標題: 大家對於何澤堯有咩睇法?? [打印本頁]

作者: 細B    時間: 4/5/2010 09:05 AM     標題: 大家對於何澤堯有咩睇法??

淨係睇d馬評人介紹呢位騎師..係紐西蘭贏44場頭馬,又話好難得好勁,黎到有10磅好著數...睇返星期六賽事,出閘反應唔夠快,韁繩唔夠穩,速度係賽事中未能保持走勢,末段推騎力度唔夠狠,當日實力馬不少,牌面馬開心動力,明顯上呢隻馬需要硬功d既騎師,但睇落何澤堯未到呢個級數,如果當日換轉梁家俊都有機會贏....而且何澤堯走位麻麻,希望佢盡快適應啦
作者: EternitY    時間: 4/5/2010 09:07 AM

QUOTE:
原帖由 細B 於 4/5/2010 09:05 AM 發表
淨係睇d馬評人介紹呢位騎師..係紐西蘭贏44場頭馬,又話好難得好勁,黎到有10磅好著數...睇返星期六賽事,出閘反應唔夠快,韁繩唔夠穩,速度係賽事中未能保持走勢,末段推騎力度唔夠狠,當日實力馬不少,牌面馬開心動力, ...

我自己都買左利之寶,事後諗返自己一廂情願抵輸。:ppp:
畢竟都係一個小伙子,點都要一段適應期。:eee:
作者: 細B    時間: 4/5/2010 09:14 AM

對....所以我都只係買左佢幾十蚊試一試...xd....
希望佢真係盡快適應香港賽事節奏....
佢比我感覺係....完全未適應到...睇黎同雄雄個d一樣....要好耐時間= ="
作者: EternitY    時間: 4/5/2010 09:21 AM

QUOTE:
原帖由 細B 於 4/5/2010 09:14 AM 發表
對....所以我都只係買左佢幾十蚊試一試...xd....
希望佢真係盡快適應香港賽事節奏....
佢比我感覺係....完全未適應到...睇黎同雄雄個d一樣....要好耐時間= ="

如果何澤堯真係有一定天份的話,我估季尾會有野睇,始終佢跟方嘉柏,方仔幾識得利用十磅仔,

而且佢掂的話,應該都會為自己下季打算啦,季尾執幾場,打好個勢,下季初的發展相信不愁寂寞。
作者: 君子    時間: 4/5/2010 09:41 AM

係傳媒一廂情願...
強如d 大師傅黎到香港都要一段時間適應
作者: +超級無敵+    時間: 4/5/2010 10:18 AM

騎得ok啦..........
作者: 冼馬田    時間: 4/5/2010 10:28 AM

呢個係唔係抽水post或者引人抽水post來架?:eee:

我個人意見,何澤堯冇乜唔好,最衰係0的馬賠率唔好﹗

星期日佢騎四隻馬我都冇買,有臨場賽事論戰0既朋友都知,大佬,隻隻都偏熱呀,無得買啦根本。:rrr:

以我觀察呢,呢個見習生係得0既。走位分寸同末段推騎都有板有眼。騎姿已經好純熟,體力亦都好,可以步步推騎末段仍然有力伏低,走位亦都唔會亂來。當然我有可能係睇錯,但我肯定自己唔係因為梁浩賢成日吹捧而受影響,我唔會受呢條禿頭佬影響的﹗哈哈哈,講笑而已。

忍不住不能不插,好多馬迷,睇騎師跑馬睇得好片面(好多講馬佬甚至練馬師都係咁架,跟紅頂白,不知所謂架﹗)。有好坐騎,自然相對會有好成績,冇好坐騎,自然成績差。當騎師少實力馬騎,騎0的馬成日唔上,就覺得個騎師愈來愈冇信心,又話個騎師騎唔起呀,進退失據呀之類,根本就係廢up。

評一個騎師好唔好,係要睇佢將匹馬如何駕馭,如何發揮,就算你贏馬,一樣可以跑得差,跑得差都可以贏架,以前馬偉昌贏唔少愛倫0既馬都係咁贏法架啦﹗輸左,都可以跑得好,就唔好話見隻馬上唔倒就話個騎師pick up唔倒隻馬呀,如果硬淨0的就有機會影相影贏呀乜乜物物,要睇番隻馬係咩馬來先得假大佬?﹗

藍天同利之寶都係難騎,經常要用大師傅先跑得好0既馬,尤其藍天呢0的搏左咁多場評分又高,差唔多啦。開心動力大致已跑出應有名次,同埋就算有馬鬥燒,我又唔覺得佢要刻意大力捉番住隻馬,始終隻馬又係搏得多評分唔算大利,如果評分勁著數0既根本唔怕你燒啦。
作者: Running    時間: 4/5/2010 11:01 AM

NZ同香港環境唔同:ppp:

嗰邊競賽環境冇香港咁激烈,而且騎師水平有幾高大家都知,
可能放小巴榮過去都隨時做冠軍騎師。:fff:
要佢一時間適應一個咁激烈嘅環境唔易架,
所以上星期六算表現得ok啦。
作者: nathanxhim    時間: 4/5/2010 12:06 PM

話時話
點解去澳洲返黎既見習生同去蘇利雲到返黎既見習生基本功可以爭咁遠..:ppp:
馬會應該檢討下究竟去澳洲個班學到乜野返黎?
作者: 細B    時間: 4/5/2010 12:39 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 4/5/2010 10:28 AM 發表
呢個係唔係抽水post或者引人抽水post來架?:eee:

我個人意見,何澤堯冇乜唔好,最衰係0的馬賠率唔好﹗

星期日佢騎四隻馬我都冇買,有臨場賽事論戰0既朋友都知,大佬,隻隻都偏熱呀,無得買啦根本。:rrr: ...

唔好話抽水唔抽水=.=....更加唔關買唔買事...

不過佢陣上騎技仲係有d嫩....未係好成熟....唔係好明點解可以贏44場:sss:

由佢出閘,走位,操控,末段   真係=.=.....:sss:
作者: EternitY    時間: 4/5/2010 12:42 PM

近期要抽水都抽蔡明紹啦。:eee:
作者: Running    時間: 4/5/2010 12:53 PM     標題: 回復 #11 EternitY 的帖子

佢同馬房共存亡咁滯:yyy:

馬房冇貨交佢就一齊沉淪:yyy:
作者: 西人堅    時間: 4/5/2010 02:23 PM

又一次證明馬迷有幾盲同埋傳媒有幾廢
牌仔跑放唔跑留, 一百零幾磅屈死你......講左 n 年,
係人都知 10磅仔跑後上自己小心d
冇份報紙叫人小心的

仲要第1出賽 比d後上馬都可以成熱
d吹風黨呢仲吹吹吹吹吹 又信果度好笑
作者: taxi2003    時間: 4/5/2010 03:51 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 4/5/2010 02:23 PM 發表
又一次證明馬迷有幾盲同埋傳媒有幾廢
牌仔跑放唔跑留, 一百零幾磅屈死你......講左 n 年,
係人都知 10磅仔跑後上自己小心d
冇份報紙叫人小心的

仲要第1出賽 比d後上馬都可以成熱
d吹風黨呢仲吹吹吹吹吹  ...

我條T拎軍士好利利雙膽,2隻腳入左黎:sss: :sss:

諗住王志偉跑落4班都郁得手=邊個騎都掂:sss: :sss:
作者: 李澤楷    時間: 4/5/2010 06:39 PM

即係好似阿仙奴果d未上一隊既後生仔俾傳媒吹到妖人一樣:fff:
作者: 魚翔淺底雙飛翼    時間: 4/5/2010 07:33 PM

一般, 但係果師傅夠勁, 減5磅前可捧. 今星期六開始啦:loveliness:
作者: dorus    時間: 5/5/2010 02:03 AM

QUOTE:
原帖由 魚翔淺底雙飛翼 於 4/5/2010 07:33 PM 發表
一般, 但係果師傅夠勁, 減5磅前可捧. 今星期六開始啦:loveliness:

佢師傅練馬勁,但應該唔識騎馬:uuu: ... ,可況仲要快活谷先勁:lll:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0