標題: 蘋 果 頭 條 : 好 爸 爸 重 投 薛 達 志 [打印本頁]

作者: derossi16    時間: 15/5/2010 10:55 PM     標題: 蘋 果 頭 條 : 好 爸 爸 重 投 薛 達 志

蘋 果 頭 條 : 好 爸 爸 重 投 薛 達 志

【 本 報 訊 】 近 日 馬 圈 盛 傳 前 馬 王 「 好 爸 爸 」 將 由 告 廐 重 返 薛 達 志 馬 房 , 終 於 成 為 事 實 。 幾 日 前 的 周 四 , 告 達 理 和 馬 主 袁 仕 傑 還 雙 雙 澄 清 沒 有 此 事 。 估 不 到 周 五 晚 袁 仕 傑 正 式 通 知 馬 會 , 要 把 「 好 爸 爸 」 重 投 薛 廐 , 連 帶 兩 匹 同 主 馬 「 好 旺 盛 」 及 「 我 愛 您 」 亦 一 併 轉 倉 離 開 告 廐 , 盡 交 薛 達 志 訓 練 。
記 者 : 陳 嘉 甜

前 日 傍 晚 身 在 新 加 坡 為 「 時 尚 風 采 」 備 戰 的 告 達 理 , 正 準 備 與 太 太 安 琪 和 幼 子 出 發 前 往 克 蘭 芝 馬 場 , 觀 看 當 晚 舉 行 的 夜 賽 , 藉 機 了 解 場 地 及 競 賽 模 式 之 際 , 突 然 收 到 馬 會 賽 事 部 電 話 , 通 知 他 袁 仕 傑 名 下 的 「 好 爸 爸 」 、 「 好 旺 盛 」 及 「 我 愛 您 」 已 申 請 轉 去 薛 達 志 馬 房 , 告 達 理 對 此 表 示 處 之 泰 然 , 並 且 按 原 定 計 劃 入 場 觀 賽 , 其 後 與 場 內 相 熟 傳 媒 有 講 有 笑 。

大 告 ︰ 我 問 心 無 愧

本 來 「 好 爸 爸 」 今 季 最 後 目 標 , 乃 出 戰 本 月 30 日 舉 行 的 三 冠 系 列 尾 關 , 途 程 2400 米 的 渣 打 冠 軍 暨 遮 打 盃 , 如 今 回 巢 薛 達 志 馬 房 , 未 必 按 原 定 計 劃 上 陣 。

告 達 理 說 : 「 當 初 『 好 爸 爸 』 來 投 時 , 我 感 到 十 分 突 然 , 所 以 如 今 又 突 然 離 去 , 自 然 不 覺 出 奇 。 『 好 爸 爸 』 由 我 訓 練 期 間 , 自 己 全 情 投 入 , 差 不 多 親 自 主 理 牠 所 有 操 練 工 夫 , 確 保 牠 的 健 康 狀 態 良 好 , 季 初 亦 順 利 衞 冕 香 港 一 哩 錦 標 。 現 在 『 好 爸 爸 』 離 開 , 跟 來 投 時 一 樣 健 康 正 常 , 沒 有 任 何 傷 患 , 我 可 謂 問 心 無 愧 , 亦 無 謂 怪 責 任 何 人 。 希 望 大 家 今 後 關 係 仍 然 良 好 , 再 有 機 會 合 作 。 」

袁 仕 傑 三 駒 齊 拉 走

據 知 「 好 爸 爸 」 遠 征 杜 拜 落 敗 後 , 再 於 冠 軍 一 哩 賽 三 甲 不 入 , 袁 仕 傑 已 對 告 達 理 有 微 言 , 圈 中 已 一 直 流 傳 此 駒 將 在 暑 假 再 轉 倉 , 結 果 未 到 暑 假 , 他 已 決 定 把 「 好 爸 爸 」 、 「 好 旺 盛 」 及 「 我 愛 您 」 拉 去 薛  。 薛 達 志 昨 晨 表 示 「 好 爸 爸 」 將 提 早  暑 , 不 會 出 戰 季 尾 的 遮 打 盃 。

查 「 好 爸 爸 」 過 去 於 薛 達 志 訓 練 下 贏 過 不 少 大 賽 , 包 括 冠 軍 一 哩 賽 及 兩 次 香 港 一 哩 錦 標 等 , 可 惜 仍 未 令 袁 仕 傑 滿 意 , 去 年 暑 假 該 駒 突 然 轉 至 告  , 令 馬 圈 中 人 無 不 震 驚 。 翻 查 馬 主 袁 仕 傑 過 往 一 向 喜 歡 安 排 愛 駒 轉 換 環 境 , 例 如 「 場 場 勝 利 」 服 役 四 季 轉 倉 七 次 , 因 此 「 好 爸 爸 」 今 次 連 同 兩 匹 同 主 馬 「 好 旺 盛 」 及 「 我 愛 您 」 齊 齊 轉 倉 , 雖 然 很 轟 動 , 但 不 少 圈 內 人 都 表 示 對 於 他 來 說 實 在 不 太 出 奇 。
作者: 君子    時間: 15/5/2010 10:56 PM

袁仕傑  :yyy: :yyy:
作者: 魚仔餅    時間: 15/5/2010 10:58 PM

隻馬都開始退步,轉去邊都差唔多:yyy:
作者: Running    時間: 15/5/2010 10:58 PM

果然係硬膠典範:ccccc:

等住做膠登每月之星啦猿生:yyy:
作者: 君子    時間: 15/5/2010 10:59 PM

原來個目標係想跑 2400

吾好笑大人個口啦....
作者: ユюユ    時間: 15/5/2010 10:59 PM

佢宣告正式玩完:uuu:
以後一場都贏唔_到:zzz:
作者: 李澤楷    時間: 15/5/2010 11:00 PM

次次都係練馬師唔係港時偷偷轉倉:yyy:
作者: 自由雨滇行    時間: 15/5/2010 11:00 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 15/5/2010 10:59 PM 發表
佢宣告正式玩完:uuu:
以後一場都贏唔_到:zzz:

猿生真係要多謝你:iiiii:
作者: 李澤楷    時間: 15/5/2010 11:01 PM

跟 來 投 時 一 樣 健 康 正 常 , 沒 有 任 何 傷 患

梗係,次次都係悄悄的來,悄悄的去,梗係無時間做野:fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 15/5/2010 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 15/5/2010 10:59 PM 發表
原來個目標係想跑 2400

吾好笑大人個口啦....

我係咪要笑:jjjj:
作者: Running    時間: 15/5/2010 11:03 PM

今年國際賽係時候對住猿生講「請你好好放低」:fff:
作者: 小武士    時間: 15/5/2010 11:04 PM

又係趁人離開香港黎轉馬房 仲有邊個馬主係奸得過你架??:rrr:
作者: Running    時間: 15/5/2010 11:06 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 15/5/2010 11:04 PM 發表
又係趁人離開香港黎轉馬房 仲有邊個馬主係奸得過你架??:rrr:

對一個永遠唔知足嘅人嚟講,邊有奸唔奸呢回事:zzz:

祝佢出街中鏹水彈啦:lll:
作者: 木奇異    時間: 15/5/2010 11:07 PM

ON99:abcde: :abcde:
作者: yuricylau    時間: 15/5/2010 11:11 PM

2400...當正你隻馬係Takeshiba O??:jjjj: :jjjj:

自 己 全 情 投 入 , 差 不 多 親 自 主 理 牠 所 有 操 練 工 夫 , 確 保 牠 的 健 康 狀 態 良 好:jjjjj: :jjjjj:
作者: 冼馬田    時間: 15/5/2010 11:12 PM

幾時組團一齊入場派膠畀猿生?﹗如果真係有團我第一個報名﹗:yyy: :yyy:
作者: Running    時間: 15/5/2010 11:14 PM

猿是杰指出,鑑於這次轉倉的特殊性,他在小心考慮後,決定在這次轉倉中轉回薛達志馬房。

你同特首真係有得揮啊猿生,今日我就將特首呢番話送俾你個硬膠仔。:eee:
作者: 週日寧靜    時間: 15/5/2010 11:21 PM

隻馬都抖暑啦..下季跑番幾多冇人知...轉去邊都一樣:fff: :fff:
作者: gogowin    時間: 15/5/2010 11:22 PM

正一10 9馬主...:hhhh:
:iiiii: :iiiii: :iiiii:

唔係以為自己隻馬仲有得贏嘛:kkkkk:
你估真係咁多隻爆冷咩, 夠薑咪下季再轉去大魔頭度...:abcde:
不過我諗無乜太多練馬師想睬你...一係就玩死你...:hhhh:
作者: 列高力    時間: 15/5/2010 11:37 PM

ON9 猿
作者: 櫻花    時間: 15/5/2010 11:41 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 15/5/2010 11:22 PM 發表
正一10 9馬主...:hhhh:
:iiiii: :iiiii: :iiiii:

唔係以為自己隻馬仲有得贏嘛:kkkkk:
你估真係咁多隻爆冷咩, 夠薑咪下季再轉去大魔頭度...:abcde:
不過我諗無乜太多練馬師想睬你...一係就玩死你...:hhhh:

就係已經無乜練馬師 肯采佢 所以先轉來轉去都係去啲弱勢馬房.
你詁真係好似佢口講咁 扶助啲弱勢社群咩 傻嗰個先會信:kkkk:
仲有你睇佢買襯馬都係拍賣馬或配售馬,自己知自己事佢搵人買馬實比人玩鑿一畢.

作者: ayaya9992003    時間: 15/5/2010 11:49 PM

遲下馬會可能又唔比佢轉馬房:jjjj:

場場勝利 :fff:
作者: Running    時間: 16/5/2010 12:00 AM

呢單嘢如果發生喺賀賢身上就好玩囉:fff:
作者: Running    時間: 16/5/2010 12:02 AM

其實冇咗呢個19馬主都冇所謂啦,仲有一個超級大水喉射住大告嘛。:fff:

人地成個家族可以一口氣整多兩三隻俾佢都仲得。:yyy:
作者: 小武士    時間: 16/5/2010 12:03 AM     標題: 回復 #23 Running 的帖子

佢 : 你想靜靜雞轉走? 你當我流架? 我唔響香港 都有人幫我做野架 傻仔袁仕傑:lll:
作者: keywinner    時間: 16/5/2010 12:31 AM

杜利萊有望同大告重新合作:gggg:

唔係話同大告啱風水, 所以先轉投佢馬房咩, 依家又轉走, 自打嘴巴:jjjjj:

可能我愛您輸果幾場先係不滿的原因呢:jjjj:
作者: jl312    時間: 16/5/2010 01:11 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 15/5/2010 11:00 PM 發表
次次都係練馬師唔係港時偷偷轉倉:yyy:

小人所為.....:tttt:

依條友真係煩, 光頭志應該唔收嘛, 都8歲......如果收, 都要幫佢收檔:ccccc:
作者: 李澤楷    時間: 16/5/2010 01:14 AM

QUOTE:
原帖由 jl312 於 16/5/2010 01:11 AM 發表

小人所為.....:tttt:

依條友真係煩, 光頭志應該唔收嘛, 都8歲......如果收, 都要幫佢收檔:ccccc:

我估都係因為光頭佬自身難保,佢自己又有咩高班馬,所以收:fff:
作者: 費蘭度托利斯    時間: 16/5/2010 01:15 AM

幾時先肯比隻馬退:aaaa: :aaaa:
作者: 贏馬人    時間: 16/5/2010 01:25 AM

光頭佬係有骨氣就咪7收:uuu: :uuu:
作者: 李澤楷    時間: 16/5/2010 01:26 AM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 16/5/2010 01:25 AM 發表
光頭佬係有骨氣就咪7收:uuu: :uuu:  

證明袁仕傑得番一度地方可以容身:zzz:
作者: 贏馬人    時間: 16/5/2010 01:28 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 16/5/2010 01:26 AM 發表
證明袁仕傑得番一度地方可以容身:zzz:

光頭佬都唔收,就焗住退役?:fff: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 16/5/2010 01:29 AM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 16/5/2010 01:28 AM 發表

光頭佬都唔收,就焗住退役?:fff: :fff:  

焗住留番係度:fff: .
作者: kitchai1228    時間: 16/5/2010 03:21 AM

轉完未呀老友?
睇到有D煩
作者: joekwan    時間: 16/5/2010 05:40 AM

真係鄧袁生名下d馬慘:zzzzzzzzz: ,d練馬師收到佢d馬,真係有今生冇來世,仲唔死隊,反正第2日已經可能唔見左隻馬:ccc:
作者: 希比    時間: 16/5/2010 06:43 AM

你老闆
19馬主真係袁生第一,大腦馬主第二:www:
作者: 帶來吉利    時間: 16/5/2010 09:29 AM

之前親自 唔認
等大告去左新加坡先轉:jjjj:

我愛您 隻馬明顯瘦
本來月尾出3班2000
e家休息好事來
作者: 您睇我唔到    時間: 16/5/2010 09:41 AM

幾 日 前 的 周 四 , 告 達 理 和 馬 主 袁 仕 傑 還 雙 雙 澄 清 沒 有 此 事 。 估 不 到 周 五 晚 袁 仕 傑 正 式 通 知 馬 會

屎忽鬼點解?咪就係猿屎杰囉:eee:
星期4大家一齊話冇咁o既事,點解?因為告達理星期4下午先去左新加坡囉
據上一次,好爸爸轉去告時,光頭佬都係外國,又係突然收到電話話你兩隻馬己經拉左啦∼:llll:
猿生真係好識揀時間做人
做人可以假成咁o既,一定係成功o既人物:hhhhh:
作者: neeDu    時間: 16/5/2010 09:54 AM

7頭猿:hhhh:
作者: ryhme1    時間: 16/5/2010 10:29 AM

收膠
作者: 細B    時間: 16/5/2010 11:34 AM

真係硬膠一族
又唔你轉下個老婆?....硬膠膠:www:
真係搵日佢去睇晨操 隻好爸爸都走埋去伸佢一腳就岩喇:zzz:
作者: 李澤楷    時間: 23/5/2010 02:42 PM

好求真係澳門贏左里斯本短途錦標.

配售馬贏非配售馬賽事,又創配售馬評分新高:fff:
作者: mR.偉    時間: 23/5/2010 03:01 PM

QUOTE:
原帖由 希比 於 16/5/2010 06:43 AM 發表
你老闆
19馬主真係袁生第一,大腦馬主第二:www:

大腦馬主咩料?
作者: 您睇我唔到    時間: 23/5/2010 06:31 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 23/5/2010 03:01 PM 發表

大腦馬主咩料?

最近要拍賣大腦

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0