賽馬世界

標題: 賽馬棟篤笑 之 鬼上身
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
賽馬棟篤笑 之 鬼上身

呢期見到薯片佬、方塊龜、以及阿伯輪流發炮,唔知o既仲以為佢地買o左好多。:zzz:

不過,我終於都明白點解佢地會咁勁,

事關佢地全部都鬼上身!:fff:

乜o野叫鬼上身?簡單o的o黎講,就係有人被鬼上身後,

會冇o左自我;

而呢o的人o既特點,就係平日非常細膽又淆底,

不過一被鬼上身o個陣,就會講o的平日唔會講 or 唔敢講o既o野。:lll:

佢地一到賽馬日,就會好準時即刻鬼上身,然後就會鬼聲鬼氣咁講:

我~好~鐘~意~跑~馬~架~~:abcde:

如果o的騎師、練馬師,跑唔出佢地想要o既跑法,

或者馬會做唔出佢地想做o既事(例如想某某國藉騎師、練馬師收皮),

就會即刻爆Seed,爆發出意想不到o既潛力!:bbb:

例如有o的人會由第一場鬧到第十場,但平日又唔見佢咁好氣;

或者只會鬧某國藉騎練做馬、但對其他國藉騎練行為又唔提喎;

當然就係重注買o左某o的馬之後,但o的騎師「騎得唔好」,

佢地又大字又紅字又問候人地全家問候成個馬會

仲要搞爛gag,講乜o野「
你就藍天, 我地就 "白暈" 見白就暈」。:zzz:

但呢條友「正常o個陣」唔識搞笑,好明顯係佢鬼上身先會識搞gag。:yyy:

不過,一夠鐘收工佢地就回復正常:gggg:

早晨啊咁多位,陣間去邊度Happy Hour打牌唱K啊?

所以佢地不知幾豁達,開心o既時候「做自己」、唔開心o既時候就「鬼上身」!:yyy:

我地永遠都學唔到佢地咁「豁達」架!:iiii:

如果再唔明,不如睇睇子華大師點解釋啦:

不過o的「老前輩」又點會睇埋o的低級趣味棟篤笑啊!

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
http://www.hk-racing.com/redirec ... o=lastpost#lastpost
http://www.hk-racing.com/viewthread.php?tid=40185

一大班on(佬出哂黎 :yyy:
當然有好幾個 講d野都唔錯 :loveliness:

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
咪又係果個:fff: :fff:
頂部
君子
虛擬馬主

UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7573
港元 76 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
睇完成個post 真係好好笑lor   
人地柏兆雷 高美斯吾黎 又可以賴馬會
人地柏兆雷吾黎係因為驚支持度吾夠 (因為有韋達係度坐鎮)
去日本比較多機會 (事後睇都係呀)

講番藍天 上場爆冷入黎個場都係係後面追
就算1檔咁又點 以咁熟馬性既輝哥 無理由吾知依個道理 要留後跑此終要留後
比人CUT 左埋黎無計 梗係要跟架啦 走番2-3疊又比你地事後捉咪仲大獲

最後隻馬比番個第4你仲想點 個個位跑谷1200 係人都知好難追 除非係超班野啦 (綠色駿威)
咁都要鬧澳洲佬 你無病呀 老輝
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 君子 於 18/12/2008 01:35 PM 發表

講番藍天 上場爆冷入黎個場都係係後面追 ...

我只見佢鬧澳洲佬
其他國籍佢唔鬧WOR :kkkk:
做馬原來有分國籍 :kkkk:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
小朋友們,依我性格本來就不會浪費時間回應一些沒有論點的言論,姑且破例一次吧。

馬圈真正情形與你們外行人所想像的實在存有很大距離,俾你睇得到鮋未必係真,睇唔到的情況更嚴重。年少無知太傻太天真並唔係錯,若然以這般的態度看事物,恐怕閣下在外面的世界成為鱷魚點心了。

每個人活在世上當有獨立思維,口舌之爭倒也無謂,回帖字數多並不等同有論點,更有可能因為廢話連篇窒礙閱讀。但討論若不弄清邏輯,對題而答,恐怕閣下日後遇到難題時難以拆解。

仲嫌我講得唔夠白,那就真是無話可說了。

我就當然唔係行內人,所以點會寫得出呢o的o野?:yyy:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 君子 於 18/12/2008 01:35 PM 發表

講番藍天 上場爆冷入黎個場都係係後面追
就算1檔咁又點 以咁熟馬性既輝哥 無理由吾知依個道理 要留後跑此終要留後
比人CUT 左埋黎無計 梗係要跟架啦 走番2-3疊又比你地事後捉咪仲大獲

最後隻馬比番個第4你仲想點 個個位跑谷1200 係人都知好難追 除非係超班野啦 (綠色駿威)
咁都要鬧澳洲佬 你無病呀 老輝

唔知佢老人家夠唔夠膽過o黎,同我地呢班小朋友挑機?:fff:

不過以佢咁「睇人唔起」(或者係淆底)o既性格,點會願意同我地挑啊?:kkkk:

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 01:47 PM 發表
小朋友們,依我性格本來就不會浪費時間回應一些沒有論點的言論,姑且破例一次吧。

馬圈真正情形與你們外行人所想像的實在存有很大距離,俾你睇得到鮋未必係真,睇唔到的情況更嚴重。年少無知太傻太天真 ...

內行人會出黎寫呢d野ga咩??:fff: :fff:
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 18/12/2008 01:53 PM 發表

茄哩啡係會出黎寫呢d野o既:fff: :fff:

有人當自己做明星嘛,咁有班傻西當佢做明星,佢咪答囉。:yyy:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 18/12/2008 01:53 PM 發表

內行人會出黎寫呢d野ga咩??:fff: :fff:

:yyy::yyy:

QUOTE:
真看不明白你的文字,講來講去,世上可真有鬼?有,在你心中。
欲要「挑機」,你懐不妨先裝備自己,讀多幾年書,免得寫句話也如流口水般的樣子。
老輝網上寫馬十個寒暑,做人心清理正,講馬膽正命平,你上足「子彈」,我鰠度等你,如何?

我就去挑佢
等你做人心清理正,講馬膽正命平LA :yyy:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
佢又真係幾慘 ge,

自己 身懷"大痔"......sorry, 係大志先o岩 :eee:
無論國家大事, 教育改革, 成個馬圈上下, 連 唔係老應 應該理 ge 野
佢都 充滿腹稿 :lll:

正直 金融海嘯, 美國改朝換代 香港政局混亂,
香港馬會開始能夠止跌之時,

一個 充滿腹稿 ge 茄厘啡 報國無門 又真係幾不是味兒 ge

尤其係, 一個覺得 全世界 都應該睇佢頭 ge 人
止跌唔關佢事啊 ma:iiii: :eee:

見到人地好, 又唔請

果 d 心理不平衡, 果 d 心酸, 果 d 不是味兒, 果 d 唔抵得
果種 真係不為外人道也 啊....死啦.....突然 講野學左佢咁文奏奏 tim :eee:

你地唔識貨, 唔明白我, 咪係細路仔 lor,
嘩 又話 le 個香港 人口老化好嚴重 ge, 冇後生賭馬 ge
原來香港突然咁多左咁多小朋友 :eee:

方駿輝 點都好, 都係 蘋果馬經 同 18台 ge 主角, 手執一定傳媒力量
卡樂 B 失勢後 都總有一定名氣

姐係, 你去香討 uwant 問下 d 人識唔識你老輝....
佢地答你咩 大家都估到啦, 我識你老 x 咩 :eee:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/12/2008 03:21 PM 發表
佢又真係幾慘 ge,

自己 身懷"大痔"......sorry, 係大志先o岩 :eee:
無論國家大事, 教育改革, 成個馬圈上下, 連 唔係老應 應該理 ge 野
佢都 充滿腹稿 :lll:

正直 金融海嘯, 美國改朝換代 ...

仲記得 有次谷草戰有馬房D人罷工
李卓人黎幫手, 個老輝覺得李卓人幫唔到手, 佢自己先幫到手 :yyy:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 03:25 PM 發表

李卓人黎幫手, 個老輝覺得李卓人幫唔到手, 佢自己先幫到手 :yyy:

鬼咩......見到 d 英愛騎師
咩 曼寧, 戴勤, 龐利萊 史賓沙 跑到 pat 咩咁
人地想話 炒曬 d 澳洲佬 請佢地黎跑又唔得
又驚比人笑

心理咁唔平衡 練練下慢肌都要突然上水 出貼 :eee:

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 03:25 PM 發表

翻人地舊帳咁衰GA:yyy: :yyy:

不過佢地都係拎住果9個月停賽番炒完再番炒JE:zzz: :zzz:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 18/12/2008 04:08 PM 發表

翻人地舊帳咁衰GA:yyy: :yyy:

不過佢地都係拎住果9個月停賽番炒完再番炒JE:zzz: :zzz:

同佢地同一系既 薯片佬 30年既都翻la :yyy:
我ed 頂多咪2年前 :yyy:

頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17117
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園
我覺得佢連同我地挽鞋都未夠班:yyy: :yyy:
學人講邏輯:loveliness:
又唔見佢話楊明綸梁家俊甚至志叔普生做馬:fff: :fff:

我家陣係賭馬...邊個話要睇真正馬圈情況:loveliness:
又唔係寫馬場秘史
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:15 PM 發表
又唔見佢話楊明綸梁家俊甚至志叔普生做馬:fff: :fff:

我家陣係賭馬...邊個話要睇真正馬圈情況:loveliness:
又唔係寫馬場秘史

普生都係一半澳紐系既
尖子果件事好似有講

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:15 PM 發表

又唔係寫馬場秘史

有GA.....志叔走佢都抽埋志叔水:fff: :fff:
好彩呢下好多人明事理JA:rrrr: :rrrr:
頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17117
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 04:17 PM 發表

普生都係一半澳紐系既
尖子果件事好似有講

岩岩國際賽, 靳生騎電郵又唔見佢講? :fff: :fff:
再唔係話麵包人串通外國,特突輸,食大茶飯丫笨:jjjj: :jjjj: :jjjj:

佢係一個方程式人丫其實:fff:

澳洲騎練 = 造馬

老輝之言 = 金石良言

老輝 = 超人

:yyy:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:21 PM 發表

岩岩國際賽, 靳生騎電郵又唔見佢講? :fff: :fff:
再唔係話麵包人串通外國,特突輸,食大茶飯丫笨:jjjj: :jjjj: :jjjj:

佢係一個方程式人丫其實:fff:

澳洲騎練 = 造馬

老輝之言 = 金石良言 ...

仲有, 所有人都係小朋友 :eee:

信佢果 d 係 聰明小朋友
反佢果 d 係 無知馬迷 :eee:

雲中龍 岳敦 靳能 就係做馬有理 :gggg:

柏高又中
頂部