賽馬世界

標題: 《賽馬WQT + 嘉駿園》女皇盃錄音特輯
河馬仔
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20
註冊 11/3/2007
《賽馬WQT + 嘉駿園》女皇盃錄音特輯

今集MP3錄音檔案:
http://overseas2.openradiohk.com/media/download.php?gid=20&epino=398

(主持 : Gallant Chief 獲利 河馬仔)

(看板娘 : 馬場樂子)

今集主要內容:

今集<賽馬WQT><嘉駿園>再度合作,Gallant Chief獲利河馬仔三人齊齊傾下女皇盃。

第一節將會講下女皇盃的花邊事績等等,原來現任香港及澳門練馬師都贏過此盃。現在英國皇室大婚又會否令一眾資深馬迷諗起當時的「事頭婆」訪港頒獎的經典一刻?

第二節將會講講一些能力較上級的參賽馬。「加州萬里」「雄心威龍」擺下擂台。「捷達河」「音樂廳」會否受香港天氣影響?「比薩勝駒」未能參賽真係非常可惜!「卡達聖」「何方神聖」又是否居邊線?

第三節會再講講下風馬。犘廄其餘三隻各有缺點?「至勇威龍」配都爾會否跑回「羅馬奔騰」之騎功?何廄雙駒是否回落?「沙貝利」又如何?

(個人意見節目)

很久沒有新作了、飲香檳食甜品、女孩子以閒談來享受一個開心歡樂的下午、的確寫意。

今次三位看板娘馬場樂子馬場彩珠Mary CHAN三位齊齊過一個甜甜蜜蜜的下午、盡享閒情。

今次由河馬仔出品、由同人組織FINGER AND FISH之畫師HECO繪製而成。以<共享創意 署名-非商業性 3.0 香港 授權條款>發放。

*(圖中所述之看板娘人名純屬虛構、如有雷同、實屬巧合。)

MSN:hippoatwork2006@yahoo.com.hk
BLOG:http://hkheadline.com/blog/list_blog_express.asp?f=2SRIYD8XQF150946

頂部
May_Be_83
虛擬馬主

UID 3026
精華 0
積分 0
帖子 4887
港元 3219 萬
存款 11 萬
聲望 118
閱讀權限 20
註冊 25/6/2006
來自 HK
聽左啦,支持下先。
頂部
至理名言
三星會員

UID 5856
精華 0
積分 0
帖子 171
港元 580 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 20/10/2010
事乜野頭婆丫...乜主持係食佢糧嗎?:llll:
頂部
mR.偉
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 5497
精華 1
積分 0
帖子 17233
港元 1000 萬
存款 10 萬
聲望 19
閱讀權限 20
註冊 30/11/2009
來自 鳥托邦
支持!:gggg:

頂部
neeDu
虛擬馬主

UID 5097
精華 0
積分 0
帖子 8154
港元 11981 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 15/2/2009
:gggg: :gggg:
頂部
河馬仔
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 30/4/2011 01:39 AM 發表
聽左啦,支持下先。

好多謝您呢,我地個晚錄到一點呢,但GC兄及RODNEY兄的確好PRO,小弟自己真係變成一個學生呢:loveliness::loveliness:

MSN:hippoatwork2006@yahoo.com.hk
BLOG:http://hkheadline.com/blog/list_blog_express.asp?f=2SRIYD8XQF150946

頂部
河馬仔
虛擬馬主

UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 至理名言 於 30/4/2011 11:38 AM 發表

咁我地係在殖民地時期出世的,難免對以往的事和物都有不少的掛念,請勿介意呢.

做左近400集但我地都係"義工"來,如果有糧出就好啦.:yyy::yyy:

另外多謝其他網友的收聽呢

頂部
費蘭度托利斯 (F.T.)
虛擬馬主

UID 2294
精華 0
積分 53
帖子 9347
港元 3075 萬
存款 10 萬
聲望 478
閱讀權限 20
註冊 11/1/2006
如果有youtube版就好:yyy:

HK JPN
頂部
河馬仔
虛擬馬主

UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

今集<賽馬WQT>主持心水選擇 :

Gallant Chief : 7雄心威龍-14捷達河-3音樂廳-4加州萬里

獲利 : 4加州萬里-7雄心威龍-3音樂廳-1魔法幻影

河馬仔 : 4加州萬里-14捷達河-1魔法幻影-6爆冷

頂部
May_Be_83
虛擬馬主

UID 3026
精華 0
積分 0
帖子 4887
港元 3219 萬
存款 11 萬
聲望 118
閱讀權限 20
來自 HK

QUOTE:
原帖由 河馬仔 於 30/4/2011 09:47 PM 發表

好多謝您呢,我地個晚錄到一點呢,但GC兄及RODNEY兄的確好PRO,小弟自己真係變成一個學生呢:loveliness::loveliness:

我昨晚凌晨聽,聽到韋達個段,真係笑左出黎。:eee:
頂部
mR.偉
虛擬馬主

UID 5497
精華 1
積分 0
帖子 17233
港元 1000 萬
存款 10 萬
聲望 19
閱讀權限 20
註冊 30/11/2009
來自 鳥托邦

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 30/4/2011 11:43 PM 發表

達叔:yyy::yyy:

頂部
May_Be_83
虛擬馬主

UID 3026
精華 0
積分 0
帖子 4887
港元 3219 萬
存款 11 萬
聲望 118
閱讀權限 20
來自 HK

QUOTE:
原帖由 至理名言 於 30/4/2011 11:38 AM 發表

咁總好過某d人話香港贏個幾屆女皇盃都係偷雞,
人地問佢點偷雞,佢又答唔出呀。:fff:
頂部
至理名言
三星會員

UID 5856
精華 0
積分 0
帖子 171
港元 580 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 30/4/2011 11:44 PM 發表

咁總好過某d人話香港贏個幾屆女皇盃都係偷雞,
人地問佢點偷雞,佢又答唔出呀。:fff:

老實講...你可以大大聲話香港長途馬可以出去跑嗎?

"凌雨"的例子真係百年無一啦......

女皇杯外隊一向弱雞,這是公認的,點會唔係"偷雞"?

頂部
至理名言
三星會員

UID 5856
精華 0
積分 0
帖子 171
港元 580 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 河馬仔 於 30/4/2011 09:51 PM 發表

咁我地係在殖民地時期出世的,難免對以往的事和物都有不少的掛念,請勿介意呢.

做左近400集但我地都係"義工"來,如果有糧出就好啦.:yyy::yyy:

另外多謝其他網友的收聽呢

大家觀點不同嗟.......:xxxx:
頂部
河馬仔
虛擬馬主

UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 費蘭度托利斯 於 30/4/2011 09:59 PM 發表
如果有youtube版就好:yyy:

今次臨場哥冇錄,我唔識整youtube版呢:yyy::yyy:

頂部
河馬仔
虛擬馬主

UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 30/4/2011 11:43 PM 發表

真係我錄個陣都笑:eee::eee:

頂部
河馬仔
虛擬馬主

UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 至理名言 於 1/5/2011 02:33 AM 發表

大家觀點不同嗟.......:xxxx:

好正常的,請勿掛心:aaa::aaa:

頂部
至理名言
三星會員

UID 5856
精華 0
積分 0
帖子 171
港元 580 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 河馬仔 於 1/5/2011 03:26 PM 發表

真係我錄個陣都笑:eee::eee:

達少呢場馬真係幾季以來最落力啦,比騎"豬頭"更落力.......
無他既...想長期策騎呢隻馬嘛..........
頂部
河馬仔
虛擬馬主

UID 3620
精華 1
積分 0
帖子 6146
港元 288 萬
存款 0 萬
聲望 570
閱讀權限 20

是日<賽馬WQT>主持之心水選擇及賽果由看板娘---馬場樂子馬場彩珠為大家報導:

Gallant Chief : 7雄心威龍-14捷達河-3音樂廳-4加州萬里
(中連贏派$75.5,位置Q派$30.0)

獲利 : 4加州萬里-7雄心威龍-3音樂廳-1魔法幻影
(中連贏派$75.5,位置Q派$30.0)

河馬仔 : 4加州萬里-14捷達河-1魔法幻影-6爆冷
(唔中)

賽果 : 7-4-9-1

頂部
May_Be_83
虛擬馬主

UID 3026
精華 0
積分 0
帖子 4887
港元 3219 萬
存款 11 萬
聲望 118
閱讀權限 20
來自 HK

QUOTE:
原帖由 至理名言 於 1/5/2011 02:31 AM 發表

老實講...你可以大大聲話香港長途馬可以出去跑嗎?

"凌雨"的例子真係百年無一啦......

女皇杯外隊一向弱雞,這是公認的,點會唔係"偷雞"?

係囉,咁個個人當初冇咁快答,到呢個時候先至答呢呵?

頂部