標題: 馬圈動態:馬主投訴美猴王走內欄 [打印本頁]

作者: 君子    時間: 11/6/2010 06:15 AM     標題: 馬圈動態:馬主投訴美猴王走內欄

【本報訊】文「美猴王」於本月初倒灶,兩日後馬會競賽董事小組收到馬主張漢傑來信,表達對柏寶沒有按他臨場指示發揮感到不滿,昨午馬會召開研訊。張漢傑表示,在文家良抵達亮相圈前,自己曾向柏寶表示,鑑於當時天雨關係,應避免將座騎移往內欄競跑。然而,文家良表示賽事當日早上曾與柏寶研究「美猴王」戰略時,只曾囑咐他早段將座騎穩定走勢,讓此駒舒服地留守在後列競跑,待至在馬匹離開亮相圈後,才獲悉張漢傑要求柏寶避免將座騎移往內欄。

柏寶毋須負責

另外柏寶承認臨場與張漢傑傾談時,聽聞過對方作出的要求,但是項指示在之前與文家良研究戰略時未有談及,故此柏寶不當勿移向內欄走是策騎指示。競賽董事小組聽過三人證供後,向張漢傑表示馬主希望向騎師提供更多額外策騎指示,需要透過練馬師告知騎師,以免出現矛盾。柏寶合理地只採用文家良的策騎指示,所以馬會不再採取任何行動。

作者: 小野伸二    時間: 11/6/2010 08:42 AM

柏寶韋達你都投訴哂佢囉:yyy:

有隻好馬就咁貪心:ppp:
作者: 週日寧靜    時間: 11/6/2010 10:13 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 11/6/10 08:42 AM 發表
柏寶韋達你都投訴哂佢囉:yyy:

有隻好馬就咁貪心:ppp:

呢d貪心o既馬主多的是:zzz:諸多事實..最好就自己騎啦笨:yyy:
唔知佢又會唔會將隻馬拉倉呢?:fff:
作者: 君子    時間: 11/6/2010 10:30 AM

我諗馬主玩投訴又係比方駿暉佢地影響...

最憎人地成敗論英雄 電光火石之間判斷錯誤都無計啦...

講到走位好似打機咁... 鍾意幾時攝就攝 幾時比多d 就比多d ...
作者: kitchai1228    時間: 11/6/2010 10:33 AM

冇錯,馬主係有權提出意見,
但騎師最終決定我覺得點都係要跟trainer
如果你同左肥良講肥良又同左柏寶講,
佢仲係貼欄跑咁就柏寶錯,
但依家點計柏寶都叫冇錯
作者: 李澤楷    時間: 11/6/2010 12:02 PM

佢養馬就有隻好馬仲想點:fff:
作者: yuricylau    時間: 11/6/2010 01:19 PM

將在外君命有所不受...
何況係馬主
作者: 神鷹    時間: 11/6/2010 01:24 PM

班馬主一有隻好馬就身痕:yyy:
作者: neeDu    時間: 11/6/2010 01:41 PM

咁都投訴:rrr:
作者: 您睇我唔到    時間: 11/6/2010 04:04 PM

仲以為馬主先係最大權力
原諒我玩太多wp:tttt:
作者: Running    時間: 11/6/2010 04:22 PM     標題: 回復 #10 您睇我唔到 的帖子

鬼叫有個叫「猿是杰」嘅人開咗個頭,搞到個個馬主以為自己係皇帝!:tttt:
作者: timothyhin    時間: 11/6/2010 04:26 PM

點解我未見過韋達比人投訴:yyy: :yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0