標題: 馬圈動態:軍事行動運港服役 [打印本頁]

作者: derossi16    時間: 3/4/2010 10:27 AM     標題: 馬圈動態:軍事行動運港服役

根據澳洲賽馬傳媒報道,由香港馬主羅傑承擁有,剛於上月初在新西蘭愛莎妮馬場贏出一級賽新西蘭打的「軍事行動」,放棄角逐下周六在澳洲蘭域馬場舉行的 2400米一級賽澳洲打,待稍後運港服役。該駒練馬師列卓奇只派遣旗下另一匹曾贏新西蘭橡樹大賽的 Keep The Peace參加澳洲打。至於「軍事行動」何時運港及抵港後交由那位練馬師訓練,則暫時未有公佈。

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... &cat_id=3472283
作者: neeDu    時間: 3/4/2010 10:31 AM

運港之後好少賽事岩佢跑:ppp:
作者: 列高力    時間: 3/4/2010 11:33 AM

挑戰伊神? :fff:
作者: 您睇我唔到    時間: 3/4/2010 11:54 AM

黎到香港第一目標就會係香港瓶嗎:tttt:
作者: lovexjapan08    時間: 3/4/2010 12:04 PM

第一場仲唔係遮打杯
作者: 您睇我唔到    時間: 3/4/2010 12:12 PM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 3/4/2010 12:04 PM 發表
第一場仲唔係遮打杯

2個月時間上力?:tttt:
作者: kewell    時間: 3/4/2010 12:18 PM

會唔會又係成哥!?咁自由好唔駛再跑二千四!
作者: yuricylau    時間: 3/4/2010 12:21 PM

斷估都係下季先出架啦:bbbb: :ppp:
咁心急運黎??:ddd:
作者: taxi2003    時間: 3/4/2010 12:22 PM

我睇NZ DERBY感覺佢其實唔夠2400氣量:ppp: :ppp: :ppp:
作者: derossi16    時間: 3/4/2010 12:30 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/4/2010 12:22 PM 發表
我睇NZ DERBY感覺佢其實唔夠2400氣量:ppp: :ppp: :ppp:

X2
作者: derossi16    時間: 3/4/2010 12:36 PM

我覺得鍾斯奇兵實力強過佢
果隻仲有唔小進步空間:loveliness:
作者: iamjack    時間: 3/4/2010 12:44 PM

沈 OR 東?

:jjjj:
作者: dennis2299    時間: 3/4/2010 03:06 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 3/4/2010 12:12 PM 發表

2個月時間上力?:tttt:

下年遮打杯:tttt:
作者: yuricylau    時間: 3/4/2010 03:17 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 3/4/2010 12:44 PM 發表
沈 OR 東?

:jjjj:

可能先沈後東...到時連埋rome奔騰一齊轉:lll: :lll:
作者: neeDu    時間: 3/4/2010 03:35 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 3/4/2010 03:17 PM 發表

可能先沈後東...到時連埋rome奔騰一齊轉:lll: :lll:

講起羅馬奔騰,到依加都未蒲頭,:sss:
去馬會睇番,原來佢扯蝦手術同閹割手術都有做過...:iiiii:
作者: lovexjapan08    時間: 4/4/2010 10:48 AM

隻馬係唔係閹左,係的話隨時去跑英皇鑽石大賽
作者: 您睇我唔到    時間: 4/4/2010 10:50 AM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 4/4/2010 10:48 AM 發表

閹左同跑英皇有咩關係?
作者: lovexjapan08    時間: 4/4/2010 10:58 AM

英皇鑽石俾閹馬跑,而且報名馬又少,分分鐘執個三甲都可以架
作者: 您睇我唔到    時間: 4/4/2010 11:03 AM

雄馬同閹馬跑英皇有咩關係阿???:jjj:
作者: dennis2299    時間: 4/4/2010 11:14 AM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 4/4/2010 10:58 AM 發表
英皇鑽石俾閹馬跑,而且報名馬又少,分分鐘執個三甲都可以架

係架咩:ppp: ??打機成日用雄馬跑:ppp:
作者: 您睇我唔到    時間: 4/4/2010 11:16 AM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 4/4/2010 11:14 AM 發表

係?img src="images/smilies/sweatdrop.gif" smilieid="466" border="0" alt="" />

我都r頭:eee:
作者: dennis2299    時間: 4/4/2010 11:20 AM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 4/4/2010 11:16 AM 發表

我都r頭:eee:

雄馬同閹馬可以係同一場到跑架麻:ppp:

除非純種馬賽事 , 唔係既話大多數都係一齊跑:ppp:
作者: Running    時間: 4/4/2010 11:28 AM

睇身型腳法,佢跑二千點都好過二千四。

不過好驚佢NZ Derby一場砌晒!:ppp:
作者: neeDu    時間: 4/4/2010 12:26 PM     標題: 羅 傑 承 換 馬 招 數 高

現 行 檢 疫 條 例 下 , 香 港 馬 退 役 後 唔 可 以 直 接 運 往 澳 門 服 役 , 需 要 先 去 澳 紐 或 其 他 地 方 , 再 轉 運 往 澳 門 , 運 費 自 然 昂 貴 。 同 一 道 理 , 澳 門 馬 退 役 後 , 都 要 先 去 其 他 地 方 過 冷 河 , 然 後 至 運 港 。 早 年 澳 門 短 途 翹 楚 「 電 光 火 力 」 來 港 跑 香 港 短 途 錦 標 , 跑 完 馬 主 林 賢 奇 趁 勢 安 排 愛 駒 留 港 服 役 , 慳 番 唔 少 運 費 。

已 報 4 月 17 日 澳 港 盃  「 羅 馬 」 , 馬 主 羅 傑 承 就 有 樣 學 樣 , 愛 駒 跑 完 澳 港 盃 , 就 會 留 響 當 地 服 役 。 羅 傑 承 講 過 「 羅 馬 」 健 康 曾 有 問 題 , 經 告 東 尼 悉 心 打 理 下 已 無 礙 , 不 過 傷 患 馬  濠 江 比 較 鬆 軟  跑 道 可 能 更 合 發 揮 , 所 以 畀 佢 留 響 澳 門 不 無 道 理 。 而 「 羅 馬 」 退 役 去 澳 門 , 咁 羅 傑 承 就 順 理 成 章 有 個 名 額 換 馬 , 換 入 佢  新 西 蘭 打  冠 軍 「 軍 事 行 動 」 , 一 舉 兩 得 。 暫 時 羅 傑 承 仍 未 透 露 「 軍 事 行 動 」 來 港 後 交 由 邊 位 練 馬 師 主 理 , 告 東 尼 自 然 想 盡 辦 法 , 先 為 今 日  同 主 馬 「 皇 馬 」 建 功 , 爭 取 支 持 啦 !
作者: dennis2299    時間: 4/4/2010 12:29 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 4/4/2010 12:26 PM 發表
現 行 檢 疫 條 例 下 , 香 港 馬 退 役 後 唔 可 以 直 接 運 往 澳 門 服 役 , 需 要 先 去 澳 紐 或 其 他 地 方 , 再 轉 運 往 澳 門 , 運 費 自 然 昂 貴 。 同 一 道 理 , 澳 門 馬 退 役 後 , 都  ...

都岩既 , 羅馬有傷跑硬地會加速惡化:ppp:
作者: 神鷹    時間: 4/4/2010 12:29 PM

羅馬真係質素唔差,可惜又被傷病纏身
作者: Ange    時間: 4/4/2010 12:29 PM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 4/4/2010 10:48 AM 發表

夠跑咩.....:eee:
作者: 萬事盈    時間: 5/4/2010 08:39 PM

QUOTE:
原帖由 derossi16 於 3/4/2010 12:36 PM 發表
我覺得鍾斯奇兵實力強過佢
果隻仲有唔小進步空間:loveliness:

完全同意:ccccc:
作者: kewell    時間: 5/4/2010 08:44 PM     標題: 回復 #15 neeDu 的帖子

隻羅馬奔騰真係失望!
作者: wksstephen    時間: 5/4/2010 10:23 PM

我諗起「喜蓮精神」~~
呢隻我超中意呀~~
作者: 冼馬田    時間: 5/4/2010 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 4/4/2010 12:26 PM 發表
現 行 檢 疫 條 例 下 , 香 港 馬 退 役 後 唔 可 以 直 接 運 往 澳 門 服 役 , 需 要 先 去 澳 紐 或 其 他 地 方 , 再 轉 運 往 澳 門 , 運 費 自 然 昂 貴 。 同 一 道 理 , 澳 門 馬 退 役 後 , 都  ...

哈,咁高調炫耀自己高招,馬會實諗辦法倒塞漏洞。唔係澳港盃變成「預備退役馬」天堂點算呀?﹗:yyy:
作者: iamjack    時間: 5/4/2010 10:44 PM

羅馬 ... 又諗番起呢場 ... 真係搏得太盡 ... :ooo:

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2009&raceno=10
作者: 小野伸二    時間: 5/4/2010 10:48 PM     標題: 回復 #31 冼馬田 的帖子

咁都要有90分以上先做到既:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0