標題: 評分變動摘要 (截至2010年05月24日) (小橋流水+12 川河勁駒+15) [打印本頁]

作者: iamjack    時間: 24/5/2010 04:25 PM     標題: 評分變動摘要 (截至2010年05月24日) (小橋流水+12 川河勁駒+15)

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/mcs01_xml_horserating.asp?type=CSUM[/iframe]

兩隻新勝馬+好多分 :funk:

金德寶+2 ... 剛剛111分 , 跑唔到季尾場110分 1000賽 ... 可以提早抖暑了 ...  :ppp:
作者: neeDu    時間: 24/5/2010 04:30 PM

評磅員咁大手筆:ppp:
作者: dennis2299    時間: 24/5/2010 05:00 PM

小橋流水+12分好正常 , 但係川河勁駒+15分:kkk:

係咪咁耐以黎+分最多既一次:kkk: ??
作者: 阿源    時間: 24/5/2010 05:03 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 24/5/2010 05:00 PM 發表
小橋流水+12分好正常 , 但係川河勁駒+15分:kkk:

係咪咁耐以黎+分最多既一次:kkk: ??

精英大師都加過兩次15分,鳥語花香同蓮華生輝都各加過一次15分,唔係馬王至少都算馬王級.
仲有再豐裕贏G2加左21分應該係最高紀錄,創惑贏G1加左19分

作者: timothyhin    時間: 24/5/2010 05:13 PM

有隻+16過:yyy:
齊歡唱:jjjj: :jjjj:
作者: dennis2299    時間: 24/5/2010 05:14 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 24/5/2010 05:03 PM 發表

精英大師都加過兩次15分,鳥語花香同蓮華生輝都各加過一次15分,唔係馬王至少都算馬王級.
仲有再豐裕贏G2加左21分應該係最高紀錄,創惑贏G1加左19分

如果唔計級際賽 , 剩係普通賽事就精英大師 , 蓮華 , 鳥語花香??
作者: dennis2299    時間: 24/5/2010 05:14 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 24/5/2010 05:13 PM 發表
有隻+16過:yyy:
齊歡唱:jjjj: :jjjj:

呢隻唔多似馬王級:yyy:
作者: 阿源    時間: 24/5/2010 05:20 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 24/5/2010 05:14 PM 發表

唔記得呢隻TIM:yyy:
其實十幾年前仲大手筆,勝利名駒贏場1,2班賽加左16分

作者: 木奇異    時間: 24/5/2010 05:26 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 24/5/2010 05:14 PM 發表

2班料居然贏場4班俾人+16分 :yyy:
唔怪得個馬主同賀賢反面了 :kkkkk:
作者: 木奇異    時間: 24/5/2010 05:30 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 24/5/2010 04:25 PM 發表
http://www.hkjc.com/chinese/raci ... ating.asp?type=CSUM

兩隻新勝馬+好多分 :funk:

金德寶+2 ... 剛剛111分 , 跑唔到季尾場110分 1000賽 ... 可以提早抖暑了 ...  :ppp:

[size=-1]小橋流水加多左D......
川河勁駒全程韋達冇點郁過咁滯都贏3個幾馬位, 唔加爆你就奇 :yyy:

作者: 西人堅    時間: 24/5/2010 05:48 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 24/5/2010 05:30 PM 發表

小橋流水加多左D......
川河勁駒全程韋達冇點郁過咁滯都贏3個幾馬位, 唔加爆你就奇 :yyy:

明屈:yyy:  4哥肯定前世得罪佢全家黎 :yyy:
作者: 君子    時間: 24/5/2010 05:59 PM

DIAMOND PRINCE 鑽之寶 J172 008 -2 :ooo:
作者: 君子    時間: 24/5/2010 06:01 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 24/5/2010 17:14 發表

如果唔計級際賽 , 剩係普通賽事就精英大師 , 蓮華 , 鳥語花香??

幸運駿駒上年有一場都加左17分
舊馬 彩虹之星 都試過加17分

作者: iamjack    時間: 24/5/2010 06:10 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/5/2010 05:59 PM 發表
DIAMOND PRINCE 鑽之寶 J172 008 -2 :ooo:

記得當年 ... 安爺話呢隻係3班馬 ...

隻馬閹左之後 , 似乎唔長肉 ...

:ooo:
作者: kitchai1228    時間: 24/5/2010 06:22 PM

鑽之寶竟然仲低分過妙手神駒:ooo:
作者: 神鷹    時間: 24/5/2010 06:33 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 24/5/2010 05:20 PM 發表

加20分既以前都有唔少,特別最多係出現係賓康既馬:eee:
作者: 君子    時間: 24/5/2010 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 24/5/2010 18:33 發表

雲中龍 :yyy:
作者: 櫻花    時間: 24/5/2010 07:22 PM

蔡神 啲4班ppg 今年咁多隻狂勝, 有咩依郁評磅員仲唔加爆你咩,蔡神啲馬 加多絕對比加少 睇岩嘅機會大,我係評磅員都會咁做 , 本來加12都加夠15先講:yyy:

作者: Running    時間: 24/5/2010 09:07 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 24/5/2010 05:30 PM 發表

小橋流水加多左D......

評磅員對住呢啲輕勝馬,唔理邊個馬房點都加返十幾分先講。:yyy:

上次蓋世子牙對住批弱雞對手贏咁遠都要加13分,何況係神仙嘅勁馬?:yyy:
作者: Running    時間: 24/5/2010 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 24/5/2010 06:33 PM 發表

以前仲有種例子,有啲三歲馬越級上班挑機,贏得險或者贏條街都加成十幾分。:jjjj:

印象中愛倫、希斯有好多呢類型嘅馬。
作者: 木奇異    時間: 24/5/2010 09:14 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 24/5/2010 09:07 PM 發表

評磅員對住呢啲輕勝馬,唔理邊個馬房點都加返十幾分先講。:yyy:
上次蓋世子牙對住批弱雞對手贏咁遠都要加13分,何況係神仙嘅勁馬?:yyy:

講真佢e場D對手都係好弱姐
不過韋達做到個姿態好似坐穩唔跌等隻馬自己跑都贏得, 評磅員見到點會唔加爆你 :yyy::yyy:
作者: 新水星    時間: 24/5/2010 09:49 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 24/5/2010 05:20 PM 發表

電子領域當年贏場3YO加左26分:llll:
作者: 帶來吉利    時間: 24/5/2010 10:17 PM

2隻都超哂班

1隻 1出14檔 自動波拉住贏3個馬位

1隻1000 1檔又係贏到開哂:wwww:
作者: asiadragon    時間: 25/5/2010 12:51 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 24/5/2010 09:14 PM 發表

講真佢e場D對手都係好弱姐
不過韋達做到個姿態好似坐穩唔跌等隻馬自己跑都贏得, 評磅員見到點會唔加爆你 :yyy::yyy:

達少點做都好像無用:yyy: :yyy:
作者: 木奇異    時間: 25/5/2010 01:54 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 25/5/2010 12:51 PM 發表

達少點做都好像無用:yyy: :yyy:

佢大膽D, 拉住守8-9位走3疊望空, 咁可能加少3幾分既 :eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0