標題: 馬上Happy Hour : 電視主持下季執位 [打印本頁]

作者: 君子    時間: 11/6/2011 12:56 AM     標題: 馬上Happy Hour : 電視主持下季執位

馬 會 市 場 事 務 執 行 總 監 張 之 杰 , 今 季 一 上 任 已 經 話 會 改 革 一 直 唔 叫 好 又 唔 叫 座 官 方 賽 馬 節 目 , 雖 然 今 季 仲 有 八 個 賽 日 先 煞 科 , 但 係 下 季 官 方 賽 馬 節 目 初 步 已 經 定 人 事 變 動 , 亦 間 接 令 到 下 季 電 視 節 目 評 馬 人 有 少 少 執 位 。 變 幻 才 是 永 恆 , 有 時 換 其 他 評 馬 人 做 節 目 主 持 , 起 碼 會 帶 到 新 鮮 感 畀 觀 眾 。

據 了 解 , 馬 會 做 官 方 節 目 主 持 一 段 唔 短 時 間 黃 嘉 豪 , 做 埋 今 季 就 會 離 開 馬 會 , 佢 下 季 會 過 檔 有 線 電 視 賽 馬 18 台 , 有 捧 開 佢 場 馬 迷 , 仍 然 可 以 螢 幕 前 睇 到 佢 提 供 心 水 。 有 人 離 開 , 自 然 要 搵 補 替 人 選 , 聽 聞 張 之 杰 已 經 成 功 有 線 撬 走 評 馬 人 子 健 , 下 季 子 健 就 會 馬 會 官 方 節 目 登 場 , 同 馬 迷 臨 場 品 評 馬 匹 狀 態 。 仲 有 馬 會 已 經 培 訓 緊 講 馬 新 人 王 , 話 唔 定 亦 會 提 升 一 表 現 優 異 參 與 節 目 都 未 定 。 早 前 已 經 提 過 , 無 收 費 台 有 意 加 入 轉 播 賽 馬 行 列 , 加 上 緊 又 會 多 幾 個 免 費 電 視 台 播 , 相 信 點 都 有 興 趣 轉 播 賽 馬 節 目 , 未 來 幾 年 對 電 視 評 馬 人 需 求 只 會 有 增 無 減 。 其 實 有 更 多 唔 同 電 視 台 頻 道 肯 投 放 製 作 賽 馬 節 目 , 無 論 對 賽 馬 從 業 員 或 者 普 羅 大 眾 都 係 好 事 。

對 從 業 員 講 , 新 人 點 都 多 入 行 工 作 機 會 , 造 就 更 多 專 業 評 馬 人 才 , 當 然 競 爭 越 越 激 烈 , 即 使 官 方 講 馬 佬 都 唔 再 係 鐵 飯 碗 , 做 唔 好 份 工 就 冇 得 留 低 。 良 性 競 爭 下 百 花 齊 放 , 賽 馬 節 目 質 素 一 定 會 提 高 , 點 計 馬 迷 都 係 直 接 受 惠 !

講 番 賽 事 , 消 息 話 安 哥 隻 「 勁 飛 駿 」 用 吳 嘉 晉 減 10 磅 , 可 以 打 開 勝 門 ; 杜 利 萊 隻 「 勁 加 勁 」 再 贏 喎 。

作者: keywinner    時間: 14/6/2011 04:22 AM

就是那個大大聲聲說沒有"死磅''這個東西的黃嘉豪嗎????

有線想趕客:yyy:
作者: kitchai1228    時間: 15/6/2011 01:39 AM

只貼大熱的一個肥仔:hhhhh:
作者: 李澤楷    時間: 15/6/2011 01:43 AM

子健去官台,下一個會係邊個去官台??
作者: 細B    時間: 16/6/2011 10:20 AM

其實我幾鍾意黃嘉豪=.="...
有時聽佢講馬都唔錯....HAHA....好過果個周咩咩....同埋係馬會直播果兩個男主持=.="....
作者: 週日寧靜    時間: 16/6/2011 01:28 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 15/6/11 01:43 AM 發表
子健去官台,下一個會係邊個去官台??

方塊龜:yyy: :yyy:
作者: 您睇我唔到    時間: 16/6/2011 06:36 PM

我比較鐘意聽O仔,黃嘉豪果D
唔鐘意聽而家高清台周榮澤,同果個阿KIT,好檸煩
作者: 冼馬田    時間: 18/6/2011 05:16 PM

黃嘉豪番有線,盞兩條友0係度:uuu: 鬥講,講埋0的差唔多0既野,冇乜新意思﹗
作者: 李澤楷    時間: 18/6/2011 05:23 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 18/6/2011 05:16 PM 發表
黃嘉豪番有線,盞兩條友0係度:uuu: 鬥講,講埋0的差唔多0既野,冇乜新意思﹗

無料先返有線.
有料既就離開有線.
子建好似第二年主持有線賽馬節目.咁就入左官台:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0