賽馬世界

標題: 國泰航空香港國際賽事 報名馬匹名單
kmbsuperbus
活躍會員

UID 6032
精華 1
積分 0
帖子 11577
港元 628 萬
存款 500 萬
聲望 1040
閱讀權限 10
註冊 30/3/2011
來自 Racecourse

QUOTE:
原帖由 小武士 於 21/10/2011 08:18 PM 發表
自由好報1600都唔係大機會啦 近績說明一切
佢又唔係跑唔到長d路程 方嘉柏咁樣報名無問題喎
反而2隻塞埋同一場 除非打team 否則鬼打鬼係好戇居既事

對上兩場根本無跑過~
安田記念根本就唔應該去, 跑遮打盃先岩~
冠軍一哩, 馬偉昌騎到一塌糊塗~
以10/11 馬季, 香港一哩, 氣管有血, 都跑6th, 已經算唔錯~
1600 咁都唔係大機會, 我諗有好多報左名的馬都應該唔好報,
e.g. 勇敢小子, 愛跑得, 1600m 仲差過自由好, 都唔係大機會啦, 應唔好報~

佢又唔係跑唔到1600m ge 路程, 方嘉柏咁樣報名有問題 :mmm:

你咁講, 方嘉柏上年冠軍一哩, 天久, 自由好一齊跑, 已經係好戇居,
今年戇居多次唔可以咩? :jjjj:
仲有, 平時好多練馬師都派多於1匹馬係同一場跑,
鬼打鬼, 即係好多練馬師都做緊好戇居ge 事 ...... :ppp:

頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6209
港元 3828 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/12/2006
來自 Sweet Memory
回復 #21 kmbsuperbus 的帖子

有d練馬師係戇居鬼打鬼
有d真係打team

但係天久+自由好呢個組合 一定無team打

就算係呢個組合 我都可以好現實咁話你知 一定係天久做主力

同埋你唔好拎第二個馬房d報名方法黎比較 根本唔同情況

一匹留後馬跑1600次次都係差少少差少少先追到
我就真係覺得跑2000好過

頂部
kaosen
虛擬馬主

UID 5927
精華 0
積分 0
帖子 12801
港元 533 萬
存款 0 萬
聲望 170
閱讀權限 20
註冊 12/12/2010
唔跑女皇盃同唔跑千六米既同一道理@@ :ppp:  你叫自由好走去同威龍同加州仔挑機?? 洛千六米都仲有位博爆-,-

頂部
B可車干
資深會員

UID 6295
精華 0
積分 0
帖子 228
港元 0 萬
存款 0 萬
聲望 3
閱讀權限 10
註冊 18/9/2011
自由好 老了:hhh: :hhh: ??

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 小武士 於 21/10/2011 11:20 PM 發表
有d練馬師係戇居鬼打鬼
有d真係打team

一匹 ...

跑2000博雄心威龍嚇走哂d馬比佢博下獎金??:fff: :fff:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36643
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/10/2011 11:55 PM 發表

跑2000博雄心威龍嚇走哂d馬比佢博下獎金??:fff: :fff:

你認為諺語同飛雪仙蹤會被嚇走嗎?:fff:
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/10/2011 12:02 AM 發表

你認為諺語同飛雪仙蹤會被嚇走嗎?:fff:

2隻+加洲+威龍= 4隻, 仲有位爭:fff: :fff:

頂部
kmbsuperbus
活躍會員

UID 6032
精華 1
積分 0
帖子 11577
港元 628 萬
存款 500 萬
聲望 1040
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 小武士 於 21/10/2011 11:20 PM 發表
有d練馬師係戇居鬼打鬼
有d真係打team

一匹留後馬跑1600次次都係差少少差少少先追到
我就真係覺得跑2000好過

打team 都係級際賽打~
即平時練馬師都係戇居鬼打鬼~

無team 打, 唔代表唔可以一齊參賽,
係你話練馬師戇居鬼打鬼,
係我角度, 呢d 叫同一場次, 分途出擊~

天久做主力, 都可以有副車~

針對報名方法, 係唔同情況, 但你又可唔可以講下第二個馬房d報名方法係咩呢?
不過, 係你話自由好報1600都唔係大機會啦, 近績說明一切
單睇呢句,
你的前提係:
一匹馬報1600都唔係大機會, 近績說明一切, 唔應該報1600
自由好報1600都唔係大機會啦
你隱含左結論: 所以自由好唔應該報1600~

咁我用勇敢小子, 愛跑得做前提:
一匹馬報1600都唔係大機會, 近績說明一切, 唔應該報1600
勇敢小子報1600都唔係大機會啦
愛跑得報1600都唔係大機會啦
結論: 所以勇敢小子及愛跑得唔應該報1600~

同你的論證相同~

I agree~ 報2000, no problem~
但我ge focus 係可以報多場, 咁點解唔去報1600, 去報2400?
引伸出黎, 係唔係讓路俾天久?

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36643
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 22/10/2011 12:05 AM 發表

2隻+加洲+威龍= 4隻, 仲有位爭:fff: :fff:

你應該計少左天鷹翱翔:fff:
頂部
kmbsuperbus
活躍會員

UID 6032
精華 1
積分 0
帖子 11577
港元 628 萬
存款 500 萬
聲望 1040
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 21/10/2011 11:32 PM 發表
唔跑女皇盃同唔跑千六米既同一道理@@ :ppp:  你叫自由好走去同威龍同加州仔挑機?? 洛千六米都仲有位博爆-,-

你岩~
Therefore, 1600 同2400, 邊1個途程有多d 機會跑得近, 搏到有多d 機會入位?

2400 面對ge 係歐洲長途馬,
1600, 有機會金剛威黎, 其他對手都係個幾匹,
1600 有多d 機會跑得近, 搏到有多d 機會入位~

所以我先話why 唔報1600, 報2400, 係唔係讓路俾天久?
頂部
kmbsuperbus
活躍會員

UID 6032
精華 1
積分 0
帖子 11577
港元 628 萬
存款 500 萬
聲望 1040
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/10/2011 11:55 PM 發表

你講得好岩,
雖則我話跑2000, 自由好係最佳,
但正如你所講, 2000 有強ge 對手~
跑2000 搏呢d, 好難搏!

2400 又點? 歐洲馬跑慣2400, 對手又係強~

自由好: 1600-2400 馬,
1600 d 對手相對地較2000 & 2400 ge 弱,
所以我就話why 唔去報1600?

頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 26/8/2007

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/10/2011 12:12 AM 發表

你應該計少左天鷹翱翔:fff:

呢隻馬黎香港兩次我都有買
結果三甲都入唔到.... 個兩次仲要全程外疊唔搵遮擋咁跑結果往往後面力弱輸得唔遠:yyy:
本身覺得佢實力應該唔會差得去邊,點知今年贏埋冠軍錦標 :kkk:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36643
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 22/10/2011 04:47 AM 發表
呢隻馬黎香港兩次我都有買
結果三甲都入唔到.... 個兩次仲要全程外疊唔搵遮擋咁跑結果往往後面力弱輸得唔遠:yyy:
本身覺得佢實力應該唔會差得去邊,點知今年贏埋冠軍錦標 :kkk:

呢類閹馬最鍾意黎香港跑.:fff:
仲有百威勝,音樂聽果D:zzz:
頂部