標題: 幸運愛駒倒灶拉倉,大摩:對我唔公平 [打印本頁]

作者: 細B    時間: 27/2/2010 10:48 AM     標題: 幸運愛駒倒灶拉倉,大摩:對我唔公平

剛週日『幸運愛駒』大熱倒灶跑梗頸四,白德民之騎法備受批評,馬主梁啟徵即場大興問罪之師,昨日更將愛駒轉投告東尼馬房,換言之,此駒原已報名下週三谷草三班1200米將無緣上陣。
對於『幸運愛駒』蟬過別枝,大摩表示無奈之餘亦對馬主十分不滿,他說:「熟悉我的馬主也十分清楚我的作風,我是非常樂意與馬主溝通,他們將馬匹來投亦是欣賞我的練馬手法和判斷。『幸運愛駒』在我廐出賽5次取得2冠1季1殿,證明訓練方法並無不妥,可是馬主並未給予我機會解釋之下,便以不滿騎師表現為理由轉倉,實在對我不公平。事實上,沒有出錢聘請白德民的馬主大有人在,梁先生即便將『幸運愛駒』繼續交我訓練,也不表示一定要讓白德民掛帥,若然他心目中有其他人選,我一樣代為聘用。」根據馬會規例,馬房聘帥只需旗下75%馬主同意便可成事。
大摩續說:「『幸運愛駒』質新尚有進步空間,估計還有兩場頭馬在手,他日在蔡明紹胯下勝出又好,並他妳者主理交出成績又好,肯定不是我練馬有任何問題,只是馬主沒有給予我一個公平機會。」

摘錄自太陽報

大家有咩睇法....不過我覺得都正常....由其轉去告仔到....始終幸運馬主都係由告仔一手訓練....
大摩輸呢類馬已經唔止一次....近幾次既
超群如意都係其一例子....大摩你搞乜東東呀=.="
作者: 馬俠    時間: 27/2/2010 10:53 AM

場場 咁搞法我都唔鋸啦

見 白德民跑大摩 都唔止第一次咁

係d馬主咁忍得 睇住你2個玩野

呢個馬主  呢隻係幸運馬主 子嗣 更想有好d成績,希望可以+多少配種費啦,同想係香港打響個名堂!
作者: S.WEEK    時間: 27/2/2010 11:07 AM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 27/2/2010 10:53 AM 發表
場場 咁搞法我都唔鋸啦

見 白德民跑大摩 都唔止第一次咁

係d馬主咁忍得 睇住你2個玩野

呢個馬主  呢隻係幸運馬主 子嗣 更想有好d成績,希望可以+多少配種費啦,同想係香港打響個名堂!

係 widden stud 你唔駛指意加 :ppp: :ppp:
作者: 李澤楷    時間: 27/2/2010 11:09 AM

又睇下係告仔度會唔會又輸1-2場再轉:fff:
作者: Running    時間: 27/2/2010 11:14 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/2/2010 11:09 AM 發表
又睇下係告仔度會唔會又輸1-2場再轉:fff:

贏到冇賠率就即刻轉:fff:
作者: S.WEEK    時間: 27/2/2010 11:20 AM

成個 widden stud 玩早熟快車

又有 Northern Meteor 又有 Sebring 加埋 Stratum 同 War Pass

邊有可能分到好的雌馬俾你配

邊個時候係澳洲不是 Danehill 世界

唔係 RC 就係拿高
作者: 金碧明珠    時間: 27/2/2010 11:23 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 27/2/2010 11:14 AM 發表

:ccccc: :ccccc: :fff:
作者: hwwong0319    時間: 27/2/2010 12:05 PM

即係好似呢場咁囉:hhhh: :hhhh:
http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2008&raceno=05
作者: 您睇我唔到    時間: 27/2/2010 12:23 PM

今季大摩o既判斷,大家有目共睹
一係佢判錯賽事,二係佢用錯(o岩?:fff: )人:rrr:
作者: 西人堅    時間: 27/2/2010 12:36 PM     標題: 回復 #8 hwwong0319 的帖子

信9埋方駿輝 成系轉左倉之後未好過 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 27/2/2010 12:41 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/2/2010 12:36 PM 發表

呢D就係叫報應,講緊馬主:zzz: :eee: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 27/2/2010 12:42 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 27/2/2010 11:14 AM 發表

應該問點解呢個馬主一開始唔放係告仔度?:fff:
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 02:19 PM

QUOTE:
原帖由 細B 於 27/2/2010 10:48 AM 發表
剛週日『幸運愛駒』大熱倒灶跑梗頸四,白德民之騎法備受批評,馬主梁啟徵即場大興問罪之師,昨日更將愛駒轉投告東尼馬房,換言之,此駒原已報名下週三谷草三班1200米將無緣上陣。
對於『幸運愛駒』蟬過別枝,大 ...

超群如意擺到明要等進度啦...:sss:

又唔係唔同你搏....

100分形勢俾佢都贏唔到係隻馬問題,咪下下入哂人數
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 02:20 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/2/2010 12:36 PM 發表

佢最ON9係

而家咁樣轉去告仔

下場跑乜野路程乜野地乜野檔都唔駛旨意過廿蚊啦

到時贏佢又無肉食

輸既話佢贏大錢都無用,一來大家實笑佢,二來到時佢又搵野賴點算:yyy:
作者: 金威    時間: 27/2/2010 02:28 PM

記得贏果場都係落好多飛

既然本來都報左谷草1200
應該等多一場
:fff:
上次熱倒左, 再出谷出檔差少少就會有好賠率
也許是馬房這樣部署
無謂輸一場熱門就扮晒維護普羅馬迷利益
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 02:29 PM     標題: 回復 #15 金威 的帖子

可能700萬w飛入面佢自己同D親信都佔左十分一:yyy:
作者: 金威    時間: 27/2/2010 02:35 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 27/2/2010 02:29 PM 發表
可能700萬w飛入面佢自己同D親信都佔左十分一:yyy:

比我老死都等多一場
下場一定會好分少少
而家轉去告仔又熱門
用蔡明紹又只減三磅
根本無好處
而且又唔一定贏硬
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 02:40 PM     標題: 回復 #17 金威 的帖子

佢呢d粉腸十成十為淡氣啦...

不過下次再叫哂d朋友黎又贏唔到會點架:yyy:
作者: 西人堅    時間: 27/2/2010 02:40 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 27/2/2010 02:19 PM 發表

超群如意擺到明要等進度啦...:sss:

又唔係唔同你搏....

100分形勢俾佢都贏唔到係隻馬問題,咪下下入哂人數

座頭市果場唔知做咩 裝左火箭 :iiiii: :iiiii:
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 02:50 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/2/2010 02:40 PM 發表

座頭市果場唔知做咩 裝左火箭 :iiiii: :iiiii:

唔記得左伊神個神牆啦?

結果用左兩個月先解得開:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 27/2/2010 03:11 PM

顯示出將帥不和,下季德文多數都要返澳洲居多~~

大摩唔支持主帥,更講出換其他人騎都無相干,呢對騎練組合已經唔夠同心合力~~

而且馬主都唔係咩好人,輸一場馬就鬧人兼拉倉,又係功不可補過,之前德文都話哂嬴過兩場,佢同好爸爸,生輝馬主有咩分別?
作者: 神鷹    時間: 27/2/2010 03:19 PM

雄心馬主就好少少,只換騎師唔轉馬房
易配之後個季即刻整個四捷比你睇:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 27/2/2010 03:21 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 27/2/2010 03:19 PM 發表
雄心馬主就好少少,只換騎師唔轉馬房
易配之後個季即刻整個四捷比你睇:gggg:

今季就:fff: .
同埋贏果4場有幾場係守好位或者出面望空:zzz:
作者: 神鷹    時間: 27/2/2010 03:23 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/2/2010 03:21 PM 發表

今季就:fff: .
同埋贏果4場有幾場係守好位或者出面望空:zzz:

一季拉4次頭馬好難得架啦,上季隻馬長期keep fit :eee:
不過我唔記得個單野之後老苗係西哥走之前有無再用佢騎其他馬
作者: 李澤楷    時間: 27/2/2010 03:25 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 27/2/2010 03:23 PM 發表

一季拉4次頭馬好難得架啦,上季隻馬長期keep fit :eee:

無,但跑法就有留住黎贏.
果場似係副練唱通天但老苗過左佢一棟:fff: .18台都損失慘重:fff:
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 07:39 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 27/2/2010 03:11 PM 發表
顯示出將帥不和,下季德文多數都要返澳洲居多~~

大摩唔支持主帥,更講出換其他人騎都無相干,呢對騎練組合已經唔夠同心合力~~

而且馬主都唔係咩好人,輸一場馬就鬧人兼拉倉,又係功不可補過,之前德文都話哂嬴過 ...

生輝馬主由頭到尾都無拉倉咪就係個分別囉
作者: 西人堅    時間: 27/2/2010 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/2/2010 12:41 PM 發表

呢D就係叫報應,講緊馬主:zzz: :eee: :fff:

哈哈, 刨下馬先知
原來果場之後.....隻馬衰到$1 未收過 減分到落埋5班 :fff: :fff: :yyy:
作者: 木奇異    時間: 27/2/2010 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 27/2/2010 03:23 PM 發表

我又覺得就算幸運愛駒轉左倉之後win上group 同e件事根本冇直接關係wor :ooo:
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/2/2010 07:53 PM 發表

我又覺得就算幸運愛駒轉左倉之後win上group 同e件事根本冇直接關係wor :ooo:

大摩自己都而家講定隻馬最少2W...即係都90分馬了:ppp:
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 07:54 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/2/2010 07:52 PM 發表

哈哈, 刨下馬先知
原來果場之後.....隻馬衰到$1 未收過 減分到落埋5班 :fff: :fff: :yyy:

我由佢轉倉之後追到而家:jjjj: :jjjj:
作者: 木奇異    時間: 27/2/2010 07:55 PM

QUOTE:

唔係信左薯片咩 :fff::fff:
作者: 西人堅    時間: 27/2/2010 07:57 PM     標題: 回復 #30 小野伸二 的帖子

哎呀....乜原來又係你 :iiiii: :iiiii:

(你唔去踢波 ge??)
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 07:58 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/2/2010 07:57 PM 發表
哎呀....乜原來又係你 :iiiii: :iiiii:

(你唔去踢波 ge??)

呢隻好多人都知我場場買架啦:jjjj:

我聽朝跑渣打仲去踢波..傻左咩..
作者: 西人堅    時間: 27/2/2010 07:58 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/2/2010 07:55 PM 發表

肯定唔係 :fff:
方駿輝鬧足2個月 :fff: 之後馬主先做野 :fff:
作者: 小野伸二    時間: 27/2/2010 08:02 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/2/2010 07:55 PM 發表

薯片係馬壇無左影響力好耐啦:jjjj:

唔係點駛群埋老_班人再搭番上馬會:yyy:
作者: ユюユ    時間: 27/2/2010 10:39 PM

無論如何
今年繼續企硬 "十卜"大摩:eee: :eee: :eee:
作者: kitchai1228    時間: 27/2/2010 11:30 PM

熟悉我的馬主也十分清楚我的作風,我是非常樂意與馬主溝通,他們將馬匹來投亦是欣賞我的練馬手法和判斷

作風係難估,
但好明顯上場冇同馬主溝通,
又睇下轉倉後如何.
唔知有冇機會轉倉後請白神父騎番次呢?
作者: uidiot    時間: 27/2/2010 11:37 PM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 27/2/2010 11:30 PM 發表
熟悉我的馬主也十分清楚我的作風,我是非常樂意與馬主溝通,他們將馬匹來投亦是欣賞我的練馬手法和判斷

作風係難估,
但好明顯上場冇同馬主溝通,
又睇下轉倉後如何.
唔知有冇機會轉倉後請白神父 ...

I believe that they had discussed the race before it...according to the Steward's report, the Owner confirmed that JM has mentioned the riding instruction to him before the race and it was the same as the one set out in the report...I think the Owner needs to change stable because of feeling "no face" and because of those "shoe-shinning boys" next to him...
作者: 翼    時間: 27/2/2010 11:57 PM

呢類馬主都係想贏,威ja 又5同袁生
呢次又係輸得樣衰:ppp: :ppp:
作者: 木奇異    時間: 28/2/2010 11:04 AM

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 27/2/2010 10:39 PM 發表
無論如何
今年繼續企硬 "十卜"大摩:eee: :eee: :eee:

\

曲到圓 :abcde::abcde::abcde::abcde:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0