標題: 時尚風采出戰杜拜草地1200米直路三級賽 [打印本頁]

作者: 您睇我唔到    時間: 4/3/2010 01:10 PM     標題: 時尚風采出戰杜拜草地1200米直路三級賽

轉載:蘋果日報

【本報訊】香港前馬王「好爸爸」繼早前飛起杜利萊易配都爾後,又再次易帥!此駒於本月 14日由都爾主轡,角逐三冠馬王次關 2000米香港金盃,結果跑得梗頸四,負於頭馬「閒話一句」兩個多馬位,賽後馬主袁仕傑認為都爾的發揮未算好,主動提出換人的要求,他與告達理商量後,已決定安排「好爸爸」由馬偉昌操刀,遠征本月 27日杜拜美丹馬場的草地 1800米一級賽免稅店盃。

告達理說:「『好爸爸』將按原定計劃遠征杜拜,『時尚風采』屆時都會隨行出戰一場草地 1200米直路三級賽(直路?佢比較合跑轉灣喔,佢個評分夠跑金沙軒啦:rrr: )。『好爸爸』換上馬偉昌是合適人選,因為他曾於 04年夥拍郭克旗下的『正路』揚威免稅店盃,對參加杜拜的大賽有豐富經驗。至於『時尚風采』遠征杜拜的帥權,仍會落在都爾手中(明白晒:yyy: )。」

閒話一句放棄遠征

此外,摩廊明星馬「閒話一句」雖然於香港金盃揚威,但暫時仍未獲杜拜馬會正式邀請出戰杜拜世界盃,因此大摩已決定放棄遠征計劃,疊埋心水備戰女皇盃。

作者: 少仔    時間: 4/3/2010 02:54 PM

點都要益吓都哥既....:fff: :fff:
作者: 小武士    時間: 4/3/2010 03:26 PM

賽後馬主袁仕傑認為都爾的發揮未算好,主動提出換人的要求,他與告達理商量後,已決定安排「好爸爸」由馬偉昌操刀

輸埋呢場又諗住搵邊個騎佢:fff:  都話係你搞鬼架啦袁屎傑:fff:

作者: ☆STAN★    時間: 4/3/2010 05:44 PM

跑場三級賽不如留hk la:rrr:
作者: 李澤楷    時間: 4/3/2010 05:49 PM

唔係wo,我支持佢出去跑:fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 4/3/2010 05:55 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 4/3/2010 03:26 PM 發表
賽後馬主袁仕傑認為都爾的發揮未算好,主動提出換人的要求,他與告達理商量後,已決定安排「好爸爸」由馬偉昌操刀

輸埋呢場又諗住搵邊個騎佢:fff:  都話係你搞鬼架啦袁屎傑:fff:

蘇狄雄
到時應該升左格減7磅ga la:lll:
作者: S.WEEK    時間: 4/3/2010 05:57 PM

QUOTE:
原帖由 ☆STAN★ 於 4/3/2010 05:44 PM 發表
跑場三級賽不如留hk la:rrr:

:ccc:  $ 等於香港短途一級賽 :dddd:
作者: 李澤楷    時間: 4/3/2010 06:00 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 4/3/2010 03:26 PM 發表

巫斯義,戴圖理,柏兆雷,范義龍:fff:
作者: 您睇我唔到    時間: 4/3/2010 06:17 PM

最大問題都係直路
大摩應該帶埋紀利威龍去跑哩場:fff:
作者: 小野伸二    時間: 4/3/2010 06:18 PM

時尚風采泥地都唔知得唔得,跑金莎軒黎托咩

而且係香港都係贏到三級賽之嘛,好合理呀,唔明有乜問題
作者: 莫問我是誰    時間: 4/3/2010 06:26 PM

美丹馬場o既1200泥地已經係左轉1200啦.....唔會再跑直路啦~:loveliness:

所以應該擔心香港賽駒究竟左轉得唔得呢?
作者: kewell    時間: 4/3/2010 08:07 PM     標題: 回復 #11 莫問我是誰 的帖子

呢場係草地黎架
作者: 小野伸二    時間: 4/3/2010 08:16 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/3/2010 06:26 PM 發表
美丹馬場o既1200泥地已經係左轉1200啦.....唔會再跑直路啦~:loveliness:

所以應該擔心香港賽駒究竟左轉得唔得呢?

而家跑草地三級賽直路1200米..

唔係膠沙地一級賽左轉1200米...
作者: 莫問我是誰    時間: 4/3/2010 08:26 PM

原來係草地......

咁咪仲好羅...點都好過跑轉彎膠地掛?都唔知時尚識唔識左轉~
作者: 您睇我唔到    時間: 4/3/2010 08:35 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/3/2010 08:26 PM 發表
原來係草地......

咁咪仲好羅...點都好過跑轉彎膠地掛?都唔知時尚識唔識左轉~

佢香港直路只跑過一次
就係上次第6:rrr: 唔知,是但啦,場g3對手一定弱好多:rrr:
望佢增程1200好d:vvv:
作者: 小野伸二    時間: 4/3/2010 08:37 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 4/3/2010 08:35 PM 發表

佢香港直路只跑過一次
就係上次第6:rrr: 唔知,是但啦,場g3對手一定弱好多:rrr:

岩岩跑番主席短途獎咪1200..咪追番一段囉..

而家跑番同程之嘛:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/3/2010 08:45 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 4/3/2010 08:35 PM 發表

佢香港直路只跑過一次

不過如果有澳洲馬肯去跑呢場...我估佢陪跑多.....

季初佢仲可以玩下新鮮感跑1200,而家明顯落腳轉慢羅~始終係正宗1400馬~
作者: 您睇我唔到    時間: 4/3/2010 09:38 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/3/2010 08:37 PM 發表

岩岩跑番主席短途獎咪1200..咪追番一段囉..

而家跑番同程之嘛:ppp:

我講緊佢直路同轉灣能力o既分別:rrrr:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0