標題: [轉貼]余潤興:黃汝安真是個大好人 [打印本頁]

作者: 神鷹    時間: 26/3/2010 06:54 AM     標題: [轉貼]余潤興:黃汝安真是個大好人

唔知有無OLD到:yyy::yyy:

2010年03月18日
雌馬在港數目向來甚少,贏馬次數自然亦寥寥可數,昨晚尾場明星級雌馬「金德寶」雖然贏不到,但另一匹雌馬「康樂名駒」轉入告後初出,角逐頭場五班 1800米,結果擊敗「煇煌駒」打開在港勝利之門。此駒之前隸屬安,馬主團體成員余伯余潤興道出「康樂名駒」轉投告的原因,他說:「『康樂名駒』早前於安屢拼不逞,黃汝安向我建議倒不如讓牠轉倉,轉換環境尋求突破。黃汝安真是個大好人,他沒有請我把『康樂名駒』退役,反而為馬兒想,結果於告達理訓練下開齋。大告差不多每天都親操『康樂名駒』,仄準狀態,努力調牠,花了許多心血。」

告達理說:「『康樂名駒』情緒容易緊張,膽子又小,因此我便替牠除下眼罩,戴上頭罩,結果此配備起了正面作用,成功穩定其情緒。『康樂名駒』目前只得四歲,仍很年輕,只要進一步收斂後,當有更佳的成就,可再替馬主建功。」
作者: 神鷹    時間: 26/3/2010 06:57 AM

聽講神駒系打算入紙將馬轉去大告:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 26/3/2010 08:05 AM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 26/3/2010 06:57 AM 發表
聽講神駒系打算入紙將馬轉去大告:ppp:

安爺散倉先兆?:fff:
作者: Running    時間: 26/3/2010 08:50 AM     標題: 回復 #3 李澤楷 的帖子

係大神退休、副練上位之兆:fff:
作者: 君子    時間: 26/3/2010 10:43 AM

今季所見 安哥谷馬其實好有一手  

潮州人講野不嬲有個句講個句 :eee:
作者: 西人堅    時間: 26/3/2010 10:45 AM     標題: 回復 #4 Running 的帖子

安爺名句
街外錢 大家搵 :gggg: :gggg:
作者: taxi2003    時間: 26/3/2010 10:45 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 26/3/2010 10:43 AM 發表
今季所見 細黑谷馬其實好有一手  

:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 西人堅    時間: 26/3/2010 10:49 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/3/2010 10:45 AM 發表

:yyy: :yyy: :yyy:

谷又唔駛佢谷
20幾倍 打到 11倍
錢又大家搵
安爺笑得幾開心 :yyy: :yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 26/3/2010 10:54 AM

安爺差一場畢業:ppp:
作者: 櫻花    時間: 26/3/2010 11:39 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 26/3/2010 10:43 AM 發表
今季所見 安哥谷馬其實好有一手  

我就真係唔覺,佢谷馬功力同以前有咩轉變,好似仲衰過以前.
你唔好我話佢好多場贏馬都係扶扶碌碌,佢自己都唔知咩事:tttt:
作者: 飛神    時間: 26/3/2010 11:40 AM

係咪睇唔順眼細黑就上位...幫D支持開既搵頭好下家呢...
作者: 李澤楷    時間: 26/3/2010 11:45 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 26/3/2010 11:40 AM 發表
係咪睇唔順眼細黑就上位...幫D支持開既搵頭好下家呢...

之後結果原來係余詠詩坐正或者唔加練馬師,令到細黑果2條友眼紅:eee:
作者: 飛神    時間: 26/3/2010 11:46 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/3/2010 11:45 AM 發表

之後結果原來係余詠詩坐正或者唔加練馬師,令到細黑果2條友眼紅:eee:

我覺得安爺幾霉都試過, 個馬主要反面一早反左, 唔會而家...:lll:
所以細黑都係好自為之:jjjj: 或者考慮下等多兩三年執埋咸華手尾:yyy:
作者: 冼馬田    時間: 26/3/2010 11:51 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/3/2010 08:50 AM 發表
係大神退休、副練上位之兆:fff:

上位?﹗似係借安爺退休夾走埋佢多0番﹗:aaa:
作者: 君子    時間: 26/3/2010 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 26/3/2010 11:39 發表

你唔好我話佢好多場贏馬都係扶扶碌碌,佢自己都唔知咩事:tttt:

吾會咁on9 掛 哈哈  :yyy:
作者: jl312    時間: 26/3/2010 01:14 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 26/3/2010 06:54 AM 發表
唔知有無OLD到:yyy::yyy:

2010年03月18日
雌馬在港數目向來甚少,贏馬次數自然亦寥寥可數,昨晚尾場明星級雌馬「金德寶」雖然贏不到,但另一匹雌馬「康樂名駒」轉入告http://hk.apple.nextmedia.com/new_hk ...

其實係個馬主自己好人姐:ooo: 錢多, D馬操成點, 咩成績都冇所謂:aaaaaa:
作者: 李澤楷    時間: 26/3/2010 01:59 PM

安爺退休做香港馬會親善大使最適合不過,成日見佢做導遊:fff:
作者: 萬事盈    時間: 26/3/2010 04:18 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 26/3/2010 11:39 AM 發表

完全同意:jjjjj:
作者: neeDu    時間: 26/3/2010 04:19 PM

QUOTE:
原帖由 萬事盈 於 26/3/2010 04:18 PM 發表

完全同意:jjjjj:

X2:aaa:
作者: siufly    時間: 26/3/2010 05:19 PM

安哥幾時交牌比馬會:eee: :eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0