標題: 電光能源遠征杜拜 [打印本頁]

作者: lovexjapan08    時間: 12/1/2011 05:11 AM     標題: 電光能源遠征杜拜

另外,姚廐的泥地短途專家「電光能源」於剛周日只列第二後備,未能上陣應戰。鑑於香港的頂班泥地賽程不多,「電光能源」的馬主林賢奇有意自行出資讓愛駒轉戰杜拜,並打算參與三月三日杜拜美丹馬場超級星期四賽期舉行的泥地千二米三級賽育馬場錦標,初步安排於下月三日起程離港,若然取得好成績,不排除留在杜拜服役。馬會上季曾轉播受注杜拜超級星期四賽事,今季亦已落實繼續轉播兼讓馬迷投注。

隻馬哂左幾多時間你而家先話俾佢留係杜拜,仲有,你留係杜拜點解唔留係美國呢
作者: 何良    時間: 12/1/2011 09:48 AM

杜拜一年得3個月跑馬
作者: lovexjapan08    時間: 12/1/2011 09:54 AM

個馬主唔係真係好天真好傻地想等油王去買呀嘛

我怕油王又做左烏啄啄
作者: 細B    時間: 12/1/2011 11:40 AM

冇可能=.=
你認為電光能源去到有能力贏咩=.=

幸運駿駒都只係跑得接近....論泥地實力....能源不及駿駒      LO
作者: neeDu    時間: 12/1/2011 11:47 AM

QUOTE:
原帖由 細B 於 12/1/2011 11:40 AM 發表
冇可能=.=

幸運駿駒都只係跑得接近....論泥地實力....能源不及駿駒      LO

其實去一去試下實力都無妨...:ppp:
作者: mokin88    時間: 12/1/2011 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 12/1/2011 09:54 AM 發表
個馬主唔係真係好天真好傻地想等油王去買呀嘛

我怕油王又做左烏啄啄

依稀印象記得....隻馬上手係油王擁有:ggg:
作者: asiadragon    時間: 12/1/2011 12:09 PM

QUOTE:
原帖由 細B 於 12/1/2011 11:40 AM 發表
冇可能=.=

由於杜拜1200(膠沙地)早在上年由直路變成轉彎
變成放頭馬能在彎位嘗試回氣
故兩年前幸運駿駒場直路的參考價值變得不大..因為根本無時間回氣

反而上年同程個績更值得留意..
在金莎軒果場.同一世界都能有第三..輸畀金城大王同火箭人而已
連在國內完敗的桂冠戰士都有第四

所以不見得電光能源會有輸蝕的地方..
再對比番上年澳門馬百事盈在95-110讓磅賽都有接近的表現..
計番數..電光能源在杜拜 G3 至少有得爭:tttt:

作者: 武豊    時間: 12/1/2011 12:25 PM

美丹馬場不是膠地嗎? 泥地馬亦未必著數
作者: 細B    時間: 12/1/2011 12:37 PM

但美丹D沙地同香港泥地始終有別:ppp:
如果唔係同一世界點會跑到第3呢:ppp:

若果計駿駒個年成績已經唔算差....個陣跑既泥同同一世界既沙地唔同....

若然能源想贏到....起碼係香港跑場1200草地....接近既話去到就應該有機會爭牙-3-
作者: 楊駿    時間: 12/1/2011 02:26 PM

佢2月3日出賽喎。
作者: mR.偉    時間: 12/1/2011 04:13 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 12/1/2011 12:09 PM 發表

由於杜拜1200(膠沙地)早在上年由直路變成轉彎
變成放頭馬能在彎位嘗試回氣
故兩年前幸運駿駒場直路的參考價值變得不大..因為根本無時間回氣

反而上年同程個績更值得留意..
在金莎軒果場.同一世界都能 ...

同意,電光能源G3應該有得爭,:jjjj:
作者: orochi1650    時間: 12/1/2011 05:04 PM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 12/1/2011 05:11 AM 發表
另外,姚廐的泥地短途專家「電光能源」於剛周日只列第二後備,未能上陣應戰。鑑於香港的頂班泥地賽程不多,「電光能源」的馬主林賢奇有意自行出資讓愛駒轉戰杜拜,並打算參與三月三日杜拜美丹馬場超級星期 ...

因往政府阻撓遠征
作者: S.WEEK    時間: 12/1/2011 05:34 PM

橫掂香港無賽程,試一試我覺得無妨

而且去跑係 G3

杜拜賽事獎金又高,為何不試

唔得咪退役,就係咁簡單
作者: lovexjapan08    時間: 12/1/2011 05:39 PM

試就無問題,年年澳門馬遠征得杜拜多,好想睇下香港馬同澳門馬係杜拜對撼
作者: yuricylau    時間: 12/1/2011 06:09 PM     標題: 回復 #13 S.WEEK 的帖子

totally agree~
作者: S.WEEK    時間: 12/1/2011 06:11 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 12/1/2011 06:09 PM 發表
totally agree~

仲有一樣野,香港係以咩賽程為大國

:fff: :yyy:
作者: yuricylau    時間: 12/1/2011 06:17 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 12/1/2011 06:11 PM 發表

仲有一樣野,香港係以咩賽程為大國

:fff: :yyy:

so...:fff:
作者: 至理名言    時間: 12/1/2011 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 orochi1650 於 12/1/2011 05:04 PM 發表

因往政府阻撓遠征

政府做乜野阻撓?跑馬事宜一向都係馬會負責架啦.........
作者: lovexjapan08    時間: 12/1/2011 09:57 PM

講真,有部份係香港跑完退役係外國跑得好都有例子
近就何生隻爆燈,仲有大腦,細腦

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0