賽馬世界

標題: 鳥語花香,閒話一句將遠佂Singapore
derossi16
資深會員

UID 5099
精華 0
積分 0
帖子 318
港元 309 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 10
註冊 17/2/2009
鳥語花香,閒話一句將遠佂Singapore

Happy Zero and Collection eye Lion City

Trainer John Moore has confirmed Happy Zero and Collection will make the trip to Singapore's showpiece meeting on May 16 at Kranji. Happy Zero will tackle the KrisFlyer Sprint over 1,200m, the race in which Sacred Kingdom beat Rocket Man last year, while Collection will tackle another race to have gained plenty of credibility over the weekend, the Singapore International Airlines Cup (2,000m). That was the race won last year by Gloria De Campeao in a surprise over Presvis, but he went to another level - in prize money terms at least - by winning the world's richest race in Dubai, the World Cup. Moore said the Singapore fling for Happy Zero would not rule him out of competing at Royal Ascot in June, a target touted for him after his Queen's Silver Jubilee Cup win recently. "Royal Ascot is still in our minds - if he travels well and races well, then we would definitely looks towards the Golden Jubilee Stakes and the Ascot officials have indicated to us they would love to have him," Moore said. Alan Aitken

form scmp
頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10
註冊 26/11/2008
今年鳥語花香,時尚風采應該會相繼遠征新加坡同英國:ppp:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 29/3/2010 01:18 PM 發表
今年鳥語花香,時尚風采應該會相繼遠征新加坡同英國:ppp:

有前人做過,咪多d馬過去跑囉:ppp: .
頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/3/2010 02:23 PM 發表

有前人做過,咪多d馬過去跑囉:ppp: .

香港就係鐘意咁
所以今年有馬想去高松宮己經係奇蹟:kkkk:

頂部
火光
資深會員

UID 2327
精華 0
積分 6
帖子 223
港元 964 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 16/1/2006
來自 道光使團
新航獎金幾多:aaaa:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 29/3/2010 02:39 PM 發表

香港就係鐘意咁
所以今年有馬想去高松宮己經係奇蹟:kkkk:

由無變有都要有個肯做開荒牛先得.
只係一開荒隻馬王就攪腸沙:ddd: ,唔多老黎咁就真係以後都無咩馬肯過去跑了:ppp:
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17791
港元 198 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/3/2010 03:17 PM 發表

只係一開荒隻馬王就攪腸沙:ddd: ,唔多老黎咁就真係以後都無咩馬肯過去跑了:ppp:

關唔關伊神事:jjjj:
頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 火光 於 29/3/2010 02:57 PM 發表
新航獎金幾多:aaaa:

100萬坡幣
同當年g3時一樣
上年蓮華話去,好多人包括我都唔想佢去
個賽事太低lv,點知去一去,搞到變埋國際一級賽:ppp:

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/3/2010 03:17 PM 發表

我估d馬主唔會去日本啦..轉移晒去杜拜:ppp:
馬主就係鐘意跟紅頂白..有幾多個真係有膽同用心研究

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 29/3/2010 03:20 PM 發表

關唔關伊神事:jjjj:

伊神話過d咩:ddd: ?
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 29/3/2010 03:26 PM 發表

100萬坡幣
同當年g3時一樣
上年蓮華話去,好多人包括我都唔想佢去
個賽事太低lv,點知去一去,搞到變埋國際一級賽:ppp:

我估d馬主唔會去日本啦..轉移晒去杜拜:ppp:
馬主就係鐘意跟紅頂白..有幾多個真 ...

唔係靚蝦王,特別獎金,都唔會有咁多香港馬走去跑日本安田紀念賽啦:ppp: .
見日本盃除左原居民,日本盃泥地大賽除左紅太陽,仲有邊隻香港馬有跑過:iiiii:
頂部
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
回復 #10 李澤楷 的帖子

老實講遠征都要成本:ppp:

英國嗰啲一級賽個名就好聽,但獎金唔係好高,
分分鐘扣除晒成本後只係得好少落袋,
反而杜拜、日本地方近之餘,獎金又夠高,
我係馬主都唔會捨近求遠啦。

頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 Running 於 29/3/2010 05:52 PM 發表

的確,蓮華生輝唔係想爭馬王都唔會去英國

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 29/3/2010 05:52 PM 發表

唔同既,始終香港以前都係英國殖民地,對於乜野50,60,70後果班馬主點都會有人覺得派馬去英國跑係一種光榮.
蓮華生輝果次去都係為左爭馬王,佢估唔到一場g2+新加玻g1就夠做短途馬王.

所以點解咁多香港馬主唔派馬出去,咪又係要俾錢但又唔係必勝:rrrr:
頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8804
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角
兩隻都不勝無歸:eee:
搵唔到輸鼤z由:fff:
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14738
港元 4792 萬
存款 10 萬
聲望 136
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯
其實點都係去杜拜比較合乎成本同經濟效益比較,就算你跑第三,獎金都多過英國冠軍啦

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部