標題: 韋達卜定盈彩繽紛爭新馬短途錦標 [打印本頁]

作者: ???    時間: 13/6/2010 11:25 AM     標題: 韋達卜定盈彩繽紛爭新馬短途錦標

「盈彩繽紛」今場技術性擊倒大熱門「天久」,蔡約翰對馬兒表現大表讚賞,他說:「『盈彩繽紛』今場負重仍贏得如此出色,肯定具級際賽實力,下仗我將會安排牠出爭新馬短途錦標,賽制十分有利此匹高分馬,我有信心牠可完成一季七捷紀錄。」

韋達在新馬短途錦標有「盈彩繽紛」及「美猴王」選擇,不過他已決定為前駒出戰。據評磅及賽事策劃部主管紀禮澤賽後透露,季內六戰全勝的「盈彩繽紛」至少加 7分至110分,大有機會成為今季最大進步馬匹獎得主。

誓破七捷魔咒:gggg:
作者: Man    時間: 13/6/2010 11:42 AM

盈彩繽紛:loveliness: :loveliness:
作者: 冼馬田    時間: 13/6/2010 11:57 AM

咁搞法新馬短途錦標果日想入場,大佬,七捷馬,有今生,冇來世呀:fff: ﹗
作者: 木奇異    時間: 13/6/2010 12:24 PM

咁高分都仲跑到新馬短途錦標, 根本就送既 :tttt: :tttt:
今季咁谷下季仲有冇係另一回事, 不過e個7捷歷史真係送既一定跑埋佢
作者: Running    時間: 13/6/2010 12:28 PM     標題: 回復 #4 木奇異 的帖子

唔好理下季有冇先啦,一季七捷呢樣嘢都名垂青史,淨係賺到個名都抵返晒!
作者: neeDu    時間: 13/6/2010 02:55 PM

一季7捷冇走雞啦:gggg:
作者: 小野伸二    時間: 13/6/2010 04:00 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 13/6/2010 12:24 PM 發表
咁高分都仲跑到新馬短途錦標, 根本就送既 :tttt: :tttt:
今季咁谷下季仲有冇係另一回事, 不過e個7捷歷史真係送既一定跑埋佢

嘩..都真係咪話送既..

有幾多3歲馬造到一季6捷:ppp:

而家去到6W你地梗係話最尾個場係送既:jjjj: :jjjj:

神仙以前谷親都係4歲馬嘛:aaaaa:
作者: 金威    時間: 13/6/2010 04:11 PM

110分係唔係其實無咩賽程?
作者: 李澤楷    時間: 13/6/2010 04:14 PM

美猴王個馬主咁既樣:iiiii:
輸馬賴騎師,韋達梗係騎盈彩繽紛:fff:
作者: 君子    時間: 13/6/2010 04:18 PM

吾知將來會吾會有人講 今季多左5次賽期 好多紀錄都等住破啦 :yyy:
作者: 木奇異    時間: 13/6/2010 05:54 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 13/6/2010 04:00 PM 發表

嘩..都真係咪話送既..

有幾多3歲馬造到一季6捷:ppp:

而家去到6W你地梗係話最尾個場係送既:jjjj: :jjjj:

神仙以前谷親都係4歲馬嘛:aaaaa:

E隻好明顯係3歲當4歲用 :tttt::tttt:
唔係去到6win先講, 佢贏第5win果時我已經話新馬短途錦標係送俾佢贏, 因為唔止實力上贏哂, 連賽事條件都賺到盡 :jjjj::jjjj:

7捷魔咒另外一個原因 就係5-6捷之後通常都已經要對Group既對手, 不過而家新馬短途錦標數哂最多得隻美猴王同佢跑下, 而且佢未跑過沙田添 :abcde::abcde:

冇計 除非有幕後想打TEAM WORK 做底佢, 唔係就算伊神落注$50000 我睇都好難輸

作者: 小野伸二    時間: 13/6/2010 06:18 PM     標題: 回復 #11 木奇異 的帖子

3歲當4歲用:ppp:

你呢句我真係點都理解唔到..:ppp:

魔咒仲有一個原因就係馬既體力問題,呢隻我諗唔驚既

不過我真係信魔咒會無端端搞到佢7捷唔到:yyy:
作者: 木奇異    時間: 13/6/2010 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 13/6/2010 06:18 PM 發表
3歲當4歲用:ppp:

你呢句我真係點都理解唔到..:ppp:

魔咒仲有一個原因就係馬既體力問題,呢隻我諗唔驚既

不過我真係信魔咒會無端端搞到佢7捷唔到:yyy:

如果佢咁好機會都7捷唔到咁唯有希望睇下幾時全年跑馬 :yyy:
作者: 小野伸二    時間: 13/6/2010 07:07 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 13/6/2010 07:01 PM 發表

如果佢咁好機會都7捷唔到咁唯有希望睇下幾時全年跑馬 :yyy:

全年跑馬只會造就更多出賽紀錄既出現:abcde:
作者: ユюユ    時間: 13/6/2010 11:57 PM

佢7捷機會一_定係零:bbb:
到時柏寶會殺低佢:eee:
作者: 小野伸二    時間: 13/6/2010 11:58 PM     標題: 回復 #15 ユюユ 的帖子

柏寶有馬騎咩:yyy: :yyy:
作者: neeDu    時間: 14/6/2010 10:09 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 13/6/2010 11:57 PM 發表

你又知柏寶有馬騎:yyy: :yyy: :iiii: :iiii:
作者: 木奇異    時間: 14/6/2010 12:27 PM

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 13/6/2010 11:57 PM 發表

終於真心呢咩 :abcde::abcde:
作者: souphen    時間: 14/6/2010 01:30 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/6/2010 10:09 AM 發表

你又知柏寶有馬騎:yyy: :yyy: :iiii: :iiii:

本來就有隻美猴王 , 但係上次搞到咁 :iiii: :iiii: :iiii:

馬主都講明唔要佢啦 :yyy: :yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0