標題: 評分變動摘要 (截至2010年10月18日)(小橋流水只加7分,甜將加15分) [打印本頁]

作者: neeDu    時間: 18/10/2010 04:35 PM     標題: 評分變動摘要 (截至2010年10月18日)(小橋流水只加7分,甜將加15分)

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/mcs01_xml_horserating.asp?type=CSUM[/iframe]
作者: jl312    時間: 18/10/2010 04:44 PM

+7分, 咁睇嚟7/11嗰場1000米出硬:ccc: :ccc: :ccc:

跟住兩個禮拜後就跑場預賽, 好Q辛苦:ooo: :ooo: :ooo:
作者: yuricylau    時間: 18/10/2010 04:46 PM

兩個月跑3場...仲要有兩場係硬野:ppp: :ppp:
作者: neeDu    時間: 18/10/2010 04:48 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 18/10/2010 04:46 PM 發表
兩個月跑3場...仲要有兩場係硬野:ppp: :ppp:

講場數多,盈彩4個月跑7場仲多:yyy: 但係難度就呢隻高好多:ppp:
作者: 君子    時間: 18/10/2010 05:26 PM

佢尋日既水準其實都真係吾高..
吾計隻聖法理..  佢都淨係贏特好兩個幾三個馬位...
可能我先入為主左  比佢個血統影響下 感覺佢就快會有阻力....
作者: jl312    時間: 18/10/2010 05:31 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 18/10/2010 05:26 PM 發表
可能我先入為主左  比佢個血統影響下 感覺佢就快會有阻力....

但係另一方面, 隻馬真係未認真谷過, D功夫都係just fit for racing:loveliness:
作者: 櫻花    時間: 18/10/2010 07:33 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 18/10/2010 05:26 PM 發表

尾段出左頭仲可以講"潘頓"輕敵所以被"聖法理"迫近,但"潘頓"再力策時隻沒有顯著再彈離對手,超級馬應有的加速力睇來唔多夠,如果無再進步或沒能力向更長路程發展,睇來最多都係啲110分上下馬:ppp:

作者: 飛神    時間: 18/10/2010 07:42 PM

蓮華生輝之前有n關要過, 我睇一關都過不弼
作者: neeDu    時間: 18/10/2010 07:44 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 18/10/2010 07:33 PM 發表

尾段出左頭仲可以講"潘頓"輕敵所以被"聖法理"迫近,但"潘頓"再力策時隻沒有顯著再彈離對手,超級馬加速力睇來唔多夠,如果無再進步或沒能力向更長路程發展,睇來最多都係啲 ...

呢場都可以話初升班增程轉彎黎定心,但要睇下隻馬下場跑成點先再作評論:ppp:
作者: neeDu    時間: 18/10/2010 07:45 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/10/2010 07:42 PM 發表
蓮華生輝之前有n關要過, 我睇一關都過不弼

過完一關又要過第二關,真係漫漫長路...:vvv:
作者: mR.偉    時間: 18/10/2010 08:18 PM

甜將無左場頭馬:ccc:
作者: kewell    時間: 18/10/2010 08:55 PM

我都仲係覺得 小橋流水 咁多場仲係未跑過TOP FIT, 大多數都係7-8成就出黎, 今場初跑轉彎, 隻腳法唔係太順

真係唔好趕啦, 其實而家呢個分都可能入選到預賽既, 因為唔係淨睇評分架嘛
作者: taxi2003    時間: 18/10/2010 09:01 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 18/10/2010 07:44 PM 發表

呢場都可以話初升班增程轉彎黎定心,但要睇下隻馬下場跑成點先再作評論:ppp:

但盈彩繽紛升班果場係一撻起一陣風過哂,我覺得佢地姿態真係有分別

天久更加唔好講,佢係一場比一場有驚人既進步

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0