標題: 范義龍騎自由好出戰冠軍一哩賽 [打印本頁]

作者: Galileo    時間: 16/4/2010 11:23 AM     標題: 范義龍騎自由好出戰冠軍一哩賽

馬圈動態:普萊西何澤堯獲發牌
2010年04月16日

昨午馬會公佈季尾公司騎師陣容,普萊西獲發公司騎師牌照,有效期由下月一日星期六至本年度馬季結束為止。另外,由於目前只得梁家偉為可減 10磅的見習生,因此馬會同意向方見習學員何澤堯發給見習騎師牌照,有效期由下月一日至本年度馬季結束為止,但未可在快活谷馬場出賽。
何澤堯去年起在新西蘭受訓,跟隨蘇利雲學藝,在彼邦已累積了 42W。

范義龍騎自由好

沈廐「自由好」將出戰冠軍一哩賽,沈集成昨晨透露,積極聯絡身處英國的范義龍,希望對方能來港騎此馬,據知成事機會極大。沈集成解釋「自由好」需要一位硬功的騎師,才可發揮出最佳水準,因此積極在海外找尋合適的騎師。范義龍大賽經驗豐富,乃策騎「自由好」的合適人選。另外,蘇銘倫已答允南非練馬師郭克替同場的「歌功頌德」主轡。

七騎師赴澳門出賽

由於明日澳港盃日有四場賽事直播至香港受注,所以香港馬會酌情讓沒有座騎參加澳港盃的香港騎師,可於其他轉播賽上陣。明日共有七位香港騎師前往澳門客串一天,包括鄭雨滇、杜利萊、卓利、蔡明紹、潘頓、勞愛德及黎海榮,陣容強勁。

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... &cat_id=3472283

作者: 您睇我唔到    時間: 16/4/2010 11:29 AM

范義龍冇問題
睇佢點走位:tttt:
作者: 飛龍    時間: 16/4/2010 11:33 AM

好似終極一戰既感覺
跑完好似好大機會拉倉:eee:
作者: 李澤楷    時間: 16/4/2010 11:40 AM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 16/4/2010 11:33 AM 發表
好似終極一戰既感覺

又拉去方嘉柏?:fff:
作者: neeDu    時間: 16/4/2010 11:42 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 16/4/2010 11:40 AM 發表

又拉去方嘉柏?:fff:

如果真係既話沈集成就88架喇:yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 16/4/2010 11:50 AM

自由好如果哩場博到,望佢去安田,以佢長力,體力
應該係最好應付安田o既一匹
但睇龍哥會唔會打散佢:tttt:
作者: raulwong1    時間: 16/4/2010 12:04 PM

龍哥又係鐘意左穿右插既人
最記得佢騎躍升......睇到噴血= =
作者: 君子    時間: 16/4/2010 01:24 PM

我仲以為會比滇哥添.
其實我都同意將隻馬轉倉... 吾係好似埋沒左隻馬咁...
作者: 費蘭度托利斯    時間: 16/4/2010 01:28 PM

依家神係邊個既主帥?
作者: Running    時間: 16/4/2010 01:52 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 16/4/2010 11:33 AM 發表
好似終極一戰既感覺

搵得龍哥可能係想一戰功成萬骨枯:fff:
作者: S.WEEK    時間: 16/4/2010 03:05 PM

9成橫掃千軍被眨 :yyy:
作者: wksstephen    時間: 16/4/2010 04:16 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 16/4/2010 01:52 PM 發表

搵得龍哥可能係想一戰功成萬骨枯:fff:

同感~~
俾龍哥「舞完龍」返黎散晒~~
我諗今季都要提早放暑假啦~~
作者: 自由雨滇行    時間: 16/4/2010 04:37 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 16/4/2010 01:24 PM 發表
我仲以為會比滇哥添.
其實我都同意將隻馬轉倉... 吾係好似埋沒左隻馬咁...

滇仔都唔只第一次代操自由好ga la
都慣左
作者: ☆STAN★    時間: 16/4/2010 04:59 PM

用到范義龍...自由好呢場真係不成功便成仁.:zzz:
作者: 冼馬田    時間: 16/4/2010 05:17 PM

QUOTE:
好似終極一戰既感覺

又唔好咁黑心。沈集成部署呢隻馬算好忍得﹗跑完香港金盃後唔跑場二級賽,韜光養晦,又刻意唔跑女皇杯跑一哩,而家想book埋范義龍來跑,誠意十足十﹗今次跑頭兩名0既機會都好大,贏?真係睇隻馬自己有冇運氣﹗:eee: :eee:
作者: 冼馬田    時間: 16/4/2010 05:18 PM     標題: 回復 #13 自由雨滇行 的帖子

以前鄭雨滇都贏過自由行,叫做有淵源,幫手操0下馬唔叫蝕底了﹗:loveliness:
作者: Running    時間: 16/4/2010 07:25 PM     標題: 回復 #15 冼馬田 的帖子

想贏大賽應該搵「大賽王」都爾啦:yyy:

反正佢連一級賽都鐘意搏冷,用返個適當配塔先得嘛。:fff:
作者: sw    時間: 16/4/2010 08:54 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 16/4/2010 05:17 PM 發表

又唔好咁黑心。沈集成部署呢隻馬算好忍得﹗跑完香港金盃後唔跑場二級賽,韜光養晦,又刻意唔跑女皇杯跑一哩,而家想book埋范義龍來跑,誠意十足十﹗今次跑頭兩名0既機會都好大,贏?真係睇隻馬自己有冇運氣 ...

不如問下個馬主有冇運氣啦:lll:
作者: Galileo    時間: 18/4/2010 11:19 AM

QUOTE:
原帖由 sw 於 16/4/2010 08:54 PM 發表

不如問下個馬主有冇運氣啦:lll:

龍哥似乎有d濕滯:yyy:

范 義 龍 被 座 騎 踢 傷
  本年度的英國平地賽馬馬季已於早前展開,但對英國好手范義龍來說,這個馬季似乎開始得並不順利,蓋周五在紐百里馬場舉行的一場千四米處女馬賽事中,於開賽之前范義龍在沙圈被其座騎踢傷,范義龍隨即被送往醫院進行搶救,猶幸經過檢視之後,其傷勢並不嚴重,且之後已能自行步離醫院回家休息。

作者: asiadragon    時間: 18/4/2010 11:23 AM

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 18/4/2010 11:19 AM 發表

龍哥似乎有d濕滯:yyy:

范 義 龍 被 座 騎 踢 傷
  本年度的英國平地賽馬馬季已於早前展開,但對英國好手范義龍來說,這個馬季似乎開始得並不順利,蓋周五在紐百里馬場舉行的一場千四米處女馬賽事中,於 ...

他都好番晒啦..昨晚都仲有上陣:tttt::tttt:
作者: Galileo    時間: 18/4/2010 11:25 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 18/4/2010 11:23 AM 發表

他都好番晒啦..昨晚都仲有上陣:tttt::tttt:

運氣呢家野
唔到你唔信:yyy:
作者: siufly    時間: 18/4/2010 11:32 AM

白神父又阻佢多次:eee:
作者: yuricylau    時間: 18/4/2010 11:35 AM

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 18/4/2010 11:25 AM 發表

運氣呢家野
唔到你唔信:yyy:

可能擋左煞:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0