標題: 連馬主都咁講 你地點睇 [打印本頁]

作者: 君子    時間: 6/4/2010 12:16 AM     標題: 連馬主都咁講 你地點睇

[iframe]http://www.all-my-horses.blogspot.com[/iframe]
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:18 AM

佢自己好耐無拉頭馬先至發D咁既文章姐:rrrr:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:19 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:18 AM 發表
佢自己好耐無拉頭馬先至發D咁既文章姐:rrrr:

我睇又唔係咁...係真係頂唔順
佢都唔算守齋耐囉講真...又唔係求影相既馬主
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 12:22 AM

危險英駿
今年無乜料到:zzz: :zzz:
作者: yuricylau    時間: 6/4/2010 12:22 AM

敵暗我明的遊戲規則

賭博嘅規則就係咁架啦:ppp: :ppp:
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:28 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:19 AM 發表

我睇又唔係咁...係真係頂唔順
佢都唔算守齋耐囉講真...又唔係求影相既馬主

佢跟本就係想威,危險英駿第一場俾巫斯義爆冷果次係佢自己想搵大師傅騎:lll: .
贏左場就吹到跑打比.
佢隻馬係大後上馬,上年唔係打團體戰佢隻馬點贏呢?

又話公佈策騎指示,如果佢隻馬係咩跑法都得既佢又會唔會咁講.
到時咪又有第二套理論:xxxx:
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:29 AM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/4/2010 12:22 AM 發表
敵暗我明的遊戲規則

股票咪又係咁.
六合彩一樣.
賭場更加唔使講:fff:
作者: abcde    時間: 6/4/2010 12:32 AM

期待下次 危險英駿 放頭偷雞成功:lll: :lll:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:32 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:28 AM 發表

佢跟本就係想威,危險英駿第一場俾巫斯義爆冷果次係佢自己想搵大師傅騎:lll: .
贏左場就吹到跑打比.
佢隻馬係大後上馬,上年唔係打團體戰佢隻馬點贏呢?

又話公佈策騎指示,如果佢隻馬係咩跑法都得既佢又 ...

想威係正常架喎...
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:34 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:32 AM 發表

想威係正常架喎...

做馬主邊個唔想威,但佢而家言論擺到明係因為自己隻馬跑法被動先至講到為馬迷抱不平:jjjj:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:35 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:34 AM 發表

做馬主邊個唔想威,但佢而家言論擺到明係因為自己隻馬跑法被動先至講到為馬迷抱不平:jjjj:

咁樣諗無你法...
咁做馬主/班主之類會變左無言論自由...
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:37 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:35 AM 發表

咁樣諗無你法...
咁做馬主/班主之類會變左無言論自由...

咁都無理由自己隻馬無得跑第一就話賽馬發展停濟不前:ddd:
作者: 小野伸二    時間: 6/4/2010 12:38 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:34 AM 發表

人地都係寫個blog姐..鬼諗住俾你睇咩:ppp:

係你地自己copy條link過黎睇完又要討論番佢轉頭...

你話佢係報紙專欄寫就話姐,個media既medium都唔同...
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:37 AM 發表

咁都無理由自己隻馬無得跑第一就話賽馬發展停濟不前:ddd:

邊處睇得出佢有咁講過?
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 6/4/2010 12:38 AM 發表

你話佢係報紙專欄寫就話姐,個media既medium都唔同...

你岩:ppp: .一年無馬贏實要搵D野發脾4.
作者: 君子    時間: 6/4/2010 12:41 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 6/4/2010 00:38 發表

其實我都係想問大家點睇改跑法既野 :ppp:
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 12:42 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:40 AM 發表

邊處睇得出佢有咁講過?

賽馬的發展停滯不前, 原因在於其深層次茅盾; 深層次茅盾也者, 即人為因素太多, 馬匹卻不懂人語。馬會董事局的首要職責, 就是運用其職權將人為因素降至最低, 並將之牢牢地控制在由公平、透明、及恰當所組成的三邊形之內。此項任務由競賽小組經董事局授權負責執行, 小組今季新人事, 但其新作風卻經常為人詬病, 謂其 "講法與做法欠缺連貫性", 當年大力批判薛天華之輩, 如今可有怪錯好人之感?

無馬贏搵野賴:fff: .
作者: 小野伸二    時間: 6/4/2010 12:42 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 6/4/2010 12:41 AM 發表

佢地自己講左去第二度姐,唔關你事:jjjj:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:44 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 6/4/2010 12:41 AM 發表

岩就賭, 唔岩就唔X賭
係咁多

係無答案的問題 -- 馬匹上仗跑得唔好, 改跑法唔得?
步步穩就是最佳例子了
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 12:44 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:42 AM 發表

賽馬的發展停滯不前, 原因在於其深層次茅盾; 深層次茅盾也者, 即人為因素太多, 馬匹卻不懂人語。馬會董事局的首要職責, 就是運用其職權將人為因素降至最低, 並將之牢牢地控制在由公平、透明、及恰當所組成的 ...

仲要貼able one張相出黎
明寸大摩:rrr::rrr:
作者: kitchai1228    時間: 6/4/2010 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/4/2010 12:22 AM 發表
敵暗我明的遊戲規則

當然買得要接受一定程度風險
但如果賽後解釋係好合理咁仲可以講得去.
又或者連貫性可以再強一D,
場場隔紗真係唔會再買,避得就避(重量級. . .)
但好想知係,
小組一定係知道/聽到有馬迷/馬主既意見,
先會強調今年嚴打類似事件,
但點解只聞樓梯響:ppp:
作者: 小野伸二    時間: 6/4/2010 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:40 AM 發表

你岩:ppp: .一年無馬贏實要搵D野發脾4.

咁人地都係得一隻馬姐:ppp:

你要討論既呢個問題講十世都講唔完架~

因為所有馬主都係既得利益者,但每個人對利益既定義都唔同

周生既利益可能只係頭馬呢d榮譽,有部份馬主就係為左搵食,個個唔同~

所以就算周生講乜野你地都會搵到野拗...討論下咪算:jjjj:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 12:42 AM 發表

賽馬的發展停滯不前, 原因在於其深層次茅盾; 深層次茅盾也者, 即人為因素太多, 馬匹卻不懂人語。馬會董事局的首要職責, 就是運用其職權將人為因素降至最低, 並將之牢牢地控制在由公平、透明、及恰當所組成的 ...

講真危險先生講得岩架喎...
競賽小組係就唔好提...
提完又唔做...好無料扮四條...
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 12:46 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:44 AM 發表

岩就賭, 唔岩就唔X賭
係咁多

係無答案的問題 -- 馬匹上仗跑得唔好, 改跑法唔得?
步步穩就是最佳例子了

比你講左添
作者: kitchai1228    時間: 6/4/2010 12:46 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:45 AM 發表

同意,有心去做應該大力d,
一係就唔好提
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:50 AM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 6/4/2010 12:46 AM 發表

比你講左添

呢隻馬
去年11月時一哩預賽, 狀態初起, 係想偷好爸爸的
但隻馬狀態未到

只有邊戰邊等佢起...
喂大佬上次明顯唔係主力都買...
自己笨7姐...

今場以實力計...係3-4選...
買左咪番晒黎...

自己因為犯本無買姐...
跑出都正路...

唔好話熱倒冷爆...啦星, 閒話一句千六明係唔多掂, 今季衝輸過俾爆冷
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:50 AM

講真除左大關刀同引伸波幅今季算小事啦...
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:51 AM

話時話吳定強既馬出賽路程、陣上演出、跑法都勁唔連貫添
要釘牌?
作者: 小野伸二    時間: 6/4/2010 12:53 AM     標題: 回復 #28 飛神 的帖子

我又諗起琴日天鷹全程五疊:yyy:
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 12:53 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:50 AM 發表

呢隻馬
去年11月時一哩預賽, 狀態初起, 係想偷好爸爸的
但隻馬狀態未到

只有邊戰邊等佢起...
喂大佬上次明顯唔係主力都買...
自己笨7姐...

今場以實力計...係3-4選...
買左咪番晒黎...

自 ...

閒話一句2000特佳:gggg::gggg:
1600特差:rrr::rrr:
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 12:53 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 12:50 AM 發表
講真除左大關刀同引伸波幅今季算小事啦...

大逃比人問真係可憐:xxx::xxx:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 12:54 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 6/4/2010 12:53 AM 發表
我又諗起琴日天鷹全程五疊:yyy:

咪係囉...強哥減分跑馬地2檔4疊未試過咩?
作者: 君子    時間: 6/4/2010 12:55 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/4/2010 00:45 發表

而家就係咁...
其實 如果當賽馬係一種運動 當然無問題啦..
我理得你beckham 用左腳定右腳姐 你吾影響對波就得啦

但佢講到香港賽馬係靠投注額黎發圍 所以有d 諗吾明 :fff:
作者: 冼馬田    時間: 6/4/2010 01:01 AM

連馬主都fongchunfaization了﹗
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 01:04 AM

而家馬迷懶左,咩都要公布,唔可以自己估下走位o既咩?

樣樣野都要公布,賠率會變得更乏味架~而家已經成日比人搶錢架啦......再公布的話......

個馬主唔賭錢就更係咁講啦.....
作者: 自由雨滇行    時間: 6/4/2010 01:19 AM

我覺得呢
窮則變,變則通
作者: souphen    時間: 6/4/2010 02:15 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/4/2010 01:04 AM 發表

樣樣野都要公布,賠率會變得更乏味架~而家已經成日比人搶錢架啦......再公布的話......

不過如果d馬有開好表現 , 變熱門突然轉跑法去輸 , 之後變冷門跑返原來跑法再嬴

呢d就唔係幾好囉 :ppp:  同造馬有咩分別 :rrr:
作者: 贏馬人    時間: 6/4/2010 02:24 AM

中晒方塊龜毒:zzz: :zzz:
講晒D策騎指示你知,你咪一樣唔肯中:fff: :fff:
方塊龜苓膏,好很寒涼:lll: :lll:
作者: poiuy    時間: 6/4/2010 09:04 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/4/2010 01:04 AM 發表

其實成個香港都係,, 好多事都要個規則就你唔係你跟返個規則:yyy:
作者: 飛神    時間: 6/4/2010 09:20 AM

呢件事係兩樣野黎...大家唔好撈亂
作者: jl312    時間: 6/4/2010 01:27 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 6/4/2010 01:01 AM 發表

:iiii: :iiii: :iiii:
作者: 西人堅    時間: 6/4/2010 01:41 PM

QUOTE:

多得一班馬場民主派 一嘈夜嘈 又話乜 x 野公開民主
其實 佢地又係馬場共產黨, 場場都要人人中,
但又唔可以 $10.5 wor, 又要公開又要好分 又左又右
成日都話方駿輝你唔撚做 民主 show 真係浪費 :gggg: :gggg:

告仔告別賽
全香港馬迷都知會做比佢贏
話埋比你聽佢會贏都仲有 3點幾倍

唔中又要嘈人地玩曬, 話埋比你聽佢win 你又唔信:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 01:47 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 6/4/2010 01:01 AM 發表

因為大耐無馬贏:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 02:29 PM

QUOTE:
原帖由 souphen 於 6/4/2010 02:15 AM 發表

不過如果d馬有開好表現 , 變熱門突然轉跑法去輸 , 之後變冷門跑返原來跑法再嬴

呢d就唔係幾好囉 :ppp:  同造馬有咩分別 :rrr:

所以我係支持罰練馬師仲實際啦~過去d騎法有問題,全部都係騎師做哂代罪羔羊,練馬師永遠可以置身事外.....

其實造馬主要目的都係想賺錢,罰款就最實際,愈犯多次,罰款愈多,更嚴重時釘埋佢地牌羅~~

咁樣先可以真正保障馬迷權益麻,公布騎法我真係唔明點樣可以保障馬迷羅??
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 02:34 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 6/4/2010 09:04 AM 發表

其實成個香港都係,, 好多事都要個規則就你唔係你跟返個規則:yyy:

不過當然啦...如果個規則真係有問題時,又真係有必要去改善~~

好似行政長官要普選咁樣~
作者: 李澤楷    時間: 6/4/2010 02:36 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/4/2010 02:29 PM 發表

所以我係支持罰練馬師仲實際啦~過去d騎法有問題,全部都係騎師做哂代罪羔羊,練馬師永遠可以置身事外.....

其實造馬主要目的都係想賺錢,罰款就最實際,愈犯多次,罰款愈多,更嚴重時釘埋佢地牌羅~~

咁樣 ...

保障佢地投注利益,講真佢地自己都有內幕啦:lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 02:42 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/4/2010 01:41 PM 發表

多得一班馬場民主派 一嘈夜嘈 又話乜 x 野公開民主
其實 佢地又係馬場共產黨, 場場都要人人中,
但又唔可以 $10.5 wor, 又要公開又要好分 又左又右
成日都話方駿輝你唔撚做 民主 show 真係浪費 :gggg:  ...

方生都係"教主大人"來架麻....一教之主只係習慣佢講野時,你地d信徒就要聽哂佢講野,有無聽過教主會"聽人講野呢"?

一陣到馬會真係又聽佢講,又公佈騎法時,一樣係有異常賽果出現時,咁又代表d咩呢??

之前佢又提議開新彩池可以提高投注額,玩法又易玩d,可以吸引到人...點知最後咪因為賠率乏味無人問津,唔夠一年就玩完......
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 02:45 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2010 02:36 PM 發表

保障佢地投注利益,講真佢地自己都有內幕啦:lll:

其實仲有一招仲絕啦...而家禁止騎師賭馬賭波,可以一視同仁禁止埋練馬師都唔可以賭.....咁咪仲實際~~

所以一直覺得做騎師真係慘過練馬師好多.....最後比人鬧最多,一定係個騎師....練馬師就晚晚訓得安安樂樂~
作者: 君子    時間: 6/4/2010 02:47 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/4/2010 14:45 發表

其實仲有一招仲絕啦...而家禁止騎師賭馬賭波,可以一視同仁禁止埋練馬師都唔可以賭.....咁咪仲實際~~

所以一直覺得做騎師真係慘過練馬師好多.....最後比人鬧最多,一定係個騎師....練馬師就晚晚訓得安安樂樂~

依d 禁止無乜作用:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/4/2010 03:00 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 6/4/2010 02:47 PM 發表

依d 禁止無乜作用:ppp:

或者你會覺得,就算禁止左,佢地都可以以另外o既途徑去賭錢.好似外圍,或者透過第三者,好似家人,朋友去賭馬.....

但係以萬成案為例,咁點解萬成哥寧願賣貼士,自己又唔用自己d貼士去賭呢??
作者: 贏馬人    時間: 6/4/2010 04:43 PM

QUOTE:

方塊龜苓膏,好很寒涼,懶有正氣:zzz: :zzz: :fff: :fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0