標題: 討論聞話一句同自由好女皇杯日的表現 [打印本頁]

作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 08:45 PM     標題: 討論聞話一句同自由好女皇杯日的表現

先講自由好,
莫雅騎,佢都係臨危受命,唔係有百威勝都唔會騎,
一落機無耐就要騎,判斷唔到步速,未訓醒,所以騎到咁都都唔太怪佢
但一講到聞話一句,就真係要用"離譜"黎形容,
白神父騎左成日馬,都應該知個地點架啦,仲要岩岩贏左步步穩,
明知場女皇杯已經無放頭馬,好難有步速可言,仲留到隻馬鬼咁後,
莫雅就話仲未適應香港既場地偏差姐,你有咩理由唔知.....
爆冷就跟前贏左,聞話就番後衝番個輸個半馬位的第6.....
我先唔講聞話贏唔贏到,但白神父你個騎法真係.....難聽d講真係好似做比爆冷贏咁..
如果國際g1都比神父同大摩咁樣玩.....真係:ooo:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 08:50 PM

民哥只係執行任務:ppp: .
如果執正黎做點都要做大摩先.
但有可能嗎?
作者: dennis2299    時間: 26/4/2010 08:51 PM

橫掂下季爆冷都退步

比爆冷嬴埋今季 , 下季佢天下:yyy:
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 08:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 08:50 PM 發表
民哥只係執行任務:ppp: .
如果執正黎做點都要做大摩先.
但有可能嗎?

所以大摩d魔法真係~勁....
真係唔太喜愛大摩這種處事手法...
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 08:53 PM

大摩: 係玩你架啦,,吹咩:yyy:
佢名利雙收,,投注人d錢關佢咩事:yyy:
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 08:54 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 26/4/2010 08:51 PM 發表
橫掂下季爆冷都退步

老實講,我冇投住呢場,但對投注客黎講真係唔公平~!
又唔係因為有意外發生而跑得差...係因為大摩自己的某種私心而咁...
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 08:54 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 08:52 PM 發表

所以大摩d魔法真係~勁....
真係唔太喜愛大摩這種處事手法...

無計,但愛倫其實好鍾意用呢招.

原居民,奔騰呢2隻最經典.

前幾年東蔡亦都好喜歡用呢招.

當然要平衡到馬主利益又係另一門學問.

唔係話底出好分馬主實高興.
作者: Kris    時間: 26/4/2010 08:55 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 26/4/2010 08:51 PM 發表
橫掂下季爆冷都退步

爆冷唔夠經典個原因除左馬主因素之外, 成日以為係佢天下個時就俾人做佢

閒話一句因住領野:yyy:
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 08:56 PM

現時既賽馬要想埋賽前練馬師既心意,,如接受不了可以選擇唔賭
老實講尋日個場係造架啦,,咁你可以點呢?
只好怪自己唔夠人奸,,唔係賽後得個嘈字

作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 08:56 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 08:54 PM 發表

咁老實講,大摩d手法真係好明顯..同愛倫無得比...
愛倫做出黎都唔係好覺,但大摩呢場聞話真係明係騎得好蠢~!
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 08:59 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 08:56 PM 發表

我又無得益,我只係站在觀賞角度去睇呢場"國際g1"
我唔係嘈,係發表我的一些意見~!!!!!!!純粹討論2隻馬的騎法
作者: 您睇我唔到    時間: 26/4/2010 08:59 PM

閒話一句另一個作用只係俾百威勝跟,做假想敵,帶佢遊花園
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:01 PM

其實今時今日0既collection同四五歲時「爆冷」所做0既角色一樣,名氣超大,次次十幾蚊,贏就冇你份,輸就輸到甘一甘﹗

我認為今次「爆冷」只係兌現番佢後生時應得而未得0既頭馬數字。所以我唔排除collection到八九歲都仲0係0的國際賽度也文也武架﹗不過今時今日要熱捧佢真係要小心囉﹗
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:01 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 08:56 PM 發表

咁老實講,大摩d手法真係好明顯..同愛倫無得比...
愛倫做出黎都唔係好覺,但大摩呢場聞話真係明係騎得好蠢~!

其實愛倫做得都好明顯,果陣無咩傳媒特登寫佢底出姐.
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:02 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 08:56 PM 發表

我諗好難想像連個第四都冇(我呢D死cheap精拎佢F4行膽諗住你做俾爆冷都唔會冇第四卦)
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:02 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 09:01 PM 發表

世事真係唔公平,以前愛倫0係大賽底出,唔單止冇人鬧,仲畀人捧到做神咁﹗而家大摩又畀人問責又乜乜物物咁,人0既心態真係好奇怪﹗:rrr: :rrr: :rrr:
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 09:03 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 08:59 PM 發表

我又無得益,我只係站在觀賞角度去睇呢場"國際g1"
我唔係嘈,係發表我的一些意見~!!!!!!!純粹討論2隻馬的騎法

你係大摩
好睇而輸/難睇而贏
你要邊樣
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 09:05 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:02 PM 發表

我諗好難想像連個第四都冇(我呢D死cheap精拎佢F4行膽諗住你做俾爆冷都唔會冇第四卦)

如果俾到個第四你大摩就唔會咁滿意呢個主帥~
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:05 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 09:01 PM 發表

你地都唔係唔知愛倫大學個陣讀乜ga, 寫愛倫乜乜物物因住收律師信呀

封信仲分分鐘係佢自己寫跟手叫律師用律師樓信紙出ga ja
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:06 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/4/2010 09:02 PM 發表

世事真係唔公平,以前愛倫0係大賽底出,唔單止冇人鬧,仲畀人捧到做神咁﹗而家大摩又畀人問責又乜乜物物咁,人0既心態真係好奇怪﹗:rrr: :rrr: :rrr:

記得燦惑事件嗎?馬偉昌就咩哂獲,佢就:fff: ...當然佢出發點都係覺得如果一匹好馬從少唔學點留力就難成大器.
但佢事前有沒有公佈佢會咁做.

當然佢唔公佈係岩既....但點解馬偉昌要受罪:fff:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:08 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:05 PM 發表

你地都唔係唔知愛倫大學個陣讀乜ga, 寫愛倫乜乜物物因住收律師信呀

封信仲分分鐘係佢自己寫跟手叫律師用律師樓信紙出ga ja

一個喜歡底出的練馬師可以被當成神咁拜.

世界就係咁唔公平GA LA
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:09 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 09:05 PM 發表

如果俾到個第四你大摩就唔會咁滿意呢個主帥~

係, 所以呢舖我認輸

但又講時講阿摩自己食過馬房三重彩未? 愛倫, 希斯好似都食過
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:09 PM

我又講多次:

閒話一句與爆冷之間嘅馬主關係,根本就密切到不得了。

咁點解大摩一心俾爆冷去馬,原因非常簡單啦!
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:09 PM 發表

係, 所以呢舖我認輸

但又講時講阿摩自己食過馬房三重彩未? 愛倫, 希斯好似都食過

柏:fff:
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 09:11 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 09:06 PM 發表

記得燦惑事件嗎?馬偉昌就咩哂獲,佢就:fff: ...當然佢出發點都係覺得如果一匹好馬從少唔學點留力就難成大器.
但佢事前有沒有公佈佢會咁做.

當然佢唔公佈係岩既....但點解馬偉昌要受罪:fff:

四哥都受唔少:yyy:

近期就有場美猴王輸冇人罵聞娘點解去報場重磅縮程一千,,只會罵達少點樣取位唔好
個場唔係達少肯攝,,第三都冇
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:12 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:09 PM 發表

係, 所以呢舖我認輸

方氏父子同阿蔡都試過,阿摩話時話真係好似冇﹗果次遮打盃平頭冠軍,跑第三果隻係唔係大摩架?
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:16 PM

講開自由好,睇黎轉馬房係唯一出路.
無畏虛耗光陰
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:16 PM     標題: 回復 #25 poiuy 的帖子

我都覺得奇怪,明顯係文良部署失誤先搞到咁。

點解冇人去怒插文良呢?:yyy:
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:17 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 09:11 PM 發表

四哥都受唔少:yyy:

近期就有場美猴王輸冇人罵聞娘點解去報場重磅縮程一千,,只會罵達少點樣取位唔好
個場唔係達少肯攝,,第三都冇

四哥一年都晚咁多大熱門點會唔受靶:yyy:

老老實實早幾年嘅戴勝,冼毅力,萬成又俾人鬧得少咩? 最奇係明知胡活士水皮都要鬧個D人:yyy: , 反而咁耐以黎好少見人鬧高雅志就真, 真係有冇馬迷緣呢下野好難講
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 09:17 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/4/2010 09:16 PM 發表
我都覺得奇怪,明顯係文良部署失誤先搞到咁。

點解冇人去怒插文良呢?:yyy:

冇人對佢有期望:yyy: :yyy:
作者: dennis2299    時間: 26/4/2010 09:17 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 08:55 PM 發表

爆冷唔夠經典個原因除左馬主因素之外, 成日以為係佢天下個時就俾人做佢

閒話一句因住領野:yyy:

無啦啦下季殺左隻不明物體上黎阻佢大事:yyy:
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:19 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:17 PM 發表

四哥一年都晚咁多大熱門點會唔受靶:yyy:

老老實實早幾年嘅戴勝,冼毅力,萬成又俾人鬧得少咩? 最奇係明知胡活士水皮都要鬧個D人:yyy: , 反而咁耐以黎好少見人鬧高雅志就真, 真係有冇馬迷緣呢下野好難講

唔好話呀,18台班友都成日吊高雅志跑馬走外疊架﹗又有人buy個0番﹗
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 26/4/2010 09:17 PM 發表

難D.....又有門路又出得起錢真係得大摩:ppp: :ppp:
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 26/4/2010 09:17 PM 發表

好似爆冷咁成日多多事故輸左都夠死啦

下季阻佢大事個隻可能係得到伊神極力扶助嘅極品絲綢wor(前提係四哥要穩握帥印)
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 09:20 PM

講返自由好<<練既問題
個場已經係很利追,,就算個騎師未訓醒,,起碼隻馬要自己追近先算合格,,依家全無威脅,,真係短期唔好掂
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 09:16 PM 發表
講開自由好,睇黎轉馬房係唯一出路.
無畏虛耗光陰

當極品絲綢離開老千成後連打比都贏埋,自由好冇理由唔轉掛?
作者: 小野伸二    時間: 26/4/2010 09:21 PM

點解到而家都無人諗過係賭王打哂骰呢:yyy: :yyy:

賭王落order我諗無乜人會唔聽:yyy:

真係唔怕死咩:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 26/4/2010 09:21 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 08:54 PM 發表

果時佢地話 wor 依家 d 練馬師古惑 wor
我響 __ 同阿高手[快出醜]同埋[美國總統] 拗

如果 熱果隻輸 冷果隻跑得好
原居民次次都係用黎底出的
我貼埋 原居民 所有賽跡出黎串佢地
攪到 快出醜 改簽名話我係有人派過去 lor :yyy: :yyy:
作者: dennis2299    時間: 26/4/2010 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 08:54 PM 發表

老實講,我冇投住呢場,但對投注客黎講真係唔公平~!
又唔係因為有意外發生而跑得差...係因為大摩自己的某種私心而咁...

我作為投注客 , 雖然我有投注呢場賽事 , 但係冇投注閒話一句:jjjj:

首當其充既係佢之前賽事既表現:ppp: (唔計冠軍一哩賽 , 因為我已經出左街)

所以我都將目標放係其他馬身上 , 另外一件事就係 - 摩法幻影:rrr:

摩法幻影眾所周知係熱門敗陣 , 而比一隻冷既馬嬴:ppp:

所以佢輸我唔覺得意外:ppp:
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 09:23 PM

講古惑大摩邊係兩師徒gor皮...
抄橋而已...
作者: 小野伸二    時間: 26/4/2010 09:24 PM     標題: 回復 #40 飛神 的帖子

幾廿對兩師徒囉:yyy:

文良大摩都係架wo:yyy:
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 09:24 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/4/2010 09:24 PM 發表
幾廿對兩師徒囉:yyy:

文良大摩都係架wo:yyy:

d暗牌既先開心...

有個唔係度lu...
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 09:25 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/4/2010 09:21 PM 發表

反白
今朝卡洛c狠狠地插白德民,,大摩充其量一兩句契弟,,完全冇提過賭王:yyy:
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:26 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 09:20 PM 發表
講返自由好<<練既問題
個場已經係很利追,,就算個騎師未訓醒,,起碼隻馬要自己追近先算合格,,依家全無威脅,,真係短期唔好掂

當個馬房淨係識賭錢嘅話佢D馬真係唔駛買, 跑出個D你多數買唔到, 你買個D就實跑唔出
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 09:25 PM 發表

反白
今朝卡洛c狠狠地插白德民,,大摩充其量一兩句契弟,,完全冇提過賭王:yyy:  

夠膽提果個應該都嫌命長:ppp: :ppp:
作者: 小野伸二    時間: 26/4/2010 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 09:25 PM 發表

反白

只要一日何生未入土為安,都無人會夠膽講佢:jjjj:
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/4/2010 09:21 PM 發表

我係第一個咁諗:jjjj:

都話閒話一句馬主群當中有何家嘅人囉:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 26/4/2010 09:28 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/4/2010 09:20 PM 發表
講返自由好<<練既問題

拿住隻 g1 馬都夠膽死冷先去
要賭你低班玩飽佢啦......正 pk 黎
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:28 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/4/2010 09:19 PM 發表

唔好話呀,18台班友都成日吊高雅志跑馬走外疊架﹗又有人buy個0番﹗

老巫同冼少都成日_,暉暉仲話蘇銘倫我地都有_過佢,絕無偏私:fff:
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:29 PM     標題: 回復 #43 poiuy 的帖子

因為薯片同澳門馬會關係:fff:

咁你明啦:fff:
作者: 小野伸二    時間: 26/4/2010 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/4/2010 09:27 PM 發表

係呀,同埋爆冷講明唔再遠征,咁閒話咪出去先威囉~

反正黃良栢個d又唔係唔搭得飛機:yyy:
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:30 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2010 09:28 PM 發表

拿住隻 g1 馬都夠膽死冷先去
要賭你低班玩飽佢啦......正 pk 黎

所以極品絲綢轉倉係正確:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:30 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2010 09:21 PM 發表

果時佢地話 wor 依家 d 練馬師古惑 wor
我響 __ 同阿高手同埋 拗

如果 熱果隻輸 冷果隻跑得好
原居民次次都係用黎底出的
我貼埋 原居民 所有賽跡出黎串佢地
攪到 快出醜 改簽名話我係有人派過去 lo ...

因為佢地崇尚英愛馬,對澳紐馬傳有偏見.
見到爪皇凌雨贏司馬經典賽佢地即刻無聲出.:fff:
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:31 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 09:28 PM 發表

老巫同冼少都成日_,暉暉仲話蘇銘倫我地都有_過佢,絕無偏私:fff:

所以我最唔明有D騎師你明知佢水就_黎都冇用啦, 又或者好似呀盲俠咁明知佢執外檔佢就唔識揾位由得隻馬望空嘅又嘈黎做乜?
作者: 小野伸二    時間: 26/4/2010 09:32 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:31 PM 發表

所以我最唔明有D騎師你明知佢水就_黎都冇用啦, 又或者好似呀盲俠咁明知佢執外檔佢就唔識揾位由得隻馬望空嘅又嘈黎做乜?

盲俠係無左條欄就唔識騎馬:yyy:

再外加跑夜馬例牌唔帶電筒:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:32 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/4/2010 09:27 PM 發表

我反而覺得閒話一句係大摩團體馬,所以任何事都係大摩打骰:fff:
作者: dennis2299    時間: 26/4/2010 09:32 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/4/2010 09:30 PM 發表

所以極品絲綢轉倉係正確:gggg:

唔轉倉可能三四班浮沉:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:33 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:31 PM 發表

有時扮有為馬迷著想都係佢地既招數:fff:
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 09:33 PM

其實閒話一句若不是同爆冷"關係密切"

GI慢步速下, 死左隻overrated既熱門...
有咩出奇?
起碼3甲都係堅堅地既G1 horse wor

所以我覺得呢個topic有小小攞黎講...
作者: 西人堅    時間: 26/4/2010 09:33 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/4/2010 09:27 PM 發表

只要一日何生未入土為安,都無人會夠膽講佢:jjjj:

卡洛斯哈哈....何生比幾年飯佢食.....佢就幫手倒米
攪撚到得罪埋香港馬會 :gggg: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2010 09:33 PM 發表

卡洛斯哈哈....何生比幾年飯佢食.....佢就幫手倒米
攪撚到得罪埋香港馬會 :gggg: :yyy:

澳港盃:fff: :fff: :fff: :fff: .
如果唔係佢倒米,而家澳門賽馬就唔會攪成咁:fff: .
唔係話大馬主無錢買馬.
係馬匹一路減少,知咩事啦:lll:
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 09:38 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 26/4/2010 09:33 PM 發表
其實閒話一句若不是同爆冷"關係密切"

GI慢步速下, 死左隻overrated既熱門...
有咩出奇?
起碼3甲都係堅堅地既G1 horse wor

所以我覺得呢個topic有小小攞黎講...

你覺得囉黎講可以唔討論,
我只係討論2隻馬的跑法~!!!
作者: 西人堅    時間: 26/4/2010 09:38 PM

講真....呢2條友都唔係第1日啦...
一個有名你叫摩法幻影
一個4大老千之首
發生咁 ge 事都唔係第1次啦....非常正常
作者: 小野伸二    時間: 26/4/2010 09:39 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 09:38 PM 發表

你覺得囉黎講可以唔討論,
我只係討論2隻馬的跑法~!!!

你topic寫表現嘛~

跑法同表現兩回事呀又~
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 09:39 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2010 09:38 PM 發表
一個有名你叫摩法幻影
一個4大老千之首

不過1個有大把本錢幻影,放血成....:yyy: :yyy:
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 09:40 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2010 09:38 PM 發表
一個有名你叫摩法幻影
一個4大老千之首

想當年我眼中既2大老千...
已經不在...

唔係仲好玩:jjjj:
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 09:41 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/4/2010 09:39 PM 發表

你topic寫表現嘛~

跑法同表現兩回事呀又~

我覺得爆冷上場起碼有番料到過你睇,
講幻影吳定強呀李易達呀仲幻啦:ddd:
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 09:41 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 26/4/2010 09:39 PM 發表

你topic寫表現嘛~

跑法同表現兩回事呀又~

我講我自己- -"唔代表大家- -""明冇?
唔講呢d野~!!!
作者: poiuy    時間: 26/4/2010 09:41 PM

其實冇咩好講
自由好叫轉馬房唔係第一日既事:yyy:
閒話<=明做更加冇咩好講
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 09:41 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 09:41 PM 發表

我講我自己- -"唔代表大家- -""明冇?
唔講呢d野~!!!

咁你開POST唔係想大家一齊講又係想點?:jjjj:
作者: Kris    時間: 26/4/2010 09:42 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 26/4/2010 09:41 PM 發表

葉楚航都好幻ga, 今場贏馬但可以上場包尾ga wor
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:42 PM

自由好恕我馬後炮,因為我要落街入錢,如果臨場我有同大家賽事論戰我一定會講隻自由好臨場隻馬唔對辦﹗又冇神色,毛水又淡﹗我覺得係練馬師冇料多過奸囉﹗點會搞到隻馬咁肉酸架﹗所以閘前回飛係有道理。
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 26/4/2010 09:41 PM 發表

咁你開POST唔係想大家一齊講又係想點?:jjjj:

我岩先講我自己的觀點~!!!!!
請理解清楚先~!!ths a lot~!
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/4/2010 09:42 PM 發表
自由好恕我馬後炮,因為我要落街入錢,如果臨場我有同大家賽事論戰我一定會講隻自由好臨場隻馬唔對辦﹗又冇神色,毛水又淡﹗我覺得係練馬師冇料多過奸囉﹗點會搞到隻馬咁肉酸架﹗所以閘前回飛係有道理。

自由好又真係..騎落去可以無...同董事杯果場差好遠...但我見隻馬d毛色臨場都ok架wo..
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/4/2010 09:42 PM 發表

隻馬色淡就一向都係:ppp: :ppp:
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:46 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/4/2010 09:44 PM 發表

隻馬色淡就一向都係:ppp: :ppp:

點講呢?隻馬冇氣勢囉,唔似係ready左來跑果種咁啦,同埋個身都係修得唔好,我認為。:aaa:
作者: raulwong1    時間: 26/4/2010 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/4/2010 09:46 PM 發表

點講呢?隻馬冇氣勢囉,唔似係ready左來跑果種咁啦,同埋個身都係修得唔好,我認為。:aaa:

其實關唔關跑完金盃之後冇再跑過關係???
因為真係騎落去係冇......
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/4/2010 09:46 PM 發表

冇咩火就真:ppp: :ppp:

不過眼睇靚跑都可以2回事,好似隻大腦咁:ppp: :ppp:
作者: 冼馬田    時間: 26/4/2010 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 26/4/2010 09:48 PM 發表

其實關唔關跑完金盃之後冇再跑過關係???
因為真係騎落去係冇......

佢個部署我本身就好buy0既,反正個目標係想贏group1,場group2可有可冇。但問題係佢谷唔起隻馬﹗
作者: kitchai1228    時間: 26/4/2010 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 26/4/2010 09:02 PM 發表

其實個勢都應該似有,
不過佢自己唔係咁買:lll:
作者: Running    時間: 26/4/2010 09:57 PM

自由好?佢唔轉倉咪又係第二隻馬房ATM?:yyy:
作者: ryhme1    時間: 26/4/2010 09:59 PM

爆冷都差唔多時候退
閒話都係等下把la

自由好唔轉倉 no talk
作者: kitchai1228    時間: 26/4/2010 10:00 PM

QUOTE:

加利起碼熱門穩陣d:ppp:
作者: mR.偉    時間: 26/4/2010 10:02 PM

閒話一句擺明讓賽
作者: kitchai1228    時間: 26/4/2010 10:02 PM

上季我都插到神父媽媽聲,
但知道冇用後,
只能改變投注策略,
買正Q,買冷個隻WP
輸都覺得抵D:jjjj:
作者: Running    時間: 26/4/2010 10:03 PM

講到杏仁,又要講返一度被佢做ATM嘅騏綵啦!:fff:

堂堂短途馬王都可以俾佢上手當ATM咁用。:yyy:
作者: 西人堅    時間: 26/4/2010 10:05 PM     標題: 回復 #86 Running 的帖子

我 ge 4大華人老千

沈 > 李華文 :gggg:
熱門突然輸到冇影.....唔好覺得奇....
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 10:15 PM

其實沈集成仲有隻電光火力係經典:fff:
作者: 李澤楷    時間: 26/4/2010 10:24 PM

題外話.

其實唔止樓主...

點解咁多人鍾意叫"閒話一句"做"聞話一句".

見到不下十次:fff:
作者: jintinc    時間: 26/4/2010 10:26 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/4/2010 10:24 PM 發表
題外話.

其實唔止樓主...

點解咁多人鍾意叫"閒話一句"做"聞話一句".

見到不下十次:fff:

copy and paste??:fff: :fff:
作者: 飛神    時間: 26/4/2010 10:27 PM

http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=21/11/1999&raceno=07

呢場先最經典囉...
作者: 神鷹    時間: 26/4/2010 10:27 PM

最慘未係你地明知佢做出黎都吹佢唔脤
佢有佢魔法幻影,我地有我地罵.... 大家既日子又係繼續咁過
馬圈就係咁ga la.天下烏鴉一樣黑:yyy:
作者: Running    時間: 26/4/2010 10:34 PM     標題: 回復 #92 神鷹 的帖子

我又要用一個經典例子:

跑到凱旋門以為冇事發生?結果當年古摩都可以用幸運奇兵幫狄倫開路啦!:yyy:
仲要狄倫冷過幸運奇兵啊。:yyy:
作者: Running    時間: 26/4/2010 10:35 PM     標題: 回復 #91 飛神 的帖子

呢場記得某個職業賭徒用嚟做過Case Study,佢話一隻咁難出頭嘅告魯夫點值1.4倍?
作者: yuricylau    時間: 26/4/2010 10:37 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2010 10:05 PM 發表
我 ge 4大華人老千

沈 > 李華文 :gggg:
熱門突然輸到冇影.....唔好覺得奇....

李...買佢d4,5班馬好似穩陣d:yyy: :yyy:
文...唔識形容...屎忽痕想買就買:jjjj:
華...同佢不嬲無緣:yyy:

作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 10:46 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/4/2010 10:35 PM 發表
呢場記得某個職業賭徒用嚟做過Case Study,佢話一隻咁難出頭嘅告魯夫點值1.4倍?

告魯夫又係第1年上左馬王級,所以一直熱極都好多人車:jjjj: :jjjj:

不過想當年我真係成日捧賓康D馬,有星味得黎又正氣
作者: 阿源    時間: 26/4/2010 10:55 PM

今次閒話一句擺到明讓路俾爆冷,莖菜小組都無任何動作:bbb:
如果閒話去馬就十拿九穩,爆冷要贏呢D馬其實都係搏下,咁都俾佢搏到你真係吹佢唔脹
作者: 翼    時間: 26/4/2010 11:05 PM

:jjjj: 沈集成就自己攞黎衰,跑咩一哩,乖乖部署2400米果場:gggg: 仲好,依家搞成甘自大:iiiii:
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 11:07 PM

QUOTE:
原帖由 於 26/4/2010 11:05 PM 發表
:jjjj: 沈集成就自己攞黎衰,跑咩一哩,乖乖部署2400米果場:gggg: 仲好,依家搞成甘自大:iiiii:

我諗佢呢場咁既水準就算一心去2400下場都係一樣:yyy: :yyy:
作者: Running    時間: 26/4/2010 11:09 PM     標題: 回復 #96 taxi2003 的帖子

呢隻當時已經去咗希斯度:jjjj:

不過都大把人追:yyy:
作者: 翼    時間: 26/4/2010 11:10 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/4/2010 11:07 PM 發表

我諗佢呢場咁既水準就算一心去2400下場都係一樣:yyy: :yyy:

:jjjj: 你依家去有咩用,十成被爆冷食住,都講過跑咩1600,攞黎衰
:lll: 我睇你2400米又用邊件騎
金盃果場已經證明係NO.2 LA
作者: taxi2003    時間: 26/4/2010 11:12 PM

QUOTE:
原帖由 於 26/4/2010 11:10 PM 發表

:jjjj: 你依家去有咩用,十成被爆冷食住,都講過跑咩1600,攞黎衰
:lll: 我睇你2400米又用邊件騎
金盃果場已經證明係NO.2 LA

我係指拎咁既水準就算佢唔跑呢場1600直去2400結果都一樣係咁:ppp: :ppp:
作者: 翼    時間: 26/4/2010 11:15 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/4/2010 11:12 PM 發表

我係指拎咁既水準就算佢唔跑呢場1600直去2400結果都一樣係咁:ppp: :ppp:

:ppp: 令番上年係有得博的可能,上年有機會令G1都係果場:yyy: 你除非自己玩野,
5會好似跑2000米跑都5夠跑
作者: 君子    時間: 27/4/2010 02:07 AM

其實佢底出吾緊要 但都要跑盡比人睇  依方面個時愛倫做足功課比大家

不過有睇之前訪問都知 大摩真係講到隻爆冷吾可以睇少.  係你地吾信姐 :fff:
作者: kewell    時間: 27/4/2010 02:13 AM

自由好 其實最錯係用莫雅

用 滇仔都仲好
作者: 神鷹    時間: 27/4/2010 03:01 AM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 27/4/2010 02:13 AM 發表
自由好 其實最錯係用莫雅

用 滇仔都仲好

等我仲對莫雅咁大期望:ddd:
不過隻馬真係一步都無...同好爸爸一齊返
作者: mokin88    時間: 27/4/2010 05:34 AM

其實神父已知大勢已去...出盡力搶第二三又有咩用?

我覺得做主帥佢無問題啵...只不過香港賽馬已同金錢掛鉤了:ccc:
作者: mokin88    時間: 27/4/2010 05:38 AM

講笑咁講...隔離打到飛起..佢就優遊自在咁..個對比好正:eee:
作者: 李澤楷    時間: 27/4/2010 12:03 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 27/4/2010 03:01 AM 發表
等我仲對莫雅咁大期望:ddd:
不過隻馬真係一步都無...同好爸爸一齊返

佢係好騎師,不過當日隻右眼:ddd: .
俾滇仔騎自由好我估都係差唔多位置番
作者: 李澤楷    時間: 27/4/2010 12:04 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/4/2010 11:09 PM 發表
呢隻當時已經去咗希斯度:jjjj:

不過都大把人追:yyy:

果場1.4輸左,馬主好似公開對馬迷賠個不是:ppp:
作者: ユюユ    時間: 27/4/2010 12:24 PM

閒話一句都係名大於實啦
下季當然摩法幻影啦:fff:
作者: asiadragon    時間: 27/4/2010 12:45 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/4/2010 12:03 PM 發表

佢係好騎師,不過當日隻右眼:ddd: .
俾滇仔騎自由好我估都係差唔多位置番

隻右眼在來港前一日整親..來港後都要得到馬會醫生方面後先至上陣
作者: 李澤楷    時間: 27/4/2010 12:48 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 27/4/2010 12:45 PM 發表

隻右眼在來港前一日整親..來港後都要得到馬會醫生方面後先至上陣

即係中左降:fff:
作者: 神鷹    時間: 27/4/2010 03:34 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 27/4/2010 12:45 PM 發表

我打死都唔信伊神無買自由好:ppp:
作者: neeDu    時間: 27/4/2010 06:11 PM

我就唔信自由好同好爸爸2隻馬一齊冇:zzz:
作者: 木奇異    時間: 27/4/2010 06:14 PM     標題: 回復 #115 neeDu 的帖子

我見你係對面留言暗串班友仔wor ... 唔怕被Ban咩 :fff: :fff:
而家班友又係度歌功頌德係咁開Post講薯片點仗義執言
吊.....只係識吊騎師, 騎師背後個主腦明知係邊個提都唔提下就叫仗義執言 :iiii: :iiii:
作者: neeDu    時間: 27/4/2010 06:24 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/4/2010 06:14 PM 發表
我見你係對面留言暗串班友仔wor ... 唔怕被Ban咩 :fff: :fff:
而家班友又係度歌功頌德係咁開Post講薯片點仗義執言
吊.....只係識吊騎師, 騎師背後個主腦明知係邊個提都唔提下就叫仗義執言 :iiii: :iiii:

ban都冇乜所謂,我都係至在吹水,
另外我都想講,雖然我係唔妥白生,但係其實幕後主腦大家都知係邊個啦:zzz:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0