賽馬世界

標題: 賽後報告 10/11/2010 (閒話一句氣管多血)
maxilopez
資深會員

UID 4684
精華 0
積分 0
帖子 282
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 8/6/2008
https://rirdc.infoservices.com.au/downloads/99-168
得個六匹馬作為研究對象,毫無說服力!
頂部
自由雨滇行
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」  
UID 2835
精華 0
積分 112
帖子 6670
港元 1221 萬
存款 0 萬
聲望 139
閱讀權限 20
註冊 11/5/2006

QUOTE:
原帖由 willandgrace 於 15/11/2010 12:10 AM 發表

用google翻譯英文做中文 - 佢真係識講笑。:yyy:

sample size - 根本個point係睇吓個funding係邊度黎,d sample size係咪真係random先?

同埋sample size果個根本唔係point黎,人地作為一個professor你估人地唔知sample size既重要性咩,有文獻佢又唔信咁佢憑乜叫我地去信佢quote出黎果D文獻先

頂部
小魔怪
虛擬馬主
小魔怪

UID 2277
精華 0
積分 0
帖子 1479
港元 20 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 8/7/2006

QUOTE:
原帖由 maxilopez 於 15/11/2010 12:06 AM 發表

同你講根本口同鼻拗,美國馬用lasix ,香港禁止用.但問題係做研究一定係將個sample搞得有甘清純得甘清純,當你匹馬用呢樣又用個樣,甘多未知因素你認為會得出咩結論! 你估人地研究美國馬就一定挑選個d用左lasix去 ...

好耐無見過d咁 single minded 既人啦..... 如果你係15-22歲我恭喜你, 呢d係青春既無知.....好事黎....每一個人一生必經階段.....

說話到此了
頂部
willandgrace
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3395
港元 21135 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20
註冊 11/4/2006

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 15/11/2010 12:13 AM 發表

同埋sample size果個根本唔係point黎,人地作為一個professor你估人地唔知sample size既重要性咩,有文獻佢又唔信咁佢憑乜叫我地去信佢quote出黎果D文獻先

大大個University of Melbourne既Veterinary Science Professor講既野都話唔可信,咁我地呢d咪繼續係度吹水LOR:yyy:

頂部
小魔怪
虛擬馬主
小魔怪

UID 2277
精華 0
積分 0
帖子 1479
港元 20 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 8/7/2006

QUOTE:
原帖由 willandgrace 於 15/11/2010 12:10 AM 發表

用google翻譯英文做中文 - 佢真係識講笑。:yyy:

sample size - 根本個point係睇吓個finding係邊度黎,d sample size係咪真係random先?

唔駛晒氣啦

你點樣講佢都唔會放低成見諗野

呢類人我諗你返工個到最多...... 放工時咪再同呢d人嘈, 呢到教精佢無錢收的:qqqq:
頂部
maxilopez
資深會員

UID 4684
精華 0
積分 0
帖子 282
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 8/6/2008
講得多都煩,我主要係想講我對大摩訓練,部署閒話一句極度不滿.輸就一早估計到.但你話係人為因素輸定還是其他原因.點講都無最終結論! 作為一個練馬師有好馬係手責任係儘量為馬匹爭取最高榮譽,為馬主爭取最大利益. 幕後是否輸馬贏錢我吳知,但要一匹好馬輸完一次又一次完全欠缺體育精神下輸係無法接受.
頂部
虛擬馬主

UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3395
港元 21135 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 小魔怪 於 15/11/2010 12:19 AM 發表

唔駛晒氣啦

你點樣講佢都唔會放低成見諗野

呢類人我諗你返工個到最多...... 放工時咪再同呢d人嘈, 呢到教精佢無錢收的:qqqq:

完全同意:gggg:

頂部
自由雨滇行
虛擬馬主

UID 2835
精華 0
積分 112
帖子 6670
港元 1221 萬
存款 0 萬
聲望 139
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 maxilopez 於 15/11/2010 12:21 AM 發表
講得多都煩,我主要係想講我對大摩訓練,部署閒話一句極度不滿.輸就一早估計到.但你話係人為因素輸定還是其他原因.點講都無最終結論! 作為一個練馬師有好馬係手責任係儘量為馬匹爭取最高榮譽,為馬主爭取最大利益. ...

咁你想點?
係度※大摩無用ga wo
你夠料既就去老廉告佢造馬
無料而又唔想再比佢玩鑊甘既咁我勸你都係戒賭,電話:1834633

頂部
虛擬馬主

UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3395
港元 21135 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 15/11/2010 12:26 AM 發表

咁你想點?
無料而又唔想再比佢玩鑊甘既咁我勸你都係戒賭,電話:1834633

雨滇兄:gggg:

頂部
maxilopez
資深會員

UID 4684
精華 0
積分 0
帖子 282
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 8/6/2008

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 15/11/2010 12:26 AM 發表

咁你想點?

純從欣賞賽馬角度出發,我相信無人會接受到今日ge結果.同賭博談不上有關係.大摩熱倒冷爆我仲開心,問題係賽馬係一門運動.呢次開個匹馬,下次開個匹馬.你認為對香港賽馬水準會有提升作用? 賭香港馬我揾到食會繼續玩,但講到欣賞賽馬恐怕香港並非最理想地方!
頂部
自由雨滇行
虛擬馬主

UID 2835
精華 0
積分 112
帖子 6670
港元 1221 萬
存款 0 萬
聲望 139
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 maxilopez 於 15/11/2010 12:32 AM 發表

純從欣賞賽馬角度出發,我相信無人會接受到今日ge結果.同賭博談不上有關係.大摩熱倒冷爆我仲開心,問題係賽馬係一門運動.呢次開個匹馬,下次開個匹馬.你認為對香港賽馬水準會有提升作用? 賭香港馬我揾到食 ...

你覺得你講既野無矛盾既咁你咪齋賭唔好欣賞囉
每次賭完第二日打開份報紙睇下自己中唔中好啦,連賽後簡評都唔好睇呀:eee:

頂部

版主
明日 晴 ~ (Little Amapola)

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2008  
UID 2144
精華 2
積分 836
帖子 7023
港元 1048 萬
存款 10 萬
聲望 105
閱讀權限 100
註冊 29/12/2005
來自 「華麗國度」

QUOTE:
原帖由 maxilopez 於 15/11/2010 12:32 AM 發表

純從欣賞賽馬角度出發,我相信無人會接受到今日ge結果.同賭博談不上有關係.大摩熱倒冷爆我仲開心,問題係賽馬係一門運動.呢次開個匹馬,下次開個匹馬.你認為對香港賽馬水準會有提升作用? 賭香港馬我揾到食 ...

香港賽馬水準高5高5關本土賽事,睇國際賽有成績o米有提升作用:yyy:
頂部

版主
明日 晴 ~ (Little Amapola)

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2008  
UID 2144
精華 2
積分 836
帖子 7023
港元 1048 萬
存款 10 萬
聲望 105
閱讀權限 100
註冊 29/12/2005
來自 「華麗國度」

QUOTE:
原帖由 maxilopez 於 15/11/2010 12:21 AM 發表
講得多都煩,我主要係想講我對大摩訓練,部署閒話一句極度不滿.輸就一早估計到.但你話係人為因素輸定還是其他原因.點講都無最終結論! 作為一個練馬師有好馬係手責任係儘量為馬匹爭取最高榮譽,為馬主爭取最大利益. ...

馬主:lll: ?輪流有得開不知幾開心
頂部
贏馬人
虛擬馬主
贏馬人,你要努力!加油!

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006
來自 車老鼠 鵝頸橋球場

QUOTE:
咁你想點?

有冇教賭熱線?:fff: :fff:

冼馬田,就當你贏啦......我以後都唔再上RW
既然你咁想做狗,就永遠都做狗啦......
施華,你呢條狗屄亂咁潑火,快撚D趁地淋啦......

頂部
jl312
虛擬馬主
Believe Me I Can Fly

UID 4756
精華 1
積分 0
帖子 1907
港元 1032 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 11/7/2008
來自 Legends Stud

QUOTE:

我估馬主都冇你咁激動:yyy: :yyy: :yyy:

要賭, 就先要預咗會輸, 輸亦要輸得起!

賽馬活動係100%"人為因素", 因為係我哋夾硬攞D馬嚟跑, 跟住你去賭, 咁執著, 何苦呢:ppp: :ppp: :ppp:

淨係望住隻閒話一句, 點解唔欣賞吓何良谷隻包裝大師配合今日攻勢! 講真, 大摩隻火龍駒唔同隻包裝大師hold慢做個超慢步速, 自己走去帶, 已經對閒話一句最有利, 我相信今日個位, 如果係舊年隻閒話一句, 300米已經出咗頭:jjjj:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
大師係咁贏又話馬會做比大師贏
嚇怕人地

輪流贏又話輪流贏
總之就係不利賽馬發展

其實香港d 盲毛馬迷知唔知自己__緊乜野 :yyy: :yyy:

柏高又中
頂部
KIRIN
虛擬馬主
來自春田花花幼稚園天文系既蠢蛋

UID 2281
精華 0
積分 248
帖子 1909
港元 1339 萬
存款 0 萬
聲望 92
閱讀權限 20
註冊 9/1/2006

QUOTE:
原帖由 jl312 於 15/11/2010 01:29 AM 發表

賽馬活動係100%"人為因素", 因為係我哋夾硬攞D馬嚟跑, 跟住你去賭, 咁執著, 何苦呢 ...

佢大概都仲未明白驃叔其中一條金句……(賭馬係偏門…偏門又使乜講道理):lll: :eee: :fff:

跑馬可不是一加一等於二
頂部
贏馬人
虛擬馬主
贏馬人,你要努力!加油!

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006
來自 車老鼠 鵝頸橋球場

QUOTE:
原帖由 jl312 於 15/11/2010 01:29 AM 發表
賽馬活動係100%"人為因素", 因為係我哋夾硬攞D馬嚟跑, 跟住你去賭, 咁執著, 何苦呢 ...

怕輸就咪賭,賭就咪怕輸:uuu: :uuu:
咁夠勞氣,盞谷到袋袋都有氣:zzz: :zzz: :fff: :fff:

冼馬田,就當你贏啦......我以後都唔再上RW
既然你咁想做狗,就永遠都做狗啦......
施華,你呢條狗屄亂咁潑火,快撚D趁地淋啦......

頂部
uidiot
活躍會員

UID 5196
精華 0
積分 0
帖子 511
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 18
閱讀權限 10
註冊 24/3/2009

QUOTE:

frankly, you are becoming out of your mind...everyone knows that Irian's form is better, and Collection used this race as a means to improve its form...you personally assume that a 80% Collection will beat a 95% Irian.  When it turns out that it is not the case, you started to complain about the trainer and the jockey....what do you want?  You want a horse to be 100% on each of the races that it runs...it is a horse, not a machine...

By the way, whatelse can Beadman do in this race?  Yesterday's races (at the least in the first few) clearly favoured the front-runners and the inside rail.  With a "good" barrier, Beadman decided to put the horse in a little bit forward position than usual (unlike in the QEII Cup where he put the horse to the back and was severely criticised)...and then he caught traffic in the straight.  What can he do, jumping over the horses???

Some complained that why didn't he tried to get to the outside at the turn?  If so, I think we are watching at different races.   There are simply no room outside.  

I think everyone has the right to critiise others and has different opinions.  However, please get all (or at least most of) the facts right before doing so.  

People cannot start complaining by simply looking at the results...last time when the horse was beaten for coming from behind and outside, they complaint why it did not go forward and to the inside...now the horse lost when going forward and stayed in the inside rail, they complaint why it did not go to the outside...there are other horses in a race, you cannot always pick the spot as you wish...

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
見到啲所謂回應,我又諗返起巴利多爾都好鐘意玩魔法幻影。:yyy:

咁唔通外國賽事嘅「欣賞價值」都一樣咁低?

我仲見到連lasix都擺埋上檯,幾時香港賽馬會放寬到連呢種藥都可以用?:kkkkk:
咁都可以拋出嚟簡直笑死人冇命賠!:yyy:

頂部