標題: 4月10日報名表 [打印本頁]

作者: 精梳王    時間: 5/4/2010 03:07 PM     標題: 4月10日報名表

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/entry.asp[/iframe]
作者: raulwong1    時間: 5/4/2010 03:26 PM

神仙手馬好強......
一班1000M,明燈VS電光能源VS紀利威龍VS極奇妙
二班1600M,喜蓮智星VS歡樂繽紛VS卓爾非凡
三班1200第一組,相見歡VS傾力之城
三班第2組,泥地,點解盈彩繽紛跑泥地???真係盈彩繽紛VS勁飛馳???
三班1400,轉去告仔度既幸運愛駒VS奇葩
場四班1400M應該最好睇啦, 旅遊大亨VS  神州八號VS 中環英雄VS電子金麟~!

星期六個戲碼都真係幾強!
作者: mR.偉    時間: 5/4/2010 03:30 PM

盈彩繽紛跑泥地?
佢想點?
作者: 西人堅    時間: 5/4/2010 03:43 PM

飛魚駿王終於去屈泥地
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 03:44 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 5/4/2010 03:30 PM 發表

盈彩繽紛跑泥地?
佢想點?

e隻真係唔知佢想點.....好地地走去泥地跑 :ppp::ppp:
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 03:45 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/4/2010 03:43 PM 發表
飛魚駿王終於去屈泥地

呢個種真係正:zzz: :zzz:
作者: Running    時間: 5/4/2010 03:45 PM     標題: 回復 #5 木奇異 的帖子

計種阿爸係美國血統,估就估到識跑泥地。

不過呢隻試過泥閘未?:ppp:
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 03:46 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/4/2010 03:44 PM 發表

e隻真係唔知佢想點.....好地地走去泥地跑 :ppp::ppp:

太好啦,科研精英可以好分好多:fff: :fff:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 03:46 PM

g1馬極奇妙博哩場:vvv:
電光能樣..只好減分:vvv:
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 03:47 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 03:45 PM 發表
計種阿爸係美國血統,估就估到識跑泥地。

不過呢隻試過泥閘未?:ppp:

最緊要係有冇1100氣量.....:ppp: :ppp:

呢個種只要有D速度跑泥實冇死:lll: :lll:
係1隻死路程1000馬風火神駒埋唔到尾:ppp: :ppp:
作者: 西人堅    時間: 5/4/2010 03:48 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/4/2010 03:45 PM 發表

健健康康唔出事 ge 話....
2 季後 d 1,2班泥地 12隻 應該有7隻係佢地一系 :yyy: :yyy:
作者: Running    時間: 5/4/2010 03:48 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/4/2010 03:43 PM 發表
飛魚駿王終於去屈泥地

呢系馬一落泥地真係自動波:zzz:
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 03:48 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 5/4/2010 03:46 PM 發表
g1馬極奇妙博哩場:vvv:
電光能樣..只好減分:vvv:

過日本跑可能已經一戰功成:xxx: :xxx: :sss: :sss:
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 03:49 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/4/2010 03:48 PM 發表

健健康康唔出事 ge 話....
2 季後 d 1,2班泥地 12隻 應該有7隻係佢地一系 :yyy: :yyy:

全部鬥放,真係跑美國馬:yyy: :yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 03:50 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/4/2010 03:45 PM 發表

Elusive Quality 兩父子都咁掂
睇黎日後香港會愈黎愈多:eee:
作者: Running    時間: 5/4/2010 03:50 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/4/2010 03:46 PM 發表

太好啦,科研精英可以好分好多:fff: :fff:

佢同盈彩繽紛差成廿幾磅,如果後者唔識跑泥地嘅話......:fff:
作者: Akechi_Yau    時間: 5/4/2010 03:56 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/4/2010 03:48 PM 發表

過日本跑可能已經一戰功成:xxx: :xxx: :sss: :sss:

如果呢場輸左都唔知點搞:ooo:
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 03:58 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 03:50 PM 發表

佢同盈彩繽紛差成廿幾磅,如果後者唔識跑泥地嘅話......:fff:

蔡生D馬贏到好似盈彩繽紛果D, 點會突然走去泥地玩, 除非好似新強勁ED草地明顯唔夠班 :ppp:
勇敢小子出自 ELUSIVE CITY 都未囉過去泥地.....盈彩繽紛居然贏贏下走去泥地 :ppp:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 03:59 PM

佢當日唔係俾左30萬咩?事後話得佢去要俾50萬嘛
都俾左30萬,做咩唔俾埋果20萬,真係費解
又唔查下日本馬咩水準,我覺得好多馬主自身都唔去研究場賽事,只會人云亦云,妄自菲薄
所以我覺得佢見到時尚風采贏g3,應該會dum春
又或者佢認為時尚贏只係g3,唔及佢場g1馬咁勁:eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 04:17 PM

一睇賽程表就知點解盈綵繽紛報呢場泥地~~

而家佢84分,如果跑草地就要跑100~80分場合..因此韋達好大機會無得騎,而又因此好大機會無左一場頭馬,所以寧願跑泥地都唔肯放手,因為跑個place加少少分都對佢有益~~

來好似同主隻歡樂繽紛,而家評82分,相信又會好大機會跑4月25日o個場85~60分1400米....

呢d就係練馬師o既部署~
作者: mR.偉    時間: 5/4/2010 04:25 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 04:17 PM 發表

而家佢84分,如果跑草地就要跑100~80分場合..因此韋達好大機會無得騎,而又因此好大機會無左一場頭馬,所以寧願跑泥地都唔肯放手,因為跑個place加少少分都對佢有益~~
...

乜係同主嫁?
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 04:29 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 5/4/2010 04:25 PM 發表

乜係同主嫁?

多數有關係啦...改得咁o既名~

所以我估星期日隻歡樂繽樂,最多跑place,卓爾非凡嬴馬~:gggg:

到4月25日又可以再出~
作者: mR.偉    時間: 5/4/2010 04:36 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 04:29 PM 發表

多數有關係啦...改得咁o既名~

所以我估星期日隻歡樂繽樂,最多跑place,卓爾非凡嬴馬~:gggg:

到4月25日又可以再出~

卓爾非凡超晒班:gggg::gggg:
作者: iamjack    時間: 5/4/2010 04:40 PM

金德寶 輕磅 ... 應該可以三甲以內 :tttt:
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 05:21 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 04:17 PM 發表

...

你唔知韋達做到114 (過2磅) 咩 :abcde::abcde::abcde:
歡樂繽紛可以係絕對優勢下俾戶外名駒後上KO, 而戶外名駒再出冇料到, 歡樂繽紛我始終唔覺得佢會係明星馬 :abcde::abcde:

作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 05:32 PM     標題: 回復 #25 木奇異 的帖子

話雖如此..但係練馬師角度想,唔超磅總好過超掛?

而且盈綵繽紛跑呢場泥地,不論輸嬴,對佢都影響不大,因為一樣都可以部署跑4月25日o既1200或1400米~~

而歡樂繽紛o既輸嬴結果就大啦,如果今場佢嬴,佢就只可報4月25日場105~80分1400米,亦導致盈彩繽紛只得一個選擇,就係報100~80分1200米~

如果輸,而加分不多,就可以繼續跑原班85~60分1400米~

如果你係練馬師,又會點部署呢??會唔會一心一意,只等4月25日o既賽事來臨呢??

我個人覺得今期神仙d部署好恰當~
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 05:36 PM     標題: 回復 #25 木奇異 的帖子

戶外名駒唔係水架...輸14檔姐....有朋友仲話呢隻係第2隻至勇威龍呢~:yyy:

o個日場1600米,有好多馬輸得好冤枉,有傳奇快車,多嬴勁駒,雨電風雷,紅跑車...我覺得以上幾隻馬今季餘下日子再出,都必定可交出頭馬交代~:loveliness:
作者: Running    時間: 5/4/2010 05:51 PM     標題: 回復 #20 莫問我是誰 的帖子

盈彩繽紛個部署我都認同你個講法

不過歡樂繽紛跑呢場千六,我反而覺得會搏命,
睇返呢隻馬路程部署,神仙係有心慢慢拉到佢上一哩,
所以呢場唔一定只係為個P,分分鐘立心打真軍搏頭馬。
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 05:55 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 05:51 PM 發表
盈彩繽紛個部署我都認同你個講法

不過歡樂繽紛跑呢場千六,我反而覺得會搏命,
睇返呢隻馬路程部署,神仙係有心慢慢拉到佢上一哩,
所以呢場唔一定只係為個P,分分鐘立心打真軍搏頭馬。

誤會我意思啦~我都唔係話歡樂繽紛"唔會搏命"~~

只係覺得佢不論輸或嬴,都唔會影響佢再之後o既部署姐~~:loveliness:

而我個人心水,係覺得卓爾非凡會嬴佢~~

兩隻同主馬同日出場,相信都會隻隻搏命,不過係唔係咁易嬴到同日孖寶呢?:fff:
作者: Running    時間: 5/4/2010 05:55 PM     標題: 回復 #19 您睇我唔到 的帖子

其實同馬房有隻馬仲硬膠,就係電光能源!:eee:

明知佢泥地咁勁就好心台前幕後帶佢去杜拜啦!:zzz:
仲留喺香港跑草地把托咩?
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 05:59 PM     標題: 回復 #30 Running 的帖子

聽聞係未屈夠700萬,佢地都唔敢玩遠征喎~:yyy: 因為隻馬馬價成700幾萬港元,而且佢地一直覺得此馬同幸運駿駒實力差不多,幸運駿駒遠征結果....:fff:

以上都係聽返來~:yyy:
作者: Running    時間: 5/4/2010 06:00 PM     標題: 回復 #29 莫問我是誰 的帖子

如果計血統盈彩繽紛係有一半機會識跑泥地,不過隻馬泥閘都未試過好難講佢得唔得。

科研精英幾乎肯定泥地好過草地,只不過今次堆對手堅過上次好多。
作者: Running    時間: 5/4/2010 06:03 PM     標題: 回復 #31 莫問我是誰 的帖子

去一次杜拜,當你只係跑個P都有幾廿萬美金,扣晒成本最少仲有七位數字落袋,
咁唔係快過只係留喺香港屈機咩?:yyy:

不如話馬主冇吉士仲好啦:yyy:

作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 06:06 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 06:00 PM 發表
如果計血統盈彩繽紛係有一半機會識跑泥地,不過隻馬泥閘都未試過好難講佢得唔得。

科研精英幾乎肯定泥地好過草地,只不過今次堆對手堅過上次好多。

不過盈彩初出變化地都可以嬴咁輕鬆,應該轉泥地都唔怕掛~~

不如估下佢仲有幾多分響手呢??

如果仲有20分響手,就算泥地性能只係平平,你估夠唔夠嬴呢?

而科研本身又有幾多分響手呢?
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 06:10 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 06:03 PM 發表
去一次杜拜,當你只係跑個P都有幾廿萬美金,扣晒成本最少仲有七位數字落袋,
咁唔係快過只係留喺香港屈機咩?:yyy:

不如話馬主冇吉士仲好啦:yyy:

我都覺得佢笨..今年難得金莎軒轉左跑轉彎佢都唔過去~:yyy:

我覺得而家o既電光能源如果同幸運駿駒跑,都好可能係電光嬴,因為佢多左一瓣,識留後,可惜而家又無機會證實lu~
作者: Running    時間: 5/4/2010 06:17 PM     標題: 回復 #35 莫問我是誰 的帖子

我諗個馬主見到同一世界都入到P,肯定dum晒春!:yyy:

睇每年金莎軒組對手咁鬼削,就算電光能源跑都隨時有P,都唔明啲馬主仲乜唔大膽啲?:rrr:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 06:20 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 06:17 PM 發表
我諗個馬主見到同一世界都入到P,肯定dum晒春!:yyy:

睇每年金莎軒組對手咁鬼削,就算電光能源跑都隨時有P,都唔明啲馬主仲乜唔大膽啲?:rrr:

賽後自然喊走寶~:yyy:

同時尚風采嬴左三級賽一樣,賽後有人會笑林大輝,你做咩咁白痴派隻馬做妹仔跟馬王去日本,而唔去杜拜試下呢??話哂你隻極奇妙都嬴過時尚風采~:yyy:
作者: mR.偉    時間: 5/4/2010 06:22 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 05:55 PM 發表

我仲以為佢贏完場泥1200破埋記錄會過杜拜
作者: Running    時間: 5/4/2010 06:23 PM     標題: 回復 #37 莫問我是誰 的帖子

其實應該掉返轉:

你做乜唔大膽啲單飛過去日本?:yyy:

睇下場高松官啲參賽馬水準,敢講就算時尚風采過去都會有三甲,
阿林生你又做乜淆底呢?:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 06:33 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 06:23 PM 發表
其實應該掉返轉:

你做乜唔大膽啲單飛過去日本?:yyy:

睇下場高松官啲參賽馬水準,敢講就算時尚風采過去都會有三甲,
阿林生你又做乜淆底呢?:yyy:

唔通輝哥同佢講解佢隻馬機會時,係話無機會?:yyy: 大輝可能都係想,當馬王嬴馬時,佢都可以做攝石人一齊影相啦~:yyy:

講真,佢地都未必知道日本水準有幾高,輝哥可能都係烏sir sir~:yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 06:37 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 05:55 PM 發表

果隻就算啦.當初冇人估到老蓮有事
兩場隔唔夠一日,練馬師同騎師都分身唔到
而且佢本身咁少分,佢贏完果場都報唔切,報左又未必受你:ddd:
望佢保持到,下面去玩埋預賽,反正香港冇賽事:yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 06:44 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 06:33 PM 發表

唔通輝哥同佢講解佢隻馬機會時,係話無機會?:yyy: 大輝可能都係想,當馬王嬴馬時,佢都可以做攝石人一齊影相啦~:yyy:

講真,佢地都未必知道日本水準有幾高,輝哥可能都係烏sir sir~:yyy:

始終太多馬主當賽馬係其中娛樂,根本冇研究
林大輝話過姚本輝同佢講隻馬只係邊線,可能再加好多人同佢講做咩要幫人做步速
咁佢傻仔咪認為自己隻野唔夠囉,我估笨輝都係唔想馬主太失望
點知淆晒底,哩場賽咩水準全世界都知
d日本仔知道蓮華唔知都方寸大亂,冇左隻膽:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 5/4/2010 07:11 PM

QUOTE:

佢去杜拜要跑預賽WO,唔係點入選,你估RICKY分身得到??
作者: 李澤楷    時間: 5/4/2010 07:13 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 5/4/2010 06:44 PM 發表

始終太多馬主當賽馬係其中娛樂,根本冇研究
林大輝話過姚本輝同佢講隻馬只係邊線,可能再加好多人同佢講做咩要幫人做步速
咁佢傻仔咪認為自己隻野唔夠囉,我估笨輝都係唔想馬主太失望
點知淆晒底,哩場賽咩水準 ...

有冇諗過老蓮差D無左條命,輝哥當佢係鎮倉寶梗係留守係佢身邊啦.
仲有心機幫極奇妙遠征咩?

如果係掉轉既話輝哥梗係採你都儍照帶蓮華生輝去日本啦.
作者: 李澤楷    時間: 5/4/2010 07:16 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 06:10 PM 發表

我都覺得佢笨..今年難得金莎軒轉左跑轉彎佢都唔過去~:yyy:

我覺得而家o既電光能源如果同幸運駿駒跑,都好可能係電光嬴,因為佢多左一瓣,識留後,可惜而家又無機會證實lu~

大摩夠有吉士將閒話一句報世界盃啦,杜拜賽馬會SHOW唔佢姐:ppp: .
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/4/2010 07:16 PM 發表

大摩夠有吉士將閒話一句報世界盃啦,杜拜賽馬會SHOW唔佢姐:ppp: .

香港盃都嬴唔到..我係杜拜馬會都唔show佢啦~:yyy: 亦證明杜拜馬會係正確,因為萬千景象都一樣輸~:yyy:
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 07:20 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:19 PM 發表

香港盃都嬴唔到..我係杜拜馬會都唔show佢啦~:yyy: 亦證明杜拜馬會係正確,因為萬千景象都一樣輸~:yyy:

冇人知collection識唔識跑膠沙地既:ppp: :ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:20 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/4/2010 07:11 PM 發表

佢去杜拜要跑預賽WO,唔係點入選,你估RICKY分身得到??

如果好似幸運駿駒一樣,有馬會保薦,咪唔駛跑預賽~:zzz:
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 07:20 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/4/2010 06:00 PM 發表

你計盈彩繽紛初出果場草地, 平磅同科研精英跑, 科研精英賽後有痰只輸2個幾馬位
而家轉左去泥地, 盈彩繽紛仲要倒讓科研精英廿磅, 死數好明顯就係咁計 :yyy::yyy:
作者: 李澤楷    時間: 5/4/2010 07:21 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:20 PM 發表

如果好似幸運駿駒一樣,有馬會保薦,咪唔駛跑預賽~:zzz:

咁又係,但輝哥點様2邊飛(日本,杜拜)?
所以都係去唔到:lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:23 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/4/2010 07:20 PM 發表

冇人知collection識唔識跑膠沙地既:ppp: :ppp:

咁都係用客觀情況來計姐...要請都請隻冠軍去啦,點會請哂冠亞軍去呢??

人地杜拜世界盃係請世界所有g1冠軍去姐~~

要怪就怪你閒話一句唔爭氣,嬴唔到場國際g1,叫人點請得你落呢~
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 07:24 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/4/2010 07:13 PM 發表

有冇諗過老蓮差D無左條命,輝哥當佢係鎮倉寶梗係留守係佢身邊啦.
仲有心機幫極奇妙遠征咩?

如果係掉轉既話輝哥梗係採你都儍照帶蓮華生輝去日本啦.

唔係咁講,極奇妙可以照安排佢去先,交俾助手照顧佢,反正己經上左機
佢自己留港睇住老蓮,情況一樣,唔通隻馬真係瓜左佢就會立即冇心情散倉咩:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:25 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/4/2010 07:20 PM 發表

你計盈彩繽紛初出果場草地, 平磅同科研精英跑, 科研精英賽後有痰只輸2個幾馬位
而家轉左去泥地, 盈彩繽紛仲要倒讓科研精英廿磅, 死數好明顯就係咁計 :yyy::yyy:

計埋盈綵近幾場走勢,應該可以打個和掛??:lll: 達少三場總共打左幾多鞭?
作者: taxi2003    時間: 5/4/2010 07:26 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/4/2010 07:20 PM 發表

當你盈彩繽納識跑泥又有冇科研精英咁轉泥跑高2班先:lll: :lll:
作者: 李澤楷    時間: 5/4/2010 07:26 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 5/4/2010 07:24 PM 發表

唔係咁講,極奇妙可以照安排佢去先,交俾助手照顧佢,反正己經上左機
佢自己留港睇住老蓮,情況一樣,唔通隻馬真係瓜左佢就會立即冇心情散倉咩:ppp:

因為鎮倉寶:ppp: .
唔記得上次老蓮傷左攪到輝哥成績下降.
所以有時真係好邪:ddd:
作者: mR.偉    時間: 5/4/2010 07:27 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/4/2010 07:26 PM 發表

當你盈彩繽納識跑泥又有冇科研精英咁轉泥跑高2班先:lll: :lll:

用達少就已經知無la:zzz::zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:27 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/4/2010 07:21 PM 發表

咁又係,但輝哥點様2邊飛(日本,杜拜)?
所以都係去唔到:lll:

高多芬蘇萊一樣可以分身~:fff: 不過而家唔駛啦,因為請多左個練馬師~
作者: 李澤楷    時間: 5/4/2010 07:27 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:23 PM 發表

咁都係用客觀情況來計姐...要請都請隻冠軍去啦,點會請哂冠亞軍去呢??

人地杜拜世界盃係請世界所有g1冠軍去姐~~

要怪就怪你閒話一句唔爭氣,嬴唔到場國際g1,叫人點請得你落呢~

果場好似得萬千景象未跑過膠沙地:fff: :fff: :fff:
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:25 PM 發表

計埋盈綵近幾場走勢,應該可以打個和掛??:lll: 達少三場總共打左幾多鞭?

達少騎馬都唔係主要用鞭既 你計佢打幾多鞭就代表隻馬有幾勁冇意思WOR  :abcde::abcde::abcde:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/4/2010 07:27 PM 發表

果場好似得萬千景象未跑過膠沙地:fff: :fff: :fff:

牛精福星咪一樣,:fff: 佢地請馬準則好簡單,最基本就係起碼嬴一場國際g1先有資格~~

所以都唔明大摩為咩咁激氣?要怪就怪自己啦~:yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 07:31 PM

所謂請佢去係咪完全免費先:ddd:
事關果場有幾隻都唔夠閒話一句高分
勝出賽事亦唔見得有幾好,好就好在人地係杜拜跑左幾場預賽:ddd:
大摩如果肯俾佢跑1800果場,我估杜拜會請
不過而家一樣啦,跑女皇盃同新航算:ddd:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:34 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/4/2010 07:30 PM 發表

達少騎馬都唔係主要用鞭既 你計佢打幾多鞭就代表隻馬有幾勁冇意思WOR  :abcde::abcde::abcde:

少打姐....不過暫時睇佢個輕鬆姿態,話佢有20分響手都唔過份掛??

難道你覺得佢三連勝姿態唔夠勇敢小子三連勝時輕鬆?:loveliness:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:34 PM 發表

少打姐....不過暫時睇佢個輕鬆姿態,話佢有20分響手都唔過份掛??

難道你覺得佢三連勝姿態唔夠勇敢小子三連勝時輕鬆?:loveliness:

隻馬有冇料,要睇達少沖線後o既動作:eee:
作者: mR.偉    時間: 5/4/2010 07:40 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 5/4/2010 07:31 PM 發表
所謂請佢去係咪完全免費先:ddd:
事關果場有幾隻都唔夠閒話一句高分
勝出賽事亦唔見得有幾好,好就好在人地係杜拜跑左幾場預賽:ddd:
大摩如果肯俾佢跑1800果場,我估杜拜會請
不過而家一樣啦,跑女皇盃同新航 ...

跑新航都叫隱勝
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 07:42 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 5/4/2010 07:38 PM 發表

隻馬有冇料,要睇達少沖線後o既動作:eee:

左手握拳對住鏡頭歡呼~:lll:
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 07:42 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 5/4/2010 07:40 PM 發表

跑新航都叫隱勝

唔敢講,新航哩兩年水準提高左
最起碼有冠軍風采同百威勝先,實力唔會同佢差幾多
作者: 您睇我唔到    時間: 5/4/2010 07:43 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:42 PM 發表

左手握拳對住鏡頭歡呼~:lll:

強如好利威,握拳,飛吻一齊做:fff: 做一個動作,達少話你知,仲可以再贏
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 08:39 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/4/2010 07:34 PM 發表

隻馬係贏得輕鬆
不過同韋達打幾多冇關係LOR :abcde::abcde:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 08:44 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/4/2010 08:39 PM 發表

隻馬係贏得輕鬆
不過同韋達打幾多冇關係LOR :abcde::abcde:

睇越跑越有,最近韋達騎第三o個次就知....400米已經落鞭,全程打左8,9鞭最後都嬴唔到....呢d就咪係唔輕鬆o既表現~

韋達愈遲打鞭,甚至唔駛打鞭,只係輕拍馬膊頭,o個d馬通常都係大把在手~
作者: 木奇異    時間: 5/4/2010 08:45 PM     標題: 回復 #69 莫問我是誰 的帖子

咁鵬力洋洋咪馬王 :abcde: :abcde:

最唔同意一點 係一個根本就少用鞭既騎師 話佢打少幾鞭就等於隻馬高
唔係話盈彩繽紛冇20在分, 不過用E個POINT話佢有20分在手真係....:abcde::abcde:

作者: 莫問我是誰    時間: 5/4/2010 08:52 PM     標題: 回復 #70 木奇異 的帖子

三言兩語都好難哂輕鬆二字比你聽,無打鞭只係其中一點,並不是全部~
作者: neeDu    時間: 6/4/2010 09:05 AM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 5/4/2010 07:27 PM 發表

用達少就已經知無la:zzz::zzz:

韋達依加不知幾醒:loveliness:
作者: 智弱網民    時間: 6/4/2010 09:42 AM

將軍歡笑1800?:ddd:
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 09:57 AM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 6/4/2010 09:05 AM 發表

韋達依加不知幾醒:loveliness:

你都過左黎搵食?
作者: Running    時間: 6/4/2010 10:00 AM     標題: 回復 #73 智弱網民 的帖子

佢本身血統係可以跑到咁長,加程唔出奇。:lll:
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 10:01 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/4/2010 10:00 AM 發表

再唔再追好?:ppp:
作者: Running    時間: 6/4/2010 10:10 AM     標題: 回復 #76 mR.偉 的帖子

上次就塞到hihi末段追返唔少,今場負超輕磅話唔定更好跑。:fff:
作者: 智弱網民    時間: 6/4/2010 10:27 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/4/2010 10:00 AM 發表

三歲馬升班增程1800我覺得太急進, 亦唔似何良一貫作風, 我只怕谷壞馬:ppp:
作者: neeDu    時間: 6/4/2010 10:54 AM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 6/4/2010 09:57 AM 發表

你都過左黎搵食?

我不嬲有上呢度:ppp:
作者: Running    時間: 6/4/2010 11:17 AM     標題: 回復 #78 智弱網民 的帖子

佢就好在一樣嘢係慢慢加程上去,而唔係一嘢跳程上千八,
否則隨時會更傷。:ppp:

不過上次睇佢落腳都幾慢下,加埋身型都似跑長途,就算而家加程都唔需要太擔心。
作者: 智弱網民    時間: 6/4/2010 12:00 PM     標題: 回復 #80 Running 的帖子

依血統睇, 你睇隻馬成熟後會最適合咩路程?
作者: derossi16    時間: 6/4/2010 02:02 PM

旅英駿駒 sure win:loveliness:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 6/4/2010 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 derossi16 於 6/4/2010 02:02 PM 發表
旅英駿駒 sure win:loveliness:

good:lll:
作者: derossi16    時間: 6/4/2010 02:07 PM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 6/4/2010 02:03 PM 發表

good:lll:

隻馬未跑我已經覺得最小有100分
上次有$80真係:eee:
作者: derossi16    時間: 6/4/2010 02:33 PM

韋達搶左隻傾力之城騎:lll:
作者: neeDu    時間: 6/4/2010 02:34 PM

QUOTE:
原帖由 derossi16 於 6/4/2010 02:33 PM 發表

巫生既寶藏:yyy:
作者: derossi16    時間: 6/4/2010 02:37 PM     標題: 回復 #86 neeDu 的帖子

原本配柏寶,停賽比人搶左
作者: neeDu    時間: 6/4/2010 02:38 PM

QUOTE:
原帖由 derossi16 於 6/4/2010 02:37 PM 發表
原本配柏寶,停賽比人搶左

韋達好野:iiiii:
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 02:39 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 6/4/2010 02:38 PM 發表

韋達好野:iiiii:

達少真係:fff::fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 03:11 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 6/4/2010 10:27 AM 發表

三歲馬升班增程1800我覺得太急進, 亦唔似何良一貫作風, 我只怕谷壞馬:ppp:

第二隻我愛您??:fff:

係唔係又出來擔飛架?:yyy:
作者: 木奇異    時間: 6/4/2010 03:15 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 6/4/2010 02:39 PM 發表

達少真係:fff::fff:

杏仁真係衰既姐 又搵隻頂頭大熱用韋達 :abcde::abcde::abcde::abcde::abcde:
作者: 木奇異    時間: 6/4/2010 03:17 PM

QUOTE:
原帖由 derossi16 於 6/4/2010 02:07 PM 發表

隻馬未跑我已經覺得最小有100分
上次有$80真係:eee:

我覺得獵豹小子可以反先wor :tttt::tttt:
作者: Running    時間: 6/4/2010 08:08 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 6/4/2010 12:00 PM 發表
依血統睇, 你睇隻馬成熟後會最適合咩路程?

千八、二千應該走唔甩:lll:
作者: Running    時間: 6/4/2010 08:09 PM

QUOTE:
原帖由 derossi16 於 6/4/2010 02:33 PM 發表

陷阱馬?:fff:

係咪引人落疊架:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0