標題: 閒話一句事件的餘波?馬會有意取消練馬師團體馬計劃 [打印本頁]

作者: EternitY    時間: 5/12/2010 07:11 AM     標題: 閒話一句事件的餘波?馬會有意取消練馬師團體馬計劃

練馬師團體下季取消
利達賢日前向所有練馬師發出通知,

鑑於過去幾季練馬師團體馬計劃未能達到招攬新馬主的目的,

加上個別團體成員與練馬師出現爭拗,因此由下季開始這個計劃將會取消。
--------------------------
閒話一句? :ppp:
作者: neeDu    時間: 5/12/2010 10:03 AM

大摩團體:ppp: :ppp:
作者: kewell    時間: 5/12/2010 10:12 AM

小開?
作者: taxi2003    時間: 5/12/2010 10:58 AM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 5/12/2010 10:12 AM 發表
小開?

2隻馬主都差唔多同一批人:ppp: :ppp:
作者: mR.偉    時間: 5/12/2010 01:05 PM

小開果次似係場大龍鳳,,,
唔好取消la
作者: dorus    時間: 5/12/2010 02:32 PM

唔只得大摩有問題,仲有苗禮德果隻都轉過倉......:uuu:
作者: 至理名言    時間: 5/12/2010 04:01 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/12/2010 10:58 AM 發表

2隻馬主都差唔多同一批人:ppp: :ppp:

閒話主要係"新力","性格"系黃氏家族......
同"小開"係另一班人........
作者: lovexjapan08    時間: 5/12/2010 06:28 PM

還掂取消咁不如由練馬師做埋馬主,反正四五千澳紙有D平價周歲馬,贏一兩場低班賽之後退役,唔好閹佢

之後配埋種,三四百澳紙啦,配十幾劑已經歸本,再唔係買幾隻平價馬女再配,生出黎自己要返再出
不過我諗有牧場先做倒
作者: 大關刀    時間: 5/12/2010 11:54 PM

團體馬原意係使細馬房亦有力競逐大賽, 結果不少華人練馬師用團體馬名額買D 四五班馬返黎  (最離譜係李易達:yyy: :yyy: )
真正善用團體馬名額既細倉  我諗得鄭俊偉一個:gggg:

而大倉反而用團體馬名額集齊各馬主財力買馬返黎屈機

取消係意料中事
作者: 君子    時間: 6/12/2010 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 大關刀 於 5/12/2010 23:54 發表
團體馬原意係使細馬房亦有力競逐大賽, 結果不少華人練馬師用團體馬名額買D 四五班馬返黎  (最離譜係李易達:yyy: :yyy: )

而大倉反而用團體馬名額集齊各 ...

但係 告東尼 蔡約翰 D 團體馬都..

反而阿方就幾好
作者: Running    時間: 6/12/2010 12:15 AM     標題: 回復 #10 君子 的帖子

告仔嗰啲就係貨源及馬匹健康問題居多,睇下今次隻順利得勝會唔會好啲啦。

神仙班馬主都唔多鐘意玩PP,加埋練嗰位都係鐘情PPG,所以就更難叫得郁馬主夾錢買馬。
作者: jl312    時間: 6/12/2010 12:15 AM

其實馬會又唔洗一刀切, 可以每年發10個俾D馬房申請, 有多就抽籤

事實依個permit對一D中少馬房都重要
作者: 贏馬人    時間: 6/12/2010 12:19 AM

閒話一句引來閒話多句:rrr: :rrr: :rrr:
作者: 社長    時間: 6/12/2010 12:54 AM     標題: 回復 #1 EternitY 的帖子

請問利達賢這段報導是否屬實, 因為馬會官方無報導????
作者: asiadragon    時間: 6/12/2010 01:01 AM

QUOTE:
原帖由 大關刀 於 5/12/2010 11:54 PM 發表

而大倉反而用團體馬名額集齊各 ...

其實何良果幾隻團體馬表現唔錯..唔係多傷病..應該有野睇..:ppp:
作者: 大關刀    時間: 6/12/2010 12:44 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 6/12/2010 01:01 AM 發表

其實何良果幾隻團體馬表現唔錯..唔係多傷病..應該有野睇..:ppp:

blue saint 除外 :llll:
作者: lovexjapan08    時間: 7/12/2010 03:00 AM

李易達好離譜咩,唔整隻一百連敗咪算偷笑

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0