標題: 王志偉轉職 [打印本頁]

作者: 馬俠    時間: 17/5/2011 08:12 PM     標題: 王志偉轉職

每逢到季尾階段,就會有好多下季騎練牌照龠УD,好似早兩個月Helen講過,

有位練馬師將主動交番個牌畀馬會,提早收工退隱江湖,依家人人都知道,

Alex黃汝安已決定收鑼後引退,Alex出名好好先生,人緣又好,雖然遲一步唔再做練馬工

作,Helen都衷心祝福佢一切愉快,響其他方面繼續的話,會有更加好齔o展。

除此之外,騎師方面都有風吹話有兩個會離開,當中包括一個外籍,與及一個本地,

關於後者,聽聞係王志偉,佢自己知道未來策騎生涯越來越艱難,本身既已有家庭,

考慮到生計穩定性,於是決定退居幕後,向騎馬人之路進發,希望捱黿綸鵅A

有一天好似師父葉楚航咁,有機會成為一之主。

但有個馬主老友煞有介事咁講,王志偉轉職,並唔係留響葉,

反而走番去第一代師父大摩旗下;記得當年偉仔出道冇耐,稱不上大紅大紫,

反而過檔阿航之後,有一輪真係幾威,可惜往後把握唔到,

到今季又跑過幾場一塌糊塗賽事,先至漸漸末落。

馬主老友又話,阿航劗鉹H手夠晒,馬會馬房寫字樓批唔到,偉仔同大摩傾,大摩念舊,就此一拍即合。

轉:新報

作者: 自由雨滇行    時間: 17/5/2011 08:17 PM

今季又跑過幾場一塌糊塗賽事
邊幾場
作者: jintinc    時間: 17/5/2011 09:59 PM

如果當初唔離開大摩 , 可能可以玩下group race既:fff: :fff:
不過佢都周不時一單遲到就同-6航嘈:ppp: :ppp:
作者: 馬俠    時間: 17/5/2011 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 17/5/2011 09:59 PM 發表
如果當初唔離開大摩 , 可能可以玩下group race既:fff: :fff:
不過佢都周不時一單遲到就同-6航嘈:ppp: :ppp:

打機啦:yyy:
作者: Kris    時間: 17/5/2011 10:03 PM     標題: 回復 #3 jintinc 的帖子

講際遇佢唔算好差啦, 只是唔好彩遇正大摩為左想收楊啟棠而放棄佢, 但個人心態唔得再好際遇都冇用
作者: 阿源    時間: 17/5/2011 10:11 PM

怪唔得佢操左千兩寶寶咁耐都無得騎啦:ggg:
作者: 大關刀    時間: 18/5/2011 12:16 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 17/5/2011 08:17 PM 發表
今季又跑過幾場一塌糊塗賽事
邊幾場

軍旗夾扁何方神聖:llll::llll::llll:
作者: 小野伸二    時間: 18/5/2011 12:25 AM

淨係星期日騎濰汸D 拿西法都一塌糊堡啦..!
作者: 帶來吉利    時間: 18/5/2011 01:06 AM

葉生咁多馬比佢跑:ppp:
愈跑愈冇影
之後次次一日騎得1-3隻

有操冇騎:uuu:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0