標題: 客串騎師薛順強 [打印本頁]

作者: derossi16    時間: 23/3/2010 02:10 PM     標題: 客串騎師薛順強

客串騎師薛順強

由於眾多騎師在服刑或受傷,香港賽馬會按澳門賽馬會之要求,批准香港騎師薛順強於二○一○年三月二十六日(星期五)及三月二十七日(星期六)來澳門策騎。
作者: 君子    時間: 23/3/2010 02:15 PM

咁幾好喎

多一條出路
作者: 您睇我唔到    時間: 23/3/2010 02:20 PM

佢好應該出外啦,同一個馬圈俾老婆高過自己,實唔好受:ooo:
作者: 李澤楷    時間: 23/3/2010 03:33 PM

終於要步錢仔同余仔後塵:fff:
作者: dennis2299    時間: 23/3/2010 04:05 PM

一世唔好番黎啦:kkkkk: 香港唔岩你:yyy:
作者: 自由雨滇行    時間: 23/3/2010 04:09 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 23/3/2010 03:33 PM 發表
終於要步錢仔同余仔後塵:fff:

同余健雄一家親囉:fff:
作者: asiadragon    時間: 23/3/2010 04:26 PM

星期五騎兩隻..:tttt:
作者: Akechi_Yau    時間: 23/3/2010 04:39 PM

本地騎師有邊個試過打疊跑兩日?:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 23/3/2010 05:30 PM

隔離又幫澳門馬會講好話~:yyy:

加強兩地合作??如果真係合作,香港馬會就應該唔止借一個小強過去澳門啦...明明係香港馬會"可憐"小強成日坐冷板,做個順水人情借個人氣最低騎師過去比你澳門,咁都叫加強合作~:yyy:

遲下對面會唔會又掉返轉幫錢仔,沙膽雄講好話,話佢地又可以轉戰香港,再度加強兩地合作呢?:yyy:
作者: 萬事盈    時間: 23/3/2010 05:44 PM

76強真係唔走都冇用:ccc: :zzz: :yyy: :gggg:
作者: 李澤楷    時間: 23/3/2010 06:07 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 23/3/2010 05:30 PM 發表
隔離又幫澳門馬會講好話~:yyy:

加強兩地合作??如果真係合作,香港馬會就應該唔止借一個小強過去澳門啦...明明係香港馬會"可憐"小強成日坐冷板,做個順水人情借個人氣最低騎師過去比你澳門,咁都叫加 ...

所以有時真係頂唔順:fff: ,望下強仔今年坐騎次數同冷板郭對比下:fff: .今次馬會俾個機會強仔搵下錢,如果同澳門加強合作又點會澳港盃得4隻香港馬報名,連大摩都唔俾面:fff:

如果真係有心既話就派蔡明紹啦,使鬼薛順強去:lll:
作者: p238hornet    時間: 23/3/2010 06:25 PM

我唸就算蔡明紹肯去澳門,告東尼都唔俾,果邊D賽果咁真:ccc:

作者: 莫問我是誰    時間: 23/3/2010 06:35 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 23/3/2010 06:07 PM 發表

所以有時真係頂唔順:fff: ,望下強仔今年坐騎次數同冷板郭對比下:fff: .今次馬會俾個機會強仔搵下錢,如果同澳門加強合作又點會澳港盃得4隻香港馬報名,連大摩都唔俾面:fff:

如果真係有心既話就派蔡明紹啦 ...

所以明顯個"順水人情"係比小強,而唔係比澳門馬會.....:yyy:

而且派小強o既用意好明顯,因為估計小強星期日坐騎"多數"唔會多....響唔會影響本地賽事o既大前提之下,香港先借小強過去~~

好似韋達,明紹呢d人氣騎師,借左過去如果有咩頭暈身慶,攪到星期日要退出,坐騎要換人,咁樣對香港投注就好大影響~~(重點係騎師王彩池)

對面連呢d野都睇唔到..一路指鹿為馬,佢地個會真係愈來愈似邪教組織~
作者: 李澤楷    時間: 23/3/2010 06:40 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 23/3/2010 06:35 PM 發表

所以明顯個"順水人情"係比小強,而唔係比澳門馬會.....:yyy:

而且派小強o既用意好明顯,因為估計小強星期日坐騎"多數"唔會多....響唔會影響本地賽事o既大前提之下,香港先借小強過去 ...

我都係咁諗,有時唔好剩係睇表面,加強合作應該在大型賽事上,唔係求其派個冷板者過去客串救急就話加強合作.
又唔香港見批見習生去澳門受訓?:fff:
蔡明紹去日本都好過去澳門啦:jjjj:

我其實覺得係睇到,不過包裝過後就變左第二樣野咁解:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 23/3/2010 06:54 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 23/3/2010 06:40 PM 發表

我都係咁諗,有時唔好剩係睇表面,加強合作應該在大型賽事上,唔係求其派個冷板者過去客串救急就話加強合作.
又唔香港見批見習生去澳門受訓?:fff:
蔡明紹去日本都好過去澳門啦:jjjj:

我其實覺得係睇到, ...

為利益而講,無辦法啦~~

港澳盃明明讓你15磅都可以視而不見,人地日本跑馬,地方賽馬去中央跑,有無讓磅呢回事先??

而家形勢分明係香港壓住澳門,佢地可以講到大家平起平坐..係"合作關係"??

早年係香港馬會報警,踢走澳門馬會在港o既投注公司,擺明立場唔想你地澳門分薄香港馬迷一分一毫o既投注額,根本大家係"敵對關係"~~

遲下對面都唔知會唔會又講,希望澳門,香港兩地,可以效法澳紐,英愛,兩地賽駒可以隨時出戰對方馬場,又可以加附兩地合作,同時又可助增加投注額呢?:yyy: 甚至澳門馬場甚至可以成為香港第三馬場呢d言論呢?

好心擦鞋都唔好擦得咁出面啦~:rrr:
作者: kitchai1228    時間: 23/3/2010 11:59 PM

強仔咁有拼勁,加油呀:gggg:
作者: 帶來吉利    時間: 24/3/2010 12:49 AM

反正佢都冇馬騎

過去都好

騎功好 不過好多時 係唔係都鞭 真係用鞭過度:llll:
作者: 萬事盈    時間: 24/3/2010 12:53 AM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 24/3/2010 12:49 AM 發表
反正佢都冇馬騎

過去都好

騎功好 不過好多時 係唔係都鞭 真係用鞭過度:llll:

騎功好?唔好玩啦:aaaaaa: ,淨係識亂X咁打:ccc:
作者: 李澤楷    時間: 24/3/2010 03:07 PM

係香港一出即勝咁又點.
結果到而家好多練馬師都唔再支持你:lll:
作者: 魚仔餅    時間: 24/3/2010 03:11 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 24/3/2010 03:07 PM 發表
係香港一出即勝咁又點.
結果到而家好多練馬師都唔再支持你:lll:

人格問題??:ooo:
作者: asiadragon    時間: 24/3/2010 03:12 PM

薛順強星期六騎7隻..:tttt: :tttt:
作者: 李澤楷    時間: 24/3/2010 03:15 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 24/3/2010 03:11 PM 發表

人格問題??:ooo:

right:fff:
作者: 李澤楷    時間: 25/3/2010 10:21 AM

QUOTE:
原帖由 萬事盈 於 24/3/2010 12:53 AM 發表

騎功好?唔好玩啦:aaaaaa: ,淨係識亂X咁打:ccc:

去澳門岩哂,人地余健雄都贏澳門g3:fff: .佢去到都好應該贏番場級際賽.:mmm:
作者: 您睇我唔到    時間: 25/3/2010 10:24 AM

澳門派冼文樂,香港派薛順強
澳港盃g1,港澳盃g3

好合理:eee:
作者: 萬事盈    時間: 25/3/2010 09:16 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/3/2010 10:21 AM 發表

去澳門岩哂,人地余健雄都贏澳門g3:fff: .佢去到都好應該贏番場級際賽.:mmm:

佢同大口有咩分別je:ccc: :ccc:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/3/2010 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 Akechi_Yau 於 23/3/2010 04:39 PM 發表
本地騎師有邊個試過打疊跑兩日?:yyy:

係三日先岩:lll:
作者: asiadragon    時間: 27/3/2010 03:16 PM

薛順強在今日第2場憑大寶石勝出:tttt:
作者: 李澤楷    時間: 27/3/2010 03:18 PM

強仔係澳門第二日頭馬數目已經同香港平頭:fff:
作者: 魚仔餅    時間: 27/3/2010 03:22 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/3/2010 03:18 PM 發表
強仔係澳門第二日頭馬數目已經同香港平頭:fff:

1場咁大把:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0