賽馬世界

標題: 天 久 今 季 不 再 上 陣   9 月 底 爭 日 本 短 途 馬 錦 標
天机
三星會員

UID 7207
精華 0
積分 0
帖子 147
港元 403 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10
註冊 4/9/2012
來自 深圳
天 久 今 季 不 再 上 陣   9 月 底 爭 日 本 短 途 馬 錦 標

天 久 今 季 不 再 上 陣   9 月 底 爭 日 本 短 途 馬 錦 標

【 本 報 訊 】 日 前 有 報 道 指 新 鮮 出 爐 的 KrisFlyer 國 際 短 途 錦 標 盟 主 「 天 久 」 , 下 個 目 標 是 11 月 9 日 的 澳 洲 柏 天 勒 育 馬 場 經 典 賽 1200 米 G1 , 不 過 方 嘉 柏 表 明 今 年 9 月 29 日 的 日 本 短 途 馬 錦 標 , 才 是 「 天 久 」 的 首 選 。 他 說 : 「 當 『 天 久 』 於 新 加 坡 勝 出 後 , 英 國 雅 士 谷 及 澳 洲 維 多 利 亞 賽 馬 會 都 邀 請 我 們 到 當 地 參 賽 , 但 現 時 來 說 , 我 可 以 告 訴 你 『 天 久 』 遠 征 日 本 機 會 最 大 , 牠 過 往 四 度 在 日 本 上 陣 , 屢 因 慢 閘 、 受 阻 等 意 外 落 敗 , 令 我 心 有 不 甘 , 我 很 渴 望 『 天 久 』 在 日 本 勝 回 一 仗 。 牠 已 返 港 並 開 始 歇 暑 , 留 待 下 季 初 遠 征 日 本 。 」

至 於 「 軍 事 出 擊 」 , 贏 完 新 航 國 際 盃 後 頓 成 今 季 馬 王 大 熱 , 據 知 大 摩 正 游 說 馬 主 羅 傑 承 派 遣 該 駒 出 爭 10 月 的 澳 洲 覺 士 盾 , 羅 傑 承 說 : 「 英 國 雅 士 谷 主 辦 單 位 , 邀 請 我 們 派 『 軍 事 出 擊 』 出 戰 下 月 的 威 爾 斯 親 王 錦 標 , 我 二 話 不 說 推 卻 了 , 因 為 不 想 馬 兒 太 辛 苦 , 但 出 戰 覺 士 盾 是 下 季 的 事 , 可 以 再 加 考 慮 , 不 過 下 季 我 傾 向 讓 此 駒 主 攻 香 港 賽 事 , 目 前 仍 未 拿 定 主 意 。 」

。。。。
頂部
CJ.
虛擬馬主

UID 6279
精華 0
積分 0
帖子 21064
港元 7381 萬
存款 10 萬
聲望 422
閱讀權限 20
註冊 11/9/2011
來自 HK
傾向讓此駒主攻香港賽事

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36645
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
又去日本
係龍王面前都係
頂部
美好前程
資深會員

UID 6602
精華 0
積分 0
帖子 385
港元 452 萬
存款 0 萬
聲望 10
閱讀權限 10
註冊 1/2/2012
天久E隻馬,贏趁都系33445566既走位,輸趁都系包尾排大外檔(E隻馬排左好多次大外檔,1200-1400實在讓唔起),我唔覺得會唔輸龍王好多,有得比,當然馬齡太大又系另外一因素。

百勝威假假地都贏過原居民,點解唔配做97年馬王?做馬王的依據不是要有級際賽頭馬,而是要睇當年的表現,岩岩過年就系無馬贏到國際賽,唯獨百勝威兩場國際賽均入前3。
頂部
智弱網民
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3589
精華 1
積分 0
帖子 3743
港元 4413 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 22/2/2007
羅神竟然無大想頭, 學精了
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005
我自己覺得我會去,誰可以保證下年軍事出擊有咁強勁的作戰水準

現在處於頂峰期,要名的就呢季用盡

要利緊係休息
頂部
小魔怪
虛擬馬主
小魔怪

UID 2277
精華 0
積分 0
帖子 1479
港元 20 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 8/7/2006

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 23/5/2013 12:57 PM 發表
我自己覺得我會去,誰可以保證下年軍事出擊有咁強勁的作戰水準

現在處於頂峰期,要名的就呢季用盡

要利緊係休息

不過隻馬今年真係跑幾多

我都驚佢唞完變左喜勁寶咁一招了

.
頂部
JerryMa1989
虛擬馬主

UID 7890
精華 0
積分 0
帖子 3246
港元 2014 萬
存款 100 萬
聲望 520
閱讀權限 20
註冊 26/4/2013
可能威爾斯親王錦標無轉播,軍事出擊有表現羅生都無得威,所以佢唔去~~

大亨旗下馬匹:
頂部
富源
活躍會員

UID 4839
精華 0
積分 0
帖子 16494
港元 900 萬
存款 0 萬
聲望 18
閱讀權限 10