標題: old news 薛順強掛靴從商 [打印本頁]

作者: 您睇我唔到    時間: 6/5/2010 07:02 AM     標題: old news 薛順強掛靴從商

【 本 報 訊 】 原 本 於 本 周 末 沙 田 賽 事 刑 滿 復 出 的 華 將 薛 順 強 , 昨 日 突 然 宣 佈 掛 靴 , 不 會 再 策 馬 上 陣 , 他 表 示 暫 時 無 意 轉 任 馬 會 其 他 職 位 。

薛 順 強 02 年 5 月 升 為 大 師 傅 , 近 年 馬 會 推 行 華 籍 騎 師 讓 磅 優 惠 下 , 獲 受 讓 兩 磅 上 陣 , 可 惜 始 終 欠 支 持 , 成 績 未 見 突 出 , 今 季 更 只 贏 過 「 強 駒 」 一 W 。 他 說 : 「 近 期 我 為 前 景 問 題 思 考 了 很 久 , 才 作 出 掛 靴 這 個 決 定 。 長 江 後 浪 推 前 浪 , 現 時 一 眾 本 地 見 習 生 騎 功 甚 佳 之 外 , 減 磅 又 比 我 多 , 令 我 的 支 持 越 來 越 少 ; 放 棄 騎 師 生 涯 , 未 嘗 不 是 好 事 。 回 想 起 我 的 策 騎 歷 程 , 最 難 忘 是 勝 出 呂 『 當 仁 不 讓 』 成 為 我 的 畢 業 馬 。 」 對 於 未 來 動 向 , 薛 順 強 透 露 會 走 向 營 商 之 路 , 希 望 於 另 一 工 作 範 疇 闖 出 一 番 成 績 。

apple
作者: 帶來吉利    時間: 6/5/2010 09:36 AM

佢騎功係好 不如真係去澳門騎:ppp:
作者: 冼馬田    時間: 6/5/2010 01:02 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 6/5/2010 09:36 AM 發表

同埋0係澳門騎有個好處,就係根本唔需要全職﹗聽聞有0的澳門練馬師平時有渣開替更的士﹗:yyy::yyy:
作者: 木奇異    時間: 6/5/2010 01:15 PM

佢星期六仲有馬騎Wor......:ppp:
作者: asiadragon    時間: 6/5/2010 01:16 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/5/2010 01:15 PM 發表
佢星期六仲有馬騎Wor......:ppp:

所以有另一段新聞話今季後先掛靴:ddd:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/5/2010 01:49 PM

從商?想做第二個游定柱?

看來韓國真係無得發展...小強去左客串幾日就已經無下文~
作者: 您睇我唔到    時間: 6/5/2010 01:51 PM

講真韓國都未必好過澳門
佢唔想係騎馬方面立足,真係覺得同佢老婆有d關係
但佢性格岩做商人嗎:ppp:
作者: kitchai1228    時間: 6/5/2010 07:07 PM

掛左靴幾年後可唔可以再騎番架?
作者: Running    時間: 6/5/2010 07:45 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 6/5/2010 01:51 PM 發表
講真韓國都未必好過澳門
佢唔想係騎馬方面立足,真係覺得同佢老婆有d關係
但佢性格岩做商人嗎:ppp:

佢咁嘅性格做商人真係等破產喎:ppp: :zzz:
作者: 自由雨滇行    時間: 6/5/2010 07:48 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/5/2010 07:45 PM 發表

小爆D客囉:jjjj:
作者: 萬事盈    時間: 6/5/2010 08:39 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 6/5/2010 09:36 AM 發表

佢都叫騎功好?咪玩啦:ccc: :zzz:
作者: 萬事盈    時間: 6/5/2010 08:41 PM

76強掛靴:gggg: :gggg: :gggg: :iiii: :iiii: :iiii: :eee: :eee: :eee: :abcde: :abcde: :abcde: :jjjjj: :jjjjj: :jjjjj: :kkkkk: :kkkkk: :kkkkk:
作者: p238hornet    時間: 6/5/2010 08:55 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 6/5/2010 01:02 PM 發表

同埋0係澳門騎有個好處,就係根本唔需要全職﹗聽聞有0的澳門練馬師平時有渣開替更的士﹗:yyy::yyy:

果位季後冇牌:ppp:
作者: p238hornet    時間: 6/5/2010 08:58 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/5/2010 07:45 PM 發表

又係喎:eee: 嚴顯強果d成日4萬口就老細格:loveliness:
作者: chhd    時間: 7/5/2010 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 6/5/2010 13:02 發表

事實係有個叫 陳日存 既練馬師平時做埋替更的士.. :fff::fff:
作者: chhd    時間: 7/5/2010 12:41 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/5/2010 13:49 發表
從商?想做第二個游定柱?

看來韓國真係無得發展...小強去左客串幾日就已經無下文~

佢都唔識韓文, 果次去客串要仲個翻譯跟住.:ooo:
作者: raulwong1    時間: 7/5/2010 12:42 AM

QUOTE:
原帖由 chhd 於 7/5/2010 12:41 AM 發表

佢都唔識韓文, 果次去客串要仲個翻譯跟住.:ooo:

咁香港人,唔識韓文都好正常姐.......唔使:ooo:...
作者: chhd    時間: 7/5/2010 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 7/5/2010 00:42 發表

咁香港人,唔識韓文都好正常姐.......唔使:ooo:...

所以咪回應小強好難在韓國發展:ooo:
作者: Running    時間: 7/5/2010 08:17 AM

QUOTE:
原帖由 p238hornet 於 6/5/2010 08:58 PM 發表

又係喎:eee: 嚴顯強果d成日4萬口就老細格:loveliness:

所以咪有傳聞話佢家財過億:eee:
作者: 週日寧靜    時間: 7/5/2010 10:06 AM

話唔埋佢從商會好掂:eee: 唔好咁快睇死佢..遲下十大富豪榜佢榜上有名果陣就不得了:yyy: :yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0