標題: 王志偉下年有牌 [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 20/6/2011 07:07 PM     標題: 王志偉下年有牌

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/2011-06/news_2011062001814.html[/iframe]
作者: 駿先鋒    時間: 20/6/2011 10:35 PM

下季會唔會0W:ccc: :sss:
作者: 冼馬田    時間: 21/6/2011 12:48 AM

都欣賞佢永不放棄0既精神﹗:jjjjj:
作者: ユюユ    時間: 21/6/2011 01:08 AM

下年睇好佢:jjjjj:
作者: 木奇異    時間: 21/6/2011 01:45 AM     標題: 回復 #4 イルイ 的帖子

王志偉騎到半季已經偷笑了 :kkkkk: :kkkkk:
作者: jl312    時間: 21/6/2011 01:46 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 21/6/2011 01:08 AM 發表
下年睇好佢:jjjjj:

你唔好咁賤啦:uuu: :uuu: :uuu:

香港騎師咁難生存, 難得堅持, 你估做騎師咁易做, 始終都有一定危險

佢大可以做個騎馬人, 穩穩定定, 又可以早D排隊做副練, 想騎得騎多年, 努力爭取係應該, 值得支持:gggg: :gggg: :gggg:

騎得唔好你可以唔買佢D馬, 唔支持都唔好祝福人:hhhh: :hhhh: :hhhh:
作者: keeper    時間: 21/6/2011 06:36 AM

狗會制度...根本是迫香港本地培育的騎師做馬........
一個年青人...用了最寶貴的青春去學習騎馬...而選定為終生職業...
但你看看....香港有幾多個騎師可在馬上場騎得過四十歲..???
狗會迫死了多小有夢的年青人???
香港本地騎師...一年贏不了幾場馬....而飯碗就危危乎...機會小...又要話你贏得小!!!.....
馬會一個不高興.....你的職業人生就完了.....退休了....很多人...連30都未過.......
作者: neeDu    時間: 21/6/2011 10:09 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/6/2011 01:45 AM 發表
王志偉騎到半季已經偷笑了 :kkkkk: :kkkkk:

冇意外發生已經算好:kkkkk:
作者: ☆STAN★    時間: 21/6/2011 11:41 AM

佢o既騎功我覺得唔算真的很差...希望佢下年好景d la
作者: 自由雨滇行    時間: 21/6/2011 11:49 AM

QUOTE:
原帖由 keeper 於 21/6/2011 06:36 AM 發表
狗會制度...根本是迫香港本地培育的騎師做馬........
一個年青人...用了最寶貴的青春去學習騎馬...而選定為終生職業...
但你看看....香港有幾多個騎師可在馬上場騎得過四十歲..???
狗會迫死了多小有夢的年青 ...

無計,以前有騎師條件限制賽原意係好,但比人用左黎作為造馬既平台/手段
或者唯一既解決方法就係好似澳門咁限住每個騎師日最多只可以有幾多匹座騎,如果唔係都幾難搞
作者: mR.偉    時間: 21/6/2011 02:00 PM

加油la,,,:yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 21/6/2011 05:17 PM

上次隻軍花比佢跑成咁:ddd: :ddd:
作者: 大關刀    時間: 22/6/2011 12:10 AM

QUOTE:
原帖由 ☆STAN★ 於 21/6/2011 11:41 AM 發表

呢條友騎隻軍旗騎到咁, 搞成咁係應有此報! :bbb::bbb::bbb::bbb::bbb::bbb:

回水呀 :bbb::bbb::bbb::bbb:
作者: 木奇異    時間: 22/6/2011 12:15 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 21/6/2011 11:49 AM 發表

無計,以前有騎師條件限制賽原意係好,但比人用左黎作為造馬既平台/手段
或者唯一既解決方法就係好似澳門咁限住每個騎師日最多只可以有幾多匹座騎,如果唔係都幾難搞

同意
而且早80, 90年代D外藉騎師好似話騎左一段時間就要離開一牌過冷河, 1季2季後先俾佢再返黎, 目的係防止外藉騎師過份壟斷. 而家明顯冇左ED野 :kkkkk:
作者: 駿先鋒    時間: 22/6/2011 12:43 AM

QUOTE:
原帖由 ☆STAN★ 於 21/6/2011 11:41 發表

如果講騎功...

我覺得明偉好過佢....
作者: kitchai1228    時間: 22/6/2011 01:25 AM

依家個制度上變成:
10磅仔你有手有腳就有支持
當你畢業後你有10隻手10隻腳都未必有用

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0