標題: 港澳二大馬王,首戰考菲爾德 [打印本頁]

作者: orochi1650    時間: 7/8/2010 07:12 PM     標題: 港澳二大馬王,首戰考菲爾德

聯一永勝剛剛贏了澳門盃,明天會立即去隔離營,三星期(即是29/8)後會去澳洲墨爾本。開始參加澳洲春季嘉年華的賽事,練馬師正為馬兒選擇賽事。另外,「步步穩」本月尾起程往澳洲維多利亞省的Werribee國際馬匹訓練中心準備,而在出戰覺士盾前,大摩已計劃安排馬匹先出戰一場1400米和1600米的兩場級際賽熱身。而且上述二駒已報爭9月18日之澳洲杜拜賽馬會盃錦標,如果成事,那就會是此港澳二大馬王的第一場對戰。
作者: S.WEEK    時間: 7/8/2010 09:15 PM

算吧呢,一隻 57 kg (可能 59 kg)

一隻 51 kg 有機 49kg

:yyy: :yyy:

加埋我地白德民考菲爾德我成日形住 x

步步穩今次就算嬴都負出代價,係要跑 handicap 唔跑飛行錦標呀 :yyy:
作者: yuricylau    時間: 7/8/2010 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 7/8/2010 09:15 PM 發表
算吧呢,一隻 57 kg (可能 59 kg)

一隻 51 kg 有機 49kg

:yyy: :yyy:

加埋我地白德民考菲爾德我成日形住 x

步步穩今次就算嬴都負出代價,係要跑 handicap 唔跑飛行錦標呀 :yyy:

最少都相差13磅!?:ggg:
其實佢地因應乜野黎評磅:aaaa:
作者: S.WEEK    時間: 7/8/2010 09:40 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 7/8/2010 09:29 PM 發表

最少都相差13磅!?:ggg:
其實佢地因應乜野黎評磅:aaaa:

int ' G1,果年風雲小子成日跑第二就係因為 57.5kg

輸俾 Barely A Moment 52.0 kg

當年風雲小子只係嬴一個本地一級賽,今次係國際一級賽加埋 11x 國際評分

究竟係 57, 58 定 59kg
作者: mR.偉    時間: 8/8/2010 04:16 AM

ABLE ONE辛苦你
作者: PrettyIvy    時間: 8/8/2010 01:10 PM

如果聯一永勝嬴左步步穩,
唔知老雞又有乜野瘋狂行為 !!!!!! :yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 8/8/2010 01:12 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 8/8/2010 01:10 PM 發表
如果嬴左步步穩,

聯一永勝証明澳門賽馬水準
強烈抗議馬會唔俾澳馬參加預賽,國際賽
作者: orochi1650    時間: 8/8/2010 01:50 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 8/8/2010 01:10 PM 發表
如果聯一永勝嬴左步步穩,

不知,不過練馬師會在12月在澳門特首受領獎章(不過要勝了覺士盾先)

作者: 君子    時間: 8/8/2010 02:06 PM

咁聯一永勝要加油..

好想睇戲呀 !!
作者: orochi1650    時間: 8/8/2010 02:09 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 8/8/2010 02:06 PM 發表
咁聯一永勝要加油..

好想睇戲呀 !!

當然,這場理應是世紀大戰。

而且,聯一永勝的練馬師蔡寶志今日已經先過大摩,去了澳洲考菲爾德視察

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0