標題: 大神唔續牌? [打印本頁]

作者: Running    時間: 28/4/2011 02:02 PM     標題: 大神唔續牌?

牌照委員會現接受下季正、副練及騎師的申請,據悉58歲的黃汝安並無申請續牌,很大機會今季後便結束在港25年的從練生涯。黃汝安70年代曾於英國策騎,後於1986至87年度馬季,以35歲之齡獲發練馬師牌照。從練來以2000至01年度取31W最威,惟今季暫只得6W,與達標尚有一段距離。

至於下季副練的變動如下:現任安廐副練洪國興將轉任伍廐副練,而伍廐現任副練黃守鋒則効力新練馬師高伯新;現任徐雨石馬房領班會被擢升為副練,現任徐廐副練何汝華的新任職安排則有待公布。

From racing.on.cc
作者: asiadragon    時間: 28/4/2011 02:04 PM

洪國興去伍廐:tttt:

高伯新+黃守鋒組合:ddd:
作者: Running    時間: 28/4/2011 02:08 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 28/4/2011 02:04 PM 發表
洪國興去伍廐:tttt:

高伯新+黃守鋒組合:ddd:

唔通下季輪到權哥收檔?:ppp:
作者: 大關刀    時間: 28/4/2011 02:09 PM

洪國興....散倉專家:fff:
作者: 大關刀    時間: 28/4/2011 02:10 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 28/4/2011 02:08 PM 發表

權哥係會收檔, 不過係夠年齡退休  光榮結業:jjjj:
作者: neeDu    時間: 28/4/2011 02:29 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 28/4/2011 02:08 PM 發表

差唔多了:tttt:
作者: 櫻花    時間: 28/4/2011 02:47 PM

QUOTE:
原帖由 大關刀 於 28/4/2011 02:10 PM 發表

權哥係會收檔, 不過係夠年齡退休  光榮結業:jjjj:

可能佢一去到本來就夠年齡光榮結業,變左第三年唔夠數 黯然退業:yyy:
個新練馬師都醒唔揀"洪國興"做副練,唔係真係可能等三年後執笠:jjjj:

作者: mR.偉    時間: 28/4/2011 02:48 PM

安哥:kkkkk:
作者: dennis2299    時間: 28/4/2011 03:20 PM

雖然大神成績吾好,但係佢都有吾少佳作,,引伸波幅上季5w,今季心中有程2w, 駕世安以玩敵姿態勝出,而家佢吾續牌,有少少可惜:ppp:
作者: jintinc    時間: 28/4/2011 08:08 PM

大神練馬肯定唔係最差 , 只係d 養馬量:llll: :llll:
作者: kitchai1228    時間: 28/4/2011 10:31 PM

真可惜:www:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0