標題: 世界短途挑戰賽系列明年增設分站獻新猷 [打印本頁]

作者: neeDu    時間: 10/12/2010 05:25 PM     標題: 世界短途挑戰賽系列明年增設分站獻新猷

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/2010-12/news_2010121001641.html[/iframe]
作者: 李澤楷    時間: 10/12/2010 05:45 PM

即係出年係唔係都有高松宮紀念賽直播及受注:fff:
作者: 小野伸二    時間: 10/12/2010 07:00 PM

唔係中京跑既,極奇妙咪無得屈機囉
作者: asiadragon    時間: 10/12/2010 07:33 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 10/12/2010 07:00 PM 發表
唔係中京跑既,極奇妙咪無得屈機囉

中京馬場裝修呀..現時中京重賞都轉向其他馬場..包括明天的中日新聞盃:fff:
作者: 君子    時間: 10/12/2010 07:58 PM

其實香港邊隻馬可以試下挑戰晒依9站 ???
作者: 您睇我唔到    時間: 10/12/2010 09:14 PM

俾我估中KrisFlyer好快成為系列之一
遲下短途錦標升格,你都咪話冇機:tttt:
作者: 至理名言    時間: 11/12/2010 02:15 AM

香港馬咪只係響本地果站屈機......
去日本同星洲既又有幾多隻?更唔好話去歐澳.........
作者: 戶田惠梨香    時間: 11/12/2010 02:22 AM

QUOTE:
原帖由 君子 於 10/12/2010 07:58 PM 發表

首項是六月十四日於皇家雅士谷賽期上演的皇席錦標(1000米);第二項是四天後在同場舉行的金禧錦標(1200米)

會唔會有馬主甘夠膽甘做:ddd:
作者: lovexjapan08    時間: 11/12/2010 08:02 AM

高松宮應該要轉返三歲以上否則澳紐三歲馬又點落去日本跑,真係陰公
作者: iamjack    時間: 11/12/2010 10:38 AM

QUOTE:
原帖由 戶田惠梨香 於 11/12/2010 02:22 AM 發表

首項是六月十四日於皇家雅士谷賽期上演的皇席錦標(1000米);第二項是四天後在同場舉行的金禧錦標(1200米)

印象中 , 歐洲方面都有不少馬以皇席熱身,再挑戰金禧

但 , 感覺香港方面 , 就未必夠膽咁搏 ...

:ddd:
作者: 至理名言    時間: 11/12/2010 02:54 PM

QUOTE:
原帖由 戶田惠梨香 於 11/12/2010 02:22 AM 發表

好望角咪咁做囉........
作者: showgood    時間: 11/12/2010 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 11/12/2010 08:02 AM 發表
高松宮應該要轉返三歲以上否則澳紐三歲馬又點落去日本跑,真係陰公

南羊球既三歲馬係日本應該會係一月一日後當四歲
唔知係唔係咁:ppp:
作者: Running    時間: 11/12/2010 03:03 PM

QUOTE:

過往好多馬主都試過跑晒兩項:jjjj:

香港都有馬試過架,當年「好望角」跑完皇席四日後再跑金禧,結果贏埋。

作者: 君子    時間: 11/12/2010 03:29 PM

QUOTE:
原帖由 至理名言 於 11/12/2010 02:15 發表
香港馬咪只係響本地果站屈機......
去日本同星洲既又有幾多隻?更唔好話去歐澳.........

上年有兩隻去到英愛既下場
我諗話香港係最勁既短途水準要收一收聲先
作者: yuricylau    時間: 11/12/2010 04:23 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 11/12/2010 03:29 PM 發表

上年有兩隻去到英愛既下場
我諗話香港係最勁既短途水準要收一收聲先

始終雅士谷鴾W落斜唔係話適應就適應到...
作者: lovexjapan08    時間: 11/12/2010 06:43 PM

但係肯定做死JRA班人
太過亂啦,統一哂三歲以上好過,不過會有好多熱身三冠的賽驅博大霧
作者: 您睇我唔到    時間: 11/12/2010 08:17 PM

論平地馬場,香港短途數一數二,哩個冇懸念
但講到直路上坡,港馬的確冇幾多隻可以刻服

而家香港刻定係新加坡短途錦標o既常客
再加埋極奇妙o既成功,日本兩場應該都會有港馬去,至少極奇妙高松宮會去
作者: 新水星    時間: 11/12/2010 08:39 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 10/12/2010 07:58 PM 發表

角仔跑過其中七站:閃電錦標、皇席錦標、金禧錦標、七月盃、短途馬錦標、時代報經典錦標(柏天勒育馬場經典前身)、香港短途錦標,仲每一站都跑過前四:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 22/12/2010 02:24 PM

我無睇錯今季馬會唔直播閃電錦標同未來錦標?:fff:
作者: S.WEEK    時間: 22/12/2010 05:16 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/12/2010 02:24 PM 發表
我無睇錯今季馬會唔直播閃電錦標同未來錦標?:fff:

唔播正常
作者: 李澤楷    時間: 22/12/2010 05:46 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/12/2010 05:16 PM 發表

唔播正常

點解?
作者: Running    時間: 22/12/2010 09:42 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/12/2010 05:46 PM 發表

點解?

未來錦標唔播先正常,呢場水準差成咁播嚟都無謂。
作者: 李澤楷    時間: 22/12/2010 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 22/12/2010 09:42 PM 發表

未來錦標唔播先正常,呢場水準差成咁播嚟都無謂。

唔係巡迴賽實播咩?:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0