標題: 5.30賽後報告 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 30/5/2010 06:22 PM     標題: 5.30賽後報告

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: neeDu    時間: 30/5/2010 06:40 PM

韋達(「極品絲綢」)報告,坐騎未能應付是日的跑道狀況。賽後獸醫檢查「極品絲綢」,除了發現該駒失去左前蹄的蹄鐵外,並無發現任何明顯異常之處。
冇事:gggg:
作者: ryhme1    時間: 30/5/2010 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 30/5/2010 06:40 PM 發表
韋達(「極品絲綢」)報告,坐騎未能應付是日的跑道狀況。賽後獸醫檢查「極品絲綢」,除了發現該駒失去左前蹄的蹄鐵外,並無發現任何明顯異常之處。

絲綢濕水:aaaaaa:
作者: jintinc    時間: 30/5/2010 07:03 PM

資深騎師的代表

邊個??:fff: :fff:
作者: 小野伸二    時間: 30/5/2010 07:04 PM     標題: 回復 #4 jintinc 的帖子

上年腰斬都好似有人問過呢個問題..

好似係韋達+欄王:ppp:
作者: 櫻花    時間: 30/5/2010 07:16 PM

QUOTE:
原帖由 ryhme1 於 30/5/2010 07:01 PM 發表

絲綢濕水:aaaaaa:

呢隻馬  係泥地試閘都唔多想跑,何況係大爛地:llll:
作者: 櫻花    時間: 30/5/2010 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 30/5/2010 07:04 PM 發表

記憶中唔止呢2次,有次係快活谷 不過最後唔記得有無腰斬到:tttt:
呢條廢達真係愈來愈..,淨係識贏啲拉住都贏個幾馬位嘅馬(佢贏啲頭馬可能有5成都係呢啲情況..):zzz:

作者: 您睇我唔到    時間: 30/5/2010 07:31 PM

資深,一係老巫,一係德記
我估可能老巫
設計心裡對白:
老巫:yeah,贏完一級賽,收工,快d叫馬會完場先:yyy:
作者: jl312    時間: 30/5/2010 07:36 PM

次次腰斬完都停雨:ooo:
作者: jintinc    時間: 30/5/2010 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 30/5/2010 07:04 PM 發表

欄王都知條欄冇用所以:yyy: :yyy:
作者: 河馬仔    時間: 30/5/2010 08:31 PM

首騎警冇啦:sss: :sss: :sss:
作者: 贏馬人    時間: 30/5/2010 08:51 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 30/5/2010 07:19 PM 發表
記憶中唔止呢2次,有次係快活谷 不過最後唔記得有無腰斬到:tttt:
呢條廢達真係愈來愈..,淨係識贏啲拉住都贏個幾馬位嘅馬(佢贏啲頭馬可能有5成都係呢啲情況..):zzz:

都唔明點解咁多人唔鍾意韋達?:aaaa: :aaaa:
我就同佢算幾夾,我少賭佢D馬,不過賭佢D馬都好多時有表現:ccccc: :ccccc:
作者: Kris    時間: 30/5/2010 08:54 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 30/5/2010 08:51 PM 發表

我就同佢算幾夾,我少賭佢D馬,不過賭佢D馬都好多時有表現:ccccc: :ccccc:  

佢D馬好多時都超買, 賠率相對低水, 值博率爭D
作者: 李澤楷    時間: 30/5/2010 08:57 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 30/5/2010 08:51 PM 發表

因為佢又唔係勁又成日搶馬又唔係經常係大賽有表現但又成日贏咁多馬因為善於交際所以香港馬迷唔係咁鍾意佢囉.

之不過點解佢可以9屆冠軍咁勁?望下霍達就係最佳例子啦.
作者: 贏馬人    時間: 30/5/2010 09:04 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 30/5/2010 08:54 PM 發表
佢D馬好多時都超買, 賠率相對低水, 值博率爭D

都有高水,只係唔係咁多,個個上車,我就落車,個個落車,我就上車:zzz: :zzz: :zzz: :fff: :fff: :fff:
作者: 君子    時間: 30/5/2010 09:06 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 30/5/2010 20:51 發表

同我對伊神既態度一樣 :yyy: :yyy:
作者: Kris    時間: 30/5/2010 09:06 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 30/5/2010 09:04 PM 發表

都有高水,只係唔係咁多,個個上車,我就落車,個個落車,我就上車:zzz: :zzz: :zzz: :fff: :fff: :fff:  

所以我咪話好多時都唔抵買囉:fff:

而家柏寶都係咁ga:fff:
作者: 贏馬人    時間: 30/5/2010 09:09 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 30/5/2010 09:06 PM 發表
所以我咪話好多時都唔抵買囉:fff:
而家柏寶都係咁ga:fff:

好多賊頭講馬佬成日話柏寶點勁...點勁...輸果時提都唔提:zzz: :zzz: :zzz:
作者: 李澤楷    時間: 30/5/2010 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 30/5/2010 09:09 PM 發表

好多賊頭講馬佬成日話柏寶點勁...點勁...輸果時提都唔提:zzz: :zzz: :zzz:  

方生有GA.前年隻銀太陽.
不過係佢地買左好多先講.
作者: Kris    時間: 30/5/2010 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 30/5/2010 09:06 PM 發表

同我對伊神既態度一樣 :yyy: :yyy:

我見唔到韋達有咩乞我憎

但呢條友係個壇成日講某D野乞我憎, 而最慘係佢可能出現o係任何地方, 好難扮自己時運高
作者: 飛神    時間: 30/5/2010 09:11 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 30/5/2010 09:10 PM 發表

我見唔到韋達有咩乞我憎

但呢條友係個壇成日講某D野乞我憎, 而最慘係佢可能出現o係任何地方, 好難扮自己時運高

覆sms ar
作者: Kris    時間: 30/5/2010 09:12 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 30/5/2010 09:11 PM 發表

覆sms ar

唔駛覆啦, 得啦
作者: 贏馬人    時間: 30/5/2010 09:13 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 30/5/2010 09:10 PM 發表
我見唔到韋達有咩乞我憎

韋達1季中都有幾次過千蚊Q,我點可以睇少呢個人:fff: :fff: :fff:
作者: 櫻花    時間: 30/5/2010 09:50 PM

QUOTE:

佢騎啲馬尤其是今季老蔡嗰啲,無表現真係死得人多隻隻都起到:yyy:
仲有我唔係唔鐘意佢,佢有佢嘅長處,但今季佢贏太多超班馬了,真係好似阿豬阿狗(注意係好似)騎都贏得咁,呢啲情形就好似有啲有錢仔唔使做,仲成日懶有型,雖然對大多數人都唔關事,但大多數人都無原係固覺得好討厭一樣:tttt: ,呢啲同你同佢夾唔夾,贏唔贏到佢錢睇唔睇少佢無關:ppp:

作者: kitchai1228    時間: 30/5/2010 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 30/5/2010 06:40 PM 發表

達少今日落咁大雨都肯贏1場算係咁啦
作者: 贏馬人    時間: 31/5/2010 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 30/5/2010 09:50 PM 發表
佢騎啲馬尤其是今季老蔡嗰啲,無表現真係死得人多隻隻都起到:yyy:
仲有我唔係唔鐘意佢,佢有佢嘅長處,但今季佢贏太多超班馬了,真係好似阿豬阿狗(注意係好似)騎都贏得咁,呢啲 ...

咁耐,我只係對佢一場馬唔滿意,唔係黃鑽石,唔係同一世界,係隻低班馬,我唔記得個馬名,只記得係4個字馬名,呢隻馬下場即贏:zzz: :zzz: :zzz:
作者: siufly    時間: 31/5/2010 12:07 AM

梁家偉唔罰馬會點做野 :bbb:
累我食唔到冷Q:bbb:
作者: 西人堅    時間: 31/5/2010 12:16 AM     標題: 回復 #24 櫻花 的帖子

我一向都好支持4哥:gggg:
佢上季都唔係咁有型的
不過今季真係唔知佢玩乜7 成日懶型 :yyy:
搶又唔搶 成日9拉鬥 last

遠唔講啦
絲綢跑7隻馬 3,4疊....
騰雲駕霧嘩....係昌哥先蝕得勁過佢
吉利多嘩....前面拉龜 佢 4,5疊都唔走
作者: 木奇異    時間: 31/5/2010 10:49 AM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 30/5/2010 11:49 PM 發表

達少今日落咁大雨都肯贏1場算係咁啦

果隻睇走勢肯定係爛地特佳
作者: 木奇異    時間: 31/5/2010 10:51 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 30/5/2010 07:03 PM 發表
資深騎師的代表

邊個??:fff: :fff:

[iframe]http://www.singtao.com/yesterday/rac/0531no01.html[/iframe]

加上騎師代表包括潘頓、勞愛德、鄭雨滇及柏寶向馬會反映 :eee::eee:

至於有關補賽的安排,馬會暫計畫下周日補辦一場二班千六米賽事,供評分九十五至七十五分的馬匹參加

我相信柏寶係反映得最熱烈既果個 :fff::fff:
作者: Running    時間: 31/5/2010 09:02 PM     標題: 回復 #30 木奇異 的帖子

因為唔好俾達少追多場:fff: :yyy:
作者: kitchai1228    時間: 31/5/2010 10:48 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 31/5/2010 09:02 PM 發表
因為唔好俾達少追多場:fff: :yyy:

但落雨唔係先至好機會咩:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0