標題: 8/12/2010 - 跑馬地賽後報告 [打印本頁]

作者: neeDu    時間: 8/12/2010 09:48 PM     標題: 8/12/2010 - 跑馬地賽後報告

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: 君子    時間: 8/12/2010 10:00 PM

儘管小組認為內田博幸(「精算拍檔」)在末段的策騎方法並未影響該駒的最終名次,但提醒他有責任盡可能力策坐騎至終點。

安藤伯 有無機會黎香港跑下 :eee:
作者: jintinc    時間: 8/12/2010 10:40 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 8/12/2010 10:00 PM 發表
儘管小組認為內田博幸(「精算拍檔」)在末段的策騎方法並未影響該駒的最終名次,但提醒他有責任盡可能力策坐騎至終點。

安藤伯 有無機會黎香港跑下 :eee:

咁樣安藤伯停賽到無了期都似:abcde: :abcde:
唔知博得威又有冇呢??:ppp: :ppp:
作者: jintinc    時間: 9/12/2010 12:22 AM

柏寶用手撞開內田停8日:llll: :llll:

作者: 李澤楷    時間: 9/12/2010 12:27 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 9/12/2010 12:22 AM 發表
柏寶用手撞開內田停8日:llll: :llll:

irui power again:fff:
作者: jintinc    時間: 9/12/2010 12:29 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2010 12:27 AM 發表

irui power again:fff:

唔知柏寶會唔會好似大少咁發晒脾氣呢:ppp: :ppp:

呢一下間接送左8日俾達少:sss: :sss:
作者: taxi2003    時間: 9/12/2010 12:29 AM

比馬會警告完隻愛睦善就fight到尾:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 9/12/2010 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 9/12/2010 12:29 AM 發表

唔知柏寶會唔會好似大少咁發晒脾氣呢:ppp: :ppp:

呢一下間接送左8日俾達少:sss: :sss:

irui真係達少fds.:fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 9/12/2010 12:37 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2010 12:30 AM 發表

irui真係達少fds.:fff:

達少就本身都有咁多馬騎,只係少左個對手
反而最大得益者應該係廢滇紀仁安同安國倫,大把馬落佢地手:fff:
作者: 君子    時間: 9/12/2010 12:51 AM

8日 ??

比d馬紀仁安好過韋達啦......
作者: 君子    時間: 9/12/2010 12:54 AM

吾知柏寶上吾上訴呢.....

咁記住下次人地撞埋黎 , 要硬食啦 ... 擋都吾好擋
作者: jintinc    時間: 9/12/2010 12:58 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 9/12/2010 12:54 AM 發表

果陣柏寶打梗右手鞭 , 人地撞埋黎連打鞭都受到干擾:llll: :llll:
只能算柏寶唔好彩啦 , 衰衝動:sss: :sss:
其實 , 內田都真係要更大努力修正下先係:ppp: :ppp:

作者: 自由雨滇行    時間: 9/12/2010 12:59 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 9/12/2010 12:54 AM 發表

犯得多就自然會咁
姐係好似C朗咁明明有時真係比人鏟中都無12碼咁解,積犯係好蝕底
作者: 長毛    時間: 9/12/2010 01:04 AM

well done, 小組 ..
but 8 day .... is a bit less ... should be increase the penalty ?
作者: 西人堅    時間: 9/12/2010 01:10 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 9/12/2010 12:59 AM 發表

犯得多就自然會咁
姐係好似C朗咁明明有時真係比人鏟中都無12碼咁解,積犯係好蝕底

堂堂告仔用鞭打魚片強都要重罰....告仔wor.....
更何況外人一個
作者: 君子    時間: 9/12/2010 01:12 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/12/2010 01:10 發表

堂堂告仔用鞭打魚片強都要重罰....告仔wor.....
更何況外人一個

無計啦...
衰衝動

總知扮野比人撞到look 落黎啦
作者: 君子    時間: 9/12/2010 01:13 AM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 9/12/2010 01:04 發表
well done, 小組 ..
but 8 day .... is a bit less ... should be increase the penalty ?

我覺得8日太多了....
應該5-6日 再加罰佢十萬
作者: 列高力    時間: 9/12/2010 01:13 AM

irui 對呢件事有咩意見?
作者: 西人堅    時間: 9/12/2010 01:15 AM     標題: 回復 #16 君子 的帖子

踢波都係啦
對方係 foul 你茅你都好
你大大動作去還拖 就9成9罰仲重
作者: jintinc    時間: 9/12/2010 01:16 AM

冼毅力(「駿冠」)被裁定一項不適當策騎〔賽事規例第100(1)條〕,事緣在八百米處附近,他將左臂伸出觸碰「乘風破浪」的騎師魯柏軒之上腹,導致魯柏軒在馬背上嚴重失去平衡。考慮了此宗事件的有關情況以及冼毅力以往不適當策騎的紀錄,小組判罰冼毅力停賽(十六個香港賽馬日)直至二○○九年二月二十三日星期一才可再次出賽。此項停賽罰則即時執行。

魯柏軒(「乘風破浪」)承認一項不適當策騎〔賽事規例第100(1)條〕,事緣在八百米處附近,他將右臂伸出,以致觸碰由冼毅力策騎的「駿冠」之頸部。考慮了此宗事件的有關情況,小組判罰魯柏軒停賽(八個香港賽馬日)直至二○○九年一月二十五日星期日才可再次出賽。此項停賽罰則即時執行。

其實係咪一撞就8場應該冇得走呢:ppp: :ppp:

作者: 長毛    時間: 9/12/2010 01:16 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 9/12/2010 01:13 AM 發表

我覺得8日太多了....
應該5-6日 再加罰佢十萬

honestly, he is not the first time lor ...
that is the 3rd time already ...

1 time in the trial, 1 time in the race ..
so 8 days is not very heavy ....
作者: 長毛    時間: 9/12/2010 01:19 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 9/12/2010 01:16 AM 發表
冼毅力(「駿冠」)被裁定一項不適當策騎〔賽事規例第100(1)條〕,事緣在八百米處附近,他將左臂伸出觸碰「乘風破浪」的騎師魯柏軒之上腹,導致魯柏軒在馬背上嚴重失去平衡。考慮了此宗事件的有關情況以及冼毅力 ...

then it is fair deal for 8 days ...
作者: 長毛    時間: 9/12/2010 01:20 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 9/12/2010 01:12 AM 發表

無計啦...
衰衝動

總知扮野比人撞到look 落黎啦

outside have horse wor ...
prebble may die if he really comes down ...
作者: jintinc    時間: 9/12/2010 01:22 AM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 9/12/2010 01:19 AM 發表

then it is fair deal for 8 days ...

事後睇柏寶冇被返舊帳算係咁:ppp: :ppp:
不過睇佢實上訴啦 , 佢都冇認到:abcde: :abcde:
作者: 長毛    時間: 9/12/2010 01:27 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 9/12/2010 01:22 AM 發表

事後睇柏寶冇被返舊帳算係咁:ppp: :ppp:
不過睇佢實上訴啦 , 佢都冇認到:abcde: :abcde:

yes ...
maybe will -2 to 3 days ...

very hard to guess JC things now ... lack of standard ...
作者: ユюユ    時間: 9/12/2010 09:40 AM

可惡顉KDC(香港狗會):bbb: :bbb: :bbb: :bbb: :bbb:
作者: 李澤楷    時間: 9/12/2010 10:03 AM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 9/12/2010 01:27 AM 發表

yes ...
maybe will -2 to 3 days ...

very hard to guess JC things now ... lack of standard ...

咁多嘉賓係度佢都照出如來神掌,罰8日算少啦.
作者: 魚仔餅    時間: 9/12/2010 01:41 PM

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 9/12/2010 09:40 AM 發表
可惡鮋HKDC(香港狗會):bbb: :bbb: :bbb: :bbb: :bbb:

柏寶等收工啦咁:iiiii: :iiiii:
作者: 木奇異    時間: 9/12/2010 02:25 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 9/12/2010 09:40 AM 發表
可惡顉KDC(香港狗會):bbb: :bbb: :bbb: :bbb: :bbb:

食屎啦你 :kkkkk:
未害夠人咩 :abcde:
作者: 細B    時間: 9/12/2010 02:43 PM

柏寶真陰公....
不過方仔呢期D馬唔係用巫巫就何澤堯
柏寶供應小左~~
作者: 智弱網民    時間: 9/12/2010 02:45 PM

QUOTE:
原帖由 細B 於 9/12/2010 02:43 PM 發表
柏寶真陰公....
不過方仔呢期D馬唔係用巫巫就何澤堯
柏寶供應小左~~

小方回氣期費時D馬俾佢打到傻:yyy:
作者: neeDu    時間: 9/12/2010 03:56 PM

停八日,都幾蝕:ppp:
作者: 君子    時間: 9/12/2010 10:54 PM

查 柏 寶 剛 戰 策 「 蓋 世 子 牙 」 因 求 勝 心 切 , 在 陣 上 與 日 本 騎 師 內 田 博 幸 的 「 愛 睦 善 」 搶 位 而 向 對 方 「 鬆  」 , 被 罰 停 賽 八 天 , 他 表 示 不 會 上 訴 , 跑 完 今 戰 便 停 賽 。:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0