標題: 賽後報告 ( 11月24日 ) [打印本頁]

作者: 君子    時間: 24/11/2010 11:15 PM     標題: 賽後報告 ( 11月24日 )

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: 君子    時間: 24/11/2010 11:15 PM

因此小組裁定由其代表「實業傳奇」的騎師、練馬師及馬主所提出的抗議成立。最終修訂之名次為:第一名「萬子千紅」(3號),第二名「實業傳奇」(9號),第三名「天鷹」(4號),第四名「私家路」(7號)。 :ooo: :ooo:
作者: jintinc    時間: 24/11/2010 11:20 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/11/2010 11:15 PM 發表
因此小組裁定由其代表「實業傳奇」的騎師、練馬師及馬主所提出的抗議成立。最終修訂之名次為:第一名「萬子千紅」(3號),第二名「實業傳奇」(9號),第三名「天鷹」(4號),第四名「私家路」(7號)。 :ooo ...

跑第三名的「實業傳奇」之騎師鄭雨滇及練馬師葉楚航,觀看小組有關在最後一百米所發生的事件之巡邏影片後,決定不對跑第二名的「天鷹」(騎師賴維銘)提出抗議。

抗議都甩??:ccc: :ccc:
作者: yuricylau    時間: 24/11/2010 11:21 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 24/11/2010 11:20 PM 發表

跑第三名的「實業傳奇」之騎師鄭雨滇及練馬師葉楚航,いM定不對跑第二名的「天鷹」(騎師賴維銘)提出抗議。

唔抗議都甩??:ccc: :ccc:  

馬會認為要甩都無法:ooo:
作者: jintinc    時間: 24/11/2010 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 24/11/2010 11:21 PM 發表

咁問西滇佢地做咩鬼:iiiii: :iiiii:
問又甩 , 唔問又甩:iiiii: :iiiii:
作者: yuricylau    時間: 24/11/2010 11:24 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 24/11/2010 11:23 PM 發表

咁問西滇佢地做咩鬼:iiiii: :iiiii:
問又甩 , 唔問又甩:iiiii: :iiiii:

咁都要尊重下受害者:ppp:
作者: jintinc    時間: 24/11/2010 11:31 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 24/11/2010 11:24 PM 發表

咁都要尊重下受害者:ppp:

總之就唔知點解變左小組強行代表左佢地提出抗議啦:ppp: :ppp:
作者: 飛神    時間: 24/11/2010 11:37 PM

屈機既...我買左4>3+7 QQP...咁樣收小既??
作者: 木奇異    時間: 24/11/2010 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 24/11/2010 11:21 PM 發表

當事人都不再追究, 馬會有咩野理由去自己判決?
就像在法律上, 當原告(受害者)願意不再追究時, 只要唔涉及嚴重的刑事大案, 法庭係冇權對案件自行審理和判刑WOR

作者: jintinc    時間: 24/11/2010 11:52 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 24/11/2010 11:49 PM 發表

就像在法律上, 當原告(受害者)願意不再追究時, 只要唔涉及嚴重的刑事大案, 法庭係冇權對案件自行審理和判刑WOR

我想知(賽事規例第123條)講咩囉:iiiii: :iiiii:
唔係真係屈晒機:iiiii: :iiiii:
作者: kitchai1228    時間: 24/11/2010 11:53 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 24/11/2010 11:49 PM 發表

除非馬會某D人士自己:fff: :fff:
作者: kitchai1228    時間: 24/11/2010 11:55 PM

巫斯義(私家路)最後都係接近垂手,
但又竟然冇罰.
馬會真係睇人黎罰:rrr:
作者: asiadragon    時間: 24/11/2010 11:56 PM

楊明綸要停三日
作者: jintinc    時間: 24/11/2010 11:57 PM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 24/11/2010 11:55 PM 發表
巫斯義(私家路)最後都係接近垂手,
但又竟然冇罰.
馬會真係睇人黎罰:rrr:

可能有份遊說美利堅過黎跑掛:zzz: :zzz:
作者: Kris    時間: 25/11/2010 12:05 AM     標題: 回復 #10 jintinc 的帖子

賽事規例123條

若在提出抗議的指定時限內, 董事就任何可以提出抗議的事項而召開研訊, 有關的研訊具有與抗議相同的效力和後果,而一切有關的規例亦會即如有人提出抗議般予以執行。

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... 10Rule115-129_c.pdf

馬會授權左董事局寫埋落賽事規例可以咁做, 遊戲規則我同你都冇份訂仲有咩可以講
作者: jintinc    時間: 25/11/2010 12:09 AM     標題: 回復 #15 Kris 的帖子

投降:iiiii: :iiiii:
作者: joekwan    時間: 25/11/2010 12:13 AM

咁都甩!?梗係覺得馬會今次有d格梗喇.....
作者: 木奇異    時間: 25/11/2010 12:15 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 25/11/2010 12:05 AM 發表
賽事規例123條

若在提出抗議的指定時限內, 董事就任何可以提出抗議的事項而召開研訊, 有關的研訊具有與抗議相同的效力和後果,而一切有關的規例亦會即如有人提出抗議般予以執行。

http://www.hkjc.com/ ...

真係外行人控制內行人 :abcde::abcde::abcde:
作者: Kris    時間: 25/11/2010 12:18 AM     標題: 回復 #18 木奇異 的帖子

馬會董事局係成班外行嘅會員選出黎嘅, 話晒都一人一票丫
作者: 贏馬人    時間: 25/11/2010 01:44 AM

QUOTE:

:kkkk: :kkkk: D大袋買晒3,9Q:rrr: :rrr:
作者: poiuy    時間: 25/11/2010 05:57 AM

夢幻組合」被發現右前腳不良於行。

唔係大事:gggg: 未死
作者: kitchai1228    時間: 25/11/2010 09:06 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 25/11/2010 12:05 AM 發表
賽事規例123條

http://www.hkjc.com/ ...

即係佢地覺得幾時可以有事幾時冇事都得,讚好:ccccc:
作者: Kris    時間: 25/11/2010 09:24 PM     標題: 回復 #22 kitchai1228 的帖子

但有抗議佢唔可以唔理, 不過你無理抗議就可以罰你.

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0