標題: 亞洲電視盃 & 2場2班心水 + 重點分析 [打印本頁]

作者: kmbsuperbus    時間: 20/5/2011 09:56 PM     標題: 亞洲電視盃 & 2場2班心水 + 重點分析

上次心水唔中, 希望今次會好d!
今次的心水有考慮埋各駒跑黏地的性能!

祝各位 21/5 贏多d!

第 3 場 - 把酒當歌讓賽

2. 包裝選擇 – 5. 開心老友 – 1. 怡勝 – 6. 滿綵

信心指數: 4/10

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
第 7 場 - 亞洲電視盃(讓賽)

7. 卡達聖 – 6. 讚惑 – 2. 共創未來 – 8. 卓爾非凡

信心指數: 4.5/10

重點分析:
卡達聖: 上仗配德叔留前當然輸左, 今仗返回贏馬路程1600m,
配與馬主的家族非常夾的柏寶, 可望再勝一仗!

讚惑: 上仗一上1600m 已有不俗的演出, 配白德民擺前走, 威力增加!

共創未來: 回配前仗跑佢有第4的德叔, 只要發揮出前仗的威力, 可以係度掃晒,
加上係大摩今季未交代馬, 配德叔實同你去馬!

卓爾非凡: 忠心馬, 上仗轉倉後首戰即有2nd,
以薛達志馬房的作風, 今仗定必再拚, 省靚馬房的招牌!

勝眼光: 場地變黏可跟下, 但負133磅則未免對此馬有d吃力!

金獅威將: 對上4仗全不見影, 近番先再諗!

藍天: 去完澳門唔知對此馬的狀態有幾大影響,
配馬偉昌, 排最外檔8檔, 好大機會又係留後大外檔衝!

沙貝利: 打左兩場硬仗, 狀態落左, 又由2400 落黎跑1600,
加上唔知場地會否變黏, 今場唔揀!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
第 10 場 - 四季養生堂讓賽

5. 易搏贏 – 2. 續領風騷 – 7. 勁高手 - 11. 四季

信心指數: 5/10

海外賽心水會於以下時間及區域分途發放:
21/5 愛爾蘭二千堅尼   (歐美賽馬討論區)
22/5 新航國際賽馬日/KrisFlyer國際短途錦標   (香港賽馬討論區)

希望各位多多支持!
作者: 希比    時間: 20/5/2011 09:58 PM

勝眼光:gggg:
作者: kmbsuperbus    時間: 20/5/2011 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 希比 於 20/5/2011 09:58 PM 發表
勝眼光:gggg:

講真, 如果臨場落兩, 令場地由好地變好至黏/黏地, 勝眼光有機會入3甲!
作者: 駿先鋒    時間: 20/5/2011 11:03 PM

QUOTE:
原帖由 kmbsuperbus 於 20/5/2011 22:33 發表

講真, 如果臨場落兩, 令場地由好地變好至黏/黏地, 勝眼光有機會入3甲!

勝眼光唔知係唔係唔夾杜利萊...
騎親都冇P...
作者: 魚仔餅    時間: 20/5/2011 11:19 PM

藍天好大機會外遊:zzz: :yyy:
作者: kmbsuperbus    時間: 21/5/2011 11:12 AM

QUOTE:
原帖由 駿先鋒 於 20/5/2011 11:03 PM 發表

勝眼光唔知係唔係唔夾杜利萊...
騎親都冇P...

可能係啦! 但數據係用黎打破ge! :aaa:

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 20/5/2011 11:19 PM 發表
藍天好大機會外遊:zzz: :yyy:

8檔睇下點外遊法, 可能神乎奇技! :yyy:
作者: 未嘗不可    時間: 21/5/2011 12:09 PM

勝眼光 133 磅怕佢讓唔起:ccc:
作者: kmbsuperbus    時間: 21/5/2011 04:19 PM

QUOTE:
原帖由 kmbsuperbus 於 20/5/2011 10:33 PM 發表

講中左, 搞到我ge 心水...... 唉! :sss:
作者: kmbsuperbus    時間: 21/5/2011 07:21 PM

Conclusion:
R3  QP$22.5   估唔到活力奔騰一綁繫舌帶就......  
R7  QP$18.5    俾勝眼光......  
R10  X   搏唔落雨, 揀埋續領風騷, 點知......  

差少少差少少咁! :xxx:  

賽後重點評析:
R3
怡勝: 跑唔番水準, 再負重磅出賽唔駛睇!
開心老友: 騎到不知所謂!

R7
勝眼光: 一落雨就黎!
卡達聖 & 讚惑: 已盡所能!
共創未來: 可再留前些少, 留6, 7位!
金獅威將: 無左個勢, 再出唔駛睇!

海外賽心水系列第1擊 - 愛爾蘭二千堅尼心水 + 重點分析已於歐美賽馬討論區發放!
希望各位多多支持!

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0