標題: 馬匹易廄/退役 14/4/2010 [打印本頁]

作者: taxi2003    時間: 14/4/2010 04:15 PM     標題: 馬匹易廄/退役 14/4/2010

馬匹退役
以下馬匹已告退役:-

馬名 Horse Name 烙號 馬房 退役日期
------------------------------------ ------- ---------- -----------
好利威 ARMADA (E246) 蔡約翰 14/4/2010

:kkkkk: :kkkkk:
作者: Running    時間: 14/4/2010 04:20 PM

:kkkkk: :kkkkk: :kkkkk:
作者: 您睇我唔到    時間: 14/4/2010 04:28 PM

我擒日先諗佢幾時退
我o既愛駒:xxxx:
唉,真係由天堂跌落地獄o既又一例證
作者: jl312    時間: 14/4/2010 04:28 PM

終於要 say goodbye, 希望馬會及馬主好好善待你:zzzzzzzzz: 可以安享晚年:jjjj:
作者: dennis2299    時間: 14/4/2010 04:31 PM

:kkkkk:
作者: 活力寶蹄    時間: 14/4/2010 04:32 PM

再見啦好利威..:gggg: :gggg:
作者: poiuy    時間: 14/4/2010 04:36 PM

當年唔係伊路伊一腳....
作者: 馬俠    時間: 14/4/2010 04:37 PM

終於走了

雖然好憎阿蔡,但我仍喜歡這匹好利威呢
作者: Running    時間: 14/4/2010 04:37 PM     標題: 回復 #7 poiuy 的帖子

仲有小野嗰$10呢......
作者: iamjack    時間: 14/4/2010 04:49 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 14/4/2010 04:37 PM 發表
仲有小野嗰$10呢......

個次我都係場內 ... 真係經典 ...  :yyy:

好利威 , 今季仍有兩腳 , 實在不俗了 ... 辛苦了 :gggg:
作者: dennis2299    時間: 14/4/2010 04:52 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 14/4/2010 04:49 PM 發表

個次我都係場內 ... 真係經典 ...  :yyy:

好利威 , 今季仍有兩腳 , 實在不俗了 ... 辛苦了 :gggg:

邊場:ddd: ??
作者: iamjack    時間: 14/4/2010 05:01 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 14/4/2010 04:52 PM 發表

邊場:ddd: ??

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2007&raceno=07

:jjjj:
作者: 神鷹    時間: 14/4/2010 05:09 PM

一隻悲劇馬
作者: 西人堅    時間: 14/4/2010 06:10 PM

唉....陰功
又一隻好馬比伊神玩謝
真係令人稀虛 :zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz: :kkkkk: :kkkkk: :kkkkk:
作者: 木奇異    時間: 14/4/2010 06:16 PM

e隻馬 實力應該高過佢個成就既
作者: dennis2299    時間: 14/4/2010 06:18 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 14/4/2010 05:01 PM 發表

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2007&raceno=07

功力太強:kkk: 小野既10$已經輸1/2馬位 , 伊神既10000大元咪包大尾:yyy:
作者: ☆STAN★    時間: 14/4/2010 07:06 PM

BYE BYE LA.....昔日的一哩王:kkkkk: .....可惜國際比韋達:sss:
作者: +超級無敵+    時間: 14/4/2010 07:12 PM

同期仲有隻活力寶蹄仲坎坷,佢有一級賽落袋算好啦
作者: 馬俠    時間: 14/4/2010 07:13 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 14/4/2010 07:12 PM 發表
同期仲有隻活力寶蹄仲坎坷,佢有一級賽落袋算好啦

寶蹄係救都救唔到
作者: 木奇異    時間: 14/4/2010 07:26 PM     標題: 回復 #19 馬俠 的帖子

果隻重傷後仲可以出得返黎比賽已經係奇蹟 :ppp: :jjjj:
作者: dennis2299    時間: 14/4/2010 07:37 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 07:26 PM 發表
果隻重傷後仲可以出得返黎比賽已經係奇蹟 :ppp: :jjjj:

如果3隻冇病冇痛唔知邊隻成就最高呢:ppp:
作者: 您睇我唔到    時間: 14/4/2010 07:51 PM

想當年最大話題係活力寶蹄鬥好利威
一般都係認為活力寶蹄較高:ppp:
作者: yuricylau    時間: 14/4/2010 08:04 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 14/4/2010 05:01 PM 發表

以為係指場國際賽添:ggg: :yyy:
作者: S.WEEK    時間: 14/4/2010 08:06 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 14/4/2010 07:51 PM 發表
想當年最大話題係活力寶蹄鬥好利威
一般都係認為活力寶蹄較高:ppp:

當年 1400 技術性擊到「勝利飛駒」

我仲諗住 1600 馬王不用走雞
作者: raulwong1    時間: 14/4/2010 08:35 PM

好利威......:kkkkk: 辛苦你了!!
祝退役生活安好~!!!
作者: raulwong1    時間: 14/4/2010 08:36 PM

想問下好利威會唔會有退役儀式架?
作者: 君子    時間: 14/4/2010 08:49 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 14/4/2010 20:06 發表

吾知係阿蔡d手法係咁定點..
都係個句... 佢吾多識練大賽馬...
定係根本d馬 吾係咁高料... 已經比佢谷到盡呢
作者: 您睇我唔到    時間: 14/4/2010 08:58 PM

神仙d馬場場谷
到大賽時,人家終極一谷
你己經用得差唔多:ooo:
作者: mR.偉    時間: 14/4/2010 09:34 PM

好利威終於都退下來
果場國際賽真係:sss: :sss:
作者: 魚仔餅    時間: 14/4/2010 10:58 PM

再見了:kkkkk:
作者: 木奇異    時間: 14/4/2010 11:24 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 14/4/2010 08:49 PM 發表

吾知係阿蔡d手法係咁定點..
都係個句... 佢吾多識練大賽馬...
定係根本d馬 吾係咁高料... 已經比佢谷到盡呢

佢D馬, 係中下班果時, 真係可以贏到成隻將來明日之星咁既姿態
但一上到GROUP個級數, 隻馬係唔係真係咁強? 其實好多都未必係
例子: 紅衣司令, 陽明好好, 勇敢小子

反之 佢馬房贏GROUP果D馬 好多係中下班果時 根本唔係咁顯眼
例子: 安畋, 勝眼光, 好日子

係好利威, 再豐裕 ED當年明日之星係可以贏GROUP, 不過因為傷患健康問題, 都只贏1場咁多

我就覺得佢未必唔識練大賽馬, 只係果D明星馬係中下班果時俾人太多幻想 .... 試想想如果隻馬短時間谷到有110分能力, 叫你去跑3班, 個姿態如何唔似明星? :ppp:  而且佢D明星馬普遍一季貨仔, 3個月可以贏6場升60分, 咁谷法你一回就難搞之外, 個健康都唔易頂得住, 人地PPG明星馬唔係咁谷 :ppp:

作者: 翼    時間: 14/4/2010 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 11:24 PM 發表

佢D馬, 係中下班果時, 真係可以贏到成隻將來明日之星咁既姿態
但一上到GROUP個級數, 隻馬係唔係真係咁強? 其實好多都未必係

反之 佢馬房贏GROUP果D馬 好多係中下班 ...

2000米要對閒話一句 爆冷 爪皇
1600米 對好爸爸
1200米對蓮華生輝
點開到俾佢, 好利威 本都開開少左場ja 安畋本到開,變到開5到
:ppp:  運好d...好似勝眼光都開到,
作者: 君子    時間: 14/4/2010 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 23:24 發表

吾知佢幾時先贏打比呢
作者: +超級無敵+    時間: 14/4/2010 11:33 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 11:24 PM 發表

佢個批貨源根本唔求贏大賽....你睇告東尼依幾年買D馬....算咩樣...

最強都係大摩...
作者: 翼    時間: 14/4/2010 11:36 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 14/4/2010 08:06 PM 發表

跟前爆21幾,:kkk: 果時已經覺得 驚 , 強 ,
作者: 木奇異    時間: 14/4/2010 11:39 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 14/4/2010 11:33 PM 發表

佢個批貨源根本唔求贏大賽....你睇告東尼依幾年買D馬....算咩樣...

最強都係大摩...

告東尼主力係PP, 蔡生主力係PPG
告仔練D PP ...... 谷馬唔比蔡生弱, 而且有過之無不及 :jjjj:
作者: 翼    時間: 14/4/2010 11:41 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 11:39 PM 發表

告東尼主力係PP, 蔡生主力係PPG
告仔練D PP ...... 谷馬唔比蔡生弱, 而且有過之無不及 :jjjj:

係馬王級自然會開到,靠運數,當年精英大師 ,幸運馬主 ,俊歡騰(後兩者仲係令種)
蔡生冇大賽能力,果時喜勁寶 電子o米開到
作者: 木奇異    時間: 14/4/2010 11:50 PM

QUOTE:
原帖由 於 14/4/2010 11:41 PM 發表

係馬王級自然會開到,靠運數,當年精英大師 ,幸運馬主 ,俊歡騰(後兩者仲係令種)
蔡生冇大賽能力,果時喜勁寶 電子o米開到

喜勁寶 電子果D 10X高分PP黎 :ppp:
少在由4班升上1班果段路係好唔同 :ppp:

我都話蔡生唔一定係唔識練大賽, 只係佢貨源集中PPG, 而佢好多D明星馬, 係4班谷到上1班已經用左好多 ...
如果佢幾時有隻 有喜勁寶咁既料既 10X高分PP黎我信佢一樣練到馬王級水準

作者: 君子    時間: 14/4/2010 11:51 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 23:50 發表

我都話蔡生唔一定係唔識練大賽, 只係佢貨源集中PPG, 而佢好多D明星馬, 係4班谷到上1班已經用左好多 ...
如果佢幾時有隻 有喜 ...

喜勁寶吾係有料 lor....
恰短途...

我覺得佢係最廢既馬王
作者: 翼    時間: 14/4/2010 11:53 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/4/2010 11:50 PM 發表

如果佢幾時有隻 有喜 ...

:ppp: 有時,要佢開2,3級賽真係5難,要g1就要隻馬去另一個級數
作者: 李澤楷    時間: 14/4/2010 11:56 PM

QUOTE:
原帖由 於 14/4/2010 11:53 PM 發表

:ppp: 有時,要佢開2,3級賽真係5難,要g1就要隻馬去另一個級數

開G1唔係話開就開,俾你用1000萬都未必可以拉一場G1頭馬:fff:
作者: 李澤楷    時間: 14/4/2010 11:56 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 14/4/2010 11:51 PM 發表

喜勁寶吾係有料 lor....
恰短途...

我覺得佢係最廢既馬王

鬼叫贏哂短途三冠咩,唔俾佢都唔得啦:fff:
作者: 翼    時間: 15/4/2010 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 14/4/2010 11:56 PM 發表

開G1唔係話開就開,俾你用1000萬都未必可以拉一場G1頭馬:fff:

羅生:lll:
作者: iamjack    時間: 15/4/2010 12:14 AM

提起阿蔡 ... 諗番起 時代巨星  ... 神仙開倉早期的代表作

http://www.hkjc.com/chinese/racing/OtherHorse.asp?HorseNo=V005

作者: raulwong1    時間: 15/4/2010 12:15 AM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 15/4/2010 12:14 AM 發表
提起阿蔡 ... 諗番起 時代巨星  ... 神仙開倉早期的代表作

http://www.hkjc.com/chinese/racing/OtherHorse.asp?HorseNo=V005

呢隻真係勁.....係佢練得勁,一隻贏極都贏唔到既馬...一去佢度....贏到精英班...
作者: iamjack    時間: 15/4/2010 12:24 AM

剛剛無意間 ... 發現一匹"馬王"

http://www.hkjc.com/chinese/racing/OtherHorse.asp?HorseNo=B095

:llll:
作者: jintinc    時間: 15/4/2010 12:37 AM

好利威辛苦啦:kkkkk: :kkkkk:

最遺憾係差場G1:zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz: :sss: :sss:
作者: 李澤楷    時間: 15/4/2010 12:39 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 15/4/2010 12:37 AM 發表
好利威辛苦啦:kkkkk: :kkkkk:

最遺憾係差場G1:zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz: :sss: :sss:

好利威有場G1:ppp:
作者: raulwong1    時間: 15/4/2010 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 15/4/2010 12:39 AM 發表

好利威有場G1:ppp:

國際G1
作者: jintinc    時間: 15/4/2010 12:44 AM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 15/4/2010 12:40 AM 發表

國際G1

係呀:sss: :sss:
想開糊 , 但先後比爵士 , 爸爸同伏特加殺:sss: :sss:
作者: 木奇異    時間: 15/4/2010 06:51 AM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 15/4/2010 12:14 AM 發表

e隻真係睇到蔡生同羅國洲功力差距 :jjjj:
仲有又係蔡生傳統一季馬, 上到11X分時候健康頂唔住, 冇再豐裕好彩執場G2
不過講真如果搵羅國洲黎比, 真係不如俾蔡生一季搾哂佢 :yyy:

作者: 木奇異    時間: 15/4/2010 07:27 AM

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2003&raceno=08

咁岩 睇返E場馬
勝哥 有耐都未跑已經話隻腳有事 獸醫要跑完幾日後先CHECK到 :iiiii: :iiiii:
作者: DrEAm    時間: 15/4/2010 07:44 PM

一路好走:zzzzzzzzz:
作者: 007    時間: 15/4/2010 10:03 PM

好利威:kkkkk: :kkkkk:
作者: ユюユ    時間: 15/4/2010 11:17 PM

好利威鵀炯劗狻一隻鬫n馬落入達手上只會收場慘淡啦:hhhh:
作者: kitchai1228    時間: 16/4/2010 12:57 AM

再見了好利威
:kkkkk:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0