標題: 冠軍一哩賽練馬師及騎師賽後評語 [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 25/4/2010 07:02 PM     標題: 冠軍一哩賽練馬師及騎師賽後評語

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/news_2010042525050.htm[/iframe]
作者: jl312    時間: 25/4/2010 07:04 PM

「步步穩」練馬師約翰摩亞:牠已達至巔峰狀態。牠上仗的表現已非常出色,我賽前認為牠今天的狀態會比上次勝出此賽時更佳。今仗的形勢正好如我們所願,而牠亦再次交出了好成績。每年這個時候,牠似乎總會表現最佳。牠身體不同部位曾出現過輕微骨裂,但今季健康情況非常理想。至於日後的計劃,我們或會以安田紀念賽作為下一目標,因為馬主(李福鋆醫生)的夫人喜歡到日本購物﹗

:ccc: :ccc: :ccc:
作者: asiadragon    時間: 25/4/2010 07:05 PM

至於日後的計劃,我們或會以安田紀念賽作為下一目標,因為馬主(李福鋆醫生)的夫人喜歡到日本購物﹗:yyy: :yyy:

留意友誼至上之後的部署..

「自由好」騎師莫雅:牠留得太後,尤其當對手減慢步速時。牠給我的感覺是,需要跑更長途程。:ppp: :ppp: :ppp:

「君子一言」騎師柏寶:我的坐騎中段走勢很好,但卻未能展開衝刺,或許有些不妥。..隻腳果然有事
作者: 您睇我唔到    時間: 25/4/2010 07:05 PM

如果沙田1600覺得長
安田都未必真係岩佢
港馬睇黎今年最少有4隻去:jjj:
作者: neeDu    時間: 25/4/2010 07:10 PM

「自由好」騎師莫雅:牠留得太後,尤其當對手減慢步速時。牠給我的感覺是,需要跑更長途程。

又唔見都爾同蘇生騎個幾次係咁:rrr:
作者: 小野伸二    時間: 25/4/2010 08:07 PM     標題: 回復 #5 neeDu 的帖子

牠留得太後:yyy: :yyy: :yyy: :yyy:

咁究竟係你騎隻馬定係隻馬騎你呀:yyy:

好似留得幾後係你話事wor莫生:jjjj:
作者: 您睇我唔到    時間: 25/4/2010 08:14 PM

訓醒未阿你
作者: Akechi_Yau    時間: 25/4/2010 08:28 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 25/4/2010 08:14 PM 發表
訓醒未阿你

沈集成真係..
唔係莫雅要騎百威勝都唔show你啦..
夾硬搵佢騎預左啦

我們或會以安田紀念賽作為下一目標,因為馬主(李福鋆醫生)的夫人喜歡到日本購物﹗

算唔算掩著自己良心講既:fff:

作者: 阿源    時間: 25/4/2010 08:37 PM

步步穩如果贏到安田會唔會做埋馬王:ddd:
今年一哩王三分天下,好爸爸贏國際賽,步步穩贏贏冠軍一哩+主席錦標,友誼至上贏董事盃+預賽.如果真係要計點數,好似步步穩秤先D喎.
作者: 君子    時間: 25/4/2010 08:37 PM

假設性問題

如果好生先跑依場 係咪都會入3甲  ?!
作者: 阿源    時間: 25/4/2010 08:45 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 25/4/2010 08:37 PM 發表
假設性問題

如果好生先跑依場 係咪都會入3甲  ?!

計死數應該第3或第4
作者: 木奇異    時間: 25/4/2010 08:49 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 25/4/2010 08:07 PM 發表
牠留得太後:yyy: :yyy: :yyy: :yyy:

咁究竟係你騎隻馬定係隻馬騎你呀:yyy:

好似留得幾後係你話事wor莫生:jjjj:

寧願佢黎唔到用滇仔仲好過 :abcde::abcde:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/4/2010 08:56 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/4/2010 08:49 PM 發表

寧願佢黎唔到用滇仔仲好過 :abcde::abcde:

事後諗就係囉
事前邊個諗到佢跑成咁......
作者: 木奇異    時間: 25/4/2010 09:02 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 25/4/2010 08:56 PM 發表

事後諗就係囉
事前邊個諗到佢跑成咁......

咁ED野當然係馬後炮啦 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 25/4/2010 09:03 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 25/4/2010 08:37 PM 發表
步步穩如果贏到安田會唔會做埋馬王:ddd:
今年一哩王三分天下,好爸爸贏國際賽,步步穩贏贏冠軍一哩+主席錦標,友誼至上贏董事盃+預賽.如果真係要計點數,好似步步穩秤先D喎.

蓮華生輝手執1INTG1+2HKG1:fff: :fff: :fff:
作者: mR.偉    時間: 25/4/2010 09:04 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/4/2010 09:03 PM 發表

蓮華生輝手執1INTG1+2HKG1:fff: :fff: :fff:

如果閒話一句過去新加坡贏埋又唔同講法:fff::fff:
作者: 阿源    時間: 25/4/2010 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/4/2010 09:03 PM 發表

如果歩歩穩贏到安田=2INT G1+ G2,雖然少一個G1,但係多一個海外G1,我會支持佢多D.BUT,贏到至算啦:yyy:

作者: kitchai1228    時間: 26/4/2010 01:30 AM

君子一言比佢退役啦:ooo:
作者: ユюユ    時間: 26/4/2010 01:32 AM

信錯歌功頌德:sss:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0