標題: 花香無事戰七月 摩弓待發狙希斯? [打印本頁]

作者: 您睇我唔到    時間: 22/6/2010 09:13 AM     標題: 花香無事戰七月 摩弓待發狙希斯?

鳥語花香敗不餒
22/06/2010

矢志爭取海外首場頭馬的大摩,上周末派出短途佳駟「鳥語花香」遠赴英國,角逐世界短途挑戰賽途程1200米金禧錦標,可惜此駒完全未能交出水準,只能以尾三過終點,表現令人失望。賽後大摩卻表示自己未能解釋「鳥語花香」敗因,賽後檢驗未有發現內出血情況,氣管亦非常乾淨。因此練者透露既然此駒狀態仍勇,打算讓牠留在英國,出爭下月九日於新市場馬場舉行的七月盃。
[size=-1]大摩
時尚風采手術成功

另一邊廂,在金禧錦標跑至跛腳的本地馬「時尚風采」,賽後立即運往當地的馬醫院進行手術,據知手術成功,此駒暫時未有生命危險,但能否繼續競賽生涯,仍是未知之數。
http://racing.on.cc/racing/new/20100622/rjnewa0004x0.html

作者: EternitY    時間: 22/6/2010 09:15 AM

鳥語花香健康平平,希望可以平安歸來吧。:kkk:
作者: neeDu    時間: 22/6/2010 09:39 AM

仲諗住跑7月盃:ccc:
希望時尚可以跑返
作者: 飛龍    時間: 22/6/2010 09:48 AM

鳥語花香咁攪法仲快玩完過蓮華生輝....:ggg:
作者: willandgrace    時間: 22/6/2010 11:42 AM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 22/6/2010 09:48 AM 發表
鳥語花香咁攪法仲快玩完過蓮華生輝....:ggg:

以鳥語花香d咁早熟既種,呢季應該係黃金期 (隻馬早期健康出事,推遲隻馬既出賽同成熟),下季真係唔知仲有幾多係手:ppp:
作者: asiadragon    時間: 22/6/2010 11:46 AM

真係跑埋7月盃...:ppp:
作者: 馬俠    時間: 22/6/2010 12:33 PM

既然大摩已經係國際賽錯開

不如就盡地一舖搏晒佢啦:fff:

好事呀!
作者: yuricylau    時間: 22/6/2010 01:16 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 22/6/2010 11:46 AM 發表
真係跑埋7月盃...:ppp:

:ppp: :ppp:
作者: Running    時間: 22/6/2010 01:36 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 22/6/2010 12:33 PM 發表
既然大摩已經係國際賽錯開

不如就盡地一舖搏晒佢啦:fff:

好事呀!

反正馬主咁有米,搏散完即刻喺英國買返隻新嘅返嚟,
乾手淨腳!:fff:
作者: S.WEEK    時間: 22/6/2010 04:17 PM

希斯唔駛再睇,利確來黃金機會俾戴圖理玩x左 :eee: :eee:  

七月盃大多數 Starspangledbanner vs Denman vs Fleeting Spirit  

不過仲要睇 paco boy 落唔落黎

我估花香跑番7月會好番好多

雅士谷真係唔易跑 :ooo: :ooo:
作者: asiadragon    時間: 22/6/2010 06:39 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/6/2010 04:17 PM 發表
希斯唔駛再睇,利確來黃金機會俾戴圖理玩x左 :eee: :eee:  

七月盃大多數 Starspangledbanner vs Denman vs Fleeting Spirit  

雅士谷真 ...

Paco Boy..應該去法國..紀爾斯大賽/傑克莫華大賽:ddd:
作者: timothyhin    時間: 22/6/2010 06:49 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/6/2010 04:17 PM 發表

雅士谷真 ...

fleeting spirit季內初出都爭d吞得落:ppp:
跑番水準我估花旗都係:kkkkk: :kkkkk:
作者: 帶來吉利    時間: 22/6/2010 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 22/6/2010 13:36 發表

反正馬主咁有米,搏散完即刻喺英國買返隻新嘅返嚟,
乾手淨腳!:fff:

大摩年年都係7月買英國馬
9月運港:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0