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 05:07 PM

難道想隻馬做富有心得二世?:fff:
作者: Kris    時間: 9/2/2010 07:54 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 9/2/2010 04:47 PM 發表

講到好似第一日識老輝

不嬲都係笑料來 :yyy: :yyy:

好似有人抽水就係我地派去咁, 真係咁睇得起我地呀:yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 9/2/2010 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/2/2010 04:07 PM 發表

點解又ban人a/c ??? 因為心虛 !!!
最好笑係話自己的聲譽最重要 !!!
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 9/2/2010 09:35 PM 發表

點解又ban人a/c ??? 因為心虛 !!!
最好笑係話自己的聲譽最重要 !!!

佢 ge 聲譽 = 伊神 d 人格
乜有 ge 咩 :fff: :yyy: :yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 9/2/2010 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 09:44 PM 發表

佢 ge 聲譽 = 伊神 d 人格
乜有 ge 咩 :fff: :yyy: :yyy:

所以我先話係最好笑 !!! :eee: :eee: :eee:
作者: 李澤楷    時間: 9/2/2010 09:49 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 9/2/2010 07:54 PM 發表

天地有正氣,衰野係佢地:fff:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2010 10:06 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 9/2/2010 09:48 PM 發表

所以我先話係最好笑 !!! :eee: :eee: :eee:

老輝臭名 網上出曬名
澳門馬會其實係咪想加速自收 :yyy:
作者: 翼    時間: 9/2/2010 11:16 PM

:yyy: 買英愛真係買馬餅
作者: 冼馬田    時間: 9/2/2010 11:44 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2010 10:06 PM 發表

老輝臭名 網上出曬名
澳門馬會其實係咪想加速自收 :yyy:

我反而奇怪佢畀左0的咩著數oath同快蝦碌,我都唔怕開名。呢兩條友初初講野都講人話好好地0既,整整0下變哂同老輝同一口徑。
作者: 冼馬田    時間: 9/2/2010 11:52 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 9/2/2010 07:54 PM 發表

我剛剛過去睇左oath講0既野。喂,嚴重野黎呀,可以告佢誹謗架﹗咩「番去同其他人研究對策」先呀?﹗咩意思呀。呢0的問題總舵主要正視呀﹗其他人我唔知啦,我自己份人一定係行不改名坐不改姓,要插你我駛乜藏頭露尾,插你插你囉咩呀﹗
作者: 列高力    時間: 9/2/2010 11:54 PM

真係兇狠
唔o岩聽就ban :zzz:
作者: 魚仔餅    時間: 10/2/2010 12:25 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/2/2010 11:52 PM 發表

我剛剛過去睇左oath講0既野。喂,嚴重野黎呀,可以告佢誹謗架﹗咩「番去同其他人研究對策」先呀?﹗咩意思呀。呢0的問題總舵主要正視呀﹗其他人我唔知啦,我自己份人一定係行不改名坐不改姓,要插你我駛 ...

佢有水就抽架啦,又唔係第一次
作者: 李澤楷    時間: 10/2/2010 12:26 AM

QUOTE:
原帖由 於 9/2/2010 11:16 PM 發表

眼光好咪唔會囉:fff:
作者: 李澤楷    時間: 10/2/2010 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/2/2010 11:44 PM 發表

我反而奇怪佢畀左0的咩著數oath同快蝦碌,我都唔怕開名。呢兩條友初初講野都講人話好好地0既,整整0下變哂同老輝同一口徑。

作者: PrettyIvy    時間: 10/2/2010 12:39 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/2/2010 11:44 PM 發表

我先前已經講過,在天堂可以得罪Oath,不可得罪老輝,
Oath 只係傀儡 !!!!!! :eee:
作者: 長毛    時間: 10/2/2010 12:54 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/2/2010 11:52 PM 發表

我剛剛過去睇左oath講0既野。喂,嚴重野黎呀,可以告佢誹謗架﹗咩「番去同其他人研究對策」先呀?﹗咩意思呀。呢0的問題總舵主要正視呀﹗其他人我唔知啦,我自己份人一定係行不改名坐不改姓,要插你我駛 ...

hey ...
beware of wordings ...

also, RW have never and will never trying to attack other forums ...
that is what the stand point of RW ...

so no matter what they say .. just let them say...
作者: 冼馬田    時間: 10/2/2010 01:52 AM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 10/2/2010 12:54 AM 發表

hey ...
beware of wordings ...

also, RW have never and will never trying to attack other forums ...
that is what the stand point of RW ...

so no matter what they say .. just let them  ...

要beware wordings果個係oath都未到我啦﹗:fff: :fff:

佢呢0的講法真係libel架,大佬佢無中生有0番,影響人地論壇聲譽0番。
作者: 長毛    時間: 10/2/2010 03:50 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 10/2/2010 01:52 AM 發表

要beware wordings果個係oath都未到我啦﹗:fff: :fff:

佢呢0的講法真係libel架,大佬佢無中生有0番,影響人地論壇聲譽0番。

just let them say ..
even if we tell the truth .. they will never believe it ..
dont waste gas is better ... :yyy: :yyy:
作者: hkcmlawrence    時間: 10/2/2010 08:47 AM

我被人禁左言:ddd:
我冇挑戰他們wo:ooo:
作者: taxi2003    時間: 10/2/2010 09:01 AM

QUOTE:
原帖由 於 9/2/2010 11:16 PM 發表

唔一定,亦唔係重點所在:ppp: :ppp:
作者: 木奇異    時間: 10/2/2010 07:24 PM

嘩....2日冇上rw就出件咁搞笑既事 :iiii: :iiii:
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 12:49 PM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 10/2/2010 08:47 AM 發表
我被人禁左言:ddd:
我冇挑戰他們wo:ooo:

但佢地認為你代表哂rw:zzz:
作者: 西人堅    時間: 11/2/2010 12:51 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 11/2/2010 12:49 PM 發表

但佢地認為你代表哂rw:zzz:

我地 "派" 過去 ga ma :yyy:
總之 所有講出老輝有幾 x街的人都是rw 派過去的:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 12:52 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 10/2/2010 07:24 PM 發表
嘩....2日冇上rw就出件咁搞笑既事 :iiii: :iiii:

始終天地有正氣,想呃人都唔好扮哂清高,

一句想有機會親身係澳門拉頭馬既就join天駿會啦咪得.

係都要計數扮哂有錢分,結果計出黎係99.9999999%蝕梗本.

正如小股東成日俾大股東玩一樣.
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 12:53 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/2/2010 12:51 PM 發表

總之 所有講出老輝有幾 x街的人都是rw 派過去的:yyy:

式目耳代睇下佢地有幾威?:fff:
不過會唔會未出發先破產ga?:lll:
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 12:54 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 10/2/2010 09:01 AM 發表

唔一定,亦唔係重點所在:ppp: :ppp:

重點係而家老輝做緊吳嵩既野:fff: .
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 12:56 PM

其實,用個腦諗下都知無理由我地會特登搵人黎攪佢地澳門賽馬會的天駿會啦.
我地賭香港馬,佢地賭澳門馬,邊有抵觸姐:loveliness:
作者: timothyhin    時間: 11/2/2010 12:59 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 11/2/2010 12:54 PM 發表

仲衰過山高:ppp:

以前我淨係聽過靈犀牧場賣馬唔係一炮過係按表現黎賣:ddd:
依家直頭錢又唔駛出得多, 錢又有得搵, 頭馬又有得拉:ccc:
出面邊有玩咁多飛:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 01:00 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 10/2/2010 12:39 AM 發表

我先前已經講過,在天堂可以得罪Oath,不可得罪老輝,
Oath 只係傀儡 !!!!!! :eee:

但老輝呢個人成日得罪人,扮哂清高又死不認錯.
果單戴勝落樓事件現在連一句公開道歉說話都無.正一亻卜彳圭亍

:fff:
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 01:03 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 11/2/2010 12:59 PM 發表

依家直頭錢又唔駛出得多, 錢又有得搵, 頭馬又有得拉:ccc:

我唔識呢d野,不過剩係果度又抽果邊又抽都知肯定係呃緊班小股東.
當然事實養馬好難賺錢既,但而家睇黎似係大股東一面倒有利囉:ppp: .
我都唔信佢地會親身去歐美牧場親自揀馬.
作者: 長毛    時間: 11/2/2010 01:11 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/2/2010 12:51 PM 發表

true .. since that's maybe true ...
作者: 莫問我是誰    時間: 11/2/2010 01:15 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 11/2/2010 12:59 PM 發表

未聽過,我只係知馬主同希斯有協議,隻馬一定要入希斯倉口姐~

入得希斯倉,賺獎金比馬價仲好賺啦~~

所以當年精明大師雖然唔係靈犀出產,係希斯透過馬販買入,之後比施生睇,希斯都同施生講,轉讓比你唔係唔得,不過一定要入佢個倉,呢樣野係施生自己親口講~
作者: 莫問我是誰    時間: 11/2/2010 01:23 PM

其實呢件事都告一段落啦,人地都開到口話0馬價計劃只係關天駿會o既事,其他非會員不宜插嘴,佢地既然講到咁白,都無謂再加意見啦~~

所以好心佢地開返個只供天駿會會員專區,只有會員可以留言,閱覽,咁咪無事羅....而家又扮哂好似好開明,只要有人講d野唔o岩聽又ban人a/c...真係小氣到無人有~:rrr:
作者: sw    時間: 11/2/2010 01:25 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 11/2/2010 12:54 PM 發表

佢同吳嵩一樣 點會大大聲同班會員講"我係老點你呀 吹咩":abcde:
作者: sw    時間: 11/2/2010 01:27 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 11/2/2010 01:23 PM 發表
其實呢件事都告一段落啦,人地都開到口話0馬價計劃只係關天駿會o既事,其他非會員不宜插嘴,佢地既然講到咁白,都無謂再加意見啦~~

所以好心佢地開返個只供天駿會會員專區,只有會員可以留言,閱覽,咁咪無事羅.... ...

呢d叫宣傳 唔係點樣踢更多人入會:abcde:
作者: 西人堅    時間: 11/2/2010 01:29 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 11/2/2010 01:00 PM 發表

但老輝呢個人成日得罪人,扮哂清高又死不認錯.
果單戴勝落樓事件現在連一句公開道歉說話都無.正一亻卜彳圭亍

:fff:

自戴勝落樓事件 之後
加埋有個好似消失左 ge 小人 煽風點火

總之有 d 咩人 同佢地意見不合
※7佢地 ※山高
就係 rw 派去 :yyy: :yyy:

唔只 tim, 係 吳嵩 派人 派 rw 派人去 :yyy: :yyy:

作者: 西人堅    時間: 11/2/2010 01:32 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 11/2/2010 01:25 PM 發表
佢同吳嵩一樣 點會大大聲同班會員講"我係老點你呀 吹咩":abcde:

坤人落疊 都算 la 出黎搵食姐
不過最好笑係 阿老輝多年來係咁抹黑 吳嵩
又話人地係狗 又乜又物

點知自己依家做 ge 野 就同佢口中果隻狗 一9樣 哈哈哈哈哈 :yyy: :yyy:

作者: sw    時間: 11/2/2010 01:33 PM

忽發奇想.....會唔會重現正本仁心事件呢??:yyy:
作者: 西人堅    時間: 11/2/2010 01:37 PM

QUOTE:

冇錯
山高話曬都叫 馬販

根本隻馬就澳門馬會 一早搵定曬.....

佢 係 經理人 負責 sale 野
馬都唔駛佢搵, 錢 就澳門馬會出曬
佢就食夾棍......食 澳門馬會 d jetso
又食埋 你 d 小股東.......真係 :yyy: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 11/2/2010 01:38 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 11/2/2010 01:33 PM 發表
忽發奇想.....會唔會重現正本仁心事件呢??:yyy:

你想法太理想.....買隻馬返來出到賽先算~:mmm:

可能買到返來操壞左,要白養一年半載,又或者健康出問題,要做手術......比佢地遇到呢d風險,真係唔知好嬲定好笑~
作者: 長毛    時間: 11/2/2010 01:41 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 11/2/2010 01:38 PM 發表

你想法太理想.....買隻馬返來出到賽先算~:mmm:

可能買到返來操壞左,要白養一年半載,又或者健康出問題,要做手術......比佢地遇到呢d風險,真係唔知好嬲定好笑~

honestly ..
they idea have a lot of problem ..
but it is also a part of racing .. so no one knows about the risk ...
作者: 長毛    時間: 11/2/2010 01:44 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/2/2010 01:37 PM 發表

冇錯
山高話曬都叫 馬販

又食埋 你 d 小股東.......真 ...

that is promotion ...
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 02:02 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 11/2/2010 01:27 PM 發表

呢d叫宣傳 唔係點樣踢更多人入會:abcde:

main point:fff:

they expect so many people to join their club.
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/2/2010 01:37 PM 發表

冇錯
山高話曬都叫 馬販

唔怪得可以食個晚飯都咁豪:lll:
作者: 李澤楷    時間: 11/2/2010 02:10 PM

QUOTE:

冇錯
山高話曬都叫 馬販

即係去都費時去:fff: ,澳門買哂番黎佢自己就親自揀馬:fff: .
睇下邊隻馬d慢肌好d:loveliness:
作者: 西人堅    時間: 11/2/2010 02:42 PM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 11/2/2010 01:44 PM 發表

that is promotion ...

ya, In fact this is a very normal promotion method
just happened manywhere in HK,
every products has own risk
nth funny

the funniest thing is the sales himself ger  :fff:
作者: 長毛    時間: 11/2/2010 05:34 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/2/2010 02:42 PM 發表

ya, In fact this is a very normal promotion method
just happened manywhere in HK,
every products has own risk
nth funny

the funniest thing is the sales himself ger  :fff:

well ... cos he is a business men ... hope to get more business ..
作者: taxi2003    時間: 11/2/2010 07:37 PM

QUOTE:

冇錯
山高話曬都叫 馬販

唔理山高揀D馬點....
佢幫你買隻馬,你出左馬價再比佢抽左佣之後....
點贏獎金起碼入你袋(當然自己比埋養馬費)

佢地就叫做你唔駛比馬價(但馬價幾多冇人知)
但你比養馬費之後(佢地唔駛比),贏馬比佢抽一半以上獎金:yyy: :yyy:
究竟馬價貴家養馬費貴呢....:lll: :lll:
作者: Kris    時間: 11/2/2010 07:47 PM     標題: 回復 #170 長毛 的帖子

The managers made a lot of speech to persuade the members to join their plan.  However they disclosed nothing about the details of operations.  How can a responsible saleman do that?   Who knows it's a Madoff fraud or minibond in racecourse?
作者: sw    時間: 11/2/2010 09:19 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 11/2/2010 07:37 PM 發表

唔理山高揀D馬點....
佢幫你買隻馬,你出左馬價再比佢抽左佣之後....
點贏獎金起碼入你袋(當然自己比埋養馬費)

佢地就叫做你唔駛比馬價(但馬價幾多冇人知)
但你比養馬費之後(佢地唔駛比),贏馬比佢抽一半 ...

想問下日本一口馬主又點樣計法:abcde:
作者: PrettyIvy    時間: 11/2/2010 09:37 PM

由於年關將至,本次「0馬價做馬主」計劃截止日期延遲至二月二十八日(星期日)

無人落疊 ?????? :yyy: :yyy: :yyy:
作者: chhd    時間: 11/2/2010 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 11/2/2010 21:19 發表

[iframe]http://www.eirichimei.com/forum/viewthread.php?tid=3351&extra=page%3D1[/iframe]
作者: taxi2003    時間: 11/2/2010 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 11/2/2010 09:19 PM 發表

勁_復雜:ppp: :ppp:
睇完下面個例子都唔係好明:llll: :llll:

http://www.sundaytc.co.jp/collection/system/money_system/pdf/002.pdf
作者: 魚仔餅    時間: 11/2/2010 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 chhd 於 11/2/2010 09:43 PM 發表

http://www.eirichimei.com/forum/ ... &extra=page%3D1

要登入喎:lll:
作者: 長毛    時間: 11/2/2010 11:22 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 11/2/2010 07:47 PM 發表
The managers made a lot of speech to persuade the members to join their plan.  However they disclosed nothing about the details of operations.  How can a responsible saleman do that?   Who knows  ...

well, I do agree that their details should only tell those who is interested on that ..

since we dont join that, no matter care it is fraud or not ..

and dont forget .. their selling point is it is just some entertainment fee ..
it is not care or havent plan the prize money ...

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0