標題: 巫斯義唔騎締造美麗 [打印本頁]

作者: Galileo    時間: 15/5/2011 10:30 PM     標題: 巫斯義唔騎締造美麗

賽 後 新 聞 : 試 閘 56 秒 5 贏 條 街 馬 房 第 一 志 願 風 火 神 駒 10 倍 捧 盃 冇 人 信 !

【 本 報 訊 】 昨 午 第 九 場 一 班 1000 米 獅 子 會 盃 , 東 廐 兵 分 兩 路 , 派 「 加 州 財 子 」 和 「 風 火 神 駒 」 雙 龍 出 海 , 後 駒 轉 倉 初 出 , 賽 前 試 直 路 閘 造 56 秒 5 快 時 間 大 勝 外 , 兼 且 是 馬 房 第 一 志 願 , 主 力 所 在 , 但 賽 前 冇 人 信 會 咁 筍 , 結 果 贏 馬 有 10 倍 , 相 當 好 分 。 記 者 : 陳 嘉 甜

馬 房 第 二 出 賽 志 願 的 「 加 州 財 子 」 臨 場 被 熱 捧 成 1.5 倍 大 熱 門 , 反 而 馬 房 第 一 出 賽 志 願 「 風 火 神 駒 」 則 為 10 倍 , 但 已 是 次 熱 門 。 結 果 此 場 一 班 直 路 賽 , 前 駒 僅 跑 第 三 , 後 駒 轉 入 東 首 戰 即 勝 , 在 勞 愛 德 胯 下 以 56 秒 09 快 時 間 贏 馬 , 比 級 際 賽 標 準 時 間 仲 要 快 三 線 , 相 當 厲 害 。

「 風 火 神 駒 」 賽 前 試 直 路 閘 造 56 秒 5 快 時 間 贏 122 分 「 綠 色 駿 威 」 五 馬 位 , 時 間 比 早 前 「 金 德 寶 」 同 樣 試 直 路 閘 大 勝 造 57 秒 6 還 要 快 , 後 駒 其 後 出 賽 能 輕 勝 , 所 以 前 駒 昨 日 贏 馬 絕 對 合 理 。 況 且 試 閘 不 是 真 跑 都 造 快 時 間 , 昨 日 贏 馬 便 可 締 更 快 的 56 秒 09 。

告 東 尼 昨 日 除 贏 「 風 火 神 駒 」 外 , 還 憑 「 威 利 嘉 」 起 孖 , 對 於 前 駒 轉 即 勝 坦 言 並 不 意 外 , 他 說 : 「 『 風 火 神 駒 』 是 我 馬 房 內 最 優 秀 的 1000 米 馬 , 如 果 發 揮 正 常 , 能 贏 『 加 州 財 子 』 並 不 太 出 奇 。 」

勞 愛 德 近 期 特 別 賣 力

另 外 , 近 日 外 界 盛 傳 勞 愛 德 下 季 或 無 牌 , 而 牌 照 委 員 會 將 於 下 月 七 日 開 會 公 佈 下 季 騎 師 牌 照 人 選 , 未 知 是 否 與 此 有 關 , 勞 愛 德 近 日 在 陣 上 特 別 賣 力 , 繼 上 周 二 起 孖 後 , 昨 日 又 憑 「 風 火 神 駒 」 及 「 幸 運 來 」 起 孖 , 為 下 季 牌 照 努 力 爭 取 成 績 。

巫 斯 義 唔 騎 締 造 美 麗

此 外 , 告 東 尼 透 露 , 「 締 造 美 麗 」 下 月 五 日 出 戰 日 本 安 田 紀 念 賽 當 日 , 巫 斯 義 要 跑 法 國 打 吡 未 能 赴 日 , 柏 寶 則 答 允 騎 「 自 由 好 」 , 現 正 為 「 締 造 美 麗 」 配 搭 煩 惱 。 他 說 : 「 如 果 蔡 明 紹 周 日 策 『 加 州 萬 里 』 出 戰 新 航 國 際 盃 表 現 出 色 , 『 締 造 美 麗 』 便 交 由 他 出 戰 安 田 , 紿 終 他 是 我 的 徒 弟 , 又 是 本 港 騎 師 , 希 望 他 可 參 與 國 際 一 級 賽 。 」

http://hk.racing.nextmedia.com/t ... mp;art_id=15256040#

作者: asiadragon    時間: 15/5/2011 10:33 PM

自由好--柏寶:ooo: :ooo:
作者: yuricylau    時間: 15/5/2011 10:34 PM

睇title以為反左面添:ppp:
作者: asiadragon    時間: 15/5/2011 10:37 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 15/5/2011 10:34 PM 發表
睇title以為反左面添:ppp:

其實跑法國打比唔跑安田都好正常:yyy:
作者: yuricylau    時間: 15/5/2011 10:38 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 15/5/2011 10:37 PM 發表

其實跑法國打比唔跑安田都好正常:yyy:

我知:yyy:
以為係唔知咩事而永遠都唔騎:yyy:
作者: neeDu    時間: 16/5/2011 04:10 PM

如 果 蔡 明 紹 周 日 策 『 加 州 萬 里 』 出 戰 新 航 國 際 盃 表 現 出 色 , 『 締 造 美 麗 』 便 交 由 他 出 戰 安 田 , 紿 終 他 是 我 的 徒 弟 , 又 是 本 港 騎 師 , 希 望 他 可 參 與 國 際 一 級 賽 。:ppp: :ppp:
作者: Kris    時間: 17/5/2011 12:33 AM

生果成九日都係咁, 出多兩個字唔駛死遮...:kkkk:
作者: kmbsuperbus    時間: 17/5/2011 11:49 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 15/5/2011 10:33 PM 發表
自由好--柏寶:ooo: :ooo:

雖然唔係配都爾, 配柏寶實好過上仗騎個位!
柏寶騎自由好, 即表示天久唔跑安田記念?
作者: taxi2003    時間: 17/5/2011 11:50 AM

QUOTE:
原帖由 kmbsuperbus 於 17/5/2011 11:49 AM 發表

柏寶騎自由好, 即表示天丹w田記念?

肯定左唔跑
作者: asiadragon    時間: 17/5/2011 11:50 AM

QUOTE:
原帖由 kmbsuperbus 於 17/5/2011 11:49 AM 發表

柏寶騎自由好, 即表示天丹w田記念?

天久已決定唔跑安田
暫時只有自由好同締造美麗跑

配柏寶..總認為格格不入..配都爾好喲..
作者: kmbsuperbus    時間: 17/5/2011 11:59 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 17/5/2011 11:50 AM 發表

天丹w田
暫時只有自由好同締造美麗跑

配柏寶..總認為格格不入..配都爾好喲..

算啦! 方嘉柏一有咩大賽就會用柏寶, 除非馬主要求指定騎師跑!
希望到時柏寶將自由好擺前d 走啦!
作者: 冼馬田    時間: 17/5/2011 12:36 PM

自由好今季都係失望多少,遠征完之後隨時退埋役﹗:rrr: :rrr:
作者: 您睇我唔到    時間: 17/5/2011 01:16 PM

始終柏寶有東京馬場經驗,用佢都好正常
作者: 西人堅    時間: 17/5/2011 02:40 PM

杜拜用埋老巫跑 1800 都唔到 lor
東京 1600 咪又係要 1800 力
用邊個都無所謂 la :jjjj: :yyy:
作者: gogowin    時間: 24/5/2011 01:29 AM

關於兩隻遠征日本兩匹香港代表締造美麗同自由好, 會於今日凌晨稍後時間乘坐貨機起程前往日本...

報告完畢:kkkkk:
作者: 馬俠    時間: 24/5/2011 07:30 AM

紹仔咁搞  依家會邊個騎呢:zzz:
作者: 週日寧靜    時間: 24/5/2011 11:50 AM

其實係咪馬主心頭高:yyy:

上次duty free都唔掂..更何況安田..

用邊個都影響唔到d乜
所以用蔡明紹有乜所謂:fff: 可能仲唔覺意玩大逃贏鬼埋:yyy: :yyy:
作者: kmbsuperbus    時間: 24/5/2011 11:56 AM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 24/5/2011 07:30 AM 發表
紹仔咁搞  依家會邊個騎呢:zzz:

依家好大機會係巫斯義!
http://www.hkdailynews.com.hk/horse.php?id=159120
作者: 您睇我唔到    時間: 24/5/2011 03:45 PM

講真要佢去跑安田真係好無謂
作者: yuricylau    時間: 24/5/2011 03:49 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 24/5/2011 03:45 PM 發表
講真要佢去跑安田真係好無謂

同跑Duty Free真係無分別...
有獎金都好好
作者: 李澤楷    時間: 24/5/2011 07:36 PM

高雅志都唔得,巫斯義可以由十幾名變第一?

雖然今屆安田紀念賽主隊馬平均黎講只係好過上屆小小:ppp:
作者: asiadragon    時間: 26/5/2011 12:34 AM

Apple 報話用昌哥:fff: :yyy:
作者: May_Be_83    時間: 26/5/2011 01:47 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 26/5/2011 12:34 AM 發表
Apple 報話用昌哥:fff: :yyy:

即係.......唉~~
作者: 西人堅    時間: 26/5/2011 02:15 AM

日本仔整埋個外檔比佢....
到時昌哥就可以同班日本仔鬥走得外 la :yyy: :yyy: :yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0