標題: 澳門國際沙地精英盃 (澳門一級賽),正式報名 [打印本頁]

作者: 朱健忠    時間: 22/7/2011 10:20 PM     標題: 澳門國際沙地精英盃 (澳門一級賽),正式報名

[wmv]mms://video2.smart-streaming.com/mjc/special/110720/110720_s_01.asf[/wmv]

[iframe]http://www.mjc.mo/mjc_en/racing/SandPCup/index.php[/iframe]
作者: 何良    時間: 22/7/2011 10:39 PM

獎金太低啦,,好心四太唔好咁寒酸啦
作者: 阿源    時間: 22/7/2011 10:57 PM

一級賽起碼齊頭300M啦:ppp: 香港唔知派D乜馬參加呢:aaaa:
作者: Running    時間: 22/7/2011 10:58 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 22/7/2011 10:57 PM 發表
一級賽起碼齊頭300M啦:ppp: 香港唔知派D乜馬參加呢:aaaa:

叫硬肌徐派晒兩大泥地王出陣:iiii:
作者: 阿源    時間: 22/7/2011 11:00 PM

大把在手1300應該唔到:ppp:
作者: 新水星    時間: 22/7/2011 11:06 PM

右轉、千三,育馬者盃後、杜拜嘉年華前,再加上和埠際賽差不多的獎金。
結論:一廂情願想靠香港馬呃分級。
作者: orochi1650    時間: 23/7/2011 07:20 AM     標題: 回復 #6 新水星 的帖子

可以把國際邀請賽的路程改為1600,賽事名稱叫冠軍一哩賽沙地盃。那麼就可以令人諗起係香港「冠軍一哩賽」的沙地版本,增加號召力。不過日期就絕對不可以和日本的jbc育馬者經典(JBCクラシック)撞期。
作者: dennis2299    時間: 23/7/2011 07:25 AM

有冇機會引到外國馬過黎跑:yyy:
作者: orochi1650    時間: 23/7/2011 07:28 AM     標題: 回復 #8 dennis2299 的帖子

很少,因為當日澳洲正進行春季嘉年華、日本亦會跑一哩冠軍賽、香港馬亦會為國際賽而準備。
所以應該今年很少馬會來。
作者: dennis2299    時間: 23/7/2011 08:14 AM

QUOTE:
原帖由 orochi1650 於 23/7/2011 07:28 AM 發表
很少,因為當日澳洲正進行春季嘉年華、日本亦會跑一哩冠軍賽、香港馬亦會為國際賽而準備。
所以應該今年很少馬會來。

咁少獎金 , 過黎賴野咪大檸樂:yyy:
作者: neeDu    時間: 23/7/2011 09:16 AM

睇下有冇香港馬報名:fff:
作者: 朱健忠    時間: 23/7/2011 10:46 AM

QUOTE:
原帖由 orochi1650 於 23/7/2011 07:20 AM 發表
可以把國際邀請賽的路程改為1600,賽事名稱叫冠軍一哩賽沙地盃。那麼就可以令人諗起係香港「冠軍一哩賽」的沙地版本,增加號召力。不過日期就絕對不可以和日本的jbc育馬者經典(JBCクラシ& ...

我覺得賽期方面,聖誕或1月頭跑會好d,因為d馬可以為杜拜賽馬嘉年華熱身,適應亞洲天氣

如果"澳門國際沙地精英盃"搞得好,4月澳港盃賽日"主席挑戰盃"(草1200米)會轉為國際邀請賽,280萬總獎金
作者: asiadragon    時間: 23/7/2011 11:11 AM

我估應該有電光能源啩:yyy:
反正跑田草無太大著數:yyy:
作者: mR.偉    時間: 23/7/2011 01:30 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 23/7/2011 11:11 AM 發表
我估應該有電光能源啩:yyy:
反正跑田草無太大著數:yyy:

我估都應該去:yyy:
作者: orochi1650    時間: 23/7/2011 01:45 PM     標題: 回復 #12 朱健忠 的帖子

那就看舉行了澳門國際沙地精英盃之後再檢討都不遲。但是這次賽事是配合澳門大賽車,所以改期前要想清楚先。
作者: yuricylau    時間: 23/7/2011 04:14 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 23/7/2011 07:25 AM 發表
有冇機會引到外國馬過黎跑:yyy:

呢個路程...我諗起Keiai Gerbera同Danon Come On呢d:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 23/7/2011 04:24 PM

韓國馬或者有機會
不過呢個時間都好難搵到外隊馬黎參賽.:ppp:
作者: kaosen    時間: 23/7/2011 04:25 PM

馬來西亞,新加波二線馬都有機會!! 可能我地祖國既賽馬其實依幾年都攪得唔錯:iiiii:
作者: orochi1650    時間: 23/7/2011 04:32 PM

馬來西亞?應該沒可能,那邊的馬水準差過新加坡,剛剛看了一場當地的1400米賽事,d步速慢過蝸牛,頭馬以1.25.3過終點。不過,明日當地會上演蘇丹金盃(g1 1100m),不如看了這場才再看看馬來西亞有什麼馬來澳
作者: 朱健忠    時間: 23/7/2011 08:51 PM

QUOTE:
原帖由 orochi1650 於 23/7/2011 04:32 PM 發表
馬來西亞?應該沒可能,那邊的馬水準差過新加坡,剛剛看了一場當地的1400米賽事,d步速慢過蝸牛,頭馬以1.25.3過終點。不過,明日當地會上演蘇丹金盃(g1 1100m),不如看了這場才再看看馬來西亞有什麼馬來澳

但馬來西亞冇沙地跑,肯唔肯去博一博?
作者: kaosen    時間: 23/7/2011 09:11 PM

QUOTE:
原帖由 orochi1650 於 23/7/2011 04:32 PM 發表

澳門六班馬大約馬拉三班馬! 派隻馬拉馬王差唔多:yyy:  可能爆冷贏到依場入到圍香港四場國際賽
作者: am20462046    時間: 24/7/2011 04:20 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 23/7/2011 09:11 PM 發表

澳門六班馬大約馬拉三班馬! 派隻馬拉馬王差唔多:yyy:  可能爆冷贏到依場入到圍香港四場國際賽

我睇澳門馬高過馬拉
澳門馬期待聯一穩勝的表現
作者: 細B    時間: 25/7/2011 08:29 AM

算吧啦-.-"

獎金太低....冇返4-5百萬都冇人想黎-.-

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0