標題: 馬圈動態:柏寶周六起停賽三日 [打印本頁]

作者: 君子    時間: 6/4/2010 06:32 AM     標題: 馬圈動態:柏寶周六起停賽三日

上周六柏寶遠赴澳洲,夥拍「水晶百合」出戰兩歲馬 1200米一級賽金拖鞋大賽,結果成功奪魁,是他從騎以來,首度贏得此項錦標。不過柏寶要為此付出代價,他在這場賽事中因為不小心策騎,阻及他駒犯規,被罰由本月 8日起停賽至 24日,以及罰款 5000澳元。這段日子本港共有三次賽事編排,換言之柏寶本周六起停賽三日。他跑罷明晚谷草夜賽便要服刑,剛好趕及 4月 25日女皇盃日復出。

明晚柏寶停賽前一戰,必希望盡量數糊,以圖重新拉闊與韋達的頭馬距離。今戰他替六駒主轡,當中不乏惡馬,其中第三場五班 1200米策轉文初出的「機緣聚」,人馬一月時曾於此程報捷,早有默契。上周三谷戰柏寶勝出文家良之「幸福紅椒」,明晚隨時可憑「機緣聚」再攜手建功。
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 10:03 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 6/4/2010 06:32 AM 發表
上周六柏寶遠赴澳洲,夥拍「水晶百合」出戰兩歲馬 1200米一級賽金拖鞋大賽,結果成功奪魁,是他從騎以來,首度贏得此項錦標。不過柏寶要為此付出代價,他在這場賽事中因為不小心策騎,阻及他駒犯規,被罰由本月 ...

又有d人話停1日既..
作者: 木奇異    時間: 6/4/2010 10:38 AM     標題: 回復 #2 mR.偉 的帖子

馬會又冇公佈 :abcde: :abcde:
作者: mR.偉    時間: 6/4/2010 12:52 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2010 10:38 AM 發表
馬會又冇公佈 :abcde: :abcde:

都唔知佢想點:ccc:
會唔會唔洗停:fff::fff:
作者: asiadragon    時間: 6/4/2010 12:55 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 6/4/2010 12:52 PM 發表

都唔知佢想點:ccc:
會唔會唔洗停:fff::fff:

停賽係一定..問題只係一日定三日
停三日機會較大:tttt::tttt:
作者: 冼馬田    時間: 6/4/2010 12:59 PM

喂,咁即係一日定三0者?﹗真係搞亂0番。
作者: 您睇我唔到    時間: 6/4/2010 01:16 PM

3日下話..我未聽過人地罰你3日,返到黎罰1日:ooo: :ppp:
作者: 木奇異    時間: 6/4/2010 03:20 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 6/4/2010 01:16 PM 發表
3日下話..我未聽過人地罰你3日,返到黎罰1日:ooo: :ppp:

澳洲停賽係計日數 (day)
香港係計幾多賽馬日 (racing day)
完全2個計法
作者: 您睇我唔到    時間: 6/4/2010 04:23 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2010 03:20 PM 發表

澳洲停賽係計日數 (day)
香港係計幾多賽馬日 (racing day)
完全2個計法

真係唔識計:ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0