標題: 百事盈九月遠征澳洲 [打印本頁]

作者: 您睇我唔到    時間: 7/8/2010 11:10 AM     標題: 百事盈九月遠征澳洲

【本報訊】今年初遠征杜拜回澳門後,上陣三次未逢敵手的澳門短途翹楚「百事盈」,將會在本月 15日進入馬匹隔離營,準備前往澳洲,角逐一系列的大賽。據訓練此駒的練馬師李家輝透露,「百事盈」今次前往澳洲出爭大賽的主要目的,是希望能夠於級際賽中跑入位置,從而獲得日本馬會邀請,角逐年尾一場總獎金達 1,800萬港元的 1200米泥地大賽,不過此駒在澳洲如遇上太快的場地,就會考慮退出,留待場地較淋時才會上陣爭取表現。

李家輝進一步表示,今次澳洲方面要求「百事盈」在隔離營的時間比預期長,由本來在澳門及澳洲各需隔離 14日,變成兩地各隔離 21日,所以預計最快也要到九月下旬,才可在澳洲上陣,某程度上打亂了部署。

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100807&sec_id=3400553&art_id=14320044

不會是日本泥地杯吧:jjjj: 1200..
作者: 李澤楷    時間: 7/8/2010 11:24 AM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 7/8/2010 11:10 AM 發表
【本報訊】今年初遠征杜拜回澳門後,上陣三次未逢敵手的澳門短途翹楚「百事盈」,將會在本月 15日進入馬匹隔離營,準備前往澳洲,角逐一系列的大賽。據訓練此駒的練馬師李家輝透露,「百事盈」今次前往澳洲出爭 ...

日本育馬場短途盃:fff:
作者: 您睇我唔到    時間: 7/8/2010 11:30 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/8/2010 11:24 AM 發表

準備入藉地方?:yyy:
作者: iamjack    時間: 7/8/2010 11:31 AM

剛剛查番 , 應該係指 12月12日 場 中山D1200  G3  カペラステークス

:jjjj:
作者: 新水星    時間: 7/8/2010 11:33 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/8/2010 11:24 AM 發表

今年跑1000米:tttt:
作者: 自由雨滇行    時間: 7/8/2010 11:47 AM

算啦,可能個人對澳門馬有偏見,但我覺得佢地遠征盞晒時間
根本實力有限
係得既就唔使年年澳港盃都要香港馬讓佢地15磅啦
作者: 您睇我唔到    時間: 7/8/2010 11:51 AM

澳門泥地馬都可以出去玩下表列或以下條件賽
有佢地,杜拜嘉年華都增加少少話題性:eee:
作者: 新水星    時間: 7/8/2010 12:03 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 7/8/2010 11:47 AM 發表
算啦,可能個人對澳門馬有偏見,但我覺得佢地遠征盞晒時間
根本實力有限
係得既就唔使年年澳港盃都要香港馬讓佢地15磅啦

香港國際預賽唔受佢 超級星期四冇得玩 新加坡都唔請佢
多數地方連級際預賽都唔受佢 唯有落澳洲:tttt:
作者: iamjack    時間: 7/8/2010 12:05 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 7/8/2010 12:03 PM 發表

香港國際預賽唔受佢 超級星期四冇得玩 新加坡都唔請佢
多數地方連級際預賽都唔受佢 唯有落澳洲:tttt:

其實 ... 都仲可以試下美國 ...

有印象 , 早3~4年前左右有隻韓國馬王遠征美國d"山卡拉"賽事 ... 不過成績就 ...

:yyy:
作者: S.WEEK    時間: 7/8/2010 01:16 PM

九月下旬 你邊有時間部呀,D馬唔駛操既
作者: 李澤楷    時間: 7/8/2010 06:39 PM

點解以前"活力威龍"可以

百事盈就唔可以呢.

我覺得百事盈出去闖闖未嘗一件壞事.
作者: 新水星    時間: 7/8/2010 06:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/8/2010 06:39 PM 發表

百事盈就唔可以呢.

現在嬴d傷老病殘唔係咩巴閉事。
去杜拜雖然有次第二但始終係連讓賽都贏唔到。:tttt:
作者: orochi1650    時間: 7/8/2010 06:54 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/8/2010 06:39 PM 發表

百事盈就唔可以呢.

我都贊成,不過可以和好先生或步步穩隨便一隻培跑。以改善不懂跑左轉的問題
作者: 李澤楷    時間: 7/8/2010 07:02 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 7/8/2010 06:52 PM 發表

現在嬴d傷老病殘唔係咩巴閉事。
去杜拜雖然有次第二但始終係連讓賽都贏唔到。:tttt:

試下闖闖咪知道百事盈究竟同人地讓磅賽差幾多班.咩係事實:fff: .
作者: ☆STAN★    時間: 7/8/2010 07:58 PM

唔好咁話人,馬主肯遠征已經好好la,比起某馬主:yyy:
再加上某地方賽馬事業要發展,首先都係要有當地馬遠征,同當年香港o既翠河一樣
作者: chauchunsing    時間: 7/8/2010 10:51 PM

唔嘗試又點知自己實力去到邊?又點可以改進自己能力?當年翠河去跑雅寧頓百萬金咪又係食塵.

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0