標題: 「金德寶」出戰皇席錦標勇奪季軍 [打印本頁]

作者: ztan    時間: 15/6/2011 12:05 PM     標題: 「金德寶」出戰皇席錦標勇奪季軍

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/2011-06/news_2011061500027.html[/iframe]
作者: neeDu    時間: 15/6/2011 02:19 PM

史賓沙賽後回來更對我說:『此駒速度實在厲害,如果這場賽事在平地賽道跑一千米,牠可望贏三個馬位。』

:yyy: :yyy:
作者: +超級無敵+    時間: 15/6/2011 03:35 PM

所言不假, 最後100時還有極大優勢, last 50明顯力弱.
作者: yuricylau    時間: 15/6/2011 03:38 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 15/6/2011 02:19 PM 發表
史賓沙賽後回來更對我說:『此駒速度實在厲害,如果這場賽事在平地賽道跑一千米,牠可望贏三個馬位。』

:yyy: :yyy:

咁事實又真係輸last條斜路:yyy:

但反正返到HK都係捱打...
如隻馬無無乜野...真係點解唔跑埋楠索普先:ppp:
雖然要等成2個月:ppp:

作者: orochi1650    時間: 15/6/2011 03:40 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 15/6/2011 03:38 PM 發表

下仗不如去參加薹隆尚教堂錦標。又是直路
作者: yuricylau    時間: 15/6/2011 03:42 PM     標題: 回復 #5 orochi1650 的帖子

連楠索普都唔跑...你以為老苗仲會跑呢場咩:yyy:
作者: orochi1650    時間: 15/6/2011 03:48 PM

老苗不是想給金德寶下澳洲撼魚子精華??
作者: neeDu    時間: 15/6/2011 03:51 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 15/6/2011 03:38 PM 發表

但反正返到HK都係捱打...
如隻馬無無乜野...真係點解唔跑埋楠索普先:ppp:
雖然要等成2個月:ppp:

嬴就係嬴既,但3個馬位就:ppp: 既然佢話馬匹狀態冇問題,其實可以搏埋金禧...
作者: yuricylau    時間: 15/6/2011 04:09 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 15/6/2011 03:51 PM 發表

嬴就係嬴既,但3個馬位就:ppp: 既然佢話馬匹狀態冇問題,其實可以搏埋金禧...

3個馬位又真係誇左d...打個八折應該得:ppp:
佢佢比蓮華更無長力...可能會輸得仲慘過蓮華:ppp:

作者: 細B    時間: 16/6/2011 10:27 AM

如果佢跑得金禧...今場牡席應該贏左...夠長力跑1200冇理由呢場LAST上斜會頂唔到....金德寶真係 E 級柔軟度  只可以跑1000=.="...但LAST推落去反應真係好勁....唔係上斜真係可以贏遠...

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0